HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2011 Perşembe - 11:14

Genç adaydan dev projeler

CHP İzmir’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Kordon İşadamları ve Türk-Yunan İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı siyasi kariyerine hızlı başladı.

Genç adaydan dev projeler

İZMİR-Partisi tarafından aday gösterilip seçilmesi halinde ilk olarak kentin turizm vizyonuna ve EXPO 2020 hedefine dönük çalışmalar planladığını söyleyen Şanlı, başta Balkan ülkeleri olmak üzere İzmir için Avrupa ülkeleriyle işbirliği için ter dökeceğini söyledi.
İzmir’in son dönemde gelişme kaydetmiş olsa da turizm pastasından tam anlamıyla pay alamadığını savunan Vekil adayı Şanlı, “Kruvaziyer turizmi gelişiyor. Bu konuda ticaret odamız ve belediyelerimizin işbirliği sonuç veriyor. İzmir’in inanç turizminin başkenti olmaması için hiçbir neden yok. Hristiyan turizlerin hacı olduğu Meryemana’ya sahibiz. Kemeraltı’ndaki havraların Yahudi cemaati için anlamı büyük. İzmir bu açıdan dinlerin buluşma adresi olabilir.
 
Turistik açıdan İzmir’in Antalya’dan hiçbir farkı yok. Ancak Antalya’nın sezonda bir haftada ağırladığı turisti İzmir ancak bir yılda ağırlayabiliyor. Bergama, Efes, Kadifekale, Smyrna gibi antik kentlerin çevrelediği kentin turizm vizyonuna dönük projeler geliştirmek en büyük hedefim. Kordon gibi İzmir’in en turistik mekânında işletmecilik yapan bir sivil toplum örgütü başkanı olarak, kentin kurtuluşunun turizmde olduğunu düşünüyor ve bu vizyona uygun projeler geliştirmek için şimdiden kafa yoruyoruz. Sağlık turizmi, inanç turizmi, kurvaziyer turizmi ve Foça-Dikili-Çeşme-Seferihisar-Selçuk kıyılarımızda deniz turizmi etkin projelerle yaygınlaştırılabilir. İzmir’in yılda 20 milyon turist çekmemesi için hiçbir neden yok. Bugüne kadar bunun olmaması, turist sayısının 500 bin gibi komik rakamlarda kalmasının tek nedeni proje eksikliği. CHP iktidarında Türkiye’nin batıya açılan penceresi İzmir’in kanatları turizm olacak” dedi.
 
AB PROJELERİYLE BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI
Türkiye’de iktidarın da muhalefetin de kısır çekişmeleri bırakıp proje üretmesi gerektiğini savunan CHP Aday Adayı Ömür Şanlı, “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nu farklı kılan en önemli şey ürettiği projelerdir. Başta aile sigortası olmak üzere ürettiği projelerle adından söz ettiriyor olmasıdır. Bu nedenle yeni dönemde CHP, Türkiye’nin Ar-Ge’si gibi çalışmak, ülkeyi içinde bulunduğu atmosferden çıkaracak projeler üreten bir merkez olmak zorundadır. Ben ve benim gibi genç siyasetçilerin siyasetten beklediği de budur” dedi.
Türkiye’nin ve İzmir’in en büyük sorunu olan işsizliğin çözülmesi için yatırımlar kadar projelerin de önemli olduğunu vurgulayan Şanlı, bu noktada AB projelerinin önemine değindi. Şanlı, “AB fonlarında her yıl Türkiye için ayrılmış 1,5 milyar dolarlık hibe kredi var. Ancak yeterli ve doğru proje üretilmediği için bu krediler kullanılamıyor. Eğer vekil seçilip Ankara’ya gitme şansı bulabilirsem deneyimli bir kadro ile AB fonları konusunda gerek vatandaşlarımıza gerekse de başta belediyelerimiz olmak üzere kamu kurumlarımıza destek olma şansı bulacağım. Amaca uygun, doğru projelerin sunulmasıyla sağlanacak hibe kredilerle binlerce hatta on binlerce kişiye iş imkânı sağlanması mümkün” diye konuştu.
 
PLANLI ÜRETİMLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Batı Trakya’da doğduğunu, çiftçi kökenli bir ailede büyüdüğünü, tarımsal üretimin her aşamasında bulunduğunu anlatan CHP’li Ömür Şanlı, “Tarımsal üretim her dönem gerekli ve de önemlidir. Avrupa’da başta organik tarım olmak üzere her çeşit üretim planlı bir şekilde teşvik edilmektedir. Türkiye’nin ise en büyük sorunu ülkenin tarım politikasının olmamasıdır. Plansız/projesiz yürüyen tarım politikası ile çiftçimizin memnun kalması mümkün değil. Bugün en sancılı kesim Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin efendisi diye tanımladığı çiftçi/köylü kesimidir. Aday olup meclise gitmem halinde en büyük mücadelem tarımın planlanması ve planlı üretimin teşvik edilmesi olacak. İzmir ve Ege bölgesi Türkiye’nin en verimli tarımsal topraklarıyla, mümbit ovalarıyla dolu… Ancak burada bile çiftçimiz mutlu değil. Üretilecek doğru projelerle Ege bölgesindeki çiftçinin refah içinde yaşaması mümkün. Ulu Önder’in ‘Milletin efendisi’ payesi verdiği köylümüz bugün ne yazık ki plansız/projesiz politikalar yüzünden sürünmekte, adeta can çekişmektedir. Oysaki dünyanın en değerli üzümünü, incirini, zeytinini, pamuğunu üreten Egeli çiftçinin bolluk içinde yaşaması, yüzünün gülmesi gerekirdi. CHP iktidarında partimizin planlı tarım politikalarına katkı sağlayıp, ihracatın da önünü açarak çiftçi kesimini memnun etmek için elimden geleni yapacağım. Egeli çiftçilerimize dönük planlı tarım üzerine ekibimle birlikte çok sayıda projemiz zaten hazır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal özsoy 1 Nisan 2011 Cuma 00:06

başkanım hayırlısı olsun cem uzanda senin gibi rumelili ve yakışıklıydı gençlerin oylarını almıştı

Yorumu oyla      19      5  
ali yakupoğlu 31 Mart 2011 Perşembe 20:37

başkanım kordondaki tüm garson arkadaşlar sana başarılar dilio hep yanındalar slm

Yorumu oyla      23      5  
Hasan Kaçmaz 31 Mart 2011 Perşembe 20:31

Ömür Şanlının kordonda gösterdiği başarıları meclistede göstermesini dilerim. Kendisine bol şanslar

Yorumu oyla      24      5  
BARIŞ 31 Mart 2011 Perşembe 17:19

Balkan Rumeli kökenli vatandaşlarımızın desteklerinin yanında kordonsever İzmirlilerinde desteğini alan arkadaşımız üretken kimliğiyle bizi mecliste başarıyla temsil edecektir. Bol şanslar diliyorum...

Yorumu oyla      25      5  
mehmet refik 31 Mart 2011 Perşembe 16:34

ömür şanlı başkana başarılar diliyorum onu tanıyanlar bilir o proje adamıdır balkanların prensine selam olsun yolun açık olsun

Yorumu oyla      24      5  
türkay 31 Mart 2011 Perşembe 16:08

ilk defa böyle bir aday rastladım proje üreten kendisini kutluyorum inşalah mecliste görürüz ömür şanlıyı

Yorumu oyla      46      5  
sinan 31 Mart 2011 Perşembe 16:03

İzmirden böyle güzel projeleri, fikirleri olan adaylar çıksın istiyorum. Lütfen bu seçimde yeni isimlere yer verin. Sayın Ömür Şanlı yı kordondaki projelerinden takip ediyorum. Başarılarının devamını dilerim.

Yorumu oyla      52      5  
balkan-rumeli gençlik 31 Mart 2011 Perşembe 15:23

Balkan-Rumeli den Türkiyeye eğitim almaya gelen bir çok üniversiteliye yardım elini uzatmış olan değerli abimiz Ömür Şanlı yı gönülden destekliyoruz.

Yorumu oyla      65      5  
RumeliliGöçmenler 31 Mart 2011 Perşembe 14:47

İzmiri mecliste en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız genç, dinamik, becerikli Ömür Şanlı kardeşimizi sonuna kadar destekliyoruz.

Yorumu oyla      84      5  
nurten 31 Mart 2011 Perşembe 14:36

kordonu iyileştirme çabalarıyla tanıdığımız Sayın Başkanımız Ömür Şanlı meclise yakışır. Genç ve başarılı adayları mecliste görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      85      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de Tanju operasyonu!
Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak’ı partiye getiren İl Başkan Yardımcısı ...
Alaçatı’da ‘seçim’ tarifesi
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç seçmenlerin seçim döneminde tatil ...
Burak Oğuz'dan Gaziemir çıkarması
Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret eden CHP 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı ...
 
‘Yargının işine karışmam o da…’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK kararnamesinin yürütmenin ya da yasamanın ...
Mecliste Fethullah Gülen gerginliği
Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasını öngören kanun tasarısının ...
Erdoğan'dan CHP'ye Ecevit hatırlatması
Başbakan Erdoğan, CHP liderinin, hükümetin talep ettiği Kanun Hükmünde ...
 
Değirmenci: Üniversiteler özerk olmalı
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Hilmi Değirmenci, YÖK sorunlarını gündeme taşıdı.
Erdoğan: İdam gündemde yok
Başbakan Erdoğan, yeniden başlayan idam tartışmalarıyla ilgili olarak, “Gündemimizde değil” dedi.
Tunçoku: Kadın CHP ile güçlenecek
Başarılı geçmişi, duruşu, etkileyici hitabeti ve kadına olan yatırımlarıyla ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva