HABERLER>GÜNCEL
8 Haziran 2023 Perşembe - 12:07

Girişimci kadınlardan dayanışma çağrısı!

İTB tarafından yürütülen ve girişimci kadınlar arasında güç birliği ve deneyim paylaşımını geliştirmek amacıyla ikili görüşmeler etkinliği gerçekleştirildi, etkinliğe katılan kadınlar; değişim, dönüşüm ve dayanışma vurgusu yaptı

Girişimci kadınlardan dayanışma çağrısı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Koordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, üyeleri arasında etkileşimi artırmak, sektörel ve sektörler arası iş birliğini geliştirmek amacıyla ikili iş görüşmeleri (B2B) etkinliği İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak ve çok sayda girişimci kadın katıldı. Etkinlikte girişimciler deneyimlerini birbirleriyle paylaşırken, yaptıkları işleri tanıttı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Aysel Öztezel, “Aramızda, tekstilden tarıma, lojistikten sağlığa, imalattan inşaata, turizmden eğitime, bilişimden hukuk alanına her sektörde geniş bir yelpazede arkadaşlarımız var. Kadın girişimcilerimizin iletişimi artırmaları ve ticari iş birliklerini geliştirmeleri amacıyla bugün burada ilk adımı atmış olalım. Daha geniş, daha sistematik b2b etkinliklerimiz devam edecektir elbette. Verimli iş birliği ve iletişimden doğacak maksimum finansal, sosyal ve stratejik faydaları sağlamak adına bu konunun oldukça önem arz ettiğine inancım tam” dedi. 

KAZAN-KAZAN SONUCUNU DOĞURUR 
Kadınlar için 3D devri vurgusu yapan Öztezel, “Biz kadınlar için devir, 3D devri. Three’di değil, 3D devri değişim, dönüşüm ve dayanışma devri çağın gereklerine ayak uydurmamız şart. Gerekiyorsa yönümüzü tam tersine çevirmemiz şart. Bu noktada, değişim ve dönüşüm süreçlerinde dayanışma içinde olmak birbirimize rehber olmak günün sonunda kazan kazan sonucunu doğuracaktır. Belki de simbiyotik ilişkilere dayalı bir yapılanma modeli geliştirmek top yekun gelişimin basamaklarından biri olacaktır. Büyüyen bir paydaş işletme sizi de büyütecektir” ifadelerine yer verdi. 

BOŞA HARCANACAK ZAMAN YOK
Bilgiye ulaşmanın kolaylığına da dikkat çeken Öztezel, deneyim paylaşımının önemine vurgu yaptı. Öztezel, “Günümüz dünyasında, artık bilgiye erişmek o kadar kolay ki. Bu kadar kolay erişim, ne yazık bilgi kirliliğine, bilgi bombardımanına sebep oluyor. Bu nedenle, tecrübe/deneyim paylaşımının değeri de artıyor tabi ki… Aslında bir çoğumuzun Amerika’yı keşfetme serüveni var. Bu hikayede elbette zorluklar, engeller ve problemler de mevcut. İşte bu paylaşımlar bizi Amerika’nın doğru yer ve zamanda, doğru alanda keşfine yönlendiriyor. İş dünyasında başlayan her şeyin iyi bitmesi için buradayız, bir aradayız. Kaynağımız çok sınırlı, rekabet çok çetin. Boşa harcayacak zamanımız yok. Bunu unutmayalım. Bugün, burada olmaktan, son derece verimli bir etkinlikte yer almaktan son derece mutluyum” diye konuştu. 

HER KADIN BİR KAHRAMAN
Her kadının aynı zaman da bir kahraman olduğunu belirten İTB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak, “Tam 10 yıldır İzmir kadın girişimciler kurulunu İTB olarak destekliyoruz. Zor dönemler de en çok da kadınlar kaybetti, kaybediyor. Mesela bütün dün yanın zorlandığı pandemi sürecinde önce kadınlar işini kaybetti. O yüzden şunu söylemek çok doğru olacaktır; kadın kadının her şeyi olmak zorunda. Bu dayanışmaya bu pozitif ayrımcılığa çok ihtiyacımız var. Her kadın evinden çıkamasa da bir girişimci aslında. Ve her girişimci aslında bir kahraman, çünkü bir yaratıcı” dedi. 

 
Silah temin eden şebekeye operasyon: 12 gözaltı
 
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı yeniden patladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silah temin eden şebekeye operasyon: 12 gözaltı
İstanbul’da suç örgütlerine silah temin eden kişilere yönelik düzenlenen ...
Midelerinde 84 uyuşturucuyla yakalandılar!
Kayseri'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan ve midelerinden 84 uyuşturucu ...
FETÖ şüphelisi eski astsubaya 15 yıla kadar hapis istemi
Adana'da, FETÖ'nün sözde yöneticileriyle ankesörlü hatlar ve büfe telefonlarından ...
 
İzmir’de zehir tacirlerine bir darbe daha!
İzmir’in Bergama ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
İzmir'de zehir baskını: 179 bin hap ele geçirildi!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda kırmızı ...
Bakan Koca müjdeyi vermişti... SMA'lı bebeklerin ailelerine umut!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun Spinal Müsküler Atrofi ...
 
Nokta operasyon: Gri listede aranan terörist etkisiz
MİT, PKK/KCK’nın Irak'ın kuzeyindeki sözde üst düzey yöneticilerinden, ...
Terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 9 gözaltı
Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yabancı uyruklu 9 kişi yakalandı.
İzmir'de kaçak tütün baskını... Yüz binlerce ele geçirildi!
İzmir'de kaçak sigara ve tütün satıcılarına yönelik operasyon kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva