HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:24

Bayraklı’da işçi-memur birleşti, şalter indirdi: Çöp kamyonlu başkaldırı!

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş ve yemek ücretleri krizi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta memurların iş bırakma eylemleri bu kez işçilere sıçradı. Memurların da katıldığı eylemde işçiler çöp kamyonlarını belediye binasının önüne dizerek yol kapatırken metrelerce uzunlukta konvoy oluştu. İşçilerle trafikte kalan vatandaşlar arasında yer yer gerginlikler de yaşandı.

Bayraklı’da işçi-memur birleşti, şalter indirdi: Çöp kamyonlu başkaldırı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonuçlarının ardından bir çok belediyede ekonomik kriz yaşanıyor.

Bayraklı Belediyesi’de görevi devreden Serdar Sandal’ın ardından mali yapıyı düzeltmek için çalışmalar sürerken maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar çözülemiyor.

Geçtiğimiz hafta memurların iş bırakma eylemlerine sahne olduğu belediyede bugün DİSK’e bağlı işçiler iş bıraktı. İki aydır maaş almada sorun yaşayan işçilerin tamamının katıldığı eyleme memurlar da katıldı.

GERGİNLİK YAŞANDI
Temizlik işçileri çöp kamyonlarını belediye binasının önüne getirdi. Kamyonların yolu kapatması sebebiyle metrelerce araç konvoyu oluşurken trafikte kalan vatandaşlarla işçiler arasında gerginlikler yaşandı.

TEMEL GIDA İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMIYORUZ
DİSK Genel İş 6 No’lu Şube Sekreteri Muhsin Akıncı eylemde yaptığı açıklamada “Bayraklı işçisi geçinemiyor. Bayraklı Belediye Başkanlığı ve yönetimine sesleniyoruz; Zaten ödediğimiz ağır vergilerden dolayı ilk 4 aydan sonra yüzde 20 ve 27 kesinti bizleri ağır koşullarda yaşam hakkımızı elimizden alırken biz de maaş nedeniyle kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz. Gece geç saatte eve gidip sabahın köründe çıkıyoruz. Bir an önce hiç zaman kaybetmeden kesintilerin ödenmesini istiyoruz. Zaten ülkemizdeki ekonomik kriz derinleşiyor, işçinin ve emekçinin geçim sorunları ise her gün gittikçe büyüyor. Çarşıda, pazarda, markette her gün yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyorken, bir de bu maaş kesintileri belimizi büküyor. Toplu sözleşme ile elde edilen hizmet artışları hayat pahalılığı karşısında 2-3 ayda zaten eridi gitti. Genel İş 6 Nolu Şube Yönetimi olarak bütün görüşmelerimize ve yaralarımıza, çabalarımıza rağmen maaş kesintileri gerçekleşmiştir. Geçen ay yüzde 15’lik kesinti, bu ay 2 katına çıkarak yüzde 30-33 şeklinde Bayraklı Belediyesi çalışan üyelerimiz yoksulluğu, yokluğu ilmek ilmek yaşamlarında hissetmiştir. Hakkımız olanı talep ediyoruz. İnsanca yaşamak, insan onuruna yakışır bir ücret almak, belediye işçilerinin hakkı değil midir arkadaşlar? Biz emekçiler her türlü hizmeti yapıyoruz ama geçinemiyoruz, geçinemiyoruz, geçinemiyoruz” dedi.

BUNDAN BÖYLE BİZDE KESİLEN ÜCRET ORANINDA EKSİK ÇALIŞACAĞIZ
6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız ise “31 Mart seçimlerinden sonra Bayraklı’da 15 sene boyunca hiç yaşanmayan şeyler yaşamayan başlandı. İlk ay maaşlarımızın yüzde 15 kesildi. Görüşmeler yapıldı. Nihayet belli bir süre sonra o eksikler yatırıldı. Geldiğimiz bu ayda yüzde 30’u aşması demek bizim bu ay ev kiramızı, taksitlerimizi, kredimizi ödeyemememiz demek. Biz eğer gecenin karanlığında çıkıp akşama kadar bütün alanda alın teri döküyorsak ve alın terimizle karşınızda aldığımız ücretle, yaşamımızı idame ediyorsak… Maaşların eksik yattığı halde bizden tam gün çalışmamız isteniyorsa, hiç kimse kusura bakmayacak! O zaman bundan böyle bizde kesilen ücret oranında eksik çalışacağız. İlk defa bugün burada Bayraklı Belediyesi’nin tüm emekçileri tek kadro burada. Eğer en kısa sürede maaşlarımız ödenmez, haklarım verilmez, ödenmez, biz günümüzde bunu alamazsak Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımızın da bilgisi olsun. Kesik zamanlı hizmet vereceğiz.Eğer en kısa sürede maaşlarımız ödenmez, haklarımız verilmez, ödenmez, biz günümüzde bunu alamazsak Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımızın da bilgisi olsun. Kesik zamanlı hizmet vereceğiz.Mevzileri tutalım, sosyal demokratlar, sosyalistler kazansın. Gericiliğe karşı bir duruş sergileyelim. Gericiliği durduralım. Mustafa Kemal'in yanında yürüyoruz. Laikliği savunan, tam bağımsızlığı savunanlar bir birlerine hakim olsun diye hep beraber direndik. Ve bu direnişin sonunda bu mücadelenin sonunda, bu örneğin sonunda şunu asla kabul etmeyeceğiz; Bunu bize yoksullukla, maaşlarımızı eksik ödemekle ya da bizi yok saymakla ödetmelerine asla izin vermeyeceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim derdimiz belediye başkanlığı değil. Bizim kimseyle kişisel bir derdimiz yok. Bireysel anlamda kimseyle ilgili ne bir adımız var ne bir derdimiz var. Ama bu belediye bizim belediyemiz. 15 senedir burada çalışıyoruz. 15 senedir Bayraklı halkına gece gündüz ölümden doğuma sokaktan taşa biz hizmet ediyoruz. Bunun sonucunda da sadece hak ettiğimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
15. Altınordu-TSYD Felsefe Kardeşliği Turnuvası sona erdi
 
Konak Belediyesi’nden sağlık hizmeti
YORUMLAR
Toplam 66 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif 23 Mayıs 2024 Perşembe 08:34

Beledeiye ne yapabilir ki ulke krizde faiz neden enflasyon sonuc dersen boyle olur ama amac bu zaten akape zihniyetinden bir an once kurtulmak lazım hep gerici satici yirmi yildir ulkeye caktiklari tek bir civi yok hep cebellezi

Yorumu oyla      0      0  
Çolak 22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:11

Sırf CHP''li diye atılmayan iftira yok. Türk milleti ve CHP eze eze kazandı seçimi. Arap dönekler kuduruyor. Kudurun.

Yorumu oyla      0      0  
Kudurun 22 Mayıs 2024 Çarşamba 08:41

Suçu hemen belediyeye atmışlar. Anlaşılan yorum yazanların hepsi gurbetçi. Ülke krizde, hükümet kendi cebini dolduruyor. CHP''den başka Türk milletini savunan yok. Bunları da söylesenize. Birisi konya demiş. Konya köy bile değil, çöplük, çöp kokuyor her yeri. Pislikler yollarda savruluyor. Kimse sesini çıkartamıyor çünkü kaderci, gerici, akpci.

Yorumu oyla      0      0  
aksakallı 21 Mayıs 2024 Salı 20:57

asıl belediyeyi o duruma sokan serdal sandalı hesaba çekmek lazım adam aldı paraları gitti enkaz irfana kaldı bence serdala soruşturma açılmalı

Yorumu oyla      1      0  
Uymz 21 Mayıs 2024 Salı 19:30

Sıraya kırmızı kostüm çok yakışmıştı Muhteşem bir geceydi güzel kalabalık toplanmıştı teşekkür ederim Çöp vergilerim

Yorumu oyla      0      0  
İzmir 21 Mayıs 2024 Salı 17:39

Seçimden önce popülist siyaset yaptınız verdiniz zamları şimdi maaş ödemiyorsunuz belediye yönetmek arkasına sığındıniz Atatürk le laiklik le olmuyor beter olun

Yorumu oyla      0      0  
Ruşen 21 Mayıs 2024 Salı 16:15

Izmir deki belediye ler zaten batık bitik cok borçlular asfalta yama yapmaya bile para yok işçiler maaş alamıyor bütün herşey konser çiçek böceğ e harcandı hesap ta sorulmadı borç katlana katlana yüklendi olay bu

Yorumu oyla      0      0  
Yorumsuz 21 Mayıs 2024 Salı 14:55

Yorumcu adlı şahıs Belli ki seçimlerin acısı hala sürüyor. Sakin ol şampiyon. Konya çöplükten beter. Adamın söylediği doğru. Sen de akpartilisin utanma söyle. İzmir için de bula bula kalabalık bahanesini mi buldun? 3. Büyükşehir, ne olacaktı ya? Ayrıca güzel olsa Konya göç veren değil, göç alan bir şehir olurdu. Ama değil. Çünkü insanlar konyada yaşamak istemiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 21 Mayıs 2024 Salı 13:54

Chpliler polyanna gibi.

Yorumu oyla      0      0  
Serdar Kazan 21 Mayıs 2024 Salı 13:30

Savcılar belediyeyi eksi bakiye ile bırakan belediye başkanlarından hesap sormadıkça, hiçbirşey olmaz. Adam, yıllık bütçesi kadar borç yapıp gidiyor ! Gelirlerin yüzde 10’ndan fazlası borçlanılmaz diye bir kanun olsa, hiçbir belediye bu hale gelmez. Ondan sonra böyle oluyor. Hükümet alacak bu önlemi.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta 19 Mayıs coşkusu yaşandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta coşkuyla kutlandı.
Çiğli’de 19 Mayıs Futbol Turnuvası heyecanı sona erdi
Çiğli Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Büyükşehir'den itfaiyecilere sıkı eğitim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi, sınavlara ...
 
Gündoğdu’da Sıla rüzgarı
İzmir'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmir Büyükşehir ...
Altındağ Rekreasyon Alanı baştan aşağı yenilenecek
Bornova Belediyesi, Altındağ Rekrerasyon Alanı’nı bölge sakinlerinin ihtiyaçları ...
Başkan Yiğit’ten kent konseyi ve esnaf masası müjdesi
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, bir araya geldiği STK, dernek, muhtarlar, ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi '19 Mayıs'ı 40 bin Aydınlıyla kutladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
Başkan Sengel'den başarılı sporculara tebrik
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Yarımada Oyunlarına ...
Büyükşehir'den gençlere özel festival
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva