HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2023 Cuma - 09:49

Gaziemir’de koltuk savaşları… İşte son kulisler!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda. CHP İzmir’de en yoğun tartışmaların yaşandığı Gaziemir’de ise seçim hareketliliği başlarken, parti içinde ikiye bölünen ilçede taraflar hamlelerini yapmaya başlamış durumda…

Gaziemir’de koltuk savaşları… İşte son kulisler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrildi.

CHP İzmir’de tartışmalar ve krizler ile gündemden düşmeyen Gaziemir’de de mahalle delege seçimleri öncesinde mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan ile Belediye Başkanı Halil Arda’nın alacağı konumseçimin kaderini belirleyecek.

MEVCUT BAŞKAN ‘DEVAM’ DİYECEK
Mahalle delegeliği seçimleri öncesi ise  gözler mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan’a çevrilmiş durumda. 2020 yılındaki kongre sürecinde birçok iddiaların ortaya atıldığı ve ‘sahte oy’ konularının mahkemelere taşındığı süreç sonrası görevine devam eden Özkan, parti içi muhalefetle mesai harcamak zorunda kalmıştı.

İlçe belediye meclisinde CHP Grubu’nda yaşanan çatlaklar konusunda yetersiz kaldığı ve Belediye Başkanı Halil Arda’ya zaman zaman muhalefet, zaman zaman ise destek çıkması nedeniyle eleştirilen Özkan’ın yeni dönemde de ilçe başkanlığı için aday olacağı kulislerde yer alıyor. Özkan’ın mahalle delegeleri seçimleri için de çalışmalara başlandığı öğrenildi.

ÖRGÜT ZORUNLULUKTAN ‘ÖZKAN’ DİYOR
Diğer yandan parti içi muhalefetin ise Özkan’ın örgüt ile bağının kopuk olduğunu düşünmelerine rağmen ‘Halil Arda karşıtlığı’ çatısı altında birleşerek yeniden Özkan'ı destekleyeceği kulislerde yer alan bilgiler arasında. Özkan’ın da seçim çalışmalarını da bu çerçevede yürüttüğü iddia edildi.

ARDA’NIN TAVRI NE OLACAK?
Ön seçim uygulanacağı belirtilen yerel seçimler öncesi yeniden aday olması beklenen Belediye Başkanı Halil Arda ise ilçe başkanlığı koltuğu için çalışmalara başladığı iddia edildi. Kulislerde Arda’nın, meclis üyesi olan Sercan Doğan’ı ilçe başkanı adayı olarak lanse ettiği ve bu kapsamda çalışmalar başlattığı yer alıyor. Arda’nın ‘B planı’ olarak ise Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu’yu başkanlık için işaret edebileceği iddia edildi. Arda’nın yeni dönem başkanlığının ilçe başkanlığından geçtiğini belirttiği de konuşulan bilgiler arasında yer alıyor.

ÖZKAN KOLTUĞU KORURSA…
İlçe kongresi sonrası ise parti içinde yapılacak önseçim ile belediye başkanı adayının belirlenmesi kesinleşirken, İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın koltuğunu koruması halinde belediye başkanlığı için CHP’de geçmiş dönem PM üyeliği de yapan ve sahada aktif şekilde çalışmalarını sürdüren Umut Tekin’in ismi ön plana çıkıyor.

İL YÖNETİMİ İZLEMEDE
Parti içinde iki kanadın olduğu Gaziemir’de seçimlerin yaklaşması ile birlikte olası bir kargaşanın önüne geçmek için ise il yönetimi, ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiği de edinilen bilgiler arasında.  Sık sık dosya savaşlarının yaşandığı ilçede Arda karşıtları ve Arda yanlıları olarak ayrılan gruplar da sık sık il yönetimine giderek karşılıklı şikayetlerde bulunması da örgütü rahatsız eden konular arasında yer alıyor.

 
Örnekköy tramvayında sona doğru!
 
Asgari ücrete ara zamda beklenen miktar ne?
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dursun npolat 19 Temmuz 2023 Çarşamba 08:52

Değerli arkadaşlar chp ilçe örgütüne chp belediye si yani ikiside CHP NIN Örgüt belediyeye belediye örgüte destek olmalı ikiside önemli bir bütün olmalı ikiside bizim kişisel.çıkarlarını ön plana almak yanlıştır tabiki adaylar çıkar yarışır ama birbirini karalama yerine plan proje taktık metodunu açıklar yarışır eksiklikler var ise olabilir parti içinde saygı Sevgi içinde demokratik ortam içinde tartışılır Belediyemizde ilçe örgutumuzede başarılar diliyorum .

Yorumu oyla      2      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 11 Haziran 2023 Pazar 23:06

Vayyy be 5 sene nede çabuk bitti!!! ortada ne başarı var ne bişey, yazık oldu 5 yıla... Bu ilçeye SEYDİKÖYLÜ bi ilçe başkanı yakışır. Sonrada SEYDİKÖYLÜ bi belediye başkanı.Bu Kasım beyden, Halil beyden HİÇBİŞEY olmaz.26.11.2023 bu tarihi NOT EDİN!!!

Yorumu oyla      5      4  
Emekçi 10 Haziran 2023 Cumartesi 02:07

Gaziemir Halil Ardadan memnun dürüst, calıskan, zeki, halkın içinde birisi ikinci dönem hakkıdır. Asıl Gaziemir de CHP yi bölen varsa geçimsiz ilçe örgütüdür. Küçük olsun bizim olsun derdindedir ve perde arkasında rol oynayan başlar vardır. Asla kucaklayıcı, sevgi dolu, dürüst bir ilçe örgütü yoktur. Yalan, düzen, hile, entrika, adamcılık yok yok. Değişim şartsa ilçe başkanlığından başlanmalıdır.

Yorumu oyla      3      8  
Çarşı 9 Haziran 2023 Cuma 22:45

Halil Ardadan herkez memnun parti kamuoyu yoklaması yapar görür, burada aynı insanların farklı farklı yorum yapmasıyla bu işler olmaz, halk memnun kardeşim, çocuklar,kadınlar,sporcular,sanatseverler memnun seçim sonuçları ortada Halil Arda yerel seçimde oyunu daha da arttırır.

Yorumu oyla      4      9  
Doğrucu 9 Haziran 2023 Cuma 22:03

Halil Ardanın CHP li olduğunu düşünmüyorum,haksızlık,hukuksuzluk,adaletsizlik kendisinin tanımıdır. Gaziemir''de herkes kendisinden şikayetçi,göstermezler ama es kaza aday yaparlarsa Gaziemirde CHP kaybeder,benden söylemesi

Yorumu oyla      7      4  
Siyasetokur 9 Haziran 2023 Cuma 20:29

Gaziemir CHP 5’ten büyük :) biri Halil Ardaya artık etrafında kalan 5 kişiyle ne parti içinde ne de belediye içinde oyun kuramayacağını söylesin, yoksa çok rezil olacak. Gaziemir CHP de yıllarca ter döküp mücadele vermiş bunca insan varken Sercan’ı da İzeli de aday olarak düşünmek bile basiretsizliktir, çaresizliktir …

Yorumu oyla      8      4  
Delikanlı 9 Haziran 2023 Cuma 15:12

manşetteki gibi bu haberdeki tüm isimler sadece koltuk için savaş yaparlar.gaziemiri düşündükleri olmaz.küçük hesaplarla siyaset olmaz.gaziemir için o dillendirilen o istenen o beklenen isim gelecek.gaziemirliler tamam işte bu diyecek bir başkan ve yönetim gelecek.gaziemire ankara,chpye iktidar yolu açılacak.

Yorumu oyla      2      8  
ankara tiyoları 9 Haziran 2023 Cuma 14:57

çok güzel süpriz bir isim geliyor gaziemire hazır olun ekibide gencecik tertemiz ilçe başkanlığı layıkıyla yapacak..aynı şekilde belediye başkanıda supriz bir isim genel merkez kararını vermiş arda ve ekibini çizmişler çoktan..ankara tüyoları

Yorumu oyla      7      5  
Vatandaş 9 Haziran 2023 Cuma 14:07

Umut Tekin diye biri zaten partiyi ikiye bölmüş birisidir birde belediye başkanı adayı yapılırsa gaziemiride ikiye böler zaten kazanamaz kaybeden parti ve gaziemir olur çok iyi düşünsün örgüt ve il yönetimi

Yorumu oyla      10      3  
Gaziemirli 9 Haziran 2023 Cuma 13:55

halil arda ne hallere düşmüşün.dosya alıp paranı harcama sakın,onun yerine tek yön almanya bileti alırsın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçimden sonra ilk canlı yayın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ...
Saygılı'dan Soyer'e 'taşkın' salvosu: Büyükşehir İzmir'i terk etti!
Dün akşam saatlerinde İzmir'i etkisi altına alan sağanak yağış sonrası ...
İzmir'deki dönüşüm projesinde 'demirden çalma' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Yapı Kooperatifi aracılığı ...
 
Zafer Partisi İzmir'de A takım belli oldu!
Zafer Partisi İzmir İl Yönetimi için yeni atanan isimler belli oldu.
AK Partili Dağ’a ‘bakan gibi’ karşılama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir dizi program için geldiği ...
Erdoğan: 81 vilayetin çehresi değişecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle ...
 
Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşiyor
Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, partisinin CHP’ye katılacağını açıkladı.
CHP Karşıyaka’da gözler seçim sürecinde… Kulislerde son durum ne?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
CHP'li Engin Altay: Çekilmesini bilmek lazım
Eski CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva