HABERLER>EKONOMİ
13 Ağustos 2021 Cuma - 13:35

İnciraltı’nın başkanından çağrı: Topraklarınızı satmayın

İnciraltı Geliştirme Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, planlama süreci devam eden İnciraltı’ndaki hak sahiplerinin topraklarını satmaması yönünde çağrıda bulundu.

İnciraltı’nın başkanından çağrı: Topraklarınızı satmayın

EGEDESONSÖZ- İzmir'in en gözde yerleri arasında olan ve planlama süreci devam eden İnciraltı'nda sürecinde sona yaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin de destekleri ile devam ederken, İzmir'de bulunan meslek odaları ise bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut planlamanın sürecinin uzun sürmesine rağmen mülk sahiplerinin arailerini satmaması çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karabulut şunları söyledi:

“Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası Toprak Sahipleri ( Komşularımız )

Kış aylarında  yoğun olarak yaşanan pandemi süreci, deprem , orman  yangınları gibi ülkemizde yaşanan felaketler ve bürokratik gecikmeler planlarımızın askı sürecini maalesef geciktirdi.

Toprak sahibi komşularımızdan; özellikle son haftalarda,  hiçbir şey yapma imkanı bulunmayan topraklarımız için  “Planların daha çok gecikeceği düşüncesiyle, Ümitsizliğin artması ve sürece olan güvensizlik” nedenleriyle artık topraklarını satıp, gitme düşüncelerinin olduğunu  sıkça duymaya başladık. Bununla ilgili bazı konulara dikkat çekmek istiyoruz;

 -Planlama sürecinin çok eski yıllardan beri bekleyerek bugüne gelmesi ile zaten bu ümitsizlik içerisine  giren İzmirli toprak sahibi komşularımızın vaz geçmesi ile neredeyse %50’ ye yakını topraklarını satmak durumunda kaldı. Geçmiş zamanlardan bugüne yaşadığımız süreçteki gecikmeler nedeniyle yaşanılan güvensizliği anlıyoruz. Evet hepimizin canı çok sıkkın ve yorgunuz.

ANCAK ;

-Hala çok az oranla İzmirli toprak sahiplerinin çoğunlukta olduğu İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarımızın geleceği için birlik olarak,  dikkatle aktif süreci takip etmeye devam etmeliyiz.

-Plansız İnciraltı ve Bahçelerarası’nın değeri 1 birim iken planlarımızın askıya çıkması ile en az 10 birim olacağını unutmayalım. Ve bu değerin 100 katına  kadar çıkabileceğini de unutmayalım. Çünkü toprağımızın eşi benzeri yok ve hiç bir bölge ile mukayese bile edilemeyecek değerdedir.

-Bugün maalesef şehrimizin bir çok noktasının değeri 10 ila 100 arasında iken ; ülkemizin en değerli ama kadersiz toprağının değerinin 1 olması ile satıştan gelen bir ödeme bir çok umudumuzu veya hayalimizin bir çoğunu karşılayamayacaktır.

-Evet yıllardır topraklarımızda bir şey yetişmiyor tarım yapma imkanımız yok, gelir gelmiyor ve üzerlerinde sit olduğu içinde bir şey de yapamıyoruz. Yaşanan bazı süreçler bizleri satma noktasına götürse de, umutsuzluğumuzun; birileri için kazanç sağlamasına elbette imkanlarımız ölçüsünde,  fırsat vermeyelim.

-Bir çok komşumuzun toprakları çok hisseli. Hisse sahibi kardeşimiz, akrabamız veya yakınımız ile bu süreçte kavga etmeyelim. Herkesin başta menfaati için süreci hep birlikte yakından ve bir olarak takip edelim.

- T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, planlar üzerinde çalışmasını son aşamaya getirdi. Bazı bürokratik gecikmeler süreci uzattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi de sürece hem destek hem de katkı koydu.

-Yaklaşık 1 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  yaptığımız çağrı ile hızlanan planlama çalışmasının  önümüzdeki haftalarda sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Yaşanan bürokratik gecikmelerin çözümü hakkında Ak Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleri ile artık çözüme girdi.

-1994 yılında kurulmuş olan İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ancak bu süreçte İzmirli toprak sahibi komşularımızın, umutsuzluktan artık topraklarını satacaklarını duymak bizleri gerçekten çok üzüyor ve mücadele azmimizi azaltıyor. İzmirli toprak sahibi komşularımızın azalması ile biz bu mücadeleyi o zaman kimin için vereceğiz?

-Lütfen (elbette imkanlarınız dahilinde ) planlarımız askıya çıkmadan topraklarımızı satmayalım. Umutsuzluğumuzdan , mutlu olanları sevindirmeyelim.

-Bu güne kadar isteğimiz; biz İzmirli toprak sahiplerini daha fazla mağdur etmeden, İzmir’in ve ülkemizin yararına olacak bir planlamadır. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bu şehrin en çevreci , en dürüst ve  en iyisini hak eden yurttaşlardır. Bunun ispatı da gecekondulaşmayan ve kanuna nizama uygun bugüne kadar sabırla bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarının bugünkü durumudur”

 
Karacaören muhtarından Başkan Çerçioğlu'na teşekkür
 
Bostanlı’daki 'Mülteci Okulu' Meclis gündeminde
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 14 Ağustos 2021 Cumartesi 01:04

Metrekaresi 1.300 - 1.500 TL arasında tarla satıyorsunuz bunun 10 katı beklenti içinde olmayı ne ile adlandırırsınız ben gerçekten merak ettim?

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 13 Ağustos 2021 Cuma 22:05

Şehrimizin birçok noktasının değeri 10 ile 100 arasındamış. Hedefte maşallah en yüksek değer olan 100.Bizim köydeki zeytinlikte imara açılsın o zaman değeri 100 olmasada olur 50 olsun yeter.

Yorumu oyla      3      4  
Bahattin 13 Ağustos 2021 Cuma 20:51

Bu ahaliye yaşatılan haksızlık yetti artık!.. Burada ahalinin talebi haksız bir rant planı değil, doğru düzgün adil bir plan!.. Ey YETKİLİLER!.. Neredesiniz, neyi bekliyorsunuz, hangi gerekçelerle bu denli geciktiriyorsunuz? Görevinizi layığınca ve artık daha fazla geciktirmeden yapın artık!..

Yorumu oyla      3      4  
Plan çıksın artık. 13 Ağustos 2021 Cuma 17:44

Yaz gelir, kış sonuna yılbaşına kadar plan çıkacak denir bekleriz.Sene başı gelir nisana kadar sonra yaza kadar plan çıkacak denir yine bekleriz.Kaç sene geçti,kaç yakınımız komşumuz bekle bekle birsey göremeden göçüp gitti.Bizde artık bi sonuc görsek de bilsek ne yapacağımızı taş olsa çatlardı inciralti mal sahipleri yerine...Lütfen acil çözüm artık.

Yorumu oyla      3      4  
Uğur 13 Ağustos 2021 Cuma 16:26

Sayın yetkililerin aylardır plan çıkmak üzere çok az kaldı deyip deyip hiç bir şey yapmamaları gerçekten akıllara mallarızı satmak zorunda kalalım diye mi bekleniyor diye düşündürüyor insana...? Bir kere de halk için plan yapılsın holdingler için, zenginler için değil...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıllık cari açık 29 milyar 679 milyon dolar oldu
Cari işlemler hesabı haziranda 1 milyar 127 milyon dolar açık verirken, ...
Angry Birds kancayı attı... İzmirli firma servete kondu!
Angry Birds oyunuyla tanınan Finlandiyalı Rovio, İzmirli oyun şirketi ...
Koruma planından akaryakıt çıkmıştı… Şehir Plancıları’ndan itiraz geldi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan koruma planında Manisa-İzmir ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Banka, ...
7 yıldır tek çivi çakılmamıştı… Şifne Yat Limanı Projesi sil baştan!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakanlık yaptığı dönemde ...
Türkiye'den Güney Kore ile dev swap anlaşması
Güney Kore MB ile TCMB arasında 2.3 trilyon won'luk (yaklaşık 2 milyar ...
 
Kamu işçisine yapılan zam oranı belli oldu!
Hükümet ve işçi konfederasyonları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 ...
Kamuda TİS görüşmeleri sonuçlandı
Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. ...
Pamukkale’nin patronu Bababalım: Şoförden tasarruf olmaz!
Son zamanlarda çok büyük can kayıplarına yol açan otobüs kazalarını değerlendiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva