HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 15:06

İnciraltı planında son düzlüğe girildi: AK Partili Kaya’dan Büyükşehir'e çağrı!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nda toprak sahipleriyle bir araya geldi. Balçova Bahçelerarası Mahallesi Muhtarı Erkan Mutlu ve İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un da katıldığı toplantıda konuşan Kaya, "Bakanlığımız tarafından iki defa planlanan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar neticesinde planları iptal edilen İnciraltı'nın planlamasını bu sefer çözelim. Bu konuda kentteki tüm paydaşlardan yeni planlama sürecine katkı koymalarını ve destek vermelerini bekliyorum" dedi.

İnciraltı planında son düzlüğe girildi: AK Partili Kaya’dan Büyükşehir e çağrı!

Planlama sürecinde son safhaya gelindiğini belirten Kaya, defalarca çağrıda bulunmalarına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuyla ilgili ortaya bir görüş sunmadığını belirtti.

Soyer'e tekrar çağrıda bulunan Kaya, "İnciraltı planlamasında son aşamaya doğru geliyoruz. Bugün, bölgede toprak sahibi hemşehrilerimizle bir araya geldik. Yaşlı teyzelerimizin haklı feryatlarına şahit olduk. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, daha önceden bakanlığımız tarafından bölge için iki defa plan yapıldı. Bu planlar CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davalar sonucunda iptal edildi. Yeni planlama sürecinde ise artık sona geliyoruz. Bir buçuk yıldır her platformda, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'e çağrıda bulunduk. Bu konuyla ilgili bir fikri varsa, bakanlığa iletmesini söyledik. Henüz konuyla ilgili bir görüş açıklamadığını görüyoruz. Tekrar çağrıda bulunuyoruz, bir fikri varsa iletsin. Yoksa daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanı gibi sonradan dava açmasın. Kendisinin de seçim döneminde buraya geldiğini, sözler verdiğini biliyoruz. 'İnciraltı ve Bahçelerarası imar problemini çözmek vicdan meselesidir, bende de o vicdan var' demişti. Şu anda ise konuyla ilgili ortaya bir görüş sunmuyor, tek kelime etmiyor. Kendisinin bu konudaki tavrının ne olacağını, verdiği sözü tutup tutmayacağını göreceğiz. Yine CHP'li Balçova Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'Süreçte birlikte çalışalım' demişti. Samimi olduğunu düşünüyoruz, önümüzdeki günlerde kendisiyle görüşeceğiz" sözlerini sarf etti.

SAĞLIK VE TERMAL TURİZM TEMALI PLANLAMA YAPILACAK, KENTE DEVASA YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK
Bölgedeki planlamanın İzmir'e büyük katkı sunacağını belirten Kaya, "İnciraltı'ndaki yaklaşık 7 hektarlık alanın sağlık ve termal turizm temalı planlanması ile birlikte İzmir kazanacak. İzmir'in ekonomisini geliştirecek, istihdamına büyük katkı koyacak bir hadiseden söz ediyoruz. Yine bu planla birlikte, İzmir'imiz devasa bir yeşil alan kazanmış olacak. Ben bu plana İzmir'deki tüm meslek odalarının, kentin tüm paydaşlarının desteğini bekliyorum. İzmir'imizin kronikleşmiş bu önemli sorununu bu sefer çözelim diyorum" dedi.

KARABULUT: ÇOK YAKIN ZAMANDA SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUM
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut ise "İnciraltı ve Bahçelerarası’daki hak sahipleri 5 nesildir İzmirli ve bu bölgede yaşıyorlar. Ama bugüne kadar İzmir’in sahip çıkmaması, samimiyet gösterilmemesi ve sahip çıkılmaması bizleri çok üzdü. Hükümetimizin İnciraltı planları konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yürüttüğü çalışmaların çok yakın zamanda sonuçlanacağına inanıyoruz. İnciraltı planlandığında istemezükçüler büyük hüsrana uğrayacak. Bölgede Gökdelen imarı olmayacak, daha fazla yeşil alanı olan turizm tesisleri olacak ve kentin istihdamına büyük katkı sağlanacak. Bu konuya katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

 
Göztepe, 4 mevkiye takviye yapacak
 
Tirebolu'dan İzmir'e yardım teşekkürü
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 27 Ağustos 2020 Perşembe 09:59

Eğer beton gelecekse plan falan olmasın yeşil kalsın.

Yorumu oyla      2      5  
fl 27 Ağustos 2020 Perşembe 08:59

inciraltı yeşil kalsın planlı hobi bahçeleri yapılsın

Yorumu oyla      2      5  
rant ve beton seviciler 27 Ağustos 2020 Perşembe 01:25

erdoğanın ıstanbulda bu kadar sicili bozukken bakırkoy sahili gökdelenlerle doluyken siz nasıl olurda inciraltı konusunda belediyeyı haksız bulursunuz anlamak güç yaw rant olan heryerde bunlar var.. rüzgar enerjısını bile rant kapısı görüp çeşmeyı karaburunu rezil ettiler..

Yorumu oyla      3      5  
AMİR İYİGÜN 26 Ağustos 2020 Çarşamba 19:42

BIZ IYI NIYETLIYIZ YAPILACAK PLAN YÜZDE YÜZ IZMIRIMIZIN HAYRINA OLACAK BU GÜN KARŞI CIKANLAR SONUÇTA YUZLERI KIZARACAK BUNLAR IZMIRI ASLA DÜŞÜMUYOR INCIRALTININ ÇÖPLÜK OLMASINI ISTIYORLAR SONUÇTA KALBI TEMIZ OLANLAR KAZANACAK SEVGILER SELAMLAR

Yorumu oyla      4      8  
TANER 26 Ağustos 2020 Çarşamba 18:29

Artık herkes ve herkesim elni taşın altına sokmalı hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan ve inciraltı ile ilgili hiç bilgisi olmayan mmimarlar odası ,mühendisler olası ,plancılar odası gibi STK larda insafa gelip plana köstek değil destek olmalılar tabi İzmire değer veriyorlarsa.Tunç başkan herkes burda sen nerdesin,hani verdiğin o sözler...yalanmıydı???

Yorumu oyla      6      7  
Bülent ışık 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:49

Hukuka aykırı da olsa belediye dava açmasın istiyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:49

Bu işi çözerse akp çözer diyen arkadaşım. Bu zaman kadar çözmek isteseler çözerlerdi. Bu şehirde gökdelen imarı olmayan yere bakanlıktan özel izinle gökdelen yaptılar. Belediyenin izin vermediği arazileri ihale ile yandaşa sattılar. sen gelmişsin çözerse akp çözer diyorsun. ARsalarınızdan feragat edin bak nasıl çözüyorlar. İkincisi Belediye de işinizi çözer. Sizler tam imar istiyorsunuz. belediye ise kısıtlı imar veriyor. bunada rağzı olmuyorsunuz! nereden biliyorum çünkü yakın bir arkadaşım sizin gibi arsa magdurlarından biri. İStediğiniz şey en azından 3-4 katlı apartman dikebilmek oraya. bunada açıkçası bir tek AKP rağzı olur onlara da deli paylar vermeniz gerekiyor. kısacası sizin işi bir tek Büyükşehir belediyesi çözer onların da ya sağlık turizmi için verilen imara ayda kısıtlı yapılaşmaya rağzı olmak durumundasınız.

Yorumu oyla      10      5  
üç beş kişi 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:15

rant elde edecek diye bütün şehrin nefes almasına engel beton yığını projeyi de yaptırtmak bu şehre ihanettir.Orası tamamen orman ve park olmalıdır.Özdilek tesisleri de yıkılmalıdır.Yeter be,ülke beton yığını şehirlerle dolu

Yorumu oyla      10      8  
Hüseyin 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:11

İnciraltı planı için katkı koyan herkese teşekkürler planlaması olduğu zaman sadece İnciraltı değil İzmir kazanacak ülke kazanacak insanlar evine ekmek götürecek beş nesildir mağdur olan insanların mağduriyeti bitecek

Yorumu oyla      3      8  
Sadık bolel 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:10

Yeter artık herşeyin bir Sabri var sayın tunç soyer verdiği sözün ar kasinda Dursun konuşmaları nin hepsi kayıtlı biz izmirliyiz söz verdikmi sonuna kadar arkasında dururuz.......

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den hükümete 'peynir ithalatı' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Venezuela’dan yapılması ...
CHP’de İzmir kampı! Geliyorlar...
CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un İzmir’e ...
AK Parti'li Akbaşoğlu koronavirüsü yendi!
Ankara'da, koronavirüs nedeniyle tedavi görüp, sağlığına kavuşan AK Parti ...
 
Tireli Gül'ün en büyük hayali gerçek oldu
Tire’de yaşayan kemik tümörü hastası 19 yaşındaki Gül Özkaya, hayranı ...
CHP'li Sertel kamyoncuların sorunlarını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Kamyon ...
AK Partili Dağ: Kongreler tazelenme sürecidir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin yeniden başlayan ...
 
Başkan Yücel'den 'kartvizit' açıklaması: Kesinlikle kabul edilemez!
Gaziemir belediyesinde yaşanan ve kamuoyunun gündemine yansıyan, Gaziemir ...
AK Partili Kaya'dan flaş iddia: PKK'dan ceza alanlar Büyükşehir'den ihale alıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir'in CHP'li Büyükşehir ...
Gelecek Partisi İl Başkanı Şener’den vaatler: İzmir’e Silikon Vadisi kuracağız
En önemli projelerinin Silikon Vadisi kurmak olduğunu belirten Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva