HABERLER>SPOR
20 Kasım 2021 Cumartesi - 16:44

Göztepe Ticari Direktörü Sinan Öznur: Futbolu yönetmek zorlaşıyor

Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor'un konuğu olacak Göztepe'nin Ticari Direktörü Sinan Öznur açıklamalarda bulundu.

Göztepe Ticari Direktörü Sinan Öznur: Futbolu yönetmek zorlaşıyor

Futbolu yöneten kurumların yeniden yapılanması gerektiğini ifade eden Öznur, "Günümüzde futbolun ulaştığı endüstriyel düzey, artık futbol kulüplerinin ve futbolu yöneten kurumların yeniden yapılanmasını neredeyse zorunlu hale getiriyor. Klasik ve geleneksel yönetim anlayışı ve buna bağlı yaklaşımlarla günümüzde futbolu yönetmek gittikçe zorlaşıyor, hatta artık pek mümkün görünmüyor. Bu yeniden yapılanma modelinin hayata geçirilebilmesi aslında çok da kolay değil. Bu yapılanma tamamen futbolun yeniden yasal olarak düzenlenebilmesi ile mümkün olabilecektir. Çünkü bugünkü mevcut yasal durum, futbolun hiçbir alanında bu yapılanmaya izin vermemektedir. Daha önce de söylediğimiz gibi umuyoruz ki oldukça zor dönemlerden geçtiğimiz bu süreçlerde kulüplerimizin beklentileri ve ya ihtiyaçları doğrultusunda bu konuda doğru gelişmeler olacaktır. Tabi bu konuda olası olumlu düzenlemeler sonrası ikinci aşaması ise futbol kulüplerinin yeniden yapılanması olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

"CİDDİ MALİYETLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
Gürsel Aksel Stadı'nın yaklaşık 3 yıldır hizmet verdiğini belirten Sinan Öznur, "Yeni yılda stadyumumuzun müsabakalara açıldığı süre neredeyse 3 yıl olacaktır. Ve bizler bu güzide tesisin özellikle gerek kamuya açık gerekse gelir getirici unsurlarını şu anda ve ileriye yönelik olarak da kullanamamayı bir kenara bırakalım, ciddi boyutlarda olan operasyon maliyetleri ile karşı karşıya olduğumuzun da bilinmesini isteriz. Başta emniyet, güvenlik, temizlik gibi müsabaka giderleri dışında tesisin kira, elektrik, su, doğalgaz, çim bakım, personel, mekanik bakımlar gibi sabit giderleri ile birlikte yıllık güncel rakamlarla minimum 13-14 milyon TL gibi önemli bir gider kalemi vardır. Eldeki resme bakıldığında, sadece müsabaka faaliyetleri olarak yararlandığımız stadyumumuzda bu giderleri kompanse edebileceğimiz bir gelir kalemi maalesef şu an için mümkün görünmemektedir. Yani her ne kadar bizim kabul öngörümüz içerisinde yer alsa da örneğin maç günü bilet ya da kombine geliri başa baş değerlerinin bile çok altında kalmaktadır" cümlelerini kurdu. 

"EKONOMİK SIKINTILAR SÜRECEK"
Pandemi döneminde artan ekonomik sıkıntıların ileriye de yansıyacağını söyleyen Öznur, şu şekilde konuştu: "Hatırlanacağı üzere pandemi nedeniyle uzun bir dönem seyirciden yoksun bir şekilde devam eden ligler ilk etapta yüzde 50 kapasite kullanımı ile başlamıştı. Futbol maçlarının yüzde 100 seyircili oynanacağı durumu da yine çok kısa bir süre önce açıklandı. Pandemi dönemiyle birlikte tüm dünyada ve özellikle ülkemizde olumsuz etkileri daha da artan ekonomik zorluklar , gelecek sezonlar için de etkisini ve tehdidini sürdürecek şekilde görünüyor. Biz tüm bu olumsuz ekonomik durum ve diğer tüm gelişmeler doğrultusunda elimizden geldiğince doğru adımlar atmaya çalışacağız. Bu bağlamda gelir- gider hesaplamaları için sezon boyunca ciddi bir hassasiyet ve büyük çaba sarf etmek gerekecektir. Bu nedenle gelir değerlerinin düştüğü süreçte en başta belirli maliyetleri, özellikle de daha öncelikle sportif alandaki ücretleri çok doğru ayarlamak gerekecektir."

"BORÇSUZ BİR KULÜP YÖNETMELİYİZ"
Öznur son olarak gelir getirici faaliyetlerden bahsederek, "Bir yandan da düşen klasik gelirler dışında diğer yandan yeni gelir getirici alanları değerlendirmek ve büyütebilmek, ülkemizde sporun sürdürebilirliği adına oldukça önem arz etmektedir. Örneğin Premier Lig’de yer alan tüm kulüpler şirket şeklinde kurulmuşlardır ve bu kurguyla birlikte orada çok farklı bir sermaye birikim modeli uygulanmaktadır. Türk futbolunda ise diğer ülkelerde olmayan kulüpleri fonlama yöntemleri yaşanırken, bu durum maalesef şehrimiz olan İzmir’de dolayısıyla Göztepe için geçerlilik arz etmemektedir. Bu nedenle de popülist bir yaklaşım olmasa da borçsuz bir kulüp yönetebilmek Göztepe için en önemli amaçtır" dedi. (DHA)

 
Tabutu süslenen Müslüme, toprağa verildi
 
Pınar Karşıyaka içeride, Aliağa Petkimspor dışarıda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay evinde çıkış peşinde
Spor Toto Süper Lig'de son 5 maçında 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alarak ...
Karşıyaka'ya dişli rakip
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta pazar günü deplasmanda Ağrı 1970 Spor'la ...
Ege derbisine son iki gün!
Spor Toto 1'inci Lig'de düşme hattında yer alan Manisa FK ile Altınordu'nun ...
 
Göztepe'de forma savaşı kızıştı
Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor'la ...
Altay'da Thaciano rüştünü ispatlayamadı
Spor Toto Süper Lig kulüplerinden Altay'ın sezon başında Brezilya ekibi ...
Menemenspor evinde Balıkesirspor'la karşılaşacak
Spor Toto 1'inci Lig'de son olarak deplasmanda İstanbulspor'a 3-2 kaybeden ...
 
Türkiye'de bir ilki başardı!
İzmir'de yüzmeye olan ilgisi başarıya dönüşen otizmli Tuna Tunca (18), ...
Göztepe'de Beykan formayı unuttu
Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü Yukatel Kayserispor'la deplasmanda ...
Göbekten Altay taraftarı
Altay taraftarı Mert Balkan, Alsancak Stadı inşaatı devam ederken doğan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva