HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 12:10

Hayvanseverler ve Başkan Demirezen karşı karşıya!

Bayındır’da sokak hayvanlarının öldürülmesinin yankıları sürerken SOÇED Kurucu Başkanı İnşaat Mühendisi Jale İyem ve ihbarın belediye çalışanlarından geldiğini söyledi ve Belediye Başkanı Uğur Demirezen'e tepki gösterdi. İyem'in sözlerine yanıt veren Başkan Demirezen, ‘empati’ çağrısında bulunarak “Ben de insanım bende etten kemikten yapıldım... Ne katliam var ne katil... Hukuki süreç devam ediyor” yanıtını verdi.

Hayvanseverler ve Başkan Demirezen karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ – Bayındır Belediyesi’nde yaşanan hayvan katliamı iddiaları gündemden düşmüyor... Son olarak iddialarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Uğur Demirezen; belediye ve şahsı hakkında asılsız iftiralar ve algılarla bir kampanya yürütüldüğünü ifade etmişti. Soruşturmanın devam ettiğini ve otopsi raporunun beklendiğinin bilgisini veren Demirezen, iftiralarla ilgili gerekenin yapılacağını da dile getirmişti.

Başkan Demirezen’in açıklaması hayvan hakları alanında çalışan derneklerin tepkilerine neden oldu.  Yorum yapan dernek temsilcileri hayvan katliamı ile ilgili ihbarın belediye personelinden geldiğini belirtti. Sokak Canlıları Çevre ve Doğayı Koruma Sosyal Yardımlaşma Derneği (SOÇED) Kurucu Genel Başkanı İnşaat Mühendisi Jale İyem, Başkan Demirezen’e ‘İnfial yaratan görüntülerin sorumlusunu bulmak yerine hayvanseverlerden alacağı tazminat peşine düşmek’ eleştirisinde bulundu.

İYEM: TAZMİNATIN PEŞİNE DÜŞMÜŞSÜNÜZ
Jale İyem’in yorumunda, “Sizinle ne gibi bir amaç farklılığı yaşayabilir ki, bunca hayvansever... Kendinizi aklama derdinden çok STK'lar ve hayvanseverlerle oturup, sizin yönettiğiniz ilçede çıkan onca canın ölülerini incelemek ve araştırmak için açıklama yapsaydınız... Bu ihbarları bünyenizde çalışan bir kişi yaptı ve onca köpeğin cansız cesetleri bulundu... İlçenizde kamuoyunda infial yaratan görüntülerin sebebini bulacağınıza kalkmış hayvanseverlerden alacağınız tazminatın peşine düşmüşsünüz.. Bu görüntüler sizin belediye başkanı olduğunuz ilçede ortaya çıktı, hala neyin iftirasından bahsediyorsunuz? Gördüğümüz görüntüler katliam değil de nedir? Yazdıklarınızdan anlaşılıyor ki, onca masumun ölmüş olması sizin vicdanınızı bırakın rahatsız etmeyi, #bayindirdakatliam var denmesine nerede var? diyecek kadar rahatsızsınız... Sayın Demirezen; bizlerin tek derdi onca masumun katledilmesi, sizi tanımaz etmeyiz o nedenle bu şovunuzu kendinize prim olarak döndürmeye çalışmaktan çok o masumlara bunu kimin ve ne için yaptığının bulunmasına katkıda bulunun, ha tabi söylediğiniz gibi kendinizden ve kurumumuzdan şüpheniz yoksa!” ifadeleri yer aldı.

DEMİREZEN: EMPATİ YAPIN
İyem’in yorumuna yanıt veren Başkan Demirezen, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek ‘empati’ çağrısında bulundu. Başkan Demirezen yanıtında şu ifadeler yer verdi:

“Jale İyem hanımefendi yapmadığımızı nerden biliyorsunuz… Bakın yine aynı yazıyorsunuz diliniz aynı... Eleştiri güzel şey bana yaptığınız eleştiriyi derneklere ve şahıslara da yapın... Arkadaşlar konu yargıda bi otopsi açıklansın bi karar çıksın ondan sonra ne yapılacaksa yapılsın deseniz... Lütfen rica ediyorum siz ve sizin gibi yazanlara... Bir iftiraya bir dedikoduya inanıp bir algıya inanıp... Lütfen empati yapın... Ben de insanım bende etten kemikten yapıldım... Ne katliam var ne katil... Hukuki süreç devam ediyor...”

İYEM: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA BEKLERDİK
Başkan Demirezen’e tekrar yanıt veren SOÇED Başkanı İyem belediyeden ‘barınaklardan sorumlu şahısların görevden uzaklaştırıldı’ açıklamasını beklediklerini kendileri ile kişisel bir sorunları olmadıklarını dile getirdi.

İyem paylaşımında şunları söyledi:

“Sayın başkan, diyelim ki iftira atılıyor ama ortada bir vahşet ,bir katliam var .. Ve bunu yapanların bizzat belediyeniz görevlileri olduğu ile ilgili bizlere anlatımları ve iddiaları var... Biz hayvansever ve STK'lar olarak sizden şunu beklerdik, adı geçen ve şuan barınaklardan sorumlu şahısların görevden alınıp, uzaklaştırılmasını... Hiç birimiz bunları isteyerek ve bilerek yaşamak istemiyoruz elbette ama lütfen onca hayvanseverin bu görüntüler karşısında sakin olmasını beklemeyin... Siz belediye başkanı olarak kendinize güveniyorsunuz tamam ama lütfen idareniz de bulunan ve ismi verilerek suçlanan şahısların en azından soruşturmalar bitene kadar görevden alınmasını, ispatlandığı takdirde gerekli cezaların alınması için bizlerle birlikte adımlar atmanızı rica ediyoruz... O görüntülerin açıklaması ne olabilir? Bulmak için çabalıyoruz... Yoksa şahsınızı tanımayız, ilçenizi dahi bilmiyoruz sizinle asla kişisel bir sorunumuz yok, bizim tek sorunumuz sokaktaki canlar... Bakın bir ilçeyi yönetiyorsunuz ve az çok neyin nasıl olabileceğini biliyorsunuz... O nedenle bizleri de anlamanızı rica ediyorum...”

DEMİREZEN: HUKUKİ SÜREÇ BİTSİN…
Son olarak yanıt veren Başkan Demirezen “Hanım efendi bakın iddia diyorsunuz ne kadar güzel şu an sadece iddia… Hukuki süreç bitsin bizde ne yapacağımıza karar veririz... Bizim kendimizden şüphemiz yok .. Yaptığım açıklama her şeyi anlatıyor nasıl bir yol izlediğimizi izleyeceğimizi... Bu yazanlar, yazılanlar ( katliam - katil ) ne olacak... Siz ne yapacaksınız... Lütfen empati yapın” ifadelerini kullandı.

 
Uzman ve başöğretmenlik eğitimleri başladı
 
İzmir, havuzda şampiyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa’nın en iyileri Pamucak’ta kupa kaldırdı
Selçuk Pamucak Sahili’nde düzenlenen U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ...
Bayraklı’da ‘Uluslararası Gençlik Festivali’ başladı
Bayraklı Belediyesi’nin, 9 ülkeden 40 öğrencinin katılımıyla bu yıl ilkini ...
İzmir 'Roman Hakları Çalıştayı'nda' buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “eşit yurttaşlık” vizyonuyla ...
 
Narlıdere Belediyesi çalışanları AFAD gönüllüsü oldu
Narlıdere Belediyesi’nin 11 personeli İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ...
Bornova'nın yeşil sahalarına yenilikçi dokunuş
Spor alanında yaptığı yatırımları sürdüren Bornova Belediyesi, ilçede ...
Menderes'te Erkan Özkan dönemi!
Menderes Belediye Başkanıyken “yolsuzluk” iddiasıyla İçişleri Bakanlığı ...
 
Tatilci akını sonrası kesinti yaşanmıştı... O ilçenin su problemi çözüldü!
Kurban Bayramı sonrasında tatilci akınına uğrayan Dikili’de, altyapı gelen ...
Çeşme'de 'Ata'ya Selam' etkinlikleri başladı
Çeşme Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin ...
İktisat Kongresi için kollar sıvandı... Soyer: Geleceğin ekonomi politikalarını belirleyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için kolları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva