HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2022 Perşembe - 11:54

İhmal iddiası... İzmir'deki kadın cinayetinde 8 memur sanık sandalyesinde!

İzmir'in Buca ilçesinde Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık'ın (38), 2015 yılında boşandığı eşi Vedat Atik (43) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü cinayette ihmali oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 8 devlet memurunun yargılanmasına başlandı. Mahkemede savunma yapan sanık polis memurları A.İ.Ö. ve G.İ., olayda ihmallerinin bulunmadığını savundu. Hakim, duruşmaya gelmeyen sanıkların zorla getirilmesine, A.İ.Ö. ve G.İ.'nin ise duruşmalardan bağışık tutulmasına karar verip davayı erteledi.

İhmal iddiası... İzmir deki kadın cinayetinde 8 memur sanık sandalyesinde!

Olay, 15 Aralık 2013 tarihinde Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi'nde meydana geldi. Vedat Atik, oğlunu görmek için 3 yıl önce boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Serpil Erfındık'ın evine gitti. Burada Vedat Atik, çıkan tartışmada Serpil Erfındık’ı 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından yaklaşık 1 hafta arkadaşının evinde saklanan Atik, oğlu ve ailesini gördükten sonra teslim oldu. Gözaltına alınan Atik, tutuklandı. Olay günü oğlunu severken altını kirletince temizlemesi için annesine verdiğini, bu sırada Erfındık'ın kendisine 'Sen nasıl adamsın?' diye sorduğu için öldürdüğünü söyleyen Atik hakkında İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılanan Atik, 'iyi hal ve pişmanlık' indirimleriyle 'kasten öldürme', 'hırsızlık', 'hakaret ve tehdit' suçlarından 28 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Erfındık'ın ailesinin avukatlarının itirazları üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, 2018 yılında kararı onadı.

ANAYASA MAHKEMESİ SORUŞTURMA AÇILMASINA HÜKMETTİ
Geride kalan süreçte ailenin avukatları, Erfındık'ın öldürülmeden önce eski eşi Atik hakkındaki şikayetlerine rağmen, korunması için yeterli tedbir alınmadığı gerekçesiyle polis ve jandarma görevlileri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan memurlar hakkında İzmir Valiliği'nin soruşturma izni vermemesi üzerine savcılık takipsizlik kararı verdi. Bu karar üzerine avukatlar bu kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi geçen yıl 29 Eylül'de memurların Erfındık'ın ölümünde sorumlu olduklarına karar verilip, kapatılan soruşturmanın tekrar açılmasına hükmetti. Bu kararın ardından dönemin İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olan Z.Y. (46), görevli polis memurları A.İ.Ö. (51), G.İ. (43), G.B. (59), R.K.S. (61), ilçe jandarma komutanlığında görevli astsubay İ.Ö. (46) ve Genel İdari Hizmetler memurları M.F.O. (30) ile S.S. (52) hakkında 'görevi ihmal' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Savcı, Serpil Erfındık'ın boşandığı eşi Atik tarafından hakaret ve tehdit edilmesi olayları hakkında can güvenliği formlarını hazırlayan, tebliğ eden, tedbir kararlarının uygulanmasından sorumlu olan polis memurları A.İ.Ö., G.İ., G.B., R.K.S., genel idari hizmetler memurları S.S. ve M.F.O.'nün tüm tedbir kararlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne tebliğ ettiğini, bu duruma rağmen gerekli tedbir kararlarını almayan İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Z.Y.'nin ve etkin ve pratik önlem almayan İ.Ö.'nün görevlerini ihmal ederek Serpil Erfındık'ı yaşama hakkını koruyamadıklarını belirtti. İddianame 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

POLİS MEMURLARI SUÇLAMAYI REDETTİ
Sanıkların yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya sanık G.İ. ve A.İ.Ö.'nün yanı sıra Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, avukatı Aytül Arıkan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Duruşmada ilk olarak G.İ.'ye savunma için söz hakkı verildi. Olayda kendisinin ihmalinin olmadığını savunan G.İ., “Bu olayın üzerinden çok zaman geçtiği için kendimle ilgili iddiayı araştırdım ve herhangi bir ihmalimin olmadığını düşündüm. Buca Polis Merkezi Amirliği'nde adliyeye yönelik yazışmaları yapan bir görevdeydim. Ayrıca aile mahkemesine gönderdiğimiz evraklardan koruma tedbirleri kararları geldiğinde gereğini de biz de bilinen ikametgahı olan birime göndermek için yazışma yaparım. Ben her iki evrakı da incelediğimde gerekli aktarımların ve yazışmaların tarafımca yapıldığını, karakol amiri tarafından imzalandığını ve evrakın aktarıldığını gördüm. Ayrıca davaya konu koruma tedbirlerini de jandarma bölgesinde oturduğu için jandarmaya yazışma yaparak gönderdim. Benim işin ciddiyetine, aciliyetine yönelik bir değerlendirme yapmam ya da acil durum duyurusu yapmamı gerektiren hiçbir görevim yoktur. Bu işlemler ilk müracaatın yapıldığı zaman o görevliler tarafından değerlendirilir. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

G.İ.'nin ardından A.İ.Ö.'ye söz verildi. A.İ.Ö. de olayda ihmali olmadığını savunarak, “Ben ifadelerin alınması kısmında görevliydim. Araştırdığımda bu olayla ilgili olarak tehdide dayalı bir müracaat sebebiyle hem Serpil'in hem de Vedat Atik'in ifadesini almıştım. Bu olayla ilgili olarak hiçbir ihmal olmaksızın aile mahkemesine evrak gönderilmiş ve gelen tedbir kararları tebliğ edilmiştir. Tebliği de bizzat kendim yaptım. Herhangi bir ihmalim ya da görevimi aksatmam söz konusu değildir. Hakkımda çok fazla idari soruşturma olmuştur ve ben hepsinden aklandım. Beraatime karar verilmesini talep ederim" ifadelerini kullandı.

HAKİMDEN ZORLA GETİRME KARARI
Sanıkların ardından söz alan Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, kızının ölümünde ihmal olduğunun altını çizdi. Aksakal, “Kızımın ölümünde bir ihmal olduğunu, yargılanan herkesin sorumlu olduğunu ve görevlerini tam yapmadıklarını düşünüyorum. O yüzden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Aksakal'ın avukatı Aytül Arıkan, “İddianamede bu görevin bir bütün olduğunu ve görevin herkesi kapsadığını, bireysel bir ayrıştırma yapılamayacağı düşünüldüğünde savunmalara katılmıyoruz. Dosyaya sunduğumuz tüm delil ve beyanlarımızı tekrar ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ara karar açıklandı. Hakim, duruşmaya gelmeyen sanıkların zorla getirilmesine, A.İ.Ö. ve G.İ.'nin ise duruşmalardan bağışık tutulmasına karar verip davayı erteledi. (DHA)

 
O Ses Türkiye hakkında Yıldız Tilbe'den çok konuşulacak iddia!
 
Seferberlik karşıtı protestolarda bin 300 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taciz ateşi açan teröristler etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'ye dönüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu ...
Bulaşıcı olmayan hastalık uyarısı: 'Daha ölümcül'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bulaşıcı olmayan kanser ve diyabet gibi hastalıkların, ...
 
Helikopter destekli huzur uygulaması!
Adana'da 2 bin 200 polisin görev aldığı, helikopter ve dron ile havadan ...
ABD'de iş dünyasına seslendi: Yatırım çağrısı!
Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu nedeniyle New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı ...
Şüpheli ölüm! Terk edilmiş fabrikada bulundu!
Düzce'de sabah saatlerinden itibaren haber alınamayan kişinin cesedi bulundu.
 
Kaza geçiren Acun Ilıcalı ameliyat oldu
Geçirdiği motosiklet kazasında kolu kırılan Acun Ilıcalı'ya platin takıldı.
Çekiçli cinayetin zanlısından şok ifadeler
Ankara'da, kahvehane işletmecisi Hasan Hüseyin Akkuş'u başına çekiçle ...
AKPM temsilcileri İzmir'de buluştu: Sosyal eşitsizlik vurgusu!
TBMM ev sahipliğindeki 25 ülkeden 50 parlamenterin katıldığı Avrupa Konseyi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva