HABERLER>SPOR
18 Kasım 2021 Perşembe - 15:25

Göbekten Altay taraftarı

Altay taraftarı Mert Balkan, Alsancak Stadı inşaatı devam ederken doğan çocuğunun göbek bağını sahaya gömmüştü. Çiğdem-Mert çifti, 3,5 yaşına gelen çocukları Ata Altay'ı da alarak yıllar sonra Altay Alsancak Stadı'na geldi, çimlere ayak basıp o günü adeta yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Kasım’da açılacak stadı gezen aile, uzun bir aranın ardından yeniden bir Altay maçı seyredecek olmanın heyecanını doyasıya yaşadı.

Göbekten Altay taraftarı

"Bir hayalimizi gerçekleştirdik" diyen Mert Balkan, "Alsancak Stadı ile kulübümüz arasında gerçekten çok güçlü bir bağ var. Stadın yeniden yapılış sürecinde birçok Altaylı taraftar buraya gelerek forma, bayrak, flamayı temele attı. Biz de ailemizden aldığımız göreneklere uygun olarak hareket ederek doğan çocuğumuzun göbek bağını sahaya gömdük. Yıllar sonra ilk kez geldiğimiz stadımız beni gerçekten çok etkiledi. Burada çok anımız var" dedi.

"BURASI BİZİM EVİMİZ"
Alsancak Stadı'nı "Altay’ın evi" olarak nitelendiren Balkan çifti, "Bizler armanın peşinde koşan insanlarız. Gözümüzü açtığımız evimize yeniden dönecek olmanın tarifsiz heyecanını yaşıyoruz. Minik Ata Altay ile başlattığımız göbek bağı gömme adımı da umarım taraftarlarımız arasında bir gelenek haline gelir. Altay'a göbekten bağlı her aile, bu şekilde davranarak asırlarca devam eden bir gelenek yaratmış olur" diye konuştu.

"ALTAY, KÖKLÜ VE GÜÇLÜ BİR KULÜP"
Anne Çiğdem Balkan ise çocuklarına "Ata Altay" simini vermenin de büyük gurur olduğunu vurgulayarak, "Altay, köklü ve güçlü bir kulüp. Gurur duyduğumuz bir camiaya sahibiz. Taraftarı olduğumuz bir kulübün adını, hayattaki en değerli varlığımıza vermek çok anlamlı. Eşim dededen Altaylı'dır. Alsancak Stadı'ndaki anılarını her zaman anlatır. Kulüp ile bütünleşen bir stadımız var ve artık burada ilk maçı seyretmek için çok heyecanlanıyoruz" yorumu yaptı.

YÜKSEK DİVAN KURULU ZİYARETİ
Altay Yüksek Divan Kurulu üyeleri, temelini 9 Eylül 2017 tarihinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın attığı, açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Alsancak Stadı'nı gezdi. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Sabri Sevenoğlu ve yönetim kurulu üyelerine unutulmaz futbolcu Ramazan Torunoğlu da eşlik etti. Yaklaşık 20 kişilik grup, her yeri adım adım gezdi, birbirlerine statta yaşadıkları anıları anlattı ve yıllar sonra yeniden Alsancak Stadı'nda olmanın heyecanını yaşadı. Efsane oyuncu Ayfer Elmastaşoğlu, attığı penaltıyla fileleri havalandırdı. Sabri Sevenoğlu, yıllarca kulüp doktorluğu yapan Doç. Dr. Levent Köstem ile Zafer Bilgetay ve Ramazan Torunoğlu, kulüp ile stat arasındaki güçlü bağı anlattı. Bu arada stadın kırmızı olan koltuklarının siyah kılıflarla kaplanması gözlerden kaçmadı. (DHA)

 
Altınordu'da 1 içeri, 1 dışarı
 
Göztepe'de Beykan formayı unuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da 1 içeri, 1 dışarı
Spor Toto 1'inci Lig'de pazar günü deplasmanda kendisi gibi düşme hattında ...
Menemenspor'da iki eksik
Spor Toto 1'inci Lig'de cumartesi günü evinde sonuncu Balıkesirspor'la ...
Karşıyaka'da Furkan kayıplarda
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta deplasmanda oynayacağı Ağrı 1970 Spor maçının ...
 
İzmir Büyükşehir tur için sahaya çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Kadın Takımı, ...
Karşıyaka'nın tesellisi Abdülkadir
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta şampiyonluk umuduyla başladığı yeni sezonda ...
Altay büyükleri geride bıraktı... Dünyada 7'inci oldu!
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Altay, dünyanın üst düzey futbol liglerinde ...
 
Altınordu'nun forvetleri suskun
Spor Toto 1'inci Lig'de art arda 4 mağlubiyet alarak düşme hattına gerileyen ...
Göztepe'de kenetlenme zamanı
22 Kasım Pazartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor maçına çıkacak ...
Avrupa Elemeleri'nde gecenin sonuçları
2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D, E ve G gruplarında son karşılaşmalar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva