HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:30

İnce: İkinci tura ben kalmak istiyorum

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçimindeki olası ikinci tura ilişkin, "İkinci tura ben kalmak istiyorum. Erdoğan'ın karşısında bu seçimi daha kolay ben alırım diye düşünüyorum. Ola ki kalamadık, Erdoğan gitmeli, artık yeter" dedi.

İnce: İkinci tura ben kalmak istiyorum

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "17 parti bir araya gelmişsin, 11 büyükşehir belediyesi senin. Televizyonların, gazetelerin, trilyonlarca lira Hazine paran var. Bütün bu imkanlar elinde olacak, 'Kaybedersem seni suçlu ilan ederim.' Öyle bir şey yok, kendine bakacaksın." dedi.

İnce, Sözcü TV'nin canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eleştirilerini daha çok muhalefete yaptığına ilişkin soru üzerine İnce, milletvekili listelerinde farklı partilerden 77 kişiyi aday gösteren CHP'nin eleştirilmesinin normal olduğunu söyleyerek, "'Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti' diyen Davutoğlu'nun adamlarını yerleştirirseniz listeye sizden konuşurlar arkadaş." ifadesini kullandı.

"Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu sizin de aldığınız oylarla kaybederse siz de kaybetmiş olmayacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan İnce, "Seçim kaybedilirse sana fatura keseriz.' Bu tehditten çıkalım bir kere. 17 parti bir araya gelmişsin, 11 büyükşehir belediyesi senin. Televizyonların, gazetelerin, trilyonlarca lira Hazine paran var. Bütün bu imkanlar elinde olacak, 'Kaybedersem seni suçlu ilan ederim.' Öyle bir şey yok, kendine bakacaksın." diye konuştu.

Muhalefetin 13 ayda bir cumhurbaşkanı adayını zor belirlediğini söyleyen İnce, şöyle devam etti:

"'Kazanacak aday' demişsiniz, sonunda kazanamayacağına vurgu yaptığınız kişiyi aday yapmışsınız. Ben mi yaptım bunları? Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş aday olsun diye ortalıkta çırpındılar durdular, sonra 'Beni aday yapın. Bana ne vereceksin? Bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 2 bakanlık, 10 da milletvekili. Herkese dağıtacaksın, sonra kazanamayınca suçlu beni ilan edeceksin. Kusura bakmayın."

İnce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilip çekilmemesi sorusu üzerine, "Ne demek çekilse, böyle bir şey olabilir mi? Bu çok antidemokratik. Bu tam bir ihale mafyası yöntemidir. Ben ihale mafyası değilim. Demokratik hakkımı kullanıyorum." açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun HDP'den oy istemesinin sorulması üzerine İnce, Kılıçdaroğlu'nun HDP dahil tüm partilerin seçmeninden oy istemesinin normal olduğunu ancak angajman ilişkisini eleştirdiğini dile getirdi.

"CHP ile neden bir araya gelmediniz?" sorusuna ilişkin İnce, "Kemal Bey'i kastetmiyorum. CHP çevresi benim görüşmemi, anlaşmamı istemezler. Çünkü onlar her halükarda kazansa da kaybetse de Kılıçdaroğlu'nun son seçimi diye Muharrem İnce'nin CHP'nin önünden geçmesini istemezler. İmzalar toplamışız, kuralar çekilecek yarın, o gün ziyarete geliyorsun. Orada ne konuşmuşuz? Depremi, trolleri, seçim güvenliğini konuşmuşuz." bilgisini verdi.

"İKİNCİ TURA BEN KALMAK İSTİYORUM"
İkinci tura kalmaması durumunda kimi destekleyeceği sorusu üzerine İnce, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceğini belirtti.

Birinci tur geçmeden ikinci turu konuşmanın doğru olmadığını ifade eden İnce, "İkinci tura ben kalmak istiyorum. Erdoğan'ın karşısında bu seçimi daha kolay ben alırım diye düşünüyorum. Ola ki kalamadık, Erdoğan gitmeli, artık yeter. Bu soruyu Sayın Kılıçdaroğlu'na da sormanız lazım. Hep bana soruyorsunuz, bir de ona sorun." diye konuştu.

 
Bakan Varank, Kızılay başkanını hedef aldı!
 
'Kripto Tosuncuk' için Türkiye'ye iade kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 19 Nisan 2023 Çarşamba 09:26

Denecek bir şey yok...

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank, Kızılay başkanını hedef aldı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı canlı yayında yaptığı ...
'Deniz Gezmiş bugün olsaydı Erdoğan'a oy verirdi'
Cumhur İttifakı ortaklarından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal "Deniz Gezmiş'ler ...
'Sandık yolsuzluğu yapan siyasi partinin adı CHP’dir'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçelievler Kuleli Sosyal Tesisi'nde ...
 
Kira artışlarına sert tepki: Bu ahlaki, insani değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada ...
'75'inci günde 100 bin konutun temelini attık'
Bakan Kurum, "Asrın felaketinin ardından geçen 75 günde 100 bin konutumuzun ...
'Cumhurbaşkanımızı tehdit edenlere geçit vermeyiz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Adana 1'nci sıra milletvekili ...
 
'Erdoğan’ın biriktirdiği altınlara mı göz diktiniz?'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kalkmış bugün biri, hesap kitap bilmezin ...
'HDP ile kapalı kapılar ardında ne konuştun?'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Ne konuştun HDP ile kapalı kapılar ...
'Beyaz Saray'a arka kapıdan girenlerden olmadık'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bize 'IMF ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva