HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2015 Cuma - 16:49

HDP’nin listesinde 2 büyük sürpriz

HDP listesindeki ilk büyük sürpriz, Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük konusunda yaşandı. Mustafa Sarısülük Ankara'dan milletvekili adayı gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen EMEP’li Levent Tüzel ise HDP’nin 1 Kasım seçimleri milletvekili aday listesinde yer almadı. Geçici hükümet için bakanlık teklif götürülen ancak diğer HDP'lilerin aksine bu teklifi kabul etmeyen Levent Tüzel HDP adayları arasında yer almadı.

HDP’nin listesinde 2 büyük sürpriz

7 Haziran seçimlerine HDP ile birlikte girme kararı alan ancak 1 Kasım seçimlerinde HDP listesinden aday gösterilmeyen Levent Tüzel, Hürriyet'e konuştu. Tüzel, "Bakanlığı kabul etmediğim için aday gösterilmemem eleştirilecek bir durum. Ancak Tek parti, tek adam diktatörlüğüne karşı 1 Kasım seçimlerinde EMEP olarak HDP için oy isteyeceğiz" dedi.
 
Tüzel, "Dün partimiz ile HDP yönetimi arasında 1 Kasım seçimlerine yönelik görüşme yapıldı. Bugün de ortak açıklama yapıldı. Ancak adaylık konusuna değinilmedi. EMEP olarak HDP'yi ülke koşulları nedeniyle; tek parti, tek adam diktatörlüğüne, savaş koşullarına karşı savaşın durdurulması, özgürlükler, demokrasi barış mücadelesinin yükseltilmesi için destekleme kararımız var. Ancak iki parti arasında seçim ittifakı sağlanmadığı için aday da göstermedik. Biz aday vermiyoruz. Onlar da bizlerden birilerini aday göstermeme konusunda karar almışlar" diye konuştu.
 
Tüzel, "Ama şu da var ki; biz sonuç itibariyle Kürt halkının talepleri, ülkede özgürlüklerin savunulması, kadın hakları konusunda yıllardır birlikte mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin bakanlık teklifini reddetmemiz nedeniyle aday gösterilmeyişimiz eleştiriye tabi bir durumdur.
 
Buna rağmen 1 Kasım seçimlerinde ortak mücadele içinde olacağız, HDP'ye oy isteyeceğiz ama bu tartışmalardan dolayı bu kararı onayladığımız anlamına gelmiyor"  dedi.
 
ETHEM SARISÜLÜK'ÜN AĞABEYİ HDP LİSTESİNDE
HDP listesindeki ilk büyük sürpriz, gezi olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük konusunda yaşandı.
Mustafa Sarısülük, HDP listesinde Ankara 2. Bölge, 1. sıra adayı olarak yer aldı.
 
SIRRI SÜREYA ÖNDER YERİNİ KORUDU
HDP'de Sırrı Süreya Önder'in nereden vekil adayı olacağı merak ediliyordu. Önder'in Konya'dan aday olmak istediği kulislere yansımıştı. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda, Önder'in Ankara'da kalması kararlaştırıldı. Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimlerinde de Ankara 1. Bölge 1. sıradan HDP adayı oldu.
 
BATMAN DEĞİŞTİ
HDP, Batman 7 Haziran seçimlerinde 4 vekilden 3'ünü kazanmıştı. 1 Kasım seçimlerinde ise Batman listesinde değişikliğe gidildi. İlk sıradan Batman vekili olan Ali Atalan, yeri değişti. Atalan 1 Kasım seçim listesinde HDP'den 4. sıra adayı oldu.  3. sıradan 7 Haziran'da vekil seçilen Ayşe Acar Başaran 1. sıra adayı yapıldı.
 
1 Kasım seçim listesinde Batman 2. sıraya Raci Bilici, 3. sıraya Saadet Becerikli yerleştirildi. Becerikli 7 Haziran'da Batman 2. sıradan vekil seçilmişti.
 
CELAL DOĞAN SÜRPRİZİ
HDP listesinde Celal Doğan sürprizi yaşandı.
 
7 Haziran seçimlerinde Doğan, Gaziantep'ten 1. sıradan milletvekili seçilmişti. Doğan, 1 Kasım'da İstanbul'a 2. bölgeye taşındı.  2. bölgeden 1. sıra adayı oldu.
7 Haziran seçimlerinde vekil olan HDP İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Turgut Öker'in ise bu durumda yeri değişti. Öker İstanbul 1. bölge 3. sıraya alındı. İstanbul'da Öker'in kaydırıldığı sıradan 7  Haziran seçimlerinde Erdal Ataş vekil seçilmişti.
 
LEVENT TÜZEL'İN YERİNE ATAŞ
Ataş da, 1 Kasım seçimleri için İstanbul 3. bölge, 3. sıraya, Levent tüzel'in yerine kaydırıldı.
 
DİYARBAKIR VE TUNCELİ LİSTELERİ DEĞİŞMEDİ
HDP'nin en çok merak edilen listelerinden biri de Diyarbakır listesi idi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan gelen 10 vekilinin hiçbirinin yerini değiştirmedi. 11. sırada ise yine Nesrin Hilal Şanlı yer aldı.
 
Benzer bir durum Tunceli'nde de yaşandı. Tunceli'den 7 Haziran'da 2 vekilin ikisini de kazanan HDP, aynı listeyle devam kararı aldı.

 
HDP İzmir listesi tamam: Çok sayıda yeni isim
 
İşte HDP'nin 1 Kasım listesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir listesi tamam: Çok sayıda yeni isim
Partiyi 1 Kasım’da sandıkta temsil edecek isimler YSK’ya bildirdi. İzmir ...
Flaş! Resmi liste belli oldu: CHP İzmir’de kimler aday?
CHP 1 Kasım’da partiyi sandıkta teslim edecek isimleri YSK’ya bildirirken ...
AK Parti kulislerinde son durum: İzmir listesine kimler girecek?
YSK’ya listenin teslim edilmesine saatler kala iki bölgenin ilk sırası ...
 
Ve Tuğrul Türkeş’in yeni adresi belli oldu
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti'den milletvekili adayı oldu. ...
Ve CHP listeyi teslim etti: İşte yeni isimler
YSK’ya teslim edilen listelerde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya sürprizi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cuma namazını kılmak için Çankaya Köşkü'ndeki ...
 
CHP’den Abdüllatif Şener açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP milletvekili aday listelerini ...
Liste dışı kalan Akşener’den tek cümlelik mesaj
MHP'de Meral Akşener'in milletvekili listesinin dışında bırakılması siyasette ...
CHP İzmir'de bir işgal daha: Bu kez işçiler!
CHP İzmir İl Başkanlığı ikinci işgal krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Urla ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva