HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2020 Pazartesi - 13:34

İnciraltı düellosunda Karabulut'tan Türk'e: İzmir'in düğününe sizi çağırmayacağız!

"İnciraltı'nda tarım yapıldığını oda mı bilecek" diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e, "Oda başkanı bilmeyecek de, müteahhit mi bilecek?" yanıtını veren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk'e, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'tan böyle bir karşılık geldi.

İnciraltı düellosunda Karabulut tan Türk e: İzmir in düğününe sizi çağırmayacağız!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İnciraltı planlaması konusunda çeşitli kurumlar arası söz düellosu devam ediyor. SonSöz TV ekranlarında "İnciraltı'nda tarım yapılmıyor. Orada tarım yapıldığını Ziraat Mühendisleri Odası mı bilecek?" diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e, Oda Başkanı Dr. Tevfik Türk'ten "Oda başkanı bilmeyecek de müteahhit mi bilecek?" yanıtını gelmişti. Oda Başkanı Türk'ün açıklamalarına bir tepki de İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'tan geldi.

17 KATLI GÖKDELENDEN KONUŞUYORLAR
"Kendilerini İzmirli vatandaşın üstünde gören ve körfezin karşı kıyısında bulunan 17 katlı gökdelenlerinden konuşan, vicdandan ve bilimden uzak ideolojik bakışta bulunan TMMOB ‘u bir kere daha kınıyoruz" diyen Karabulut, şu yorumu yaptı:

"Gerçekleri daha çok duyarak, üzüleceksiniz. Kaç kere çağrıda bulunduk, gelin görün halimizi, dedik; bir kez olsun lütfetmediniz. Şunu bilmeniz gerekiyor; artık İnciraltı’nın arkasında sadece toprak sahibi yoktur, İzmir vardır, İzmirliler vardır. Yakın zamanda tüm İzmir’in birlikteliği ile İnciraltı planlanarak kentin en büyük yeşil alanı kazandırılarak, İzmir’in düğünü olacaktır. Ama sizi o düğüne davet etmeyeceğiz , kusura bakmayın."

O SÖZLERİN ALTINDA MENFAAT YATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Tevfik Türk'ün, bugün yaptığı işin kesinlikle ziraat olmadığını düşündüğünü belirten Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, "Bugün İnciraltı ve Bahçelerarası'nda tarım yapıldığını ve yapılacağını iddia ederek kafa karıştıran bu açıklamaların sahibinin sözlerinin altında menfaat yattığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak, dün menfaat gruplarıyla nasıl mücadele ettiksek, bugün yalnız başımıza değil, tüm İzmirlilerle karşı koyacak bir güçteyiz. Artık hiçbir menfaat grubuna toprağımızın bir metrekaresini dahi ham yaptırmayacağız. Eğer gerçekler üzerinde konuşulması isteniyorsa, biz hazırız. Buradayız. Beş nesildir buradayız. Ama ideolojik olarak yaklaşıp İzmir'in ve İzmirlinin önünde durmaya devam edeceklerse, kaybeden Ziraat Mühendisleri Odasının kariyeri olur. Bunun farkına varmaları gerekir. İzmir İl Tarım Müdürlüğü, en az Ziraat Mühendisleri odası kadar bilgiye, donanına ve ekibe sahip bir kurumdur. Biz İzmirliler, bu kurumun itibarını zedeleyecek beyanatlarda bulunanları önemsemiyoruz."

SOYER'E TEŞEKKÜR
Karabulut ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İnciraltı planları ile ilgili olarak SonSöz TV’de yaptığı “İnciraltı sağlık turizmine kazandırılmalı” açıklaması ile ilgili olarak ise “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ‘e teşekkür ederiz.  Bizleri ziyaretinizde verdiğiniz sözler gibi. Coğrafyanın ürettiği refahı da orada yaşayan insanlara aktarmamız lazım. Onlarında menfaatlerini koruyacak bir denge... Bunlar masada olacak. Koruyarak İnciraltı’na sahip çıkacağız” konuşmanız bizleri çok mutlu etmiştir.  İnşallah yakın zamanda İnciraltı sağlık turizm odaklı planlanarak , İzmir’e nitelikli çevre yönünden, istihdam yönünden , turizm ve ekonomi yönünden de önemli kazanımlar getirecektir. Yeter ki İzmir bir olsun” dedi.

 
Hesabı olanlar dikkat! 27 bin kişinin şifresi çalındı!
 
Özkan'dan 'emeklilik' sinyali: Yoruldum be, çok yoruldum!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 12 Ekim 2020 Pazartesi 19:44

İnciraltı planlanmasın böyle kalsın diyen anlayış halkın ve kamunun yararına değil kaçak çalışmayı savunmaktadır Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak ahkam kesmeye çalışmaktadır Tayfun başkanın dediği gibi düğün en yakın zamanda olacaktır

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin 12 Ekim 2020 Pazartesi 19:44

İnciraltı planlanmasın böyle kalsın diyen anlayış halkın ve kamunun yararına değil kaçak çalışmayı savunmaktadır Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak ahkam kesmeye çalışmaktadır Tayfun başkanın dediği gibi düğün en yakın zamanda olacaktır

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 12 Ekim 2020 Pazartesi 19:40

Evet, İzmirli İnciraltı'nın yanında İnciraltı rantçılarının değil!

Yorumu oyla      2      3  
Cem 12 Ekim 2020 Pazartesi 17:10

Orada arsası olanlar hiiç kendinizi acındırmayın. Siz orayı bağ-bahçe olarak 3 kuruşa aldınız ve bunu bilerek. Şimdi 3 kuruş 3 milyon olsun istiyorsunuz. Para hırsınız yüzünden İnciraltı katline izin verilmeyecek. Bağınız bahçeniz yine öyle kalacak.

Yorumu oyla      2      3  
Cem 12 Ekim 2020 Pazartesi 17:05

Hala düğün mü diyor bu adam yahu?? Oradan rant elde edecek bir avuç insanın düğünü. Hiç heveslenme Tayfun bey bu düğün olmayacak!!

Yorumu oyla      4      7  
Hüsniye 12 Ekim 2020 Pazartesi 16:09

İncirlalti halkı yanımızda olun diyor. Gelin birebir ağzımızdan duyun diyor. Bizlerin ne kadar vahim durumda olduğumuzu yerinde görün diyor.Izmirin yararına sağlık turizmi ağırlıklı imar istiyoruz.Yesilligi bol olacak .Şu an yeşil alanmi mangalci restoran yerimi düğün salonu yerimi bilinmiyor Avm ler sıralı Karmakarisik çarpık bir durum var. Bizim ne gunahimiz var.Tapulu yerlerimize birşey yapamıyoruz. lütfen köstek olmayın. Biz sabırla bekledik 5 nesildir.

Yorumu oyla      5      5  
Bülent ışık 12 Ekim 2020 Pazartesi 15:37

Ege 'de Son Söz olmuş Inciraltın'da Son Söz. Hergün bu konuda haber var.

Yorumu oyla      3      7  
Selin 12 Ekim 2020 Pazartesi 15:11

Tayfun başkan çok doğru söylemiş bu oda düğün salonlarını mangalcıları nargilecileri görmüyorlar galiba inşallah güzelim alan yeşiliyle sağlık turizmyle izmir ekonomisine kazandırılır bıktık bu istemezükçülerden yeter artık özdilek dikilirken avmler yapılırken nerdeydiniz

Yorumu oyla      8      7  
ülker 12 Ekim 2020 Pazartesi 15:02

ziraat odası başkanı bence bir kere bile İnciraltına uğramadı.Sadece itiraz etmek için konuşuyor.

Yorumu oyla      8      8  
Balçovalı Salih 12 Ekim 2020 Pazartesi 14:55

Arkadaş bittik diyoruz yıllardır, kimse neden duymuyor? Kardeşim yapın plan herkesin faydalanacağı bişey olsun. Neyin kavgasını veriyorsunuz? İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bu şehrin has evlatlarıdır , kimse unutmasın.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hesabı olanlar dikkat! 27 bin kişinin şifresi çalındı!
Türkiye'nin en büyük teknoloji marketlerinden biri olan Vatan Bilgisayar'ın ...
Batı Trakya Türkleri'nden Kınık'a ziyaret
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin,Rumeli ...
RTÜK: Hiçbir derneğe, vakfa ya da STK'ya bağışta bulunulmadı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan açıklamada, "RTÜK ...
 
Vali Köşger'den uyarı ve çağrı: Alkol bir yaşam biçimi olabilir ama...
Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim sürecinde ikinci ...
Dönmez: Varsa mutlaka bulacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis Sismik Araştırma ...
Şehir Plancıları'ndan Büyükşehir'e çağrı: Karar iptal edilmezse...
Şehir Plancıları odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka'da ...
 
Ankara'da FETÖ operasyonu! 16 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün TÜBİTAK'taki siber ...
Sahte içkiden ölenlerin sayısı 16 oldu!
İzmir'de, sahte alkol içtikleri iddiası ile hastaneye kaldırılan ve tedavi ...
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Sınfta öğrenci pozitif çıkarsa...
Okullarda yüz yüze eğitimin ikinci aşaması bu sabah yeni önlemler kapsamında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva