HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2023 Çarşamba - 17:48

İki ilçede greve 4 kala yeni toplantı... Ne sonuç çıktı?

800 bin İzmirlinin ikamet ettiği Konak ve Karabağlar ilçelerinde 16 Ocak günü belediye hizmetlerini durduracak grev öncesi bugün yapılan görüşmelerde de sonuç çıkmadı.

İki ilçede greve 4 kala yeni toplantı... Ne sonuç çıktı?

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - DİSK Genel İş İzmir 5 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu Karabağlar ve Konak Belediyesi’nde belediye bürokratları ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde parasal maddelerde anlaşma sağlanamamış ve görüşmeler tıkanmıştı. Taraflar günlük yevmiye, prim, ikramiye ve gıda yardımı gibi maddelerde anlaşamamıştı. 

Grev sürecini başlatan sendika her iki belediye binasına da grev kararı asarak 16 Ocak’ta greve çıkacağını duyurmuştu. Anlaşma olmazsa Karabağlar Belediyesi'ne ait Karbel şirketinde 891, Konak Belediyesi'ne ait Merbel şirketinde ise bin 377 işçi 16 Ocak tarihinde greve çıkacak. 
 
Greve sayılı günler kala hem Konak Belediyesi’nde hem de Karabağlar Belediyesi’nde bir görüşme daha gerçekleştirildi. Dünkü görüşmelerin ardından Belediye yönetimleri ve SODEMSEN işçiler için vermiş oldukları teklifleri biraz daha yukarı çekti. 

TEKLİFLERDE KISMİ ARTIŞ
Yapılan görüşmeler sonucunda elde edilen bilgilere göre Konak Belediyesi son olarak önerdiği brüt 380 TL’den 385 TL’ye çıkarırken, gıda yardımını ise 50 TL artırarak 2 bin 250 TL’ye yükseltti. 48 yevmiye ikramiyede ise bir artış yapılmadı. 

Karabağlar Belediyesi de brüt 380 TL’den 385 TL’ye çıkarırken gıda yardımını ise 50 TL artırarak bin 750 liraya çıkardı. Karabağlar Belediyesi ise 30 yevmiye ikramiye önerisinde artış yapmadı. 

Ancak belediye yönetimlerinin teklifinin sendikanın ve işçilerin taleplerinin altında kalmasından kaynaklı bir anlaşma sağlanamadı. Tarafların önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. 

BELEDİYE HİZMETLERİ DURACAK
Konak'ta 113 mahallede, Karabağlar'da 58 mahallede belediye hizmetleri duracak. Grev, belediyenin, temizlik, fen, park bahçeler ve idari işler gibi çok sayıda birimini kapsıyor. Grevle birlikte ilçedeki temizlik hizmetleri kesintiye uğrayacak ve çöpler toplanmayacak, park, bahçe ve bulvar gibi alanların bakımı yapılmayacak, vatandaşlara hizmet veren birçok idari birim çalışanı iş bırakacak, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetler kesintiye uğrayacak. 

GREV HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Son olarak yapılan grev komitesi toplantısında, grev gözcülerinin nöbet çizelgesi hazırlandı. Yasal zorunluluk gereği personelin yüzde 10’u çalışacakken grev süreci için sendika greve çıkacak işçilerin ismini İŞKUR’a iletti.

‘MÜZAKERELERE AÇIĞIZ AMA…’
Görüşmelerle ilgili bilgi veren Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı  Ahmet Savaş Aras, her iki tarafından müzakereleri sürdürmekten yana olduğunun altını çizerek “Ancak yeniden verilen teklifler bizim taleplerimizin altında kaldı. Görüşmeleri sürdüreceğiz ama mücadele hattından da vazgeçmeyeceğiz. Grev hazırlıklarımız sürüyor. İşyerlerinde toplantılara başlayacağız. Pazartesi günü greve çıkacak gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 
Emekli korgeneral Hakkı Kılınç tahliye edildi
 
Üç il için turuncu uyarı: Yağış ve fırtınaya dikkat
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fenerbahçe 13 Ocak 2023 Cuma 11:18

Yömye net 400 olmalı yemek parası 110 tl olsun ikramiye 120 olsun

Yorumu oyla      2      3  
chpli 12 Ocak 2023 Perşembe 22:18

Sizin beğenmediğiniz Akp bile ülke enflasyonuna işçiyi ezdirmedi asgari ücrete 2 kez zam yaptı 3. zam ise yolda geliyo siz izmirde belediye çalışanlarını greve sürüklüyorsunuz izmiri çöp götürecek verin işçinin emekçinin hakkını efendiler ayıptır ayıp

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemirli 12 Ocak 2023 Perşembe 16:59

Darısı Gaziemir Belediyesi'nin başına...

Yorumu oyla      2      3  
???? 12 Ocak 2023 Perşembe 15:07

335 tl asgari ücret yevmiye belediye hepsi kalifiye li elamana brüt 385 tl ücret öneriyor sosyal belediyeciliğiniz bu kadar

Yorumu oyla      2      3  
Ali bayazıt 12 Ocak 2023 Perşembe 13:44

Chp nin kalesi izmirimizde demokrasiden yanayız işçimizin yanındayız gibi güzel sözlere karnımız tok siz bunları sözleşme süreci zarfı içerisinde sözleşmemize yansıtırsanız bizlere daha samimi daha demokratik bir anlayışla yaklaştığınızı anlarız yoksa ne anlamı kalır faşist yönetimle tek adam rejimiyle şayet işçi sınıfının karşısına bu şekilde tutumlarınızı sürdürürseniz inanınki cumhuriyet halk partimize izmirde büyük zararlar verirsiniz akp nin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz ve bundan sonraki süreçte konak ve karabağlar ilçemizdeki temizlik sorunları ortaya çıkacak olmasından dolayı partimiz zarar görecek ve ben kendi şahsım olarak bunu istemiyorum uzun lâfın kısası emek en yüce değerdir diyorum sayın abdül batura ve muhittin selvi tpu başanlarımıza bunu hatılatmak isterim hele hele bu 2023 seçimleri yaklaşıyorken bu yanlış hareketlerinden bir an önmeleri dilğiyle saygılar ve sevgilerimle

Yorumu oyla      2      3  
.. 12 Ocak 2023 Perşembe 09:17

SOsyal DEMokrat Kamu İşverenler SENdikası. (SODEMSEN) sizin SOSYAL anlayışınız Demokrat anlayışınız bumu.. yAZIKLAR OLSUN

Yorumu oyla      2      3  
., 12 Ocak 2023 Perşembe 09:14

Asgari ücrette bile yevmiyeler 335 tl siz insanca yaşam buna mı diyorsunuz.

Yorumu oyla      3      3  
alp kılıç 12 Ocak 2023 Perşembe 08:58

konak beldiyesinde 3 aydır evraklarım bekliyor kentsel dönüşüm için karot testi izini almak için önce işini yap haket ne parası istiyorsunuz helalinden kazanın isteyin

Yorumu oyla      3      4  
Yorumsuz 11 Ocak 2023 Çarşamba 18:42

İlçe yönetemeyen partinin ülke yönetimine talip olması.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Urla'da altyapı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer’in ...
Başkan Kılıç’tan ikinci dönem mesajı: Hedefim oylarda yüzde 40 artış!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 4 yıllık belediye başkanlığı süreci ...
Başkan Kılıç'tan 'cezaevi' için ‘yasa’ çıkışı: CHP iktidarında bile olmaz!
Buca Cezaevi’nin planlama süreci ile ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı ...
 
Başkan Sengel'den personel tepkisi: İŞKUR, AK Partili mi?
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeye İŞKUR personeli ...
Tematik Kadın Forumu’nda 'sanat ve kadın' tartışıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ...
Başkan Soyer Tarihi Çarşı esnafı ile buluştu: Kemeraltı İzmir'in kaldıracı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği ...
 
Zeynep Aslan'a adandı... İzmir'de ilk olacak!
Karşıyaka Belediyesi Zeynep Aslan Pump Track Pisti ilk kez düzenlenecek ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği!
Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen yol yenileme seferberliği kapsamında ...
İzmir'deki o belediye başkanından milletvekilliği açıklaması: Görevden kaçmam!
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva