HABERLER>EGE
16 Ocak 2022 Pazar - 17:56

Göçük altında kalan itfaiye erlerinden duygusal açıklama: Keşke işçi arkadaşımızı da çıkarabilseydik

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçi Ahmet Çolak'ı (21) kurtarmak için gelen ancak toprak altında kalan 3 itfaiye erinden Namık Çetintaş, "Keşke işçi arkadaşımıza da çıkarabilseydik" dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ise "Arkadaşlarımız cansiparane çalışarak kendi canlarını da ortaya koydular. Keşke olay bu şekilde yaşanmasaydı" diye konuştu.

Göçük altında kalan itfaiye erlerinden duygusal açıklama:  Keşke işçi arkadaşımızı da çıkarabilseydik

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin yapımı süren 6'ncı etabındaki kanalizasyon altyapısı  sırasında, dün saat 16.45 sıralarında göçük meydana geldi. İşçilerden Ahmet Çolak, kanalizasyon borularının döşendiği yaklaşık 5 metre derinliğindeki dolgu alanında toprak altında kaldı. Manisa OSB yetkilileri, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye erlerinden Halil İbrahim Kaçan (28), Burak Arga (32) ve Namık Çetintaş (30), boynuna kadar toprak altında olan Çolak'ı kurtarmak için dolgu alanına girdi. Diğer işçilerin de dolgu alanına gelmesiyle alanda ikinci bir çökme meydana geldi. Çolak'ı kurtarmak isteyen 3 itfaiye eri de toprak altında kaldı. Meslektaşları, beline kadar toprak altında kalan 3 itfaiye erini toprak altından güçlükle kurtardı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 3 itfaiye eri sağlık ekiplerince Manisa'daki çeşitli hastanelere kaldırılıp, tedaviye alındı. Toprak altındaki işçi Çolak'ın kurtarılması için başlatılan çalışmalar 3,5 saat sürdü. Cansız bedenine ulaşılan Çolak, yapılan otopsinin ardından memleketi Van'ın Muradiye ilçesine gönderildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda görevli 3 itfaiye eri hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Toprak altında kalan 3 itfaiye eri o anları anlattı.

'2'NCİ BİR GÖÇÜK OLUŞTU'
İtfaiye erlerinden Burak Arga (32), "Zor bir durumdu. Olay yerine ilk vardığımızda, vatandaşı kurtarmak için yoğun çaba sarf ettik. Gerekli önlemleri aldık ancak işçilerin göçüğün yakınına gelmesiyle, 2'nci bir göçük oluştu. Bu sefer arkadaşlarımla birlikte göçük altında kaldık. Sağ ayağım diz üstüne kadar, toprak altındaydı ve ayağımı hissetmiyordum. Diğer arkadaşlarımın yardımıyla, topraktan çıktım. O an ayağımı hissetmiyordum. Hastaneye kaldırıldım. Tedaviyle birlikte daha iyiyim. Kendimi gayet iyi hissediyorum" dedi.

'VATANDAŞLAR UYARILARI DİKKATE ALMADI, TEDBİRSİZ DAVRANDILAR'
Bir diğer itfaiye eri Halil İbrahim Kaçan (28) "Olay yerine vardığımızda vatandaşımız göçük altındaydı. Toprak altında kalmıştı. Çevre güvenliğini sağladıktan sonra, kalaslarla toprağı güçlendirme çalışması yaptık. Müdahale sırasında vatandaşlarımızın da uyarıları dikkate almaması ve tedbirsizliğiyle 2'nci bir göçük oluştu. Sol ayağım toprağın altında kaldı. Kendi çabamla kendimi kurtardıktan sonra, toprak altında kalan diğer arkadaşlarıma yardım ettim. Ayağımda ağrı vardı, yukarı çıktığımda ise başım döndü. Sağlıkçı arkadaşlar müdahale etti. Hastaneye götürüldüm. Taburcu oldum. Ağrı var ama onun da geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'KEŞKE İŞÇİ ARKADAŞIMIZI DA ÇIKARABİLSEYDİK'
Toprak altında kalan işçiye ulaşmak için çalışma yaparken bu olayın yaşandığını ifade eden itfaiye eri Namık Çetintaş (30) ise "İkinci bir göçük meydana geldi. O sırada Halil İbrahim Kaçan arkadaşımız 'kaçın toprak geliyor' dedi. O sırada kaçtık ama belime kadar toprakta kaldım. Zor oldu ama çıktık. Keşke işçi arkadaşımızı da çıkarabilseydik. Biz itfaiyeciyiz, eğitimini alıyoruz. Vatandaşlar bilinçli olmadığı için maalesef böyle kötü bir olayla karşılaştık. Şu an durumum biraz daha iyi. Bir sıkıntımız yok" dedi.

'CAN SİPERHANE ÇALIŞARAK KENDİ CANLARINI DA ORTAYA KOYDULAR'
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da "Dün, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 6'ncı kısmında alt yapı çalışmaları sırasında göçük oluştuğuna dair ihbar geldi. Ekiplerimiz olay yerine çıkış yaptı. Olay yerinde güvenlik önlemleri alındıktan sonra yapılan planlama doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Bu sırada çalışmaları yaparken, arkadaşlarımız kahramanca bir an önce göçük altındaki vatandaşı çıkarmak için çalışmaya başladı. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız toprak altında fenalaşan vatandaşa serum bağlayacağı sırada, arkadaşlarını o şekilde gören iş arkadaşları can havliyle şeridi aşarak 2'nci bir göçüğe neden oldu. O sırada bizim arkadaşlarımız da dizlerine kadar toprak altında kaldılar. Büyük bir titizlikle hem arkadaşlarımızı hem de vatandaşı çıkarma çalışmalarımızı sürdürdük. İtfaiyeci arkadaşlarımız hastaneye sevk oldu. Kırık yok. Ayaklarında ezilmeler meydana geldi. Arkadaşlarımız cansiparane çalışarak kendi canlarını da ortaya koydular. Keşke olaylar bu şekilde yaşanmasaydı. Hayatını kaybeden arkadaşımızın ailesine Allah sabırlar versin, mekanı cennet olsun" diye konuştu. (DHA)

 
Arkadaşını ziyarete gitmişti... Yangına asansör kıskacı!
 
Selçuk'taki deve güreşi festivaline yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evde hareketsiz halde bulundu... Hastanede öldü
Aydın'ın Nazilli ilçesinde Mehmet Eser (27), annesi tarafından evlerinde ...
Trafik kazası: 2 kişi yaralı
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.
Minibüsün çarptığı motosikletli öldü
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, kontrolsüz şekilde anayola çıkan sepetli ...
 
Manisa'da göçük: 3 itfaiyeci kurtarıldı, 1 işçi öldü!
Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), altyapı çalışmaları sırasında, ...
Uzman onbaşı yangında hayatını kaybetti
Manisa'nın Kula ilçesindeki 5 katlı apartmanın son katında çıkan yangında ...
Esnafa 1 milyar 900 milyon liralık kredi desteği
Manisa 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ...
 
Denizli'de gölde aranıyordu... Konya'da olduğu ortaya çıktı!
Denizli'nin Güney ilçesinde ava çıkan Halil Yeşil'den (57) haber alınamadı. ...
Uşak'ta kolunu makineye kaptıran işçi öldü
Uşak'ta bir tekstil fabrikasında çalışan işçi kolunu pamuk açma makinesine ...
Tartıştığı eşine tüfekle ateş açtı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Gülcan S. (27), tartıştığı eşi Hasan S. (30) ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva