HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2023 Perşembe - 20:03

Gaziemir’de gündem seçim sonuçları… Muhalefet ve Arda arasında sert sözler!

Gaziemir Belediyesi Haziran ayı meclis oturumu muhalefet ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan tartışmalar damga vurdu. Gündemi 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin olduğu oturumda taraflar birbirlerine sert sözlerle yüklendi.

Gaziemir’de gündem seçim sonuçları… Muhalefet ve Arda arasında sert sözler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Arda, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulunurken, "Yoğun bir seçim çalışmasının üstünden geçtik. Seçimde genel başkanımız cumhurbaşkanı seçilmesi için parti olarak çalıştık ancak başarılı olamadık. Sandıktan çıkan sonuca saygılıyız. Ben ilçe halkımızın bize gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ederim. Tabii ki iktidarın belediye başkanı olmak istiyordum, iktidar kaynaklı çözülmesi gereken sorunlar vardı.Bunlar için iyi olacaktı ancak olmadı. Görevimizin başında çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Belediyeler Birliği seçimi yapıldı ancak encümen üyelerine CHP'li belediyelere yer verilmedi. Şu ana kadar Gaziemir Belediyesi’nden 1 milyon TL’ye yakın para kesilmiş olmasına rağmen oradan talep ettiğimiz hiçbir yardımı almış değiliz" ifadelerini kullandı.

ATMACA: 85 MİLYON KAZANDI!
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca,  "Sizin diliniz varmadı ben söyleyeyim. Aramızda kalsın kazandık! 21 yıldır iktidarda olan 23 Mayıs seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanımız kutluyorum, yeni dönemde başarılar diliyorum. Yine Devlet Bahçeli'nin nezdinde Cumhur İttifakı'nın bütün bileşenlerini saygı ile selamlıyorum. HÜDA-PAR'ın mitinglerinde sadece partisinin ve  Türk Bayrağı sallanıyor. Çok önemli bir seçim dönemi yaşadık. Büyük emekler verdik. Elbette ki seçimin bir kazanını olacaktı ve o da Cumhurbaşkanımız Erdoğan oldu. 85 milyonun tamamı da seçimin kazananıdır. 21 yıldır devam eden hizmetlerimiz aynı devam edecektir. Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenler kaybetti.  Terör örgütünün açıklamalarını sessizce dinleyenler kaybetti, göreve gelince sınır ötesindeki askerlerimizi geri çekeceğiz diyenler kaybetti. 85 milyon ve Cumhurbaşkanımız kazandı. umuyoruz herkes kendi üstüne düşen dersleri çıkartır ve Türkiye yüzyılında 85 milyon el ele yeni dönemi birlikte karşılarız" diye konuştu.

ARDA: HEPSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Atmaca'ya yanıt veren Başkan Arda, "Kazananlar kaybedenleri aydınız, bugün belediyemize bir müfettiş daha geldi. Belediyemizi 4 yıldır yalnız bırakmıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu ülkeden göçenler ile bu ülkeye göçenler kazandı" ifadelerini kullandı.

KEMAHLI: DEVLETİN YAPTIKLARINI İNKAR ETTİNİZ
MHP Grup Başkanvekili Aydın Kemahlı ise seçim sürecinde yürütülen kampanyaları eleştirirken, "Zor bir dönemi atlattık ve seçimi tamamladık. Burada kazanan Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur. ister kabul edin ister etmeyin devlet kazanmıştır. Çok çirkin bir seçim kampanyası yaşadık. Akla hayale gelmeyecek yalanlar, iftiralar, hakaretler... Neyse ki kimsenin burnu kanamadan sağ salim her şeyi atlattık. Yerel seçimlerde tutan patates hikayesi bu seçimde soğanla tutmadı. Soğan patates devri kapandı. Kılıçdaroğlu'ndan Allah razı olsun. Kazanmamız için her şeyi yaptı. Kazanmak için ülkücü oldu. Ben onun gibi ülkücü işareti yapamıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı bir çok şeyi inkar ettiniz" diye konuştu.

ARDA: BİZ ONDAN RAZIYIZ
Kemahlı'ya da yanıt veren Arda, "Çok çirkin bir kampanya sürdürüldü. Genel Başkanımız bir çok farklı görüşü bir araya toplayarak bu ülkeye umut oldu. Biz ondan razıyız, Allah'ta ondan razı olsun. Gaziemir kararını verdi ve yüzde 67 ile yerel seçimle ilgili de görüşünü belirtmiş oldu" dedi.

ÖZCAN: ONLAR MİLLİYETÇİYSE BEN DEĞİLİM
Seçimin kazanının 85 milyon olmadığını belirten CHP’li Lütfü Özcan, “Sanırım Gaziemir’de kaybetmenin acısını genelden çıkarmaya çalıştı. Bu seçimin kazanını ve kaybedeni diye değerlendirme yaptılar. 85 milyon kazanmadı. Bir kesim, bir takım çıkar grubu, sığınmacılar ve yurtdışına gidenler kazandı.  Türkiye’deki gelişimlerin önünde kimse durmaz. Ancak yönetmek ve yönetime talip olmak sadece şunu bunu yaptık demekle olmaz. Havada uçan arıların, kelebeklerin sayısına bakarsınız, yere yaşayan insanların şahsına bakarsınız. Gelişen toplumlarda güçlü olan halktır. Bizdeki gibi liderler değildir. Bunu düşünür kazananın kim olduğuna öyle karar verirsiniz. Seçimlerde insanlar çıkar konuşur ancak eşit şartlarda yarışır. Ancak Türkiye’de TRT devletinken sanki iktidarın yayın organı gibi taraflı yayın yaptı. İktidar olmanın tüm imkanlarını kulandı iktidar ve temsilcileri. Gaziemir’de neden başarılı olmadınız? Biz yüzde 57’den yüzde 67’ye çıktık. Kazandınız tebrik ediyoruz. Ancak kazanın 85 milyon olmasını isterdik. Sığınmacıların oyları ile kazandınız. Milliyetçilik adı altında abuk subuk insanlar oy kullandı. Onlar milliyetçi ise ben değilim” dedi.

ÇAĞLARSU: SONUÇLARINI 9 AY SONRA GÖRECEKSİNİZ
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise seçim sonuçları üzerinden eleştirilerde bulunurken, “Tek adam diyorsunuz… Buradaki de tek adam. Tek adamı bu hale getirende dilsiz şeytanlar sizlersiniz. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Soru önerge veriyorum cevap verin. Kime soracam bunları? Sarı çizmeli Mehmet Ağa’ya  mı?  14 Mayıs günü yapılan genel seçimlerde TBMM’de çoğunluğu elde eden AK Parti grubunu, ilçemiz ve meclis temsilcilerini tebrik ederim. Umarım alınan sonuçlar başta ilimiz, ilçemiz için hayırlı olur. Ülkemizi 21 yıldır tek başına yöneten, seçimlere çok büyük sıkıntılar içinde giren Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerini kazanması ilkesizce seçimlere giren CHP ve Kılıçdaroğlu’nun başarsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Kral çıplak. 13 yıldır partisine demokrasi getiremeyenlerin, ülkeye nasıl demokrasi getireceği bilmecesi içinde haksızlığa susup dilsiz şeytanlığı kabul etmeyen başta benim gibi üyelerini partiden ihraç ederek ABD İngiliz, Alman ve FETÖ iş birlikçileri CHP oyları ile milletvekilli seçtirenler demokrasi gereği 100 kere istifa etmeleri gerekirken demokrasiden bahsetmeleri abeste iştigaldir. 14 Mayıs’ta Gaziemir’de  rekor oy alacağız diyenler yüzde 40 oy aldılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkan yüzde 67 oyu benim oyum demenin sonuçlarını yerel iktidar 9 ay sonra görecektir” ifadelerini kullandı.

ARDA: SELAMI HAK ETMİYORSUNUZ! 
Çağlarsu’ya tepki gösteren Başkan Arda, “CHP’den ihraç edilmiş bağımsız üyenin farklı bir konuşma yapacağını beklemek hiç mümkün değil. Genel başkanımız ile ilgili laf söylemek haddiniz değil. Gaziemir’dekilerin yüzde 67’sinin sizin gibi düşünmediğini beyan etti. Seçim büromuza gelip ilçe başkanımız ile oturup CHP üyelerimiz ile kol kola yürümeye utanmadınız mı? Bu günden sonra ilçe başkanı size selam vermez, çünkü bunu hak etmiyorsunuz” diye konuştu.

DERİNSU: İKTİDARDAN KAYNAKLI BİR ÇOK SORUN VAR
Söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel  Zenginobuz Derinsu, “Gaziemir’de 30 bin oy fark ile yüzde 67 oy almış durumdayız. Bundan sonraki süreçte de 30 binlik farkı kapatmak için çok çalışmalılar. Kazanan 85 milyon oldu dendi… Kazanan 85 milyon ise ben Gaziemirli 150 kişiyi unutmamalarını diliyorum. İlçemizin iktidardan kaynaklı bir çok sorunu var. Kapıdan dönen bir çok talebimiz var. Bunların başında mezarlık geliyor. Bari bu konuya el atın da çözelim” dedi.

KAVASU: KEŞKE KAZANAN 85 MİLYON OLSAYDI
CHP’li  Ali Kavasu ise, “Başkanımız ve bize kimse dilsiz şeytan diyemez. Önce haddinizi bileceksiniz. İslamın şartı 5, sen konuşamazsın bu da 6! CHP'den seçilip, CHP'ye hakaret edeceksen ve AKP örücülüğü yapacaksın gidip o sıralara oturacaksın. Bir CHP'linin size verdiği oy haram zıkkım olur. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını satan biri nasıl bunlarla övünür. Yapılanları şahıs şirketleri yaptı. Devletin içini boşaltanlar şunu bunu yaptık diye övünüyor. Muhalefet başarılı bir çalışma yapmıştır ancak Avrupa'dan gelerek bir avuç dolar ile gezen arkadaşlar kazandı. Keşke Türk milleti kazandırsaydı. Mülteciler seçim kazandırdı.  AKP iktidarından önce Avrupa'dakiler oy kullanmıyordu. Ancak AKP bunu kendine yönelik çevirdi ve bunu kullandı. Avrupa'da yaşayan biri beni 5 yıl yönetecek birini seçemez. Keşke kazanan 85 milyon olsaydı” dedi.

 
'Koltuğun sallanıyor' çıkışına Sandal'dan yanıt: Azrail de olsanız geri adım atmayız!
 
Denizli'de bıçaklı saldırı: 1 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 5 Haziran 2023 Pazartesi 15:43

Gaziemir inşallah senden tez günde kurtulur... 9 Ay sonra seni aday yapmayacaklar o çok sevdiğin özgür özel bile seni kurtaramayacak.. Bakalım hangi yüzle o çok övündüğün dedenin adını taşıyan meydana çay içmeye çıkabilecekmisin! İşçi ve emekçi düşmanı halil arda

Yorumu oyla      10      3  
Çarşı meydanı 2 Haziran 2023 Cuma 11:24

Yüzde 67 miş. Sandıkta görüşürüz Halil bey. Seni emekli edeceğiz.

Yorumu oyla      10      5  
Harbi CHP'li 2 Haziran 2023 Cuma 08:24

% 67,31 oy alınmış Gaziemirde bunda Halil Arda'nın payı çok büyük, Arda başkan çocukların sevgilisi, dolayısıyla ailelerinin de sevgisi büyük. Kıskanmayın, sizin de olsun :))

Yorumu oyla      4      13  
Belediye İşçisi 2 Haziran 2023 Cuma 08:17

bu dönem bu ilçenin siyasi tarihine başkan yardımcıları dönemi diye geçer.ne kitap ne dizi olur.ama şükürler olsun 9 ay kaldı. 9 ay daha kendimizi koruyacağız.Sonrası selamet.

Yorumu oyla      10      5  
canpolat 1 Haziran 2023 Perşembe 23:29

sayın başkan meclis üyesine konuşması için nazik derken meclis üyeleri bir başka kişiyi tebrik etti diye hedefe koyuyor. hangisine inanacağız?

Yorumu oyla      10      4  
haydar haydar 1 Haziran 2023 Perşembe 23:27

derinsu pazar yerini kapatın elinizden tutan yok. mezarlık için 60 dönüm arazi zafer mahallesinde. buyrun yapın

Yorumu oyla      9      6  
meydan 1 Haziran 2023 Perşembe 20:42

Sanada yeter be Halil Arda! her yönettiğin meclis fiyasko, kibirliliğin paçalarından akıyor. Aldığınız oylar gerçek chp oyları değil bunu AKLINA yaz.

Yorumu oyla      12      7  
Gerçek CHPli 1 Haziran 2023 Perşembe 20:12

Genel merkez inşallah seni aday göstermez.kayıpederiz.hiç sevenin kalmadı.bu kadar kibir olmaz.3 kişi geziyorsunuz.sorun çözmüyorsunuz.yanındakiler saltanat yaşıyorlar.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Koltuğun sallanıyor' çıkışına Sandal'dan yanıt: Azrail de olsanız geri adım atmayız!
Bayraklı Belediyesi Meclisi'nin ana gündemi yakın zamanda sonlanan seçim ...
Yeşilyurt Pazaryeri ve Uğur Mumcu Parkı'nda ihale kararı... Baştan sona yenilenecekler!
Karabağlar Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı, Karabağlar Belediye ...
Başkan İduğ’dan ‘kaçak inşaat’ ve ‘mahkeme’ isyanı: Arkaları sağlam demek ki!
Bornova Belediye Meclisi gündeminde ilçedeki kaçak inşaatlarla ilgili ...
 
Bir davet de Başkan Tugay’a… ‘AK Parti’ye geçersem ne değişecek?’
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri Başkan Cemil Tugay’ı AK ...
Çiğli'yi karıştıran olayda Gümrükçü'den ilk hamle!
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahalle ...
'AK Parti'ye katılın' önerisine Batur'dan net yanıt: Sosyal demokrat olarak öleceğim!
Konak Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde ...
 
Bornova’da Koç ve Oyak planlarına onay!
Yaşar Üniversitesi’nin kampüsünün yanı başında yer alan Koç İnşaat ve ...
Menemen'de 17 dakikalık meclis!
Her zaman tansiyonu yüksek ve en erken 2 saatte tamamlanan Menemen Belediye ...
Narlıdere’de ayın personeli hediyesini meclis toplantısında aldı
Narlıdere Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva