HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2022 Pazartesi - 19:13

Gençler meclis kapısına dayandı... Ulaşım zammı protestosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay ÜFE'ye bağlanan ulaşım zamlarına tepki göstermek isteyen ve üniversite öğrencisi olduğunu iddia eden 15 kişilik bir grup Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonuna girmeye çalıştı. Yapılan protestolar sırasında güvenlik güçleri ile gençler arasında arbede yaşandı.

Gençler meclis kapısına dayandı... Ulaşım zammı protestosu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde toplu taşımaya üst üste gelen zamlar sonrası gelen tepkiler bu kez de meclis salonuna yansıdı.

UKOME tarafından alınan kararla İzmir'de ulaşım zammı ÜFE'ye bağlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunda yaklaşık 15 kadar öğrenci olduğu iddia eden genç meclis toplantı salonu önüne gelerek Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Ulaşım zamlarından dolayı mağdur olduklarını iddia eden gençler, "Soyer elimizi cebimizden çek", "Ulaşım haktır, gasp edilemez" sloganları atarken, meclis salonuna girmeye çalışan grup ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri gençlerin meclis salonuna girmesine izin vermemesi sonra itiş kakışlar yaşanırken, polis memurları da kapıya gelerek güvenlik görevlilerine destek oldu.

İlgili tartışmalar meclis kapısı önünde yaklaşık olarak 40 dakika kadar sürerken, gençler güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Ancak geri gelen gençler meclis salonuna zorla girmeye çalıştı, içeri alınmayınca salonun kapısının önüne oturarak eylemlerini sürdürdü. 

Meclis toplantısının sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, protesto yapan gençler arasından 3 kişiyle, taleplerini dinlemek adına görüştü. Gençlerin Özuslu'ya topladıkları imzaları verdiği öğrenildi.

Gençlerin meclis salonuna gelmeden önce, Kültürpark'ta yer alan Büyükşehir binasının önüne giderek eylemlerini orada başlattığı öğrenildi.

Görüntülerde ayrıca, gençlere destek vermek üzere yanlarına giden AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan'a gençlerin sert tepki gösterdiği, aralarından birinin "Siz kimsiniz? Sizler bu kararı veto etmediniz" diyerek üzerine yürüdüğü görüldü.

HİLTON İÇİN 'KOMİSYON' ÖNERİSİ
Tartışmaların ötesinde salonda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumu sürdürülürken, meclisin gündeminde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu Hilton binası yer aldı. Cumhur İttifakı üyeleri Hilton'un haklarının korunması için komisyon kurulması talebinde bulundu. AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı tarafından verilen önerge Millet İttifakı üyeleri tarafından kabul edilmezken, salon dışında yaşanan tartışmalar nedeniyle meclisteki görüşmeler kısa tutuldu. Salonda meclis üyelerinin tedirgin oluşu ve Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun 'sakin olun' çağrıları da dikkatleri çekti.

İŞTE O ANLAR!

 
Erdoğan: İlk gaz 2023'te sistemde olacak
 
Başkenti sel vurdu... Vefat sayısı 4'e çıktı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Haziran 2022 Salı 15:21

Bu tipler kesinlikle öğrenci değil. Her iddiasına girerim. Birileri tarafından tutulup oraya yollanmış maşa bunlar

Yorumu oyla      2      3  
Trol babandır 14 Haziran 2022 Salı 12:08

Emin Kara, protesto nerede yapılmış? Dalga mı geçiyorsun? Hiçbir şeye ses çıkarma, sonra git belediyeyi basar gibi protesto yap. Yerse saraya da gidin de protesto yapın. Hadi, Ankara orada. Zamları marketlere, dış güçlere bağlayan zihniyetten hiçbir farkınız yok. Ulan pankartı tutan 35 yaşında adam mı öğrenci? Kimi yiyorsunuz! Zammı savunan da yok. Okuduğunu anlamayan insan dolu.

Yorumu oyla      3      3  
Oğulcan 14 Haziran 2022 Salı 08:38

Bu kafayla nasıl okul kazandınız çok merak ediyorum. O bindiğiniz araçlar su yakmıyor. Önce bunu öğrenin. Sonra da yiyorsa diğer zamları protesto edin de görelim cesaretinizi. Belediye basmakla oluyorsa bu işler Akp belediyelerini de basın bakalım neler oluyor. Hiç bir şeye sesiniz çıkmaz ama söz konusu Cehape olunca borozan gibisiniz maşallah. Kabadayılığını başka kapıya yansıtın, fazla racon da kesmeyin.

Yorumu oyla      6      3  
Emin Kara 13 Haziran 2022 Pazartesi 22:08

Biriside uzun uzun yorumlar ile belediyenin avukatlığını üstlenmiş. Ekmek, benzin, et,peynir vs protesto etmediklerini nerden biliyorsun. akpli meclis üyesini de paylamış çocuklar bir güzel. Cesareti olap protesto edenlerin alnından öpüyorum. Troller sadece klavyeden saldırır.

Yorumu oyla      9      5  
Aileden CHP’li 13 Haziran 2022 Pazartesi 21:05

Artık bu millet İzmir’de CHP’den Hükümette Akpden bıktı! İkisi de illallah dedirtti! Dinozor yaşında insanlarla bu ülke verilmeyecek bu belli! Ne Kılıçdaroğlu ile ne Tayyip ile ne Bahçeli ve vs Gençlerin yönetimlerin başlarında olması lazım bıktık artık

Yorumu oyla      7      3  
dert başka olunca 13 Haziran 2022 Pazartesi 20:42

Bağırıp, çağırmadan talep iletilemiyor mu? Niye hep bir şiddet, bağırma, çağırma var? Yok biz illa ki zamları protesto edeceğiz diyorlarsa doğru adres Ankara. Sarayın önünde bağırsınlar da görelim. Benzin, mazot 30 liraya yaklaşmış, zam niye geliyor diye ciddi ciddi soruyorlar? Keyfe zam yapıyorlar. ülkede zam gelmeyen ne var da ulaşıma gelmeyecek? Bir tek ulaşım mı hak? Pankartın önünde, elinde telefon olan o telefonu kaça almış? Yurt dışı fiyatları 200-300 dolar olan telefonlar, bizde niye 10 bin lira diye eylem yapmışlar mı? iletişim hak değil mi? Etin kilosu 150 lira olmuş. Peynir 100 lirayı geçmiş durumda. Bunlarla ilgili eylem yapmışlar mı? Yoksa başka hesaplar mı var?

Yorumu oyla      4      9  
yeşilli hangi okulun öğrencisiymiş? 13 Haziran 2022 Pazartesi 20:18

oooo elde akıllı telefon, geçinemiyoruz! Kesin internet paketi de vardır.

Yorumu oyla      5      7  
bağırınca haklı olduğunu zannetmek! 13 Haziran 2022 Pazartesi 20:04

ulaşım haktır, cart curt ... bedava mı gidiyor bu araçlar? Öğrenciye indirim var, 120 dakika bedava aktarma var, 65 yaşa bedava, 60 yaşa, bazı meslek gruplarını indirim ... eee? Hesabı kim ödeyecek? Mazota neredeyse her gün zam geliyor ama ulaşıma zam gelmesin. bağıran kişi sihirli formülü biliyorsa bizimle de paylaşsın. Son 3 yılda toplu ulaşımdaki zararın boyutu 2,7 milyara ulaşmış. Bunu kim karşılayacak? Otobüsler klimalı, yeni olsun; metro yapılsın; yollarda çukur olmasın; sular temiz aksın; çöpler toplansın ... da nasıl olacak? Belediyenin sonsuz kaynağı mı var? Öğrenciye bilgisayar da lazım; hadi dayanın meşhur teknoloji mağazalarının kapısına zam niye yapıyorsunuz diye. Beslenme de haktır, hadi dayanın marketin, kasabın, fırıncının kapısına zam niye yapıyorsunuz diye.

Yorumu oyla      5      8  
13 Haziran 2022 Pazartesi 19:41

Lüften çocuklara, gençlere dokunmayın. Bağırsınlar, çağırsınlar, taleplerini iletsinler. Derdini anlatabilme hakkı en çok onların hakkı. Çay ikram etmeyi de unutmayın. CHP ye yakışan da budur dostlar

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlılar festivalin tadını çıkardı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 2016 yılında ...
Başkan Soyer AB heyetini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ...
Başkan Soyer afetzedelerle buluştu... 'Yaralarınızı saracağız'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçen günlerde dolunun vurduğu ...
 
Narlıdere’nin orkestrası bu kez Selçuk’u büyüleyecek
Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası ve Efes Selçuk İlham Veren ...
Şampiyonlardan Başkan Kılıç’a teşekkür ziyareti
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 53’üncü TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma ...
Yetenekli çocuklar Selçuk'ta buluşuyor!
REFEST Ritim Grubu Narlıdere Çocuk Senfoni Orkestrası ile birlikte 15 ...
 
Bayraklı'da Köy Enstitüleri Parkı’na modern dokunuş
Bayraklı’ya yeni parklar kazandırmak ve mevcut parkları baştan sona yenileyip, ...
Çiğli'nin 'Pembe Misafirler'i 10 festivalde ödüle aday!
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli ...
Büyükşehir'in yaz spor okulları 20 Haziran’da açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Yaz ve Kış Spor Okulları ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva