HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2016 Cumartesi - 08:41

Hasan Topal’a Mimarlar Odası’nda önemli görev

Kentte plan, proje, imar uygulamalarına gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak imza atan, gerekse Mimarlar Odası Sekreteri ve Başkanı olduğu dönemde itirazları, önerileri ve muhalefetiyle katkı koyan Hasan Topal bu kez de Mimarlar Odası Genel Sekreteri oldu.

Hasan Topal’a Mimarlar Odası’nda önemli görev

Mimarlar Odası'nın 45. Genel Kurulu sonrasında oluşan yeni yönetim kurulu, görev dağılımı yaptı. Genel Başkanı Eyüm Muhcu, Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Eres Özdoğan, Genel Sekreter ise Hasan Topal oldu. Topal, geçen şubat ayında yapılan Mimarlar Odası İzmir Şubesi seçimlerinde, 8 yıldır (2008-2016) üstlendiği başkanlığı bırakmıştı. 1989-1999 yılları arasında 10 yıl yönetim kurulu sekter üyeliği yapan Topal, 1999-2008 yılları arasında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Ahmet Piriştina'nın başkanlığında ve Aziz Kocaoğlu'nun ilk döneminde imar ve planlamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde, "Kordon Kıyı düzenlemesi, Doğal Yaşam Parkı, Yeni fuar alanı, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, 30 yıl sonra ilk kez yapılan 1/25000 ölçekli Kentsel Bölge Nazım İmar Planı, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, İZBAN güzergah ve istasyon planları, Gaziemir, ESBAŞ, Sarnıç, Çiğli Egekent, Evka, Harmandalı alt geçitleri planları, Tarihsel Çevre ve Kültür Müdürlüğü'nün kurulması ve ödül programı" gibi çalışmalar yaptı. Mimarlar Odası Sekreteri olduğu dönemde ise Topal, Kordon'dan otoyol geçirilmesine karşı yaptığı mücadele, Şube başkanlığı döneminde ise Alsancak Limanı'na 100 metrekare AVM yapılmasına olanak sağlayan plana itiraz, Konak tramvayının güzergahıyla ilgili muhalefet, İzmir Körfez Geçişi projesinin körfeze zarar vereceği yönündeki eleştiriler, İnciraltı planlarıyla ilgili açılan davalar ve kentle ilgili pek çok konuda açıkladığı görüşleri ile tanındı.

Topal'ın Genel Sekreter olduğu Mimarlar Odası, yeni dönemde yapacağı çalışmalarla ilgili "Yaşam değerlerimizin korunması, nitelikli ve sağlıklı yaşam çevrelerinin, kentsel ve kırsal yapılı çevrenin şehircilik ve planlama esaslarına bağlı üretilmesi, tarihsel, kültürel ve doğal değerlerin, tarım arazilerinin ve orman alanlarının korunması, kent ve planlama politikalarının kamu yararına geliştirilmesi, temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanma hakkının sağlanması, mimarlık eğitiminde standartların ve kalitenin yükseltilerek geliştirilmesi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşumuzun özerk ve bağımsız yapısının korunması ve geliştirilmesi, mesleki hak ve yetkilerin korunması, barınaktan kentsel boyuta kadar, bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan mimarlığın; mesleği yapmaya yetkin kişilerce yapılmasının sağlanması, amacıyla kamu yararını gözeterek yürüttüğü çalışmalarını sürdürmeye kararlı" açıklaması yaptı. (dha)

 
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
 
Kritik ziyaret: Angela Merkel Kilis'e geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi ...
Bahçeli'den 'Hacettepe Üniversitesi' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeti üniversitelerde güvenliği sağlamaya ...
YGS birincisinden 'samimi' başarı açıklaması
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda 500 tam puan alarak 1'inci olan Cemre ...
 
İzmir YGS’de Türkiye birincisi çıkardı
İzmir’deki Yamanlar Koleji öğrencisi Ahmet Kocataş, açıklanan YGS sonuçlarına ...
HDP Konak Eş Başkanı’na tutuklama kararı
Hakimlik HDP Konak İlçe eş Başkanı Mahsum K. ve Buca İlçe yöneticisi Cevdet ...
Nusaybin’den yine acı haber: 1 uzman çavuş şehit
Mardin’in sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan ...
 
Başkent’te yeni dönem: Her AVM’ye 5 polis!
Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve güzergahlarda motorize ...
Dündar ve Gül’ün yargılandığı davada ilk karar
Dündar ve Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davası 1 Nisan'a ertelendi.
İzmir’de gözyaşları sel oldu: Şehit polise veda…
PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte şehit olan polis memuru 52 yaşındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva