HABERLER>GÜNCEL
26 Mayıs 2023 Cuma - 11:24

Hülya Şellavcı cinayetinde yeni karar: Katili mirastan faydalanamayacak!

İzmir'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldüren Kaffar Yeğin (60) hakkında yeni bir karar çıktı. Mahkeme, Hülya Şellavcı Yeğin'in ölümü üzerine boşanma konusunda hüküm verilmesine yer olmadığına karar verdi. Kaffar Yeğin'in kusurlu olduğunun tespiti nedeniyle, eşinin mirasından faydalanması da engellenmiş oldu.

Hülya Şellavcı cinayetinde yeni karar: Katili mirastan faydalanamayacak!

Bornova'da geçen yıl 22 Ekim'de, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi olan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Yeğin'in cinayetten önce Kaffar Yeğin hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri de ortaya çıktı. Yeğin 8 Kasım'da, Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, arkadaşı M.G.'nin (67) evinde suç aleti silahla yakalandı. Yeğin tutuklanırken, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı.

YEĞİN'İN, 'EŞİ TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRME' SUÇLAMASI DEVAM EDİLİYOR
Kaffar Yeğin hakkında 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla gece vakti yağma'dan 15 yıla kadar hapis, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ayrıca cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin hakkında, 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldı. Bu dava geçen ay sonuçlandı. Karar öncesi savunmasında eski eşleri ve kadın arkadaşlarına yönelik hiçbir zaman kötü muamelede bulunmadığını söyleyen sanık Kaffar Yeğin'e, 'hakaret'ten 8 ay 22 gün, 'kadına karşı tehdit'ten 1 yıl 3 ay, 'yaralamadan' 1 yıl 6 ay ve 'ısrarlı takipten' 2 yıl olmak üzere toplam 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası verildi. Kaffar Yeğin'in, 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasından yargılanmasına ise devam ediliyor.

CEZAYI KABUL ETMEDİ
Bunun yanında öldürülen Hülya Şellavcı Yeğin'in Eylül 2022'de açtığı, çocuklarının ise ölümü üzerine sürdürdüğü boşanma davası da sonuçlandı. İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nde çekişmeli açılan davada; mahkeme, Hülya Şellavcı Yeğin'in ölümü üzerine boşanma konusunda hüküm verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme, davalı eş Kaffar Yeğin'in boşanmaya neden olaylarda kusurlu olduğuna yer verdi. Bu nedenle Kaffar Yeğin'in kusurlu olduğunun tespiti ile miras hükümlerinden faydalanması engellenmiş oldu. Kaffar Yeğin ise kararı, 18 Mayıs'ta istinafa taşıdı. Kaffar Yeğin davayı üst mahkemeye taşıma gerekçesinde ise adına verilen cezayı kabul etmediğini, mahkeme kararının taraflı olduğu kanaatinde olduğunu öne sürdü. (DHA)

 
Bornova'da çocuklar eğlenerek öğrendi!
 
MEB'den meslek liselilere destek programı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 ilde araç kontrol merkezi oluşturulacak
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 9 ilde araç kontrol merkezi (AKM) oluşturmak ...
2022 ulusal eğitim istatistikleri açıklandı
Türkiye'de okuma yazma bilenlerin oranı geçen yıl itibarıyla yüzde 97,6'ya ...
0,01 promille ceza almıştı... Mahkemeden vicdani karar!
İzmir Menemen Sulh Ceza Hakimliği, alkol kontrolünde yasal sınırı 0.01 ...
 
Terör örgütü üyeleri sınırda yakalandı
Edirne'de son bir haftada sınırdan Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör ...
Zehir seralarına baskın: 201 kök kenevir ele geçirildi!
İzmir'in Ödemiş ile Kiraz ilçelerinde belirlenen seralara yapılan baskınlarda, ...
Feci olay... Kaldırıma çakıp yayaya çarptı!
İzmir'in Konak ilçesinde kontrolden çıkan ticari taksinin kaldırımda çarptığı ...
 
İzmir'de kaza... Yaya hastanelik oldu
İzmir'in Konak ilçesinde kontrolden çıkan ticari taksinin kaldırımda çarptığı ...
Terör operasyonunda 5 kişi yakalandı!
Yalova'da polisin düzenlediği terör operasyonlarında 2'si DEAŞ, 2'si PKK/KCK, ...
Sandık görevlilerine uyarı: 'Kimlik belgelerinde bu rakamlara dikkat edin'
Hukukçu Figen Çalıkuşu, 28 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliği konusunda ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva