HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2011 Perşembe - 11:09

AK Parti’de Tanju operasyonu!

Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak’ı partiye getiren İl Başkan Yardımcısı Oya Kalyoncu, yaşanan tartışmalı sürecin ardından görevinden alındı. Operasyonun ardında Çolak tartışmasının olduğu iddia ediliyor

AK Parti’de Tanju operasyonu!

İZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oya Kalyoncu görevden alındı. Yerine Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir atandı. Ani değişikliğin perde arkasında ise geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan eski futbolcu Tanju Çolak’ın İzmir adaylığı iddia edildi. İddiaya göre Çolak, Oya Kalyoncu aracılığı ile İl Başkanı Akay’la tanıştı. Akay’ın ‘birlikte siyaset’ teklif ettiği Tanju Çolak, milletvekili adayı olduğunu açıklamış hatta AK Parti’nin İzmir’deki oyunu en az yüzde 10 arttırma garantisi vermişti.
 
AKAY’DAN GERİ ADIM
Tartışmalı geçmişi nedeniyle parti kulislerinde büyük tepki alan açıklamalardan sonra İl Başkanı Akay, ‘Tanju adayımız değil. Kendisi başvuru bile yapmadı’ diyerek durumu düzeltmeye çalışmıştı. Ancak kulislerde Akay’ın genel merkez düzeyinde uyarı aldığı konuşulmuştu. Tanju Çolak skandalı ve açıklanmayan bazı parti içi nedenlerle Oya Kalyoncu’yu görevden alan Akay, yerine DYP kökenli, tecrübeli bir isim olan Aziz Demir’i atadı. Demir’den boşalan Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı’na ise Torbalı Eski İlçe Başkanı, Belediye Başkan Adayı Atilla Kaya getirildi.
 
AZİZ DEMİR İDDİALI
Görev değişikliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Aziz Demir, “İl Başkanımız Ömer Cihat Akay’ın güç ve desteğini alarak İzmir’de başarılı tanıtım ve medya çalışmalarına imza atma gayretindeyiz. Bu kapsamda mevcut özverili ekibimizi daha da güçlendirmeyi düşünüyoruz. Biz demokrasiyi daha da ileri götürmek isteyen bu konuda mücadele veren bir partinin; AK Parti’nin mensuplarıyız. Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan Basın ve Medyamızın, demokrasimiz için de özel bir sorumluluğa sahip olduğunu biliyoruz. Karşılıklı sevgi, saygı hoşgörü çerçevesinde değerli basın emekçilerimizle birlikte, başladığımız seçim maratonunda İzmir’de AK Partiyi en iyi şekilde anlatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Nisan 2011 Pazar 05:40

Ben kimseye suçludur demedim. Sadece bir bağlantısı olabilir mi diye sordum. Dolayısı kalkıp burada kimseye din dersi vermeye kalkmayın. İlk önce yazdığım yorumu iyi okuyun. Orada kesinlikle şunun bunun suçu denmemiş.

Yorumu oyla      11      5  
necmiye yılmaz 2 Nisan 2011 Cumartesi 23:08

tanju bahane açıktan alınıpta paylaşılamayan paralar şahane.kısa zamanda bu kadar şaibeyle anılan bir il başkanı ve başkan yardımcısı daha bu partide olmamıştı.bakalım daha su yüzüne çıkmamış ne olaylarla karılaşacağız

Yorumu oyla      11      5  
aylin özsümbül 2 Nisan 2011 Cumartesi 14:27

yorum yapan sevgili kardeşler, hakiketen objettif yorumlarınızdan dolayı tebrik etmek lazım sizi.maalesef birileri kendi suçlarını tecrübesizlere mal etmek için elinden geleni yapıyor.mümkünmü sizce bir il başkanının ve eşinin bulunduğu bir ortamda yönetim kurulu üyelerinin başkanın haberi olmadan objektife poz vermesi.gayet te belli resimde başkanda eşide son derece keyifliler.yazık yazık masumlara suç atmayın yukarıda Allah var.sadece 5 vakit namaz kılmakla olmaz bazı şeyler kul hakkındanda korkmak lazım

Yorumu oyla      12      5  
oğuz 2 Nisan 2011 Cumartesi 09:43

ADINI BELİRTMEYEN YORUMCU ARKADAŞA BİR ŞEYİ HATIRLATMAK İSTEDİM 07/03/2011 TARİHLİ EGEDESONSÖZDE YAYINLANAN BİR FOTOĞRAF KARESİNDE SAYIN İL BAŞKANI VE EŞİ VE CHPLİ MİLLETVEKİLİ BAYANININ BİR RESMİ VAR.AŞAĞIDA YAZILAN YORUMLARIN BAZILARINDA DENİLDİĞİ GİBİ YAPILANLAR BAŞKALARININ ÜZERİNE ATILIYOR VE HİÇ BİRŞEY YOKMUŞ GİBİ YOLLARINA DEVAM EDİLİYOR BİRAZ ARAŞTIRALIM GERÇEKLERİ GÖRELİM ÖYLE KONUŞUP YAZALIM NE DERSİNİZ???

Yorumu oyla      13      5  
emin emin 2 Nisan 2011 Cumartesi 09:20

Canan Arıtmanla çekilen fotoğraf karesine dikkat edilecek olursa il başkanının eşi de vardı hatırlatmak istedim:))

Yorumu oyla      13      5  
1 Nisan 2011 Cuma 23:29

Oya Kalyoncu havaalan'nın da Canan Arıtman ile fotoğraf çektiren AKP'liler arasındaydı. Abdullah Gül'ün akrabası olan AKP'li bir bayan yönetici bu duruma tepki göstermişti. Acaba görevden almada bunun etkisi olabilir mi ?

Yorumu oyla      11      7  
fanatik ak partili 1 Nisan 2011 Cuma 00:47

sn oya kalyoncu tanju çolak ın kaçak mercedes davasından,bahis davasından haberi yok sanırım il bşk yrd cısı olmuş bir hanımefendi nasıl böyle bir hata yapar bence tanju beyin aday yapılmaması isabetli olmuştur.il başkanının kimilerine göre manevra yapması olsa da bu tavrı yerindedir.il yürütmede ki operasyonda bence tam isabetli olmuştur.atilla kaya beye başarılar dilerim umarım oya hanımda il yönt.kur üyesi olarak partiye katkı koyacak çalışmalarda bulunur.haa birde çok önemli tesbitim var paylaşmak isterim AK PARTİ İZMİRDE ADAY ADAYI OLAN KİŞİLER GÖRECEĞİZ BAKALIM LİSTELER AÇIKLANDIĞINDA LİSTE DIŞINDA KALIP PARTİ ÇALIŞMALARINDA KAÇ KİŞİ DEVAM EDECEK GERÇEKTEN PARTİLİ GERÇEKTEN VEFALI GERÇEKTEN HİZMET AŞKI OLAN KAÇ ADAY VAR :)))

Yorumu oyla      12      9  
Ozan 1 Nisan 2011 Cuma 00:40

tüh be yine chp'ye atacağız oyları :))

Yorumu oyla      15      5  
akevler 31 Mart 2011 Perşembe 23:47

yönetime girenlerin durumunuda acıklarsanız seviniriz : hangi milletvekili hangi müteahhiti yürütmeye soktu

Yorumu oyla      16      5  
aylin özsümbül 31 Mart 2011 Perşembe 21:27

evet giden gider kalan sağlar sağlanan rantla beraber sizindir:)

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı’da ‘seçim’ tarifesi
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç seçmenlerin seçim döneminde tatil ...
Burak Oğuz'dan Gaziemir çıkarması
Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret eden CHP 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı ...
‘Yargının işine karışmam o da…’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK kararnamesinin yürütmenin ya da yasamanın ...
 
Mecliste Fethullah Gülen gerginliği
Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasını öngören kanun tasarısının ...
Erdoğan'dan CHP'ye Ecevit hatırlatması
Başbakan Erdoğan, CHP liderinin, hükümetin talep ettiği Kanun Hükmünde ...
Değirmenci: Üniversiteler özerk olmalı
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Hilmi Değirmenci, YÖK sorunlarını gündeme taşıdı.
 
Erdoğan: İdam gündemde yok
Başbakan Erdoğan, yeniden başlayan idam tartışmalarıyla ilgili olarak, “Gündemimizde değil” dedi.
Tunçoku: Kadın CHP ile güçlenecek
Başarılı geçmişi, duruşu, etkileyici hitabeti ve kadına olan yatırımlarıyla ...
Akay İESOB’u ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Esnaf ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva