HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2019 Cuma - 13:40

Göztepe'den 'Torbalı' açıklaması: Hukuksuzluk yok, diyalogsuzluk var!

Torbalı Belediye Meclisi'nin, altyapı tesisleri için eski belediye tarafından Göztepe’ye Pancar'da tahsis edilen 104 dönümlük arazinin devrini iptal etmesi sarı-kırmızılı camiayı ayağa kaldırdı. Belediye Başkanı İsmail Uygur'un açıklamalarına Başkan Vekili Talat Papatya'dan cevap geldi. Papatya, " İptal haberini biz 2 gün önce aldık. Başkan Uygur bize randevu vermedi. Uzlaşmacı bir tavır sergilemeyip iptal kararı çıkardılar. Burada bir hukuksuzluk yok diyalogsuzluk var. Tekrar oturup konuşacağız. Umuyorum en kısa zamanda çözüme kavuşur" diye konuştu.

Göztepe den  Torbalı  açıklaması: Hukuksuzluk yok, diyalogsuzluk var!

Basın mensuplarıyla telekonferans toplantısı gerçekleştiren Papatya, "Bu proje sadece Göztepe'nin projesi değildi. Altyapı tesis projesi için İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Göztepe Spor Kulübü bir araya gelerek fikir birliği ortaya çıkardı. Şimdi, tesis arazisinin bize tahsisinin 'hukuksuz' gerekçesiyle iptal edilmesi kimsenin haddine değildir. Göztepe hiçbir hukuksuzluğun içinde olmamıştır, olmayacaktır. Büyük bir fikir birliği ile çıkan proje hukuksuz olamaz. Bu tesis İzmir gençliğine ve sporuna büyük katkı sağlayacaktı. Biz bu karar sonrası şoke olduk. Türk sporuna örnek bir tesis yapmak için hazırlanıyorduk. Çok üzgünüm" dedi. 

Belediye Başkanı İsmail Uygur'un kendileriyle diyaloğa girmediğini anlatan Papatya, "Kendisinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aracılığı ile 3 kez randevu istedik. Bize cevap verilmedi. İptal haberini biz 2 gün önce aldık. Göztepe her zaman diyalog kurmaya özen gösteren bir camiadır. Daha önceden tesis konusu istişare edilseydi, biz de ne gerekiyorsa yapardık. Kulüp Mimarı Tuğrul Büyükköken Torbalı'ya gitti, başkanla görüşmeye çalıştı. Ancak randevulara cevap alamadık. Tuğrul beyi imar müdürlüğüne gönderdiler. Uzlaşmacı bir tavır sergilemeyip iptal kararı çıkardılar. Burada bir hukuksuzluk yok diyalogsuzluk var" diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de devrede olduğunu ifade eden Talat Papatya, "Biz altyapısı olmayan bir kulübüz, bundan utanıyorum. Birçok branşta milli oyuncularımız var. Ancak altyapımızın gelişimi için bu tesis çok önemliydi. Tam sevincini yaşarken, hevesimiz kursağımızda kaldı. En az fazla 2 ay kaybedeceğimiz söylenmiş, bizim için saniyelerin önemi var. Sahaların yapımına 1 ay içinde başlanacaktı. Etap etap çalışmalar devam edecekti. Tekrar oturup konuşacağız. Umuyorum en kısa zamanda çözüme kavuşur" diye konuştu. 



GÖZTEPE TARAFTARINDAN ORTAK TEPKİ
Göztepe taraftarları sosyal medyada ortak bildiri yayınlayıp Torbalı Belediyesi'ne tepki gösterdi. Tüm grupların yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Torbalı Belediyesi'nin Göztepe altyapısına tahsis ettiği Pancar'daki 104 dönümlük arazinin, yeni göreve gelen belediye başkanı ve meclis üyelerinin saçma sapan, uydurma sebepler öne sürerek iptal ettirdiğini öğrendik. Şunu herkes bilsin ki, Göztepe Spor Kulübü ve taraftarları kimsenin reklam yapacağı bir mecra değildir. Hele siyasi malzemesi hiç değildir. Asla da olamaz. Kimin, kiminle ne gibi siyasi çekişmesi varsa bu kavgasını siyaset meydanında gerçekleştirin, çocukların ve gençlerin spor yapacağı alanlarda değil. Göztepeliler yapılan iyiliği de hainliği de asla unutmaz. Göztepemizin geleceğini oluşturacak olan bu tesisler bütün Göztepeliler için çok değerli ve önemlidir. Mazisi şan, şeref ve başarılarla dolu, İzmir'in en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Göztepe Spor Kulübü'nü ve dillere destan büyük taraftarlarını karşınıza almayın, ivedi bir şekilde bu yanlış karardan dönün. Aksi durumda, sizler de daha öncekiler gibi tarihin kara sayfalarında yerinizi alırsınız." (DHA)

 
İzmir'de İmar Barışı'na yoğun ilgi!
 
CHP'li Polat sordu, Bakan müjdeyi verdi: 5 bin kişi alınacak!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 14 Haziran 2019 Cuma 17:54

Bir an önce yanlıştan dönülmeli.

Yorumu oyla      4      5  
Sdr 14 Haziran 2019 Cuma 16:15

Halkin malini sirket,sahis takimlarina aktarilmasini siddetle kiniyorum. Hakkimi helal etmiyorum.

Yorumu oyla      5      6  
Hak ve adalet 14 Haziran 2019 Cuma 14:38

İzmir’de kamu hizmeti olan toplu ulaşımda sınırsız 90 dk uygulamasında çevre ilçelerin 90 dk aktarma haklarının 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisince haksız ve adil olmayan bir şekilde iptal edilmesine sessiz kalınırken ; Torbalı Belediyesinin Göztepe Spor Kulübüne bedelsiz tahsis edilen 104 dönümlük arazinin tahsisinin iptali; kamu malı olan belediye otobüslerinde merkez ilçelerde sınırsız 90 dk aktarma hakkı devam ederken çevre ilçe belediye otobüslerinde yolculuk yapmak zorunda kalan halkın 90 dk aktarma haklarının iptal edilmesinden daha mı adaletsiz ? İzmirli olarak İzmir spor kulüplerine destek olmak önemli ama ; yine İzmir li olarak İzmir BB nin kamu hizmeti olan toplu ulaşımda çevre ilçe belediye otobüslerinde 90 dk aktarma hakkının geçersiz kılınmasına sessiz kalmamamız da önemli . İzmir’in çevre ilçeleri İzmir merkezinin can damarı ; tarım , hayvancılık ,sanayi , tarih, deniz oralarda , hatta içme suyu kaynaklarımız nerede. . İzmir nüfus yoğunluğunun %20 karşılığı olan çere ilçe vatandaşına toplu ulaşımın 90 dk aktarma hakkı uygulamasında 2. ci sınıf insan muamelesi yapılmasın ; iptal edilen 90 dk aktarma haklarını iade edin . Torbalı ilçesi İzmir’de ödenen vergilerin % 47 ni karşılıyor , İzmir BB ödenen vergilerden payını alıyor ama hizmete gelince Torbalı ilçesi ve diğer çevre ilçe belediye otobüslerinde 90 dk aktarma hk yok. Neden yok, neye göre yok , geçerli mantıklı gerekçen yok . Tek neden İzmir BB Meclisinin haksız ve adil olmayan 10.02.2016 tarihli kararı.

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: Aliağa'da sosyal cinayet işleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Aliağa ...
Ümit YALDIZ yazdı... Tıpkısının aynısı
Ümit YALDIZ yazdı... Tıpkısının aynısı
AK Parti Karşıyaka'dan 'KENT A.Ş' çıkışı: Günaydın!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
İzmir AK Gençlik'ten İstanbul için son çağrı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, 23 Haziran İstanbul seçimleri için ...
'ABD yaptırım uygularsa biz de karşılık veririz'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD kararlılığımızı gördü, S-400'leri aldık. ...
Mehmet KARABEL yazdı... O canlı yayından ne çıkar?
Mehmet KARABEL yazdı... O canlı yayından ne çıkar?
 
Başkan Soyer yerel yönetimler zirvesinde konuştu: 31 Mart bize güven değil kredidir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ‘Yerel Yönetimlerde Katılımcılık ...
Beştepe'deki zirve 40 dakika sürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Beştepe'de bir araya geldi. ...
Erdoğan: Yeni Askerlik Sistemi hayırlı olsun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Askerlik Sistemi düzenlemesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva