HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2023 Pazartesi - 17:23

İktisat Kongresi’nin ilk tema sponsoru Sun Tekstil oldu

“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı.

İktisat Kongresi’nin ilk tema sponsoru Sun Tekstil oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sponsorları arasına Sun Tekstil de katıldı. Sun Tekstil, kongrenin ilk tema sponsoru oldu. Kongrenin dört ana sponsoru ise Arkas Holding, Folkart, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding.
Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olarak tasarlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ortak akılla cumhuriyetin yeni yüzyılın iktisat politikalarını oluşturmayı hedefliyor.

Beş köklü şirket sponsor
Türkiye’de konfeksiyon üretimi ve ihracatında lider şirketlerden biri olan ve 1987 yılında kurulan Sun Tekstil, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Birçok markanın tercih ettiği Sun Tekstil, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tema sponsorları arasına katılarak geleceğin iktisat politikalarının oluşturulmasına katkı sağlıyor.

İzmir’de doğup uluslararası bir holding haline gelen Arkas, 120 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin dış ticaretine sağladığı önemli katkıların yanında İzmir’e eğitim, spor ve sanat alanlarında da önemli ve sürdürülebilir destekler sağlıyor.

İleri teknoloji ile donatılmış, dünya standartlarında yapılar inşa eden, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen Folkart, İzmir’in köklü şirketlerinden biri olarak İzmir’e ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.

İzmir İktisat Kongresi’nde, milli bir bankaya duyulan ihtiyaç çerçevesinde oybirliğiyle kabul edilen “bir ticaret ana bankası teşkili” kararının ardından 1924’te Atatürk’ün talimatı ve katılımıyla kurulan, o dönem genç Cumhuriyetin iktisadi bağımsızlığının dinamosu olan Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana ülke ekonomisinin gelişimine destek oluyor.


Boya, gıda ve içecek sektörleri başta olmak üzere Türkiye’ye kazandırdığı sektörler ve yatırımları ile ülkemizin sanayileşme sürecine öncülük eden Yaşar Holding; güçlü şirketleri ile ekonomik kalkınmaya, eğitim, kültür, sanat ve spora yatırımlarıyla da toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor.

Uzman Toplantıları başladı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 10 Ağustos ve 1 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmaları tamamlandı. Paydaş Buluşmaları kapsamında çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı.
Her paydaş grubu, sektöründeki sorunları ve ilgili çözüm önerilerini uzun tartışmalar sonucu kapsamlı birer sonuç metni hâline getirdi. Çiftçi, İşçi ve Sanayici-Tüccar-Esnaf Buluşmaları sonucunda hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı.
Paydaş buluşmalarının ardından ikinci aşama olan Uzman Toplantıları ise 13 Ocak’ta başladı. “Döngüsel kültür” anlayışını oluşturan birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve gelecekle uyum kavramlarından esinlenerek kurgulanan uzman toplantıları dört farklı başlıkta düzenleniyor.
İlk uzman toplantısı olan “Birbirimizden Razıyız” buluşması 13 Ocak’ta Aziz Vukolos Kilisesi’nde, “Doğamıza Dönüyoruz” toplantısı ise 20 Ocak’ta İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde (İZTAM) geniş bir katılımla düzenlendi. “Geçmişimizi Anlıyoruz” toplantısı 25 Ocak’ta, ‘Geleceği Görüyoruz’ toplantısı ise 4 Şubat’ta yapılacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Şubat’ta
Uzman Toplantıları’nın ardından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi düzenlenecek ve yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org'u ziyaret edebilirsiniz.

 
Prof. Ortaylı ismini taşıyan kütüphaneyi açtı
 
Kumar borcu tartışmasında karısını yüzünden bıçakladı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kentli 23 Ocak 2023 Pazartesi 22:00

Iktisat kongreleri yapılacak,ızmir esnafının ve halkın ekonomik sorunlarına çözüm olacak mı ? İkisininde hiç bir katkısı olmayacak övgü dolu sözler mükellef sofra ve ziyafetler katılanlar için muhteşem bir toplantı olacaktır,halk yine ucuz ekmek kuyruklarında beklemeye devam eder,yüz elli gram kıyma almak için market turlarına koşturur...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Ortaylı ismini taşıyan kütüphaneyi açtı
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Aydın'ın Söke ilçesinde ismini taşıyan kütüphanenin ...
Selçuk'ta 'Şeyh Bedreddin' söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününde Araştırmacı ...
21 ülkeden 71 eser sergileniyor... 'Renklerin Gücü' Karabağlar'da
Karabağlar Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği tarafından düzenlenen ...
 
ÇİBEL'den o eyleme soruşturma: Küçük düşürüldük!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı’da katıldığı program sırasında ...
İktisat Kongresi’nin uzman buluşmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında ...
İZSU'dan Ödemiş'te içme suyu seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tüm şehre kesintisiz ...
 
Aydın'da çocuklar tiyatroyla eğlendi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çocuklar için perdelerini ...
Muşlulardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Aydın İli Muş İl Derneği Başkanı Orhan Aşık ve derneğin yönetim kurulu ...
Gelecek Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Hüsne (Suzan) Milli, Aydın Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva