HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2023 Pazartesi - 19:32

Gaziemir'de gündem '50 milyon TL'... Muhalefetten 'ağam bizimle eğleniyor' çıkışı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın gerekli görülmesi halinde kullanılmak üzere 50 milyon TL'lik kredi kullanmak amacıyla sunduğu önerge mecliste tartışmalara neden oldu. Muhalif isimler kredinin nereye kullanılacağı yönünde endişelerinin olduğunu belirtirken, Başkan Arda ise EYT'lileri işaret ederek 'hesap vereceksiniz' çıkışında bulundu.

Gaziemir de gündem  50 milyon TL ... Muhalefetten  ağam bizimle eğleniyor  çıkışı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen oturuma 50 milyon TL’lik kredinin kullanılması için yetki istenmesi konusu damga vurdu.

KREDİYE OY ÇOKLUĞU
Haziran ayı ilk oturumda gündeme gelen ve Belediye Başkanı Halil Arda’ya olası ihtiyaç durumunda kullanması için yetki verilmesini içeren 50 milyon TL’lik kredi mecliste tartışmalara neden oldu. Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilen ilgili önerge meclis üyelerinin onayına sunulurken gündem maddesi AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun 'ret' oyuna karşın CHP'li isimlerin 'kabul' oyu ile kabul edildi.

ATMACA:  OYUMUZ RET OLACAK
Madde ile ilgili ilk olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “İşler yolunda gidiyorsa kredi niye çekiyoruz diye sorduk. Bize bilgi veren arkadaş da EYT’liler hesaplamaya katılmamış dedi. EYT bugünün sorunu değildi. Yıllardır konuşulan, muhalefetin seçimi kazanması halinde ilk çözeceği konulardan biri olduğu söyleniyordu. Burada bir problem var. Ya siz seçimi kazanacağınıza inanamadınız ya da sorunun çözüleceğine inanmadınız. İstenilen yetkilerden birinde de belediyenin kefil olması gibi bir ibare var. Bu da bizi tedirgin etti. Bu kadar karmaşık bir yetki ağını ve ne zaman kullanılacağı belli olmayan krediyi kullanma yetkisi istemeniz aklımızda soru işareti oluşturdu. Bu nedenle grup olarak oyumuz ret olacaktır” dedi.

KEMAHLI: 100 MİLYON TL'Yİ BULUR
Söz alan MHP’li Aydın Kemahlı ise faiz oranlarına dikkat çekerken, “Maddede ilgimi çeken tedbiren kredi çekilmesi ibaresiydi. Kredi kullanılacaksa bunun bir nedeni olması lazım. Ancak bu belirtilmemiş. Artı olarak faiz oranlarını yüksek olduğu bir dönem. İleriye dönük belediyeyi ipotek altına alacağız.  3-4 yıllık vadede bunun ödemesi 100 milyonu bulur" ifadelerini kullandı.

GÖNEN: OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANABİLİR
AK Partili Ali Gönen ise kredi talebinin ihtiyaç duyulduğu zaman meclise getirilmesi gerektiğini vurgularken, "Eğer tedbiren böyle bir kredinin talep edildiği anlaşılıyor. Ancak nereye kullanılacağı net değil. Ancak EYT’liler içinse belediyemizde kaç EYT’linin işe devam edeceğini bilmiyoruz. Diğer taraftan bu kredi acil değilse muhtemelen tedbiren olacaktır, o zaman burada bunun ihtiyaç duyulduğunda olağanüstü meclis ile konuşmak zor olmasa gerek" diye konuştu.

ÖZKARA: ASLA SAMİMİ DEĞİLSİNİZ
Geçmişte borçlanma yapılmadığına dikkat çeken CHP’li İbrahim Özkara, "Önce ekonomik disiplinle sonra mali disiplin ile buralara getirdiniz belediyeyi. Bunun için size teşekkür ediyorum. Ben arkadaşların samimi olmadığını düşünüyorum. Emeklilikte yaşa takılanların kaç kişinin emekli olacağını tahmin ediyorlardı. Bugüne kadar hiçbir emekli arkadaşımıza kıdem tazminatını ödememişliğimiz olmamıştır. Varlıklarımızı sattırmadınız, hatta satılan dairemizi gerekli şartlar oluşmamıştır diyerek iptal etmiştiniz. Menemen Belediyesi AK Parti’ye geçtikten sonra varlıklarını bir bir satmaya devam ediyor. Başkan ihtiyaç duyulursa kredi çekilir diyor. Bunun için yetki istiyor. Bu kadar şeffaf yani. Siz emekçi arkadaşlarımızı zamanı gelince kullanıyorsunuz, ancak asla samimi değilsiniz" dedi.

DERİNSU: TABİİ Kİ KEFİL OLACAKTIR
CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu ise iddialara yanıt verirken, "Komisyon toplantımızda bürokratımız hiçbir şekilde kıdem tazminatı hesaba katılmadı diye bir şey demedi. Kesin hesap ile ilgili 20 milyon sorgulandı ve İller Bankası'nda payımızın kesintiye uğraması nedeniyle her ay maalesef maaşlarımızı eksiksiz ödeyebilmek için kesin hesapta görülen 20 milyon TL paramız işçilerimize ödendi. Doğal olarak kasamızda mevcut durumun olmadığı belirtildi. Kefalet konusunda ise gerekli durumlarda matbu evraklar hazırlanır ve bunlar üzerine çalışılır. Personelimiz her ne kadar belediye bünyesinde çalışsa da belediyemizin yüzde 100 ortağı olduğu bir personel şirketininin personeli. Bu kredi kullanılırken belki yapılan görüşmelerde daha avantajlı kredilerin verilmesi ihtimaline dayanarak tabii ki yüzde 100'ü belediyemize ait olan şirkete kefil olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: PARA YEREL SEÇİM İÇİN ALINACAK
Gündem maddesi ile ilgili söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, paranın nereye harcanacağını bildiğini vurgularken, "Borçlanmanın nedeni yaklaşan yerel seçimler. Seçimlerde Arda’nın yaptıklarını abartarak anlatabilmesi için abartı paralara ihtiyaç var. Ancak bu 50 milyon TL'de yetmez. Bunu 75-80  milyon TL’lere çıkartalım. Siz  rahat rahat kendinizi Ankara’da Özgür Özel’lere ifade edebilirsiniz. Nasılsa uçak parasını belediye bütçesinden karşılıyorsunuz. Sözlerimi  ‘valla ağam bizimle dalga geçiyor’ repliği ile hayır diyorum" diye konuştu.

ARDA: GÜVENCELERİ BENİM!
Son olarak söz alan ve iddialara yanıt veren Başkan Halil Arda, EYT'li vatandaşların güvencesinin kendisi olduğunu vurgularken, "62 emekli olan arkadaşımız var. Hepsine belediyemize ve ilçemize verdikleri emek için teşekkür ederim. Hiçbiri de kıdem tazminatı tedirginliğini yaşamasın. Hepsinin tazminatını çatı çatır ödeyeceğim. Onların güvencesi benim. Yaklaşık 20 milyon TL civarında... Temmuz ayında emekli olacaklarla birlikte 35 milyon TL'lik kıdem tazminatı ile karşı karşıyayız. Biz bu krediyi hemen kullanacağız diye bir şey yok. Orada  ihtiyaç duyulduğunda kullanacağız demişiz. Bu önergeye hayır demek ile EYT'li arkadaşlara açıklamasını siz yaparsınız. Bugüne kadar Gaziemir Belediyemiz ekonomik olarak çok iyi idare edilmiştir. Piyasaya borcu yoktur, çalışanına hiç borcu olamamıştır. Bu nedenle gurur duyuyoruz. Bugün belediye kapısında alacaklı olarak bekleyen hiç kimse yoktur. Menemen ve AKP'deki belediyeler 1 milyarın üstünde mal satışı yaptılar. Gaziemir Belediyesi'nin 4 yıldır 1 tane sattığı mal yok. TBB'nin yönetimi tamam AKP'li belediye başkanlarından oluşuyor ancak 1 kuruş bize katkısı yok. Ancak bütçelerinin yüzde 55'i CHP'li belediyelerden oluşuyor. Kaynaklar kendi belediyelerine gidiyor. Konak Belediyesi kredi kullanma talebinde bulundu 155 milyonluk, oradaki AKP'li arkadaşlar oy birliği ile geçirildi. Siz 62 arkadaşımıza hesap vereceksiniz" dedi. 

Toplantıya CHP'den Emin Aksoy, İlhan Özköse mazeretli olarak katılmazken, Halil Arda'ya muhalif olarak bilinen isimlerin kritik toplantıya katılmaması ise dikkat çekti.

 
Otomobil, TIR'a ok gibi saplandı: Sürücüsü öldü!
 
Kamyonla otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seydiköy Çarşı Meydanı 7 Haziran 2023 Çarşamba 16:22

Bakalım havalı havalı ortalarda gezen kendini çok önemli sanan, herşeyi bildiği zanneden S.K ve E.K 9 ay sonra Başkan bey değişince ne yapacaklar çok merak ediyorum.. İkiside çok önemli şahsiyetler ya.. :)

Yorumu oyla      14      3  
Gaziemirli 7 Haziran 2023 Çarşamba 00:48

Yorumları okuyorum da birde bu deniz ile çağrıyı parlatanlar yok mu sizin yatacak yeriniz yok paralı askerler sizi

Yorumu oyla      14      4  
Çarşı meydanı 6 Haziran 2023 Salı 14:24

O belediye çalışanı arkadaşı fazla önemsemeyin kim baskan olsa onu alkışlayacak. Belediyecilik yapmayı kafeterya işletmek sananları, liyakatsiz atamaları, garibanı haksız yere işten atanları,burnu kaf dağında olanları göreceğiz yakındır. Personelini gördüğünde karşı kaldırıma geçenler sandık kuruldugunda nereye kaçacaklar göreceğiz. Sandıkta görüşürüz Halil Bey.

Yorumu oyla      17      3  
Meydan 6 Haziran 2023 Salı 13:11

Belediye Çalışanına cevap; Çalışanlar adina biz memnunuz demişsin, Haaa Maaşları ve ikramiyeleri zamanında ödemesini ve personelin hiç alacağının olmamasını söylüyorsan, lütfetmiyorsunuz olması gereken bu. Amaaa tabi siz şimdi yok eskiden şöyleydi de, eski başkanlar odemiyordu da deyip durursunuz.Hiçbir zaman geçmişi ele alarak, geleceği planyamazsınız.Önce siz geçmiş başkanların yaptığı yatırımları yapın sonra eleştirin.

Yorumu oyla      16      3  
Personel 6 Haziran 2023 Salı 12:33

Arda başkanı tanımak isteyen google da aratsın. Sendikayla anlaşıp personele hak ettiğini vermeyen, Kendi imzaladığı sosyal denge sözleşmesinden 6 ay sonra dönen ve Memurun aylık 2000 tl sini gasp eden- ki Ardanın zimmet çıkar dediği bu konuda hükümet af çıkardı-olan memurun parasına oldu.Şimdi personel köyün Haliline neden güvensin,güvence olmaktan çok uzaksın başkan. Geldiğinden beri başkanlığa yapılan özel harcamalar ve danışmanlara bütçe var, emekçiye yok. Kimlerin yakınları Gaziemir,İBB ve diğer belediyelerde işe girdi tüm Seydiköy biliyor,Gaziemir meydana çıkında bilgilendirinler sizleri...

Yorumu oyla      16      3  
Seydiköylü 6 Haziran 2023 Salı 12:24

Belediye Çalışanı; 4 yıldır bizi mağdur etmedi demişsin. Haksız yere işten çıkarılan mesai arkadaşlarımızı mı söyleyim, devletin asgari ücrete yaptığı zam oranını kendi vermiş gibi reklamını yaptığını mı soyleyim, imzaladığı sözleşmeyi hiçe sayıp memurun parasını kesmesini mi söyleyim,Liyakatsız görevlendirmeler, atamalar, görevden alınmaları mı söyleyim.Yıllarca örgütte nasıl çalıştı acaba ki simdi örgütten yanında kimse yok, Çalışanlarının çoğu yanında yok, Gaziemirli doğru düzgün kimse yanında yok. Meclis üyelerinin yakınlarını Gaziemir belediyesine tabiki almadı, becayiş yapmayı tercih ediyor. Hepimiz kıskanıyormuşuz... Keşke kıskanılacak değil gerçekten sevilen, saygı duyulan GÜVENİLECEK birileri olsaydınız.

Yorumu oyla      16      3  
chp gaziemir 6 Haziran 2023 Salı 09:18

ÇAĞRI ŞIRLANCI yeni belediye başkanımız olsun halk istiyor genel merkez gerekeni yap.

Yorumu oyla      4      18  
Belediye çalışanına cevap 6 Haziran 2023 Salı 08:57

SK fazla hararetlenme.dokuz ay sonra bu adam gidicek.sen yeni başkana övgüler! düzmeye başlıyacaksın.

Yorumu oyla      18      4  
Gazibel Emeklisi 6 Haziran 2023 Salı 08:43

Bu adamın işçiyi düşündüyümü var.Krediyi EYTliler için çekmişmiş.yok ya.chp nezaman işçiyi düşünmüşki.bunlar tok insanlar.bunlar kibirli insanlar.bunlar ekmekle oynayacak kadar vicdansız insanlar.gaziemir gördü. 4 yıl illAllah geldi.ALLAHıma şükürler olsun kurtuldum.25 milyonluk özel kalem bütçesine nakit bulmak için çalışıyolar.Özel kalem bütçesi nemi.bizim paramızda gözü olan o adamın kendi şöhreti için harcadığı paralar.portada her avanesine yaptığı doğumgünü partileri mesela.kendisine ayrı araba,karısına ayrı araba,korumasına ayrı araba,seçime girecek yüzü kalmıycak.az daha sabır.

Yorumu oyla      17      4  
CANIM SEYDİKÖYLÜ 6 Haziran 2023 Salı 07:40

Geliyor gelmekte olan bekleyin az kaldı Geliyoruz

Yorumu oyla      18      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minikler geri dönüşüme dikkat çekti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği ...
Buca Meclisi’nde ‘yatırım’ tartışması!
Buca Belediyesi olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Meclis oturumunda ...
Konak’ta 155 milyonluk borçlanmaya onay
Bugün toplanan Konak Belediyesi Meclisi’nin ana gündemi 155 milyonluk ...
 
Kurul’dan geri dönmüştü… Özgener’in planlarına onay!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geri dönen ...
Seferihisarlılar Çevre Günü’nde plaj temizliği yaptı
Seferihisar’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, plaj temizleme etkinliği ...
Başkan Oran isyan etti… Bu görüntüler varken başaramayız!
İzmir’in turistik ilçesi olan Çeşme’de yaz aylarında yaşanan sinek sorununa ...
 
Başkan Soyer'den körfez mesajı: Yüzme heyecanını hep birlikte yaşayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU’nun körfezde sığlaşma ...
Bornova'da Balkan rüzgarı!
Bornova Belediyesi’nin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte düzenlediği ...
Çiğli'de pati dostu festivale yoğun ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Pati Dostları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva