HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2023 Salı - 15:58

İktisat Kongresi'nde sona doğru... 'Yeni Türkiye'nin sözleşmesi olacak!'

İzmir İktisat Kongresi'nin kapanış toplantısının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hepiniz tarih yazdınız. Daha adil, daha özgür ve daha demokratik Türkiye mümkün. Bugün salonda bulunan sizlerin tek tek onayı ile gerçekleşecek olan toplumsal sözleşme o Türkiye'nin onayı olacak. Size söz veriyorum. Verdiğiniz kararların zayi olmaması için verdiğiniz her bir kararın takipçisi olacağım" dedi.

İktisat Kongresi nde sona doğru...  Yeni Türkiye nin sözleşmesi olacak!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ -  İzmir’de 17 Şubat- 4 Mart 1923 tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisadi politikalarının belirleyen İzmir İktisat Kongresi’nin 100’ncü yıl dönümünde yeniden düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin kapanış toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşması ile başladı.

Oylama öncesi delegelere seslenen Başkan Soyer, "Heyecanımı yenebilirsem konuşmaya başlayacağım… Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce kongreyi açarken, ‘Efendiler’ diye başlıyor… Efendilerin karşılığı ise beyler ve bayanlar demekti.... Tam 100 yıl önce olduğu gibi yine Türkiye’nin her yerinden aramıza katılan paydaşlar hepiniz hoş geldiniz. Bu buluşmanın 100 yıl öncesine göre tek farkı aramıza doğayı da aldık. Doğa da adeta bir sürprizle, bahar bayramı ile aramızda. Doğamıza da nevruzumuz da aramıza hoş geldin diyorum. Bugün bu salonda 8 aylık maratonun sonuna geldik. Bu yolculuğa başlarken atalarımızın 100 yıl önceki yıl haritasından ilham aldık. Yolun başında bu kararın doğruluğuna ve inancımız tamı. Ancak nasıl bir kararlar silsilesi çıkacağını bilmiyorduk. Sizler bu memleketin geleceğine dair umutlarımız büyüttünüz. Ortak akıl denilen kavramın varlığını kanıtladınız. En az içerik kadar önemli olan müzakere sürecin mükemmel biçimde gösterdiniz. Oylamada her madde oybirliği ile kabul olmayabilir. Ancak her temsilcinin mutabakat ve ortak akıl için sürdürdüğü çabasını devam ettireceğini biliyorum. Herkesin aydınlık gelecek oluşturmak için elini taşın altına sokacağından hiç şüphem yok. Siyaset hayatı dönüştürme çabası ise eğer, salondaki herkes siyasetin en  güzel örneğini ortaya koydu. Hepiniz tarih yazdınız. Daha adil, daha özgür ve daha demokratik Türkiye mümkün. Bugün salonda bulunan sizlerin tek tek onayı ile gerçekleşecek olan toplumsal sözleşme o Türkiye'nin onayı olacak. Size söz veriyorum. Verdiğiniz kararların zayi olmaması için verdiğiniz her bir kararın takipçisi olacağım" dedi.

 
Süleyman Sönmez: İstanbul Sözleşmesi yaşatır
 
YÖK Başkanı Özvar İzmir'de açıkladı... Yüz yüze eğitim ne zaman gelecek?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 21 Mart 2023 Salı 23:53

Sakın bu sözleşmede izmir halkı için ne kazanımları oldu?...

Yorumu oyla      3      3  
'' Onların Kirası Ucuz '' 21 Mart 2023 Salı 18:00

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . ÇÖZÜM : İzmir kırsal otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması. ' Daha adil ,daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye mümkün ' İzmir toplu ulaşımında adalet var mı ?

Yorumu oyla      5      3  
ayrancılar 21 Mart 2023 Salı 16:26

705 hattını 3 km uzatın diye eshota dilekçe verdik cevaba bak büyüyen şehire hizmet edemiyorsan istifa et .Sayın Hemşehrimiz;2022 yılı itibariyle nüfusu 4.462.056 olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülki sınırları 30 ilçe, 1.295 mahalleyi kapsamaktadır. Kentte yapılaşmış alanların büyümesi ve nüfus artışı gibi durumlar kaçınılmaz bir şekilde ulaşım talebini de artırmaktadır. Büyükşehir Belediye sınırlarındaki 1.295 mahalleden doğrudan toplu taşımaya yönelik farklı kapsamlarda talepler gelmektedir. Kurumumuz kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak, yolculuk taleplerinin karşılanması için belirli hat verimlilik kriterlerine göre oluşturulan güzergah ve çalışma programları ile hizmet vermektedir. Toplu taşıma araç türleri ve sayıları ile çalışan personel sayısı gibi ölçütlerin dikkate alındığı ve kamu kaynaklarını verimli kullanarak yapılan planlamada vatandaşlarımız bireysel yolculuk mesafelerine göre yolculuklarını tek araç ile ya da İZBAN-Vapur-Metro-Otobüs-Tramvay bağlantılı aktarma merkezleri üzerinden yapabilmektedir. Metropoliten kentlerin yaygın yapılaşması durumu bireylerin yaşadığı alan ile çalıştığı/eğitim aldığı alanlar arasındaki mesafeyi ve yolculuk süresini artırabilmektedir, ki bu durum metropoliten kent dinamiklerinin gündelik hayata etkisidir. Sözü edilen sebepler dolayısıyla talebiniz gerçekleştirilememektedir.Bilginize sunarız.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süleyman Sönmez: İstanbul Sözleşmesi yaşatır
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin son gününde konuşan Türk Girişim ...
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu kürsüde... ‘İşçi sınıfı olmadan cumhuriyet olmaz’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın ...
İZSU'dan kuraklık hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz mevsiminde ...
 
Karşıyaka'da maaş krizi sürüyor... Memur sendikaları da eylemde!
Karşıyaka Belediyesi’nde örgütlü Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen ...
KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik: Barış, demokrasi olmadan ekonomi olamaz!
Hükümetin kamusal alandaki politikaları sonucunda kamu kurumlarının ticarethane ...
Çiğli'de yeni inşaatlara sıkı denetim
Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş depremi sonrası yeni ruhsat başvurusunda ...
 
Başkan Selvitopu'ndan STK'larla işbirliği mesajı: Birlikten kuvvet doğar
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’daki sivil ...
Özgener’den seçim sonrası için mesaj: Ekonomiye acil müdahale çağrısı!
İktisat Kongresi'nde konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim ...
CHP'li belediye başkanları Ankara'da buluşacak!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva