HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:22

Güzelbahçe’de Üç Fidan krizi!

Güzelbahçe Meclisi’nden CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin oybirliği ile geçen 'Üç Fidan Anıtı' ilçede tartışmalara neden oldu. AK Partili İlçe Başkanı Ali Eşref Demir anıta ‘3 Fidan’ ismi önergesinin usulsüz ve acelece onaylattırılarak meclisten geçirildiğini belirtirken Demir’e yanıt veren Güzelbahçe Belediyesi ise AK Partili Demir’in de bulunduğu meclis toplantısında önergenin meclisten oybirliği ile geçtiğini açıkladı.

Güzelbahçe’de Üç Fidan krizi!

EGEDESONSÖZ - Güzelbahçe Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği ‘68 Gençlik Hareketi’nin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın isminin verildiği ‘Üç Fidan Anıt Parkı’ ilçede tartışmalara neden oldu.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yayınlayan AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, anıtın Güzelbahçe Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında gündem maddelerinde yer almadığını ileri sürerek “Güzelbahçe Belediye Başkanı Sayın Mustafa İnce, dilek ve temenniler kısmında, nasıl yaptıkları belli olmayan, ismini bile daha önce koyup reklama çıktıkları anıta, '3 fidan anıtı' ismi koyulması önergesini usulsüz ve acelece oylattırıp meclisten geçirtmiştir.” dedi.

BELEDİYEYE SORULAR
Başkan İnce’ye ‘Anıt yapımı, Meclise neden getirilmedi? Anıtın yapıldığı yer özel mülkiyet mi yoksa belediye taşınmazı mı? İhale yöntemiyle mi yoksa belediye bütçesinden mi karşılandınız? İhale ise kime ne kadar verildi? Eğer belediye bütçesinden ise ne kadar harcama yapıldı, hangi karar alınarak ve kime sorularak yapıldı?’ sorularını yönelten Demir açıklamasında “Bunun ile ilgili vermiş olduğumuz önergeyi hiçe sayarak kabul etmemiş ve gerekli açıklamalarda bulunmayarak sadece Belediye Başkanının kendi kararıyla yapıldığını söylemiş ve meclis üyelerimize söz hakkı tanınmamıştır.” ifadelerini kullandı.

VERİLEN ÖNERGE TAMAMEN USULSÜZ’
Verilen önergenin tamamen usulsüz olduğunu da iddia eden Demir açıklamasında şunları söyledi “Meclis gündemi bittikten sonra dilek ve temenniler kısmında 'Belediye Başkanıyım her zaman önerge veririm' diyerek zaten ismini verdikleri anıtın tekrar isim oylamasının yapılmasını önerge olarak vermiştir. Verilen önerge tamamen usulsüzdür. Burada yapılmak istenen sanki meclisten geçmiş bir anıtın açılışını yapmakta olduklarını kamuoyuna algı yaratarak yapmalarıdır. Yapımi tamamlanmış, ismi günler öncesinden sosyal medya hesaplarından ve ilçemizdeki bilboordlarda paylaşılmış bir açılışın meclis gündemiyle alakası yoktur. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu önergenin başında da söyledikleri gibi 'Biz olsaydık zaten yapmazdık ama madem yaptınız bunun hesabini kamuoyu ve seçmenle paylaşmanız gerekmektedir.' demelerine rağmen, akıl oyunlarıyla meclis üyelerimizi manipüle etmiş ve tam ne olduğu anlaşılmadan, oylamada baskı kurmuştur. İlçe Başkanı olarak bu konuda duruşum ve tavrım nettir. Saygılarımla kamuoyuna duyurulur.”

BELEDİYEDEN YANIT
AK Parti İlçe Başkanı Demir’in açıklamalarına Güzelbahçe Belediyesi’nden yanıt geldi. Açıklamada Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın birlikte kol kola oldukları 'Üç Fidan Anıtı' Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Meclis üyelerinin başkanlıktan gelen önergeyi oybirliği ile meclisten geçirdiğini belirtildi.

Güzelbahçe Belediyesi’nin açıklaması şu şekilde:
Güzelbahçe Belediyesi Mayıs Ayı 1. Birleşiminde Güzelbahçe Çelebi Mahallesi Seferihisar Caddesi ve Şehit Kemal Caddesi kesişim noktasında 2020 yılında Sanatçı Sayın Turgut Karaman'ın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de görselinin sponsorluğunu yaptığı ve 'Üç Fidan Anıtı' yapımını da üstlenmesi bizler açısından çok kıymetlidir. 'Üç Fidan Anıtı' görseli yapımı dışındaki tüm çalışmalar ihale yapılmadan belediye olanaklarıyla tamamlanmıştır.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın birlikte kol kola oldukları 'Üç Fidan Anıtı' Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Meclis Üyelerinin Başkanlıktan gelen önergeyi oy birliğiyle meclisten geçirmiştir. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir'in de meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin yanında olması ve önergeye AK Parti Meclis Üyelerinin evet oyu vermeleri şahsım ve belediye başkanı olarak belediye meclisimizi mutlu etmiştir.

Şeffaf belediyecilik anlayışımızı, belediye meclis toplantılarını sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayarak göstermekteyiz. Harcamalarımızda bu kadar şeffaftır. Meclis üyelerimizin bizlere soru sormaları ve bu soruları cevaplandırmamız bizlerin asli görevidir ve bunları yapmaktayız. Sponsorlar kullanılarak yapılan, belediye bütçesinden bir harcamanın yapılmadığı ama belediye emekçisiyle yapılan 'Üç Fidan Anıtı' meclisin oy birliğiyle geçmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Belediye Meclis üyelerime oy birliğiyle karar aldıkları için teşekkür ediyorum.

 
Yücel ve Kılıç'tan annelere 'iktidar' sözü
 
Kız kaçırma husumeti! 16 yaşında katil oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 9 Mayıs 2022 Pazartesi 13:31

>Şimdi de günah cıkarıyorlar...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Bil Koleji'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Bil Koleji’nin kadın yöneticileri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Özkanlar Pazar Yeri yeniden hayat bulacak
Danıştay kararı ile 2018 yılında kapatılan Özkanlar Pazar Yeri, yeniden ...
Çeşme’de Surf Casting heyecanı
Bu yıl 3’sü düzenlenen Surf-Casting Turnuvası’nda kıyı balıkçılığın usta ...
 
Karşıyaka'da geri sayım başladı... Festival zamanı!
Karşıyaka Belediyesi, önümüzdeki hafta sonu “Uluslararası Karşıyaka Yörük ...
Terzi ve konfeksiyonculardan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın yönetim kurulu, oda başkanı ...
Buca, büyük festivale ev sahipliği yapacak!
21 Mayıs– 27 Mayıs 2022 tarihler arasında Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde ...
 
Torbalılılar yörük şenliğiyle coştu!
Torbalı’nın çok sevdiği ve özlem duyduğu Yörük şenliği iki yıl aranın ...
Türkiye'de daha kapsamlısı yok... İzmir afetlere hazırlanıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kenti afetlere karşı dirençli ...
Bergama şampiyonaya gün sayıyor
Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen Türkiye Enduro ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva