HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2021 Perşembe - 16:09

Gaziemir'de sular durulmuyor: Mecliste yeni 'dilekçe' krizi!

Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde yer alan Cumhuriyet Halk Partili isimler arasında yaşanan tartışmalara her geçen gün bir yenisi eklenirken, CHP Gaziemir Meclis Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'nun 10 Meclis üyesi hakkında ikinci kez 'grup kararına uyulmadığı' gerekçesi ile verdiği iddia edilen dilekçe ortalığı yeniden karıştırdı.

Gaziemir de sular durulmuyor: Mecliste yeni  dilekçe  krizi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Parti İzmir'de uzun süredir tartışmaların odağında olan Gaziemir'de gerilim hız kesmeden devam ediyor.

Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partili 22 üye (Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan dahil) arasında yaşanan tartışmalar, Gaziemir'i sık sık gündem yaparken, İzmir İl Yönetimi'nde de en sık konuşulan konular arasında yer aldı.

'ÇİKOLATA KUTUSU' TARTIŞMA YARATMIŞTI
Gaziemir Belediyesi'nde 5 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi'nde CHP'li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Gaziemir Belediye Onursal Koordinatörlük görevini yürüten Başkanı Halil Arda'nın eşi Deniz Arda için ' Deniz Arda bir çikolata kutusu koyarak buna her ay para atmamızı söyledi. Kutuyu bir dolaba koyarak para atınca anahtarı veriyordu, para attıktan sonra alıyordu' iddiasında bulunmuş ve Başkan Arda ile ağır tartışmalar yaşanmıştı.

DENETİM KOMİSYONU ÇATLAĞI
Gaziemir Belediyesi'nde 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Meclis oturumunda Denetim Komisyonu seçimleri yaşanırken, CHP Gaziemir Belediyesi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu tarafından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya iletilen 4 üye adayının Denetim Komisyonu dışında kalmıştı. Yaşanan kriz sonrası CHP'de yer alan 10 Meclis üyesi hedef tahtasına konulmuş ve CHP Grup Başkanvekili Zenginobuz ve Başkan Halil Arda 10 ismin Cumhur İttifakı ile işbirliği yapıldığı iddialarında bulunulmuştu. İddialar sonrası 'komisyon kararına aykırı davranıldı' iddiası ile CHP'li 10 Meclis üyesi için disiplin dilekçesi hazırlanırken, 10 Meclis üyesi de İzel Zenginobuz Derinsu için 'kesin ihraç istemi' ile İl Yönetimine dilekçe sunmuştu.

'HİTLER' VE 'HAİN' TARTIŞMASI
'Çikolata kutusu' tartışmaları sonrası Mecliste parti içinde ipler sık sık gerilirken, 8 Ocak günü gerçekleştirilen Meclis oturumunda da yine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP Meclis Üyesi Levent Çağlarsu arasında gerilimler yaşanmıştı. Meclis Üyesi Çağlarsu Başkan Arda'nın yönetimini 'Almanya'daki Hitler döneminden hatırlıyoruz' ifadelerini kullanmış ve bu sözleri sonrası Başkan Arda'da denetim komisyonu seçimleri için kullanılan oylar ile ilgili 'Beni Hitler'e benzeten adam hainin tekidir' diye konuşmuş ve Mecliste yüksek gerilimler yaşanmıştı.

DİSİPLİN DİLEKÇELERİ HAVADA UÇUŞTU
Yaşanan 'Denetim Komisyonu' çatlağı sonrası CHP Gaziemir'de isimler karşılıklı olarak ihraç taleplerini İl Yönetimi'ne iletirken, ilk 'kesin ihraç istemi' ile İl Disiplin Kuruluna giden dosya İzel Zenginobuz Derinsu 'un dosyası olmuştu. İlk etapta Derinsu içlerinde Levent Çağlarsu'nun da bulunduğu 10 Meclis üyesi için 'ihraç' istemi ile ilgili dilekçesini İl Yönetimine sunarken, 'ihraç' istemi nedenini ise 'grup kararına uyulmaması' olarak belirtmişti. Dilekçeyi inceleyen İl Yönetimi dilekçeyi işleme almazken, 10 Gaziemirli Meclis Üyesi sonrasında Zenginobuz hakkında İl Yönetimine 'İftira' nedeniyle 'kesin ihraç' istemi dilekçesi sunmuştu. İl Yönetimi incelediği dilekçeyi gündeme alırken, Zenginobuz için disiplin sürecini başlatmıştı.

DERİNSU'DAN YENİ HAMLE
İl Disiplin Kurulu'na 'kesin ihraç' istemi ile sevk edilmesi sonrası ise İl Disiplin Kurulu'na ifadeye giden İzel Zenginobuz Derinsu, ifadesinin yanı sıra 10 Meclis üyesi için yeni bir dilekçe daha sundu. 10 Meclis üyesinin 'grup kararına' uymadığı gerekçesi ile yeniden ihraç edilmeleri yönünde dilekçesini İl Yönetimine sunduğu iddia edildi.

DERİNSU'NUN ARDINDAN BİR HAMLEDE BAŞKAN ARDA'DAN
İzel Zenginobuz Derinsu'nun 'kesin ihraç' istemi ile disipline sevk edilmesi sonrası Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Derinsu'ya sahip çıktı. Derinsu'yu disiplin dosyasının hazırlanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcılığına atayan Başkan Arda, daha sonrasında yanındaki heyet ile birlikte ilk görev gününde Derinsu'yu makamında ziyaret etti. Arda ayrıca Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ve Murat Serin hakkında 'Faaliyet Raporu'na ret oyu kullanılması' gerekçesi ile İl Yönetimi'ne dilekçe sundu.

ÇAĞLARSU'DAN SERT TEPKİ
Gaziemir'de yaşanan yeni gelişmeler sonrası gazetemize konuşan Gaziemir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, " Sayın İzel Zenginobuz Derinsu İl Disiplin Kurulu'na ifade verirken benimde aralarında bulunduğum 10 kişinin ihraç edilmesi amacıyla dilekçesini İl Yönetimi'ne verdi. 10 Meclis Üyesi'nin atılması gerektiğine inanıyorum. İzel Zenginobuz haklı bence.  Disiplin Kurulu'na ifade vermeye gitmiş kişi orada 10 kişinin daha ihraç edilmesini istiyor. Burada CHP'nin çoğunluğu düşecek ancak ona rağmen bunu istiyor. Başkan Arda'da Faaliyet Raporu için de bizler hakkında dilekçe vermiş" dedi.

TÜM SORUMLU DENİZ ARDA'DIR
Gaziemir'de yaşanan bütün krizin sorumlusunun Halil Arda'nın eşi Deniz Arda olduğuna dikkat çeken  Çağlarsu, "Bu AK Parti'nin lehine işleyecek bir karar. CHP'nin 10'a düşer Meclisteki sandalye sayısı. Şu an muhalefet olan grubunda bu mantıkla sayısı 20 olur. Yaşanacak gelişmeleri önümüzdeki süreçte göreceğiz. Gaziemir Belediyesi'nin Nisan ayı Meclisi, Gaziemir'in siyasi tarihini en etkileyecek durum olacak.  Bizim Meclis Grubumuzda 22 kişiyiz. Bunun salt çoğunluğu 12'dir. Ancak o grupta 11 kişinin imzası var, geri kalanının yok. Bu kadar yanlış bir karar alınamaz. Grup defterinde bile olan bir konuyu iddia ediyorlar. Bu yaşananların baş sorumlusu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın siyasi danışmadır. Yani eşi Deniz Arda'dır. Gaziemir siyasetinin bu duruma gelmesinin asıl sorumlusu odur" dedi.

BİRİ CHP'NİN ÜYESİ OLDUĞUNU HATIRLATSIN
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Gaziemir'de CHP'yi yansıtmadığını belirten Çağlarsu, "Bizlerin ihraç edilmesi halinde dahil bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını Gaziemir'de etkilemez, çünkü biz bunları halka anlatırız. Artık Gaziemir halkı şunu biliyor; Halil Arda CHP'yi temsil etmiyor, CHP'ye zarar veren kişi Halil Arda'dır.Gaziemir'de Halil Arda'nın icraatlarının CHP'nin tüzel kişiliği ile hiçbir alakası olmadığı bellidir. CHP'nin tüzel kişiliğinin altında emek vardır. Ancak Arda emekçi ile kavga ediyor ve kazanılmış haklarını vermiyor. Birileri Halil Arda'ya CHP'nin üyesi olduğunu hatırlatmalı. Halil Arda'nın emekçiye karşı yaptığı her türlü hareketin CHP'ye karşı çok büyük zarar olur" ifadelerini kullandı.

 
Defne Samyeli şikayetçi olmuştu: Sandal'a beraat
 
Akar: Barışa giden yolun açılması gerekiyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 26 Mart 2021 Cuma 17:11

Halil Arda İSTİFA.....

Yorumu oyla      6      3  
balkanlar 25 Mart 2021 Perşembe 22:16

Bu iş çığrından çıkmış artık izmir il yönetiminide aşmış bir an önce genel merkez bu konuya el atmalıdır ilerde çok daha vahim durumlar olabilir böyle bi yönetim ve irade sistemi ne chp ye yararı olur nede vatandaşa hizmet götürür şimdiye kadar bu şekilde bir belediye idare sistemi görülmüş değil bu nedir ya 22 chp meclis üyesi var 10 ayrı bi gurup bşk tarafı ayrı bi gurup 10 meclis üyesini ihraç edilsin diye dilekçe veren kişi bu meclis üyeleri ihraç olunca azınlıkta olunacağını düşünmüyormu bu nasıl bi zihniyetin anlayışı kime hizmet ediyor acaba daha düne kadar menemen belediyesinden hiç mi ders almadınız elinizdeki belediyeyi altın tepside sundunuz iç çekişmenizden dolayı aynı durum gaziemirde de olsun mu istiyorsunuz ayıp sizilere bu vatandaş size oy verdi hizmet yapasaınız diye bir birinizi ihraç edin diye oy vermedi bu gidişle de bir daha zor görürsünüz o makamları ayol yakınken aklınızı başınıza alın yeter artık genel merkez bu konuyu bir an önce çözmeli bence

Yorumu oyla      6      4  
Gerçekçi 25 Mart 2021 Perşembe 17:31

Belediye seçimleri gelse de bunların hepsinden kurtulsak Gaziemir hayatı boyunca böyle saçma yönetim görmedi Bu yönetim bir daha belediyeyi rüyasında görür .Kavga etmekten hizmet yapmadınız yazıktır Elle tutulur Gözle görülür bir hizmet yapmadınız Sarnıç, Aktepe ye anca seçim zamanı gidersiniz Bütün heryer pislik içinde Anca kavga edersiniz Yok Arda bunu yapmış yok Çağlarsu bunu yapmış HİZMET NEREDE ?

Yorumu oyla      10      3  
vatandaş 25 Mart 2021 Perşembe 16:24

vah vah Bunlar birde ülkeyi yönetmeye talip daha beledyeleri yönetemiyorlar ülkeyi nasıl yönetsin batının hdp si oldu chp Deniz Gezmişlerin Sebahattin Alilerin ahı var bu partide

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Tarım Kredi Market törenle açıldı
22 Şubat 2020 tarihinde Bergama'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Büyükşehir'de 'S' plaka için ikinci raunt
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir 6'nci İdare Mahkemesi kararı ile iptal ...
Başkan Soyer'den elektrikli otobüsler için işbirliği protokolü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, yakın gelecekteki elektrikli ...
 
Yüzbinler Çeşme'ye akıyordu: Ot festivali için karar!
Her yıl 1 milyon insanı buluşturan, pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan ...
Barajlar doldu... İzmir nefes aldı
İzmir'de özellikle Şubat ayından itibaren etkili olan yağışlar kentin ...
Buca yollarında bahar dönüşümü
Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, zorlu kış döneminin ardından ilçe ...
 
Efesli Leylek'in yeni sayısı çıktı
Efesli Leylek yeni sayısı ile okurlarıyla buluştu. Derginin son sayısının ...
Başkan Soyer’den demokrasi için şeffaflık vurgusu
BASİFED'in genişletilmiş yönetim kurulu toplantısına katılan İzmir Büyükşehir ...
Roman Kültür Merkezi Dünya Romanlar gününde açılıyor
Konak Belediyesi, Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva