HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2022 Çarşamba - 19:10

İmar planları değişti... Karabağlar Meclisi onayladı...

Karabağlar Belediyesi Meclisi 2001 yılında dönemin Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etüt sonucu ‘jeolojik yapı yasağı’ getirilen Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki iki parseli 2017 yılında onaylanan son rapor doğrultusunda imara açan planları onayladı. 

İmar planları değişti... Karabağlar Meclisi onayladı...

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Meclisi Ekim ayı ikinci olağan oturumu yapıldı. Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşen oturumda ilçe adına önemli kararlar alındı. 

Toplantı açılışında meclis üyelerini belediye çalışmalarıyla ilgili bilgilendiren Başkan Selvitopu, geçen haftalarda Kavacık Üzüm Şenliği’ni coşkuyla gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Festivalle birlikte Kavacık Meydanı ve cephe düzenlemesinin açılışını yaptıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bundan sonraki günlerde Kavacık’la ilgili çalışmalarımız aşama aşama devam edecek. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin hazırladığı Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi’ni uyguluyoruz. Meydan düzenlememizin ardından sokak iyileştirme çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca yapacağımız Köy Evi'nin projesi de koruma kurulunun onayında” dedi.

Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri’nin kapalı hale getirilmesi işinin ihale aşamasında olduğunu bildirdi.

Asfaltlama çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Selvitopu, “Bütün mahallelerimiz için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Park yenilemelerimiz, bordür, kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Okulların bakım onarımlarını da belirlediğimiz program doğrultusunda sürdürüyoruz” diye konuştu.

JEOLOJİK YASAKLI ALAN İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ 
Komisyonlardan gelen önergelerden biri de Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde yer alan ve yapı yasağı olan iki parselle ilgiliydi. 2001 yılında dönemin Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etüt sonucu ‘jeolojik yapı yasağı’ getirilen 3589 ada, 1191 ve 1065 parseller için 2017 yılında onaylanan son rapor doğrultusunda 1/1000 ölçekli imar planlarında değişiklik önerisi meclis gündemine sunuldu. İmar Komisyonu’ndan oybirliği ile geçen rapor meclisten de oybirliği ile geçti. 

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar, pazar yerleri ile ilgili çalışmalarda gecikmelerde olduğunu ifade etti. Pazaryerleri ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Selvitopu “Yeşilyurt Pazaryeri ihale aşamasına geldi. Daha önce meclise bilgi vermiştim. Kaya bir zemin var. O yüzden hafriyatı pahalı. Yer altına iki kat inmeyi planlıyorduk ama iki kata inmemiz zor ama bir kat otopark yapacağız. Açık otoparkla da destekleyeceğiz. Günaltay Pazaryeri için mal sahipleri ile temasa geçtik, uzlaşarak kamulaştırma yapmak istiyoruz ama mal sahiplerinin mirasla ilgili hukuki işlemleri var. Tamamlandıktan sonra kamulaştırma çalışmalarına başlamak istiyoruz” dedi. 

PLANLAR HAKKINDA SUNUM
Meclisin sonunda Başkan Selvitopu yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Osman Aksüner, Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile bilgilendirme yaptı.

Başkan Selvitopu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırlayıp onayladığı 540 hektarlık riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli planla, Karabağlar Belediyesi'nin hazırladığı ve yine bakanlığın onayladığı Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallelerini kapsayan 106 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ölçekli planın, 7 Ekim’e kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nde askıda kalacağını hatırlattı.

'EKSİKLİKLERİ BAKANLIĞA BİLDİRECEĞİZ'
Toplantıda, bakanlığın onayladığı 540 hektarlık alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planıyla ilgili Karabağlar Belediyesi’nin belirlediği teknik eksiklikler, harita üzerinde meclis üyeleriyle paylaşıldı. Başkan Selvitopu, “Bu bir leke plan. Detaylar 1/1000’lik planda ortaya çıkacak. Ama belirlediğimiz teknik eksiklikleri bakanlığa ileteceğiz. 1/1000'lik plan geldiğinde de yine birlikte oturur onu değerlendiririz” dedi.

 
Buca’ya milyarlık bütçe... Aslan payı Fen İşleri'ne!
 
İsveç heyetiyle terör suçlularının iadesi görüşüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret Sülü 6 Ekim 2022 Perşembe 14:38

Karabağlar belediyesi olarak Günaltay Mahallesi Yeniçamlik ta sokak hayvanları için duyarlılık dolu bir hizmet ağı görmek temennisinde bulunarak benim ve benim gibi pati dostlarına mutluluğu yaşatan icraatları bekliyor olmamı mazur görün. Saygılarımla.. Allah''a Emanet Olunuz Amiiiiiiiin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’ya milyarlık bütçe... Aslan payı Fen İşleri'ne!
Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumunu Buca ...
Soyer: “İzmir, geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olacak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te ...
Başkan Soyer duyurdu: Bornova Kültür Adası Projesi başlıyor
Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşklerini kapsayan Bornova ...
 
AK Parti İzmir’in belediye başkanları projeleri sundu… Ankara’da tarım masası!
AK Partili Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Bergama Belediye ...
Çeşme'de bir ilk... Cumhuriyet Meydanı denizle buluştu!
Yıllardır atıl durumda bulunan Cumhuriyet Meydanı’nını yenileyerek dünya ...
Başkan Tugay Çatı Bostanlı'yı tanıttı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'in düşman işgalinden ...
 
Başkan Soyer, Sürekli ve Hızal'ı hedef aldı... ‘Provokasyon’ dedi... Arbede mahkemelik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İl Başkanı Kerem ...
Kadınlar İzmir'den seslendi: Özgürlüklerimizden vazgeçmiyoruz!
Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin  96. Yılı sebebiyle Konak Belediyesi ...
Başkan Soyer'den İktisat Kongresi değerlendirmesi: İzmir'den bir umut ışığı doğdu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te düzenlenecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva