HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2013 Perşembe - 22:31

Günay’ın ‘İzmir şifreleri’ ayakta alkışlandı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti’nin modern muhafazakar bir yapıda olduğunu ve bunun İzmir’e iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Günay, “Kapı kapı dolaşın. Herkesi ikna edin” dedi. Günay’ın coşkulu konuşması ayakta alkışlandı.

Günay’ın ‘İzmir şifreleri’ ayakta alkışlandı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Seçime bir kala AK Parti Karşıyaka” isimli dayanışma yemeğine katıldı.

- Günay o soruyla yine yüz yüze: Aday olacak mı? 

Bostanlı Vapur İskelesi üzerindeki Altınbalık Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekilleri Hamza Dağ, Erdal Kalkan, Aydın Şengül, ilçe başkanları, eski ve yeni yöneticiler katıldı.
 

Uzunca bir süreden bu yana Karşıyaka için verdiği sözü yerine getirdiğini ifade eden Günay, “Geçen dönem İstanbul milletvekiliydim. Kadıköy teşkilatını ziyaret ettiğimde aynı duyguları yaşardım. Siz de kendimizi anlatmamız gereken yerde görev yapıyorsunuz. Türkiye’yi dönüştürme, ileriye taşıma gayretimizi anlatmak için çabalıyorsunuz. İstanbul’da Kadıköy neyse Karşıyaka da odur. Bizim Ege’de kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Hem genelde hem de yerelde Ankara’ya gitmeliyiz. Bunu yapamıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Türkiye’yi batmanın eşiğinden, dünyanın en önemli ülkeleri arasına getirdik. Bu bereketi ilk önce Ege’nin anlaması gerekir. Eğer bunu yapamıyorsak anlatma gayretimize yeniden bakmamız lazım” dedi.
 
 KARALAMA YAPIYORLAR
Özellikle çözüm sürecinde bazı çevrelerin AK Parti’yi karalamaya çalıştıklarını söyleyen Günay, “Bizim bağnazlığımız yok. Biz tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Etnik kökenden kaynaklanan tabuları yıkmaya ve çağdaş demokrasi anlayışı ile Türkiye’yi buluşturmaya çalışıyoruz. Şu anda kardeşlik olsun dediğimiz şeyin adı aslında evrensel demokrasidir. Bu anlayış bizim topraklarımızda da yetişmelidir. Geçmişte çeşitli ayrımcılıklar yapıldı. Hem bağnazlık toplumun bir kesimine karşı acımasızlığını gösterdi. Aynı imkanlara sahip olunması Allahın emridir. Ayrımcılıklardan beslenenler ve kendilerine oy taşımış olanlar, bu çatışmayı geçim kapısı haline dönüştürenler karalamaya çalışıyor. Sabırla ‘Türkiye’nin önüne çıkıp, Türkiye’nin geçmişteki tüm yasaklarını kaldırmaya çalışıyoruz’ demesi lazım” diye konuştu.
 

MODERN MUHAFAZAKARIZ
Günay konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Bu toplumu hep korkutmaya çalıştılar. Kim ki bu toplumun önüne barışma umudu, istihdam umudu koydu, halk onu destekledi. İzmir Türkiye’nin en önemli, gelişme potansiyeli en yüksek, kafa yapısı olarak en önde olan yerleşim merkezlerinden biri. Kapı kapı ısrarla, tek tek hanımlara beylere şunu anlatmamız lazım: ‘Biz değerleri olan bir siyasi partiyiz. Toplumun inançlarına saygı gösteriyoruz. Kimsenin inancı ile ilgili kötü bir şey söylemeyiz. Bu çerçevede muhafazakar bir partiyiz ama medeni muhafazakar partiyiz. Modern muhafazakar bir partiyiz. Biz mutaassıp bir siyasi hareket değiliz. Hayat ileriye doğru yaşanır ama herkesin geldiği bir yer vardır. Kökü mazide olan atiyiz’ demesi lazım”
 
İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL
AK Parti’nin Karşıyaka’da önemli çalışmalar yaptığını ifade eden İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Çalışıyoruz, inanıyoruz. Başaracağız. Karşıyaka’da çok güzel şeyler oluyor. Sürekli ‘niyet halis’ diyoruz. Karşıyaka seçmeni, halkı bize teveccüh gösteriyor. AK Parti Karşıyaka’da kurulduğundan bu yana yüzde 7’lerden başlayan oran yüzde 22 oldu. Anketlerde yüzde 35 çıkıyoruz. Karşıyaka’da AK belediyecilik olacak. Halkımız bize teveccüh gösterirlerse başarırız. Seçmenin iradesine ipotek koyulmaz. Burası da, İzmir de kimsenin kalesi değil. Genel seçimlerde manzara ortaya çıktı. Biz her zaman görevimize hazırız” dedi. 
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, toplantıda yaptığı konuşmada belediyeye AK Parti bayrağını asmış ilçe teşkilatı görmek istediğini söyledi. Toplantıda, partiye yeni katılanlara rozet takılırken katılımcılara plaket verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı 26 Nisan 2013 Cuma 10:27

bu erdoğan nın hizmetkarı ertuğrul hayatında bir kere doğru konuştu oda izmir aziz dir aziz kalacak dedi gerçi a.k.p liler fırçalamıştır bu ertuğrulu başbakanın kızı da fırçalamıştı konuşmak için buna kim izin vermiş

Yorumu oyla      15      6  
M.YILDIRIM 26 Nisan 2013 Cuma 10:19

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK BU MİLLET BU KADAR ABDAL DEYİL SİZİN SAVSATALARINIZA İNANSIN İNSANLAR ARTIK POLİTİZE OLDU HİZMETE OY VERİYOR BİRDE SİZDEN İY VATAN PERVER SİZDEN İY ATATÜKCÜ OLMAYAN NAMERTTİR

Yorumu oyla      15      6  
26 Nisan 2013 Cuma 10:03

AKP İZMİRE ÖNEM VERMİYOR VERDİĞİ BU BAŞKANDAN BELLİ VATANDAŞ GÖZÜ İLE BAIYORUM İZMİRİ ALMAK İSTİYORSA KESİN KÖKLÜ Bİ RDEĞİŞİKLİK YAPMALI İZMİRDE DEVLET KUURMLARI KAMU KUURM LARI BERLED İYE VS VS ÖNYARGIYI KIRMALI YIKMALI İNSNA LARA GÜVEN VERMELİ

Yorumu oyla      13      6  
Saffet Balkanlı 26 Nisan 2013 Cuma 08:15

Ömer Cihat varken Bayraklı'yı da kaybederiz bırakın yeni bir ilçe daha kazanmayı. Şu anda tüm ilçe Belediye Başkan adaylıkları için mendil açıldığı dilden dile dolaşıyor

Yorumu oyla      16      5  
yorumsuz 26 Nisan 2013 Cuma 00:23

selam akp yonaticileri. sizler belediye çalışanları için elinizi taşın altına koymaz bu çalışanlar için bir şeyler yapmazsanız asıl süreci o zaman yaşayacaksınız. size sırat köprüsünden geçer gibi hızlı bir geçiş süreci yaşatacaklar merak etmeyin. sizlere tavsiyem taşın altına elinizi koyun bu insanlar için bir şeyler yapın artık.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 26 Nisan 2013 Cuma 00:11

DEVAM EDEYİM taha aksoyla kocaoğlu arasında yanlış hatırlamıyorsam 48000 bin oy farkı vardı demekki belediye şirketlerindeki 120000 bin oy sizi al aşağı etmye yeter. bir açılım süreçdi akildi filan gidiyo kimin umurunda o da lazım ama insanların işi aşını bir garanti altına alın bakalım ne olacak izmirdeki taşoran furyasını unutmayın insanların işi aşı tehlikede iken kimsenin senin açılımla filan ilgilendiği yok siz bilirsiniz devam edin yolunuz açık olsun. hodri meydan....

Yorumu oyla      16      5  
Mustafa Can 25 Nisan 2013 Perşembe 23:43

'Modern Muhafazakar' mı, ilahi Ertuğrul hiç güleceğim yoktu. Siz İzmirlileri aptalmı zannediyorsunuz. İzmir Atatürk'çülerin KALESİDİR !

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den açıklama: Geri çekilme sembolik
MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın çekilme açıklamasına yönelik yaptığı ...
'Demokrasi Bildirgesi' hazır: Sürecin yol haritası çizildi
CHP'nin çözüm süreci ile ilgili izleyeceği yol haritası, merkez yönetim ...
CHP: Silahların teslim edilmesi vazgeçilmez şart!
PKK'nın 8 Mayıs'tan itibaren çekilme kararına ilişkin CHP'den yapılan ...
 
Moroğlu Balbay kitaplarını 'özgürlük' için imzaladı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, 18. İzmir Kitap Fuarı’nda “Balbay’a ...
MHP İzmir’in miting gururu: Tarihin en büyüğü!
MHP İl Başkanı Karataş, MHP'nin 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdiği ...
Engin: Bu süreç çözüm değil Başkanlık sürecidir
CHP İzmir’in muhtar buluşmaları Torbalı’da düzenlenen, mahalle ve köy ...
 
Günay İzmir’de yine o soruyla yüz yüze: Aday olacak mı?
Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçim öncesinde adaylık ...
AK Partili Sait'ten Bulgaristan göçmenlerine seçim uyarısı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) ...
Hotar'dan parkinson hastasına ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Prof Dr. Nükhet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva