HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2013 Perşembe - 15:22

Günay İzmir’de yine o soruyla yüz yüze: Aday olacak mı?

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçim öncesinde adaylık ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Günay, Büyükşehir adaylığını üstü kapalı ret ederken, daha kararlı ve azimli kişilerin olduğunu söyledi. Günay, “Son karar Başbakan’ın... Kim aday gösterilirse arkasında durur, onunla birlikte çalışırım” dedi. Günay ayrıca yerel seçimde İzmir için 21 ilçe hedefi koydu.

Günay İzmir’de yine o soruyla yüz yüze: Aday olacak mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlık görevinden alındıktan sonra milletvekili olarak ikinci kez İzmir’e geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Günay daha sonra Kültürpark’taki Kitap Fuarı’nı gezdi. Ardından Alsancak’ta yer alan bir kitapçıyı ziyaret etti. Günay ardından partinin yeni il binasına gelerek son düzenlemeleri inceledi.
 
Kendisine ayrılan odada basın açıklaması yapan Günay, en çok konuşulan konular arasında yer alan belediye başkan adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Günay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını düşünür müsünüz?” sorusuna yanıt verdi. İlk olarak “Hayır” diyen ve daha sonra ayrıntılı bir şekilde değerlendirme yapan Günay, bu işi daha iyi yapabilecek kişilerin partide mevcut olduğunu belirtti. Günay, “İzmir bizim için çok özel bir şehir... Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada da paylaştım. Bazı şehirlerin önünde sıfatları var. Antep için ‘Gazi’, Urfa için ‘şanlı’, Maraş için ‘kahraman’ sıfatları konuldu. İzmir de aynen böyle bir şehir. İzmir gazi, şanlı hatta bana göre mübarek ve kutsaldır. 19 Mayıs’ta kurtuluş buradan başladı ama 16 Mayıs’ta ilk eylem buradan yapıldı. Yine kurtuluş mücadelemiz burada sona erdi. 9 Eylül’de biz zafere eriştik. Günlük siyasetin spekülasyonlarına bakmayın. İzmir çok aziz bir şehirdir” dedi. Günay’ın ‘aziz’ sözünün ardından araya giren İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Sayın bakanım konu yanlış anlaşılıyor. Aziz dediğiniz için akla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gelebilir” uyarısında bulundu.

 
HEDEF 21 İLÇE
İzmir’e geçmiş yıllarda Ankara ve İstanbul’a olduğu gibi birçok yerden insanların geldiğini anlatan Günay, bu insanlarının yaşamlarının devam etmesini sağlamanın kendilerinin boynunun borcu olduğunu belirtti. Günay, “Biz her türlü çalışmayı şiar edindik. İzmir’de iddialı bir yarış götüreceğiz. Geçen seçim sonuçları seçimi kazanmamız gerektiğine işaret etti. İzmir’in 30 ilçesinden 11’inde birinci geldik. Halk bizi tercih etti. Bunu ben yerel seçimlerde 21 ilçe olarak düşünüyorum. Geriye kalan 9-10 ilçeyi de muhalefete verelim. Demokrasi o kadar olsun. İzmir’e geldiğimde hiçbir belediye başkanı ile ilgili olumsuz bir cümle kullanmıyorum. Onlar da görevlerini yapıyorlar. Herkes yapıyor ama yetmiyor. İyi niyetle çalışıyorlar ama başka şehirlerle kıyaslandığında ara çok açık. İzmir potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen bunu kullanamamıştır. Biz, yerel seçimlerde kime hangi görev verilirse yapmaya çalışacağız. Hangi arkadaşımıza görev verilirse destek veririz. Çok değerli arkadaşlarımızı çıkartırız. Büyükşehir Belediye başkanlığı için başbakanın tercihi önemli. Çok nitelikli arkadaşlarımızın, değerli arkadaşlarımızın aday olmayı akıllarından geçirdiğini görüyorum. Bundan mutlu oluyorum. Demek ki inanç var” dedi.

Basın mensuplarının “Parti sizi aday gösterirse ne yapacaksınız?” sorusuna Günay, “Bu konuda ne söylesek eksik-fazla oluyor. En iyi şekilde hizmet verecek, kentin de en iyi şekilde hizmet alabileceği bir yapıya kavuşturacağız. Ben bu işe niyetli, kararlı ve başarıya taşıyacak arkadaşların olduğunu düşünüyorum” dedi. Günay, cevabın ardından gülerek konuyu uzattığını ve çevirdiğini belirtirken zaten baştan ‘hayır demiştim’ ifadelerini kullandı.
 
KİMSE İŞİMİZE KARIŞMASIN!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Bölgesi milletvekilleri toplantısında açıklanan AK Parti’nin son anketini değerlendiren Günay, sonucun sürpriz olmadığını söyledi. AK Parti ile CHP arasındaki farkın sadece yüzde 5 olduğu anketin zaten genel seçimlerde kendisini gösterdiğini belirten Günay, “Önümüzdeki süreçte çalışmalar artacak. Bizim işimize dışarıdan kimse pek karışmasın. İzmir politikasına İzmir milletvekilleri, bakanlar, İzmirli kadınlar, gençler, başkanlar baksın. Bu işleri bırakalım. Başkası yönetmeye kalkmazsa biz daha iyi yaparız. Başka ilin belediye başkanı, milletvekili bize yol göstermeye kalkmasın. Biz biliriz işimizi” dedi.

Günay daha sonra bir şiirde yer aldığını ifade ettiği, “Biz biliriz bizim işimizi. İşimiz kimseden sorulmamıştır. Kılıçla, mızrakla, topla, tüfekle başımız bir kere eğilmemiştir” cümlelerini kullandı. Günay, “Kimi kastettiniz?” sorusuna da “Kimseyi kastetmedim. Ortaya söyledim” yanıtını verdi.



İTİRAZLAR UFAK TEFEK
Çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Günay, “Elimizden geldiği kadar toplumun kılcal damarlarına girmeye çalışıyor, partimizi anlatıyoruz. 10 yıldır hizmet eden yapıyız. Kangren olmuş bir sorun vardı. Bu ülke evlat acıları yaşıyordu. Bunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bunu destekleyenler var. Desteklemeyenler de oluyor. Niyet hayır akıbet hayırdır. Bizim akıbetimiz hayır olacak. Süreci anlatmak için sabırla tahammülle gayret gösteriyoruz. Ne yaptığımız ortada. 1984’ten bu yana kanayan yarayı sarmaya çalışıyoruz. Silahları bıraksınlar, kardeşçe yaşamak isteyenler kalsınlar. Kaynaklarımızı ekonomi, eğitim için kullanalım istiyoruz. Anlayan anlıyor. Türkiye 75 milyonluk ülke. Zaman zaman bin kişinin içinden 500 kişinin içinden itiraz ediyorlar. Bunu yaparken de kaba şekilde yapıyorlar. Dinleyen kişilerin, sağduyulu insanların düşünceleri haber olmuyor. Bu oluyor. Milletimizin takdirine sunuyoruz. Basında tabi ki olumsuz konular yer alıyor. Küçük olumsuzlukları nazara almayın. Çok büyük kitleler bizi ciddiye alınıyor. Silahı kullanan insanlar bırakıp gideceklerini, bırakacaklarını söylüyorlar. Bu konular kimin itiraz edeceği bir şey. Biz hiçbir pazarlık yapmıyoruz. Biz birilerini yok sayma politikasını terk ettik. Herkesi doğuştan gelen özellikleriyle değerleri kabul ediyoruz. Biz bunu 2009 yılından bu yana yapıyoruz. TRT Kürtçe yayın yaptı. Kıyamet koptu. Bunun olumsuzluğunu görmedik” dedi.
 
KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR
Bakanlığı döneminde birçok yasak olan yayına onay verdiğini anlatan Günay, örnekler vererek çalışmalardan bahsetti. Günay, “Geçen yıl görevi bırakırken Molla Ahmet’in kitabını yayınladım. Bütün bunlar kardeşlik için adımlardı. Tartışan isimlerin yapacakları kurudu. 30 yıldır silah kullananlar bırakma aşamasına geldi. Süreç yeni başlamadı. Uzun süredir devam ediyor. İzmir’in ismi Latinceden Manisa’nın ismi yine Latinceden gelen kelimeler. Bir kentin ismi Rumcadan gelebilir. Kürtçe’den de gelebilir. İnsanlar kendi isimlerini kullanmak istiyor. Ege Bölgesi’nde sadece Aydın ve Fethiye’nin ismi Türkçe’dir. Biz, haşa kimse ile pazarlık yapmıyoruz. AK Parti olarak ülkeyi bize sesini yükseltenlerden daha çok seviyoruz. Ters bir durum olsa biz zaten isyan ederiz. Bir bayrağımız var. Bizim buradan geriye adım atmamız olmaz. Bayrağın yanına yeni bayrak koymak, tek bayraktan vazgeçmek olmaz. Bu konular bizim kırmızı çizgilerimiz. Herkes emin olsun. Yaptığımız işten eminiz. Bin kişi dinliyor. Sadece bu sürece beş kişi itiraz ediyor. Aşık Veysel bile ‘Kim okurdu kim yazardı. Bu düğümü kim çözerdi. Koyun kurt ile gezerdi. Fikir başka başk’olmasa’ diyor. Tabi ki farklı fikirler olacak. 10 yıldan bu yana iktidarda olan bir parti halkın tepki göstereceği bir konuda iş yapar mı? Bazı küçük siyasi hedefleri olanlardan rica ediyorum. Bu işlerden vazgeçsinler, istismarı bıraksınlar” diye konuştu.
 
Bakan Günay, ülkede hiçbir kesime ayrım yapmadıklarını ifade ederken çözüm sürecine ilişkin anketlerde karşı duruş gösteren Ege Bölgesi’ndeki yüzde destek oranının doğru olmadığını söyledi. Oranın daha yüksek olduğunu anlatan Günay, “Ben o anketlere ve konuşulanlara inanmıyorum. Türkiye’nin yüzde 80 süreci izliyor ve destekliyor. Karşı duran oran en fazla yüzde 15-20 olabilir. Onlar da zaten bağırıp çağırıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR
Günay, partinin yeni binası ile ilgili izlenimlerini de anlattı. Binayı beğendiğini söyleyen Günay, “Gerçekten parti merkezlerinin bakımlı, geniş ferah olmasını önemsiyorum. Aslan yattığı yerden belli olur. Aslan’a yakışır bir mekan olmuş. Partimiz adına il başkanının kendisine teşekkür ediyorum.İzmir’e böyle bir binadan hizmet etmek lazım. Gelenler karşılıklı özgüveni pekiştirmelidir. Yerel yönetimlerde iktidar olmak için gayret gösteren merkezin binası da gösterişli olmalıdır” dedi.
 
Günay, ziyarette İl Başkanı Akay’a Cemil Meriç, Atilla İlhan, Yunus Emre eserleri ile kaleme aldığı Bosna Yazıları kitaplarını hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 25 Nisan 2013 Perşembe 15:45

HAKİKATTEN İZMİR ÇOK AZİZ BİR ŞEHİR DEMEYİN, İZMİR ÇOK NURLU İRFANLI BİR ŞEHİR DEYİN, VALLAHA YALNIŞ ANLAŞILABİLİR. ÇÜNKÜ SİZ BAKANLIKTAN ALINDINIZ VE ESKİDEN SOSYAL DEMOKRATTINIZ. ŞİMDİ EPEY BİR YALNIŞ ANLAŞILMA OLABİLİR. :)))

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sait'ten Bulgaristan göçmenlerine seçim uyarısı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) ...
Hotar'dan parkinson hastasına ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Prof Dr. Nükhet ...
AK Parti toplantısında ilginç yorum: Eşiniz...
AK Parti Salihli ilçe teşkilatının düzenlediği etkinliğe katılan Kişisel ...
 
İzmir ‘barış için’ 13 bakana zimmetlendi!
Çözüm sürecine İzmir ve ve Ege'de beklediği desteği bulamayan AK Parti, ...
Tanrıkulu KÖYDES'deki yolsuzluk iddialarını Meclis'e taşıdı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ...
CHP İzmir’in ‘akilleri’ sahaya iniyor!
Eski İl Başkanları ve eski vekillerle bir dizi toplantı yapan Ali Engin, ...
 
Şengül’den ‘İZELMAN’ çıkışı: Sorumlu Kocaoğlu
İzmir’i sarsan İZELMAN ihale krizi ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ...
'PKK, BDP olacak başka yolu var mı?'
BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Başbakan Erdoğan'a yönelik yaptığı 'ruh ...
Türeli: Çiftçi mazotundan vergi alınmasın
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva