HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2022 Çarşamba - 13:04

İnce ‘Yeni yola ihtiyaç var’ dedi… İzmir'den ittifaka yeşil ışık!

İzmir’de basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Zafer Partisi’nin de içinde bulunduğu yeni bir ittifakta Memleket Partisi olarak yer alıp almayacakları sorusuna da yanıt verirken, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın Türkiye’nin sorunlarını çözemeyeceğini ve yeni bir yolun kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İnce ‘Yeni yola ihtiyaç var’ dedi… İzmir den ittifaka yeşil ışık!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin PM toplantısına katılmak üzere İzmir’e geldi. Programın ilk ayağı kapsamında otelde basın mensuplarıyla buluştu.

Toplantıya, ev sahibi Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, PM üyesi Asuman Ali Güven, MYK Üyesi İpek Özkan Sayan katılım gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan İnce, “Geçmişte Yunanistan NATO’nun kanadından ayrılmıştı. O dönemde darbeci Kenan Evren karşılığında hiçbir şey almadan Yunanistan’ın NATO’ya dönüşünün önünü açtı. Bugün İsveç ve Finlandiya’nın NATO girişi ile ilgili bir süreç yaşıyoruz. Sorularımız var ancak muhalefetten tık yok. Sorularımız net. Karşılığında ne aldık? KKTC’yi mi tanıdılar? İki devlet, terör ile ilgili yasal düzenlemeler mi yaptılar? Terör örgütlerini destekleyen dernekleri kapattılar mı? Geri istediğimiz 24 terörist var bunları bize iade ettiler mi? PKK’ya silah vermeme garantisini verdiler mi? Cumhurbaşkanından Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bilgi istiyorum. Memleket Partisi olarak bilgi istiyorum” dedi.

SADECE KENDİNİ BATIRSA ÜZÜLMEYECEĞİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvuruları ile ilgili duruşuna da tepki gösteren İnce, “Her gittiği yerde dik dur eğilme bu millet seninle diye slogan atıyorlardı... Birleşik Arap Emirliklerine karşı dik duramadı. Suudi Arabistan'a katil dedin dosya teslim ettin, NATO’ya alınmayacak 2 ülke dedin ancak önünü açtın. Nasıl dik durmak bu? 20 yılın sonunda devlet çöktü. Kuralları ve gelenekleri kalmadı. Anayasaya uymayan bir Erdoğan vardı, Erdoğan'ın Anayasaya uyması yerine Anayasa'nın uyduğu Erdoğan var. Ancak yine de çöktü ülke. TBMM çöktü. Sınavlar sorun olmaya başlamıştı, çocuklar taban puanları geçemiyordu çözüm olarak taban puanını kaldırdılar. Eğitim o kadar çökmüş ki çocuklar taban puanını geçemiyor. Yolda kamyoncularla sohbet etik. Servet ödüyoruz depoyu doldurmak için diyorlar... 1 yılda dünyada petrol yüzde 60 artmış, Türkiye'de yüzde 300 artmış. Bu farkın sorumlusu Erdoğan’dır. Bütün dünya faiz yükseltiliyor biz faiz düşürüyoruz. İnadı uğruna iktisat bilimi ile inatlaşıyor. Devleti batırdı büyük şirketleri de batıracak. Sadece kendini batırsa üzülmeyeceğim ancak memlekette birlikte batıyor” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR DA MUHALEFET DE GİTMELİ
Türkiye’ye 3 A’nın lazım olduğunu belirten İnce, “Bu memlekete ‘3 A’ lazım. Akıl, adalet ve ahlak lazım. Türkiye'de ahlak da çöktü. 1 yıl içinde bütün kötülükler ortaya saçılacak. AKP içinde çıkan kötülükler CHP çıkarmıyor, AKP içindekiler çıkarıyor. CHP içindekileri de CHP’liler çıkarıyor. Karşılıklı bir kötülük lağımı akıyor. Türkiye’yi siyah ve beyaz diye kutuplaştırdılar. Kötülük nereden gelirse gelsin biz karşısında olacağız. Bu ülkede gri de var. İktidarın ders almama gibi bir huyu var. 20 yıldır Marmaris yanıyor. Yangın çıkmayan yıl yok Marmaris'te... Geçen yıl da yangın bölgesindeyim… Bu yıl yine yanıyor. Sadece seyrediyor hükümet. Derelerimize siyanür dökülüyor hükümet sadece seyrediyor. Bu iktidar mutlaka gitmeli. Ancak bu muhalefette gitmeli” diye konuştu.

ALTI AY DAYANAMAZSINIZ
6’lı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bulduğu iddia edilen yeni sistemi eleştiren İnce, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye yalan söylüyorlar... Güçlendirilmiş üye olmadan, güçlendirilmiş parlamenter sistem olmaz. Milletvekilini güçlendirmeden parlamento güçlenmez. Milletvekillerini genel başkan seçecek sonra parlamentoyu güçlendireceğiz diyorsunuz. Gelin Memleket Partisi'ni örnek alın.20 yıldır bir palavrayı dinledik, yeni bir palavraya ihtiyaç yok. Şimdi bir yeni sistem bulmuşlar... Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masa yönetecekmiş. Cumhurbaşkanı sizin marabanız mı? Libya tezkeresinde bu Cumhurbaşkanı İYİ Parti'yi mi dinleyecek yoksa CHP’yi mi? Dağılırsınız siz. Erdoğan’ı yenseniz ne olacak? 6 ay dayanamazsınız. Türkiye’nin temel konularında oturup anlaşmanız lazım” dedi.

GÜN OLA HARMAN OLA
Zafer Partisi’nin de içinde bulunduğu yeni bir ittifakta Memleket Partisi’nin yer alıp alamayacağı konusunda da açıklama yapan İnce, “Türkiye’nin yeni bir duruşa ihtiyacı var. Biz bu duruşu gösterdiğimiz için bize operasyon çekiyorlar. Çünkü tıpış tıpış oy verecek bir aday arıyorlar. Öyle bir adayı, aday yaptıklarında Memleket Partisi zirve yapacak. Onlar ne düşünüyor? Memleket Partisi'ni çökertelim, bazılarına milletvekilliği sözü verelim… Alayınız gelse bir şey yapamaz. Bir tuğla bile sökemediniz. Bir ilçe başkanı bile istifa etmedi. Türkiye’nin en ilkeli partisiyiz. Önümüzdeki dönemde meydanlar açıldığında otobüsün üstüne çıktığımızda durumun nasıl değişeceğini tıpış tıpış adayların karşısında yürekli adayların olduğunu hepiniz görecek. Türkiye’nin bu 2 ittifak ile yürümeyeceği kesin. Millet ve Cumhur İttifakları ile Türkiye çözüm bulamaz. Yeni yollara ihtiyaç var. Gün ola harman ola. Önümüzdeki günlerde onu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

MYK toplantısı için İzmir’in seçilmesinin nedeninin ne olduğunun sorulmasını da yanıtlayan İnce, “Türkiye’yi İzmir’e benzetirsen Türkiye'yi mutlu ederiz” dedi. 

 

'NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET'
İzmir'de ziyaretlerini sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, akşam saatlerinde Bornova Çamdibi pazar yerinde vatandaş ve esnafla buluştu. Otobüsten vatandaşlara seslenen Muharrem İnce, "Bizim sloganımız belli ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket" dedi. Konuşmasında Türkiye'ye sığınan mülteci sayısına dikkat çeken İnce, "Sokaklar mülteci dolu. 5 milyon sokakta geziyor. Bizim vatandaşımız aç. 50-60 milyar dolar bunlara harcıyoruz. Bunu söyleyince beni manşet yaptılar. 'Sen de Selanik'ten geldin, onlar Şam'dan geldi' dediler. Selanik'ten gelenlerle Şam'dan gelenler arasında fark var. Bizim dedelerimiz Selanik'e Anadolu'dan gitti. Benim dedem Selanik'e turist olarak gitmedi. Osmanlı orayı alınca Anadolu'dakileri oraya getirip Türkleştirdi. Orayı kaybedince de geri geldik. Biz gittiğimiz yerden geri geldik. Bu tarih bilmezlere haddini bildiririm ben" diye konuştu.

Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan İnce, şöyle devam etti:
"Milleti sıkıştırmışlar. Tek adam ve öbürleri 6 adam. Altı adam diyor ki, biz öyle bir Cumhurbaşkanı bulacağız ki bizim sözümüzden çıkmayacak. Adam cumhurbaşkanı olacak hem de bunların sözünü dinleyecek. Tek adamdan bıktık 6 adam mı geldi şimdi başa? Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişi parti başkanından emir almaz. Cumhurbaşkanı milletten emir alır. Ben 2018'de seçilseydim partiden emir almazdım. Altılı masa 'Erdoğan'ın karşısında biz varız' diyor. Bu memleket Millet ittifakı ile Cumhur ittifakı arasına sıkışmış değildir. Yeni bir seçeneği vardır. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket."



'İSTİKRARSIZ BİR ÜLKE OLDUK'
Türkiye'deki ekonomi politikalarını eleştiren Muharrem İnce "Merkez Bankası'na TÜİK'e güven yok. Bunları def edip atacağız memleketin başından. Dünyada kriz var dünyada gıda fiyatları yüzde 30 artmış. Bizde de 30 artsa 'e tamam' derdim. Bizde yüzde 92 artmış. Döviz saat başı değişiyor. İstikrarsız bir ülke olduk." ifadesunu kullandı.

'ECEVİT GİBİ BAŞARACAĞIZ'
Konuşmasında merhum Bülent Ecevit'i de anan İnce "Rahmetli Ecevit 1987'de bir küçük minibüs ile yola çıktığında ona 'bölücü' dediler. Sonra iki kez başbakan oldu. Aynı Ecevit gibi başaracağız" dedi. Muharrem İnce meydanda toplanan vatandaşlarla öz çekim yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

 
'Ukrayna için çok daha fazlasını yapacağız'
 
Bayraklı'da yaz konserleri devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aht 30 Haziran 2022 Perşembe 18:57

Hariçten gazel okumak diye buna denir.Oncelikle K.Kilicdaroglunun seni ittiğini kabul et ve CHP ile olan sorununu çöz.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 29 Haziran 2022 Çarşamba 22:53

Bugün deniz restoranın orada gördüm kendilerini. otobüsten indi el salladı falan anca 4-5 kişi kendisine ilgi gösterdi.

Yorumu oyla      4      3  
Beyin Bedava 29 Haziran 2022 Çarşamba 16:47

İnce, Kılıçdaroğlu'na rakip diye sırtını dönenler oy vermediyse yüzde 30 oy nasıl aldı? Kimse mezhep, din dememişken gelip buraya mezhepçilik yapan tip, yorum yapanlara mezhepçi dindaş yazıyor. Kaybeden koltuğu bırakmalıdır, buna İnce de dahil. Bir daha seçilmesi mümkün değil. Kim oy verecek?

Yorumu oyla      3      4  
GERÇEK ATATÜRKÇÜ 29 Haziran 2022 Çarşamba 16:31

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu’na rakip diye sırt dönen mezhepçilerin yorumları güldürüyor :) Adam CHP’nin avukatları o gün bana oylar doğru Erdoğan kazandı diyor bunun üstüne ne demesi bekleniyordu? Kılıçdaroğlu 10 seçim kaybetmiş koltuk sevdalısı biridir! Muharrem İnce’nin sayesinde CHP’nin oyları %30’ları aştı CHP tarihinde Muharrem ince deparladı CHP’yi o yüzden sevmez mezhepçi tayfası dindaşlar ;))

Yorumu oyla      11      10  
Alo 29 Haziran 2022 Çarşamba 16:22

Mahrem mahrem

Yorumu oyla      2      8  
Mehmet79 29 Haziran 2022 Çarşamba 16:11

Bu seçim gecesi muhabbeti de iyice kabak tadı verdi artık.

Yorumu oyla      9      5  
Fikret ASLAN 29 Haziran 2022 Çarşamba 15:38

Ülke Karadeniz mafyasına teslim edilmiş sende o gruba hizmet eden birisin Muharrem. Tek hedefin Millet ittifakının oyunu bölüp Tayyibi tekrar Cumhurbaşkanı seçtirmek.

Yorumu oyla      7      11  
Yav He He 29 Haziran 2022 Çarşamba 13:41

İyi de o zaman neden CHP'nin adayı oldunuz? Yıllarca CHP'de siyaset yap, sonra bunları söyle. Olacak iş değil. Ciddiye alan da zaten yok. Alacağı oy yüzde 1 bile zor. Zafer Partisi'nin genel başkanı Özdağ da sanki siyasete dün girmiş gibi, yeni bir umut diye yandaş medya tarafından sürekli gündeme getiriliyor. Yok sarı muhalefet, yok bilmem ne! sabah akşam Suriyeli diyor, başka da bir şey yok. İşi gücü şov. Suriyeliler ülkeye girerken MHP'de siyaset yaparken ses çıkarmayanlar, bugün muhalefete muhalefete ediyor.

Yorumu oyla      9      7  
T.C. Vatandaşı 29 Haziran 2022 Çarşamba 13:34

Sayın iNCE'nin ne yaptığını veya ne yapmaya çalıştığını anlayanınız var mı acaba? Ben anlamaya çalışıyorum ama nafile... Demek ki bu dünyada bazı şeyleri anlaşılmaz-anlaşılamaz kategorisinde muhafaza etmek gerekiyor.

Yorumu oyla      9      8  
Buca.lı 29 Haziran 2022 Çarşamba 13:32

M.İnce sana bir kere tam güvendik sen ne yaptın sessiz kaldın kazandığın seçime sahip çıkamadın. işte o zaman İnsanların gözünde artık yoksun. Sen kendi menfaatin için çıkıp açıklama bile yapmadın, yok avukatlar ordusu yok görevliler ordusu yalanında boştu. Fazla Hayal kurup insanlarıda buna inandırmaya çalışma artık Yemezler...

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan AK Partili vekile GES vizesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın sahibi olduğu Egepol Hastaneler ...
Akşener'den mutabakat eleştirisi: Tavizdir!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye'nin NATO, İsveç ve Finlandiya ...
Bakan Bozdağ: 33 teröristin iadesini isteyeceğiz
Adalet Bakanı Bozdağ, Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü ile İsveç'te 10 ...
 
AK Parti'den NATO açıklaması!
NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki ...
CHP'li Sarıbal İzmir'den uyardı: Kıtlık kapıda!
2. Yüzyılda CHP’nin Tarım Politikaları panelinde konuşan CHP'li Sarıbal, ...
Tartışmalı ek zam bütçe talebinden çıkarıldı
TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı ödeneğinde artışa imkan sağlayan "Cumhurbaşkanı ...
 
Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi Meclis'e sunuldu
"3600 ek gösterge" ile "öğrenci affı" düzenlemesini de içeren ekonomiye ...
İzmirli vekiller deprem sorununlarını komisyona taşıdı!
CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Bedri Serter, Kamu İktisadi ...
Özhaseki açıkladı: İl sayısı 100'e çıkacak mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, il sayısının 100'e çıkarılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva