HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2023 Çarşamba - 16:29

Başkan Kılıç’tan ikinci dönem mesajı: Hedefim oylarda yüzde 40 artış!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 4 yıllık belediye başkanlığı süreci hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına yapacaklarını anlatan Başkan Kılıç, birçok konu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek yerel seçimlerde aday olmak istediğini vurgulayan Kılıç, "Partim beni olurda aday gösterirse tabii ki hedefim mevcut oyumun en az yüzde 40'ından fazlasını almak" dedi.

Başkan Kılıç’tan ikinci dönem mesajı: Hedefim oylarda yüzde 40 artış!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 2019 yerel seçimleri sonrası görevde bulunduğu süreci değerlendirme ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

-BAŞKAN KILIÇ'TAN 'CEZAEVİ' İÇİN ‘YASA’ ÇIKIŞI: CHP İKTİDARINDA BİLE OLMAZ!

Hazırladığı sunumu görselleri ile birlikte basın mensuplarına anlatan Kılıç, sonrasında ise soruları yanıtladı.

İZMİR'İN EN BÜYÜK BÜTÇESİNE SAHİP BELEDİYEYİZ
Toplantı öncesi ilk olarak yapılan çalışmalar ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılırken, gösterimin ardından konuşan Başkan Kılıç, "Bu dört yıl nasıl geçti… 2019 31 Mart'ında seçildik. Mazbatamızı Nisan'da teslim aldık ve ardından başkanlık koltuğuna oturuduk. Başkanlığın daha önce bir tecrübesi olmuyor. Belediye başkanlığında belediyeye hakim olmak gerekiyormuş, onu gördük. İlk birkaç yıl bunu yapmak zor oluyor ancak sonrasında yapmazsanız çok zor oluyormuş onu gördük. Bizden önce belediyenin gerçekleşen bütçesi 209 milyon olması lazım. Gelecekteki yatırımları öne çekmek adına belediyeler borçlanırlar. Borçlanabiliyorsan baya iyidir. 209 milyonluk bütçeye karşılık hemen hemen 2 katına yakın bir borç yükümüz vardı. 2022 yılında bizim gerçekleşen bütçemiz yaklaşık 900 milyon civarında olacak. Şu anki borcumuz 497 milyon TL olarak bir haber çıktı ancak bu doğru değil. Burada muhasebe tekniği ile ilgili bir hata var. Benim şirketime 130 milyon borcum var hem bu gösterilmiş hem şirketin borcu gösterilmiş. Bizim borcumuz 380 milyon TL civarında. Ancak bu da 10-15 yıla yayılmış bir borç. Buna da faizler de dahil. Bizim çalışmamızı engelleyecek piyasa borcu dediğimiz borç sıfırlanmış durumda. Yani Buca Belediyesi'nin borcu yok denecek kadar az durumda. Buca Belediyesi’nin borcu bütçenin 2 katı fazlayken şu an 4'de 1'i seviyede. Mali disiplin kamu kurumlarının olmazsa olmazıdır. Biz belediye olarak geleceğe emin adımlar olarak yürüyoruz. Yapılacak projenin tüm sonuçlarını düşünerek yapmaya çalışıyoruz ve artık birebir tutturuyoruz. Buca Belediyesi hem İzmir'in en büyük bütçesine sahip bir belediye. Buca'daki gündüz nüfusu 800-900 bin kişiye yaklaşıyor. Bu nedenle bütçe çok önemli. Buca Belediyesi’nin bu yükü kaldırabilmesi için iyi bir süresi olması gerekiyordu. Halihazırdaki yasalarla belirlenmiş gelirlerimize göre bütçemizde yakında tam yerine oturur. Geçmişte görev almış başkanlarımız da Buca'ya çok önemli hizmetler verdiler" diye konuştu.

ÇOK İYİ SONUÇLAR ALDIK
Tarım alanındaki çalışmalar hakkında da konuşan Kılıç, "Göreve geldikten sonra hiç beklemediğimiz bir pandemi ile karşılaştık. Dünyadaki hiçbir kurumun deneyimlemediği bir durumdu. En son İspanyol Gribi vardı ve sonrasında hiçbir kurumun deneyimlemediği bir durumla karşılaştık. Her kurum gibi Buca Belediyesi için de çok zor oldu. Ancak bunu da iyi bir şekilde atlatmaya çalıştık. Özellikle pandemiden etkilenen esnaflara yaklaşımımızı zaten hepiniz biliyorsunuz. Ardından da bir deprem yaşadık. Hepimiz için çok ciddi bir travma yaşandı. Bu deprem bize Buca'daki çarpık kentleşmeyi hatırlattı. Buca'nın yüzde 80'inin depremde hasar görecek binalarla dolu olduğunu gördük. Buca'da 1950'lerden itibaren çarpık kentleşmeden dolayı hali hazırdaki Buca'ya evrilmiş durumda. Bugün toplantıyı burada yapmamızın amacı da aslında bir mesaj. Burası Buca Belediyesi'nin bağ evi. Buca'nın sembolüne baktığınızda üzün salkımı görürsünüz. 170 kilometre karelik alana sahibiz. 25 bin kilometresi kent merkezi. Geri kalanların neredeyse tamamı üzüm bağları ile doluymuş. Ancak elimizde hala bir seçenek var. 155 bin kilometrelik alanımız var. Bu alanlar da biz gördüğünüz hobi bahçeleri adı altında bir doğa katliamına evrilmiş durumda. Biz burada tarımdaki vatandaşlarımızın para kazanabileceğini göstermeliyiz. Biz bunu gösterdik. Ne yaptık? Bağcılıkta tohum olmaz, biz çulluk dağıtıyoruz. Bunun dışında çiftçimize destek olmaya çalışıyoruz. Köylümüze önce ürününü temin ediyoruz. Ekimi ve dikimi ile ilgili birlikte çalışıyoruz ve ardından alım garantili bir çalışma yapıyoruz. Çok çok iyi sonuçlar aldık. Bunun sonucunda bir hasıl tesisi kurduk" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ARAMA KURTARMA EKİBİ HALİNE GELDİ
Tarım haricindeki yatırımlara da dikkat çeken Kılıç, "Tarım dışında neler yaptık? Buca sosyo-ekonomik açıdan İzmir'in orta ve orta gelirin altındaki vatandaşların yaşadığı en büyük yer. Bu nedenle sosyal yardımlar yapmak gerekiyordu. Bu konuda Buca kendini aştı. Özellikle ova bölgesinde ulaşamadığımız vatandaş hemen hemen kalmadı. Sayısal olarak rakamlar geliyor ancak bunları hanelere böldüğümüzde bölgenin büyük bir çoğunluğuna ulaşmış olduk. 7 mahalleden oluşuyor ve yaklaşık 200 bin nüfus var ancak şimdiye kadar yeteri yatırım alamamış. Bayraklı'da yaşanan depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bayraklı Depremi ile birlikte Buca-Kut bizde olmazsa olmaz haline geldi. O aşamadan sonra tesisatı ve eğitimi ile Türkiye'nin en iyi arama kurtarma ekiplerinden biri haline geldi. AFAD'tan akredite olan tüm Türkiye'deki 3 belediye ekiplerinden biri. Allah göstermesin bir afet durumunda Buca'mız için çok olumlu sonuçlar getirebilir" ifadelerini kullandı.

250 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA YAPTIK
Bütçe konusunda hiçbir mülk satmadıklarına dikkat çeken Kılıç, "Bu borçlar ödendi ancak hiçbir şey satmadan... Tabii ki hisseli tapular hariç. Hiçbir şey satmadan güncel değeri 250 milyon TL olan bir kamulaştırma yaptık. Eski battaniye fabrikasını kamulaştırdık ve tüm parasını ödedik kapalı 7 bin metrekarelik bir yaşama alanı yapacağız. Buca Belediyesi hiçbir şey satmadan bunu yaptı. Satış için koyduklarımız oldu ancak alıcı çıkmadı bazılarında. Buca Belediye başkanlığındaki en büyük vaatlerinden biri de cezaeviydi. Biz hizmetin şiarı olmaz diye yola çıktık. O günün şartlarında 4 bin 500'e yakın hükümlü vardı. Cezaevi'nin kalkması için örnek vermek gerekirse Şakran Cezaevi’nin yapımı 7-8 yıl sürdü. Yeni cezaevi olmadan bu cezaevini kalkması fiziken çok zordu ancak siyasete karıştırmamak lazım dedik ve sonucunda cezaevi  Buca’nın göbeğinden kaldırıldı. Bizim için çok ama çok önemli olan trafik sorunu için Adnan Kahveci Bulvarı var. Bu Menderes Caddesi'nden daha rantabl kullanılabilecek bir yer. Bu yolun önemini yakında anlayacağız. Metro çalışması zamanında anlayacağız. Menderes Caddesi eninde sonunda  neredeyse 1 yıl trafiğe kapatılacak. Yeni açacağımız yolun önemi o zaman anlaşılacak. Buca'nın merkezinde bulunan bir belin duvarımız var. Buca İstasyon durağı ve yolu. Çizgi halinde Buca’yı ikiye ayırıyor. Hizmette siyaset olmaz dedik ve 20-30 yıldır Buca’ya kazandırılması çalışılıyordu. Bu da bu zamana kadar olmamıştı ve bunu da aldık. Buraya Buca'ya yakışır bir yürüyüş yolu haline getirmek istiyoruz ve istasyonun olduğu yeri de bir kültür sokak haline getirmek istiyoruz. Orası girmeye korktuğunuz bir alandan çıkıp girmek isteyeceğiniz bir yere dönecek. Bunun projesi Salı günü bitti ve bu zaten yıllarca sürecek bir proje değil. Bunun ardından bizim yeni bir hedefimiz var. Buca'nın bir meydanı yok. Stadın alım prosedürünü başlattık ve orayı aldığımız halde Buca'ya bir meydan kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

AÇILIŞINA GENEL BAŞKANIMIZ GELEBİLİR
İlçe sınırları içerisindeki uyuşturucu kullanımına dikkat çeken Kılıç, "Gençlerimiz içinde, özellikle Buca'da uyuşturucu bağımlılığı çok fazla. Bunu için bir tane Ova Mahallesi'nde bir tane Yıldız Mahallesi'nde 2 kapalı yüzme havuzunu kazandırmak için çalışmaları başlattık. Ova Mahallesi'nde ayrıca büyük bir kompleks halinde olacak. Bunun açılışına belki Genel Başkanımız bile gelebilir" dedi.

YAKINDA DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK
Buca'nın planlanması ile ilgili konuşan Kılıç, "Geldiğimiz ilk gün Dumlupınar Mahallesi'nde çalışma başlattık. Buranın koruma amaçlı imar planını kesinleştirildik. Burası bırakın İzmir'i Türkiye'de ünlü bir yer olacak. Levanten evlerini görmediyseniz mutlaka gidip görün. Meydan ile birleştiğinde farklı biri yere gelmiş olacaksınız. Forbest evinin korumasını yaptık. Asıl önemlisi Buca'nın planlanması. Buca'nın tarihinde bir planlama yok. Buca'nın toplam alanı 170 bin kilometre kare. Kent merkezinin bulunduğu alan 2 bin 500 hektar. Bu alanın yaklaşık bin 665 hektarını yani 3'de 2'sine yakının yeniden planladık. Bu Büyükşehir Belediyemiz de. Atatürk Maskı'nın olduğu alanı bitirdik. Burası İzmir'in protokol yolu dediğimiz tarafta. İzmir köy gibi derler orayı gördükleri için. Orada Buca  Belediyesi’ne ait olan bölgenin planları bitti. Odadaki vatandaşlarımız depreme dayalı Buca'ya uygun güzel konutlarına kavuşacaklar. Bol yeşil alanı olduğu, otoparkların olduğu BHZ'lerin (Belediye Hizmet Alanı) olduğu bir alan çıkacak. Şu andaki Ova Mahallesi'ni tanınmayacak hale geleceksiniz. Bu bölgeler İzmir'in Türkiye'nin en yaşanabilir bölgeleri haline gelecek. Seyhan Bölgemiz var. Mobilyacıların bulunduğu bölge. Buranın planlarını bitirdik bakanlığın önünde bir imza atması halinde burası da geliyor. Ufuk Mahallesi olanları da geçti ve büyükşehirde. Burada yaşanabilir Buca hayalini yapmayı düşündük. Bunun için en önemli kriter kentin imar planları. Depreme dayanıklı konutlar yapmakla yerinde yıkıp yapmak ile yeni bir kent ortaya çıkaramazsın. Büyük yılların, yeşil alanların ortaya çıkması için yeni planlar yapmanız lazım. Bu plan hem kenti kurtaracak hem de bütün İzmir'e örnek olacak. Çok yakında dönüşüme de başlamış olacak kendiliğinden.

10 ÜZERİNDEN 10 VERİRDİM
Meclisteki muhalefet üyeleri hakkında değerlendirmede bulunan Kılıç, "Ben 10 üzerinden 10 verirdim. AK Partili muhalif meclis üyeleri kadar çıkıp bağıran meclis üyeleri bize denk geldi. Eleştirecekler doğal tabii ki ancak bizde biraz fazla. Muhalif meclis üyeleri fazla fazla çalışıyorlar" dedi.

YÜZDE 40'DAN FAZLA ALMAK İSTİYORUZ
Gelecek yerel seçimlerde aday olmak istediğini belirten Kılıç, oy hedefinin sorulması sonrası, "Partim beni olurda aday gösterirse tabii ki hedefim mevcut oyumun en az yüzde 40'ından fazlasını almak" diye konuştu.

YÜZDE 50 RAHATLATACAK
Buca Metrosu'nun trafiği rahatlatacağını belirten Kılıç, "Buca Metrosu İzBB'nin yaptığı ve kentin en büyük yatırımı. Sürece de hepimiz hakimiz. Tamamen hukuki dayanaklarla İzBB ihale yapıyor ve sonuç olarak dava açılıyor ve davanın sonucu bekleniyor. Şimdi çalışmalar başladı ve eninde sonunda o metro Buca'ya gelecek. Buca trafiğini müthiş rahatlatacak. metro bittiğinde, bizim açtığımız yıl Buca trafiğini yüzde 50 rahatlatacak" ifadelerini kullandı.

 
Muğla'da firari cinayet hükümlüsü yakalandı
 
Muğla'da zehir tacirleri tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 12 Ocak 2023 Perşembe 16:58

Suat Nezire yapılan haksızlığı Bucalılar unutmadı.. Suat beyin ahı yıkacak sizi.. Asansörcü tuncay özkan yatacak yerin yok senin!

Yorumu oyla      5      3  
Öğrenci 12 Ocak 2023 Perşembe 09:55

Ufacık yolu düzeltemedin başkan kimden hangi oyu istiyorsun?

Yorumu oyla      7      3  
Bucalı.. 12 Ocak 2023 Perşembe 09:20

Sen kendini şimdisen aday pazarlığı için reklam yapmaya başla Ama partili olarak ASLA sana oy yok. Sen Bucaya ne hizmet verdin Aldın bir kaç çakalı yanına Belediyeyi bitirdiniz Çağdaş Kaya ile. hele birde bu kişi İl başkanlığı istiyordu ama yemezler.. Buca senden kurtulmalı. Buca senden memnun değil. Çakma başkan.

Yorumu oyla      12      3  
Mehmet79 11 Ocak 2023 Çarşamba 23:52

Her şey kağıt üstünde görünüyor, uygulamada ise pek bir şey yok.

Yorumu oyla      7      3  
Celali kaymak 11 Ocak 2023 Çarşamba 19:55

Sayın başkan birdaha diyorsun 4 yıl bucaya bir civi caktınmıda bunu soylüyorsun vesselam

Yorumu oyla      9      3  
Partili 11 Ocak 2023 Çarşamba 18:04

Sayın belediye başkanı,Buca belediye başkanı olarak hangi şehirden geldiniz?Buca ve izmiri ne kadar tanıyorsunuz?

Yorumu oyla      11      3  
BİLGE 11 Ocak 2023 Çarşamba 16:50

bu adam suat nezirin elinden belediye başkanlığı son dakika alan adam değil mi? Şakamısınız bu adam gidici:d

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç'tan 'cezaevi' için ‘yasa’ çıkışı: CHP iktidarında bile olmaz!
Buca Cezaevi’nin planlama süreci ile ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı ...
Başkan Sengel'den personel tepkisi: İŞKUR, AK Partili mi?
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeye İŞKUR personeli ...
Tematik Kadın Forumu’nda 'sanat ve kadın' tartışıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ...
 
Başkan Soyer Tarihi Çarşı esnafı ile buluştu: Kemeraltı İzmir'in kaldıracı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği ...
Zeynep Aslan'a adandı... İzmir'de ilk olacak!
Karşıyaka Belediyesi Zeynep Aslan Pump Track Pisti ilk kez düzenlenecek ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği!
Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen yol yenileme seferberliği kapsamında ...
 
İzmir'deki o belediye başkanından milletvekilliği açıklaması: Görevden kaçmam!
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Çocuk tiyatroları şenliği başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ara tatilden hemen önce çocukları ücretsiz 7 farklı oyunla buluşturacak.
Büyükşehir'den yeni alım... Eko-filo büyüyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevre dostu ulaşım ilkesi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva