HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2024 Cuma - 08:31

İzmir'de iki saatlik grev bilançosu... Yollarda trafik, duraklarda kuyruk!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki TİS krizi devam ederken bu sabah aralarında İZULAŞ şoförlerinin de olduğu 6 bine işçi iş durdurdu. Grev sebebiyle vatandaşlar otomobilleriyle yola düşünce trafik sıkıştı, otobüs duraklarında ise kuyruklar oluştu.

İzmir de iki saatlik grev bilançosu... Yollarda trafik, duraklarda kuyruk!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerle, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

Yaklaşık 6 bin belediye işçisini ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren kanadından gelen maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken arabulucu süreci başlayacak.

İlk olarak önceki gün iş bırakarak sokağa çıkan Belediye-İş İzmir Şubeleri bu sabah bir kez daha iş durdurma kararı aldı. İşçilerin üyesi olduğu Belediye İş İzmir 1,2,3 ve 6 Nolu Şubeler sabah saat 8-10 arasında işyerlerinde veya bulundukları yerlerde hizmet üretmeyi durdurdu.



OTOBÜSLER DE DURDU
İş bırakma eylemi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pek çok biriminde etkili olacakken bu eylem sonuçları özellikle kendisini trafikte gösterdi. İZULAŞ şoförleri de bu sabah 05:00'de bir kez daha kontak kapattı. İş bırakma eylemi ile birlikte sahada bulunan yaklaşık bin 500 otobüsün 250'si çalışmadı. Otobüsler 07:00 ile itibari ile tekrar çalışmaya başladı.

Sendika tarafından şu açıklama yapıldı:

Kamuoyunun bildiği gibi, Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden, BÜYÜKŞEHİR, İZSU, IZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ' daki 8000 emekçiyi etkileyen toplu iş sözleşme görüşmeleri, belediye yönetiminin akla mantığa sığmayan teklifi karşısında uyuşmazlıkla sonuçlandı. 

05 Mart 2024 Salı günü "artık bıçak kemiğe dayandı" diyen sendikamız üyesi binlerce emekçi kitlesel yürüyüş ve basın açıklamasıyla sesini duyurdu, belediye yönetiminin duyarsızlığını protesto etti. 

İşverenin bu uzlaşmaz tavrı karşısında toplu sözleşmenin ne zaman sonuçlanacağı endişesi taşıyan BÜYÜKŞEHİR, İZSU, IZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ çalışanı binlerce emekçi, işverenin emekçilerin taleplerine duyarsız kalarak toplu iş sözleşmesi için adım atmayarak emekçileri adım adım greve zorlaması azim ve motivasyonlarını etkilemiştir. 

BÜYÜKŞEHİR, İZSU, IZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ çalışanı binlerce emekçi, işverenin komik zam teklifi ve duyarsız tavrının neden olduğu moral bozukluğu sebebiyle 8 Mart 2024 Cuma günü sabah protestolarını sürdüreceklerdir. 

Belediye yönetimi ve ilgili çevrelerin emekçilerin geçim derdine duyarsızlığı devam ettiği takdirde, önümüzdeki hafta içinde BÜYÜKŞEHİR, İZSU, IZDOĞA, IZBETON ve İZULAŞ çalışan binlerce emekçi, anayasal demokratik haklarını kullanarak, tüm işyerlerinde protestolarını artırarak devam edeceklerdir. 

Emekçiler, yaşanan siyasi çekişmelerin, kavgaların parçası, tarafı sorumlusu değildir. 

Bu nedenle, toplu iş sözleşme sürecinde İzmir halkının yaşayacağı aksaklıkların sorumlusu da geçim derdindeki emekçiler değil, onların sesini duymayanlar olacaktır. 

Belediye emekçileri seçim değil, geçim derdindedir. 

İnsanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. 

 
Hobi olarak başlamıştı... Ünlü oyuncu zeytinyağı satıyor!
 
Galatasaray'a Sanchez'den kötü haber!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İhsan 9 Mart 2024 Cumartesi 17:23

Kamu kurumlarından ve işletmelerinden sendikayı feshedeceksin nedir bu sendikalardan kurumların ve halkların çektiği yaşadığı mağduriyet

Yorumu oyla      1      0  
İhsan 9 Mart 2024 Cumartesi 17:22

Belediye bunlarla boşuna uğraşıyor bence ulaşım taşörenleştirilmeli canları sıkıldıkça iş bırakıyorlar asgari ücret 17 lira adamlar 40 lira 50 lira para alıyorlar yine az diyorlar

Yorumu oyla      1      0  
9 Mart 2024 Cumartesi 07:52

Bu yüksek maaşlara rağmen çalışmayan belediye kadrolarını ancak Hamza dağ düzeltir, chp bunları getirdi , çalıştıramaz çoğu chp torpillisi zaten

Yorumu oyla      0      0  
Optimusprime 8 Mart 2024 Cuma 16:30

Ben bir elektrik ustasıyım ve 10 yıldır bu işin içindeyim sayısız şantiye yapmışımdır ama hicbirzaman belediyede akşama kadar yatıp aysonu 50 bin TL maaş alırken birde üstüne yüzde 60 zam alıyorken hala haktan hukuktan bahsedenler den Allah''a sığınırım

Yorumu oyla      4      1  
Ercan 8 Mart 2024 Cuma 15:41

Izmirin nedir bu sendikalardan çektiği.Seçime gidiliyor ve yeni bir belediye başkanı seçilecek.Uç hafta sonra yeni bir yönetim gelecek. SU anki yonetim sizle niye anlaşsin.Belli ki bunun yeni yönetimle olmasını uygun görmüşler ki bu da gayet doğal Bunu bildiğiniz halde seçim arafisinde bu iş durdurmalara kalkışmanızın iyi niyetle bağdaşır dirumu yok.Zamansız öten horoz gibisiniz ve bunu bile bile yapıyorsunuz.Yazık gerçekten çok yazık. Se

Yorumu oyla      2      1  
Hasan 8 Mart 2024 Cuma 12:42

Ben öncelikle üreten işine ve sorumluğu bilen işçi emekçidir. Birde iş olsun nasil olsa sendikaliyim iş güvencem var salla başini al maaşinı yapanlar emekçi olmaz bu iki olguyu biri birinden ayırmak emek verenin hakların verilmesi en doğal haktır. Bir sendikacilar ücret sendikacıliği yapiyorlar . Ülkede özel sektörde fabirkalarda sendikasız calışan insanlar örgütlesinler O^?aman bizde diyelim helal olsun. Bu gün siyasi partilerin arkasına sığınarak sendikacılik yapilmaz . Yapilirsa bunun adıda sarı sendikacıliktır.

Yorumu oyla      0      2  
Kskli 8 Mart 2024 Cuma 12:20

Yaptigin isin piyasa karsiligi 10 sen 30 istiyorsun birak git ben size bakmak zorunda degilim.

Yorumu oyla      2      3  
Kanemiciler 8 Mart 2024 Cuma 11:14

Bu sendikacılar zaten CHP belediyenin parçaları izulas izdoga kendilerini düşünüp secim oncesi nasilsa dedigimizi yapacaklar kafasinda CHP yi sıkıştırmaya çalışıyorlar hizmet ile alakası yok adamların grev adı altında başka iş peşindeler tıpkı adamların yıllardır Atatürk u kullanıp cep dondurmalari gibi bir sey zaten izmirde adamlar düşünüp oy vermiyor ki

Yorumu oyla      3      7  
8 Mart kadını 8 Mart 2024 Cuma 10:39

Sadece işçilermi adam küçük menderes havzasını unuttu gelin bir bakın kiraz Beydağ ödemiş bayındır Tire. Bir izbanı bile söz verip topu iktidar muhalefete muhalefet iktidara attı sanki İzmir sadece merkezden ibaret park yapmak iki fidan dağıtmak keçi koyun dağıtmayıda bırakın..Dünya 2024 te başka yerlerde biz başka neyin kafasını yaşıyorsunuz neyin.Almanya Fransa İngiltere''de demiyorum İsveç İspanya İtalya bile bizden kat kat ileride masallar hazır nasılsa gidip görebilen az kişi var oda kendini ifa edemiyor..

Yorumu oyla      2      3  
izmir 8 Mart 2024 Cuma 10:29

daha iyi ileri :))

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 Mart’ta İzmir’de yine 'Kadının Adı Var! Sözü De!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üç günlük ...
Başkan Çerçioğlu: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "8 Mart Dünya Emekçi ...
Çocuklar istedi Çerçioğlu yaptı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programlarda vatandaşlar ile ...
 
İZSU'dan Karaburun'a hayat hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, sağlıklı içme suyunu ...
Başkan Soyer meclis üyelerini konuk etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Selçuk Belediyesi'ne 'Sanata Evet Ödülü'
Selçuk Belediyesi Uluslararası Sanata Evet Ödülü’ne layık görüldü. Tiyatro ...
 
Karşıyaka 8 Mart'ta Zübeyde Ana'da buluşacak
Dünya Emekçiler Kadınlar Günü’nde anlamlı etkinliklere imza atmaya hazırlanan ...
Tartışmalı milyarlık ihaleye teklif yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından seçime kısa bir süre kala yapılmak ...
Büyükşehir'den 5 yılda 900 milyonluk yatırım!
Son beş yılda 900 milyon liralık yatırımla inşa edilen karayolu köprüsü ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva