HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2024 Cuma - 10:37

İlk ikisi iptal olmuştu… Büyükşehir’den dev tramvay ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı ulaşımda kullanılmak üzere 26 adet tramvay aracı, yedek parça ve özel ekipman ihalesine çıktı. Yüzde 60 yerlilik şartının getirildiği 26 araçlık ihale 17 Nisan’da yapılacak. Üçüncü kez gerçekleşen ihalenin ilkini alan şirket maliyetlerin yükselmesinden kaynaklı geri çekilmiş, ikinci ihaleye ise giren olmamıştı. 

İlk ikisi iptal olmuştu… Büyükşehir’den dev tramvay ihalesi!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Kent içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek için son olarak Çiğli Tramvayı’nı açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Çiğli hem de Konak ve Karşıyaka hatlarında çalışacak 26 adet elektrikli tramvay aracı için üçüncü kez ihaleye çıktı. 

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘26 Adet Tramvay Aracı, 127 Kalem Yedek Parça Ve 11 Kalem Özel Alet ve Ekipman’ mal alımı ihalesi 17 Nisan 2024 tarihinde Kültürpark’taki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin bulunduğu holde yapılacak.

İhaleye katılacak şirketlerden son beş yıl içinde, teklif edilen bedelin yüzde 25 oranından az olmamak üzere iş deneyimi ve yılda 12 adet raylı sistem aracı üretme kapasitesine sahip olduklarını gösteren kapasite raporu da istenecek. İhale yerli ve yabancı tüm firmalara açıkken yerli firmalara yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak.27 kalem yedek parça, 11 kalem özel alet ve ekipmanı içeren ihale 17 Nisan’da yapılacak. Üretilecek araçlarda yüzde 60 oranında yerlilik şartı aranacak. İlk ihaleye katılanlardan yüzde 51 oranında yerlilik şartı aranmıştı. 

EN GEÇ 27 AYDA TESLİM
İhaleyi kazanan firma sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk iki aracı 18 ay sonra teslim edecek. Araçların tümü 27 ay içinde teslim edilmiş olacak. Yeni tramvay araçları ile birlikte üç hatta hizmet veren tramvay aracı sayısı 64’e çıkacak. 

İhale şartnamesinde teslim süresiyle ilgili “ İşin toplam süresi (İşin başlama tarihinden itibaren son teslimatın yapılmasına müteakip işin tamamının kesin kabulünün bitiş tarihi) 36 aydır. Bu süre kapsamında sözleşme konusu tüm iş kalemleri tamamlanıp işin tamamının geçici kabulü ve kesin kabulleri yapılacaktır. Teslimat Programı: İşe başlama tarihinden itibaren başlamak üzere: 12. Ayda 2 Tramvay Aracı, 14. Ayda 2 Tramvay Aracı, 15. Ayda 4 Tramvay Aracı, 15. Ayda İmalat albümü, tanıtım videoları, maketler, 16. Ayda 4 Tramvay Aracı, 17. Ayda 4 Tramvay Aracı, 18. Ayda 4 Tramvay Aracı, 18. Ayda 127 Kalem Yedek Parça, 18. Ayda 11 Kalem Ekipman ve Kolaylıklar, 19. Ayda 2 Tramvay Aracı, 20. Ayda 2 Tramvay Aracı, 21. Ayda 2 Tramvay Aracı, İdare, ilk 2 Tramvay Aracın tesliminden sonra, lüzumu halinde teslim zamanı ve teslim edilecek araç sayıları hakkında değişiklik yapabilecek ve söz konusu değişikliği 3 ay önceden Yükleniciye bildirecektir. Ancak bu durum siparişin tamamının, işe başlama tarihinden itibaren 21. ayın sonunda teslim edilmesi şartını asla değiştirmeyecektir.” ifadeleri aldı.

İLK İHALEYİ ALAN ÇEKİLMİŞTİ
İhale ilk olarak 27 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşmiş ve 6 firma teklif vermişti.  Üretilecek araçlarda yüzde 51 oranında yerlilik şartının arandığı ihalenin kazananı 749 milyon 750 bin TL’lik teklifle Bozankaya A.Ş. firması olmuştu. Ancak ihaleyi kazanan firma artan maliyetleri öne sürerek sözleşmeyi tek taraflı fesh etmişti. İkinci ihale ise 23 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşmiş ancak bu ihaleye de teklif veren çıkmamıştı.

 
1 motosiklet, 1 silah, panik anları... Kurtlar Vadisi Alsancak!
 
Başkan Kırgöz’den zeybek sürprizi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORGUN DEMOKRAT 8 Mart 2024 Cuma 20:51

Kervan yolda düzülür değil mi? Ne gerek var, ne bu lütuf halkı sürünsün biraz daha seneye açın ihaleyi trenler 10 senede gelsin. Karar verenlerin nasıl olsa makam araçları vardır. Şaka gibisiniz... Çevre yolu durağından Semra Aksu duragına gidiş yaklaşık 40 dk. . Yürüsenn daha erken . 3 durak için 3 tramway aktarması.. Harikasınız...

Yorumu oyla      1      0  
8 Mart 2024 Cuma 20:44

Her yere metro yapılmaz. Yolcu potansiyeli metro için yeterli olmayan güzergahı-projeyi bakanlık onaylamaz.

Yorumu oyla      1      0  
Kskli 8 Mart 2024 Cuma 12:15

Lutfen tramvay nedir cagdisi kalmis bir sistem metro yapin.

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da deprem farkındalığı
Buca Belediyesi, Deprem Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle kentte farkındalık yarattı.
Bornova’da 8 Mart etkinlikleri
Kadın dostu kent vizyonuyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını ...
İzmir'de iki saatlik grev bilançosu... Yollarda trafik, duraklarda kuyruk!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki TİS krizi devam ederken bu sabah aralarında ...
 
8 Mart’ta İzmir’de yine 'Kadının Adı Var! Sözü De!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üç günlük ...
Başkan Çerçioğlu: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "8 Mart Dünya Emekçi ...
Çocuklar istedi Çerçioğlu yaptı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programlarda vatandaşlar ile ...
 
İZSU'dan Karaburun'a hayat hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, sağlıklı içme suyunu ...
Başkan Soyer meclis üyelerini konuk etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Selçuk Belediyesi'ne 'Sanata Evet Ödülü'
Selçuk Belediyesi Uluslararası Sanata Evet Ödülü’ne layık görüldü. Tiyatro ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva