HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2020 Perşembe - 20:44

Gaziemir'de gergin bütçe maratonu: Başkan Arda ile AK Partili Atmaca arasında gerilim!

Gaziemir Belediyesi'nde 2021 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Ekim ayı olağan meclisinin üçüncü oturumunda oy çokluğu ile kabul edilen maddeye göre, Gaziemir Belediyesi'nin 2021 bütçesi 195 milyon TL olarak belirlendi. Meclis ayrıca AK Partili Uğur İnan Atmaca ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan gerginlik damga vurdu.

Gaziemir de gergin bütçe maratonu: Başkan Arda ile AK Partili Atmaca arasında gerilim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yönetti. Gaziemir Belediyesi'nin Ekim ayı son meclisine ise 2021 yılı bütçe görüşmeleri damga vurdu. AK Parti grubu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında gerilime neden olan görüşmeler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları ile mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Kabul edilen madde sonrası Gaziemir Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi 195 milyon TL olarak belirlenmiş oldu.

Mecliste yaşanan bir başka önemli konu ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile AK Partili Uğur İnan Atmaca arasında yaşanan tartışma oldu.

HİÇBİR YAPIM İŞİ BULUNMUYOR

Performans programlarının görüşülmesi esnasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, hedeflenen projeler içerisinde yapım işinin olmamasını eleştirdi. Atmaca, "Halk seçimlerde size bir kredi açtı ve sizi oylarıyla başkanlığa taşıdı. Borçlanmanız karşılığında Gaziemir'in sorunlarını çözmeniz beklendi. Bunun da en önemli aşamalarından bir tanesi geçen yıl oylayıp size kredi açtığımız stratejik plandı. Geçen yılki performans programını hatırlarsak bu yılki ile arasında bir fark göremiyoruz. Bizim yapmamız gereken, Gaziemir adına hizmetleri yapabilmek için hedeflerimizi gerçekleştirmek. Geçen yılki hedeflerimizi gerçekleştiremedik. Bu yıl hedeflerimiz içinde hiçbir yapım işi yok, sadece tadilat ve tamirat. Bunlar da Büyükşehir'in desteği ile. Geçen seneki bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 60'larda. Bu yılda 195 milyon gibi görünüyor ancak bu biraz zor. Geçen seneye göre bu yıl gerçekleşme ihtimali daha zor gözüküyor. Hazırlanan programın içerik açısından sınıfta kaldığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 60-70 ORANINDA GERÇEKLEŞECEK

Atmaca'nın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İlhan Özköse ise bütçenin yüzde 60-70 oranında gerçekleşeceğini söyledi. Özköse, "Belediyemizin  2021 yıllık dönemi kapsayan strateji katılımcı bir yöntemle hazırlanmıştır. Performans programı ile ilgili mevzuat hazırlanıp belediyemize sunulmuştur. Projeler İzmir Büyükşehir Belediyesi sunumunda bulunan yolların rahatlatılması, Gaziemir ilçe stadı yenileme projesinin gerçekleştirilmesi, Sarnıç Cumhuriyet Meydanı için meydan düzenlenmesi için195 milyon TL tahmini kaynak olarak görülmüştür. Gelir ve gider bütçesi denk olarak hazırlanmış ve meclise sunulmuştur. Bakıldığında bütçemizin yüzde 60-70 oranında gerçekleşeceği ve pandemi dönemine baktığımızda başarılı olunduğu görülmüştür. Gider bütçesinde tüm giderlerin yasal düzene uyduğu görülmüştür. Diğer kamu kurumlarının faydalanacağı örnek bir çalışma olarak değerlendirilecek belediyemizin 2021 yılı performans raporu çalışırken ciddi bir çalışma yürütülmüştür" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise performans hedeflerini kısır bulduğunu söyledi. Şahin, "2021 yılı içerisinde yapılması planlanan veya başlayıp devam etmesi düşünülen performans programına bakıldığında özellikle teknik 1 -2 konu haricinde elle tutulur projelerin olmadığı görülmektedir. Performans hedefinde çok somut hedefler olamamakla birlikte fen işleri biriminde çok az sayıdadır. Son bir yıl içerisinde yapılan asfaltlama çalışmalarına bakıldığında önümüzdeki yıllar içerisindeki yapılacak işlerin maliyeti de ortadadır. Tabiî ki bir takım ekonomik sıkıntıların olduğu ortadadır ancak kurumumuzda ileriki yıllara yönelik performans hedefleri bu kadar kısır olmamalıdır.  Yapılacak üst geçit projesini canı gönülden destekliyoruz, ancak söz konusu 1 yıldan beri gündeminizde olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı çalışmalar yürütüldüğünü duyuyoruz. Ancak 1 yıldan beri en azından plan ve proje çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bir diğer güzel hedef ise Atıf Bey mahallesindeki Gaziemir anı evi projesidir. İnsanların geçmişini unutmamaları doğru ve güzel bir şeydir. Bu projenin yapılması için de grubumuz olarak belediyeye yardımcı olacağımızı bilmenizi isteriz. Ancak belediyenin bütçesi düşünüldüğünde asıl yatırımın ulaşım için köprüye yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  Zafer mahallesinde yapılması düşünülen halı saha ile ilgili bu proje eskiden beri performans hedeflerinde. Oranın tamamlanamama nedeninin mülkiyet sorunu olduğunu duyuyoruz.  Buna rağmen performans hedefine konulmasının hazırlanan performans hedeflerin ne kadar kısır olduğunu görüyoruz. Bir halı saha 500 bin TL ancak bunu belediyemiz kendisi yapamıyorsa kapatalım belediyeyi o zaman. Doğma büyüme Gaziemirlisiniz, bu güne kadar hangi mahallede taziye evine ihtiyaç olacağını bilinmediğini görüyoruz. Söz konusu performans hedeflerimiz somut değil soyut konulara göre hazırlanmıştır" dedi.

GAZİEMİR'İ DÜNYADAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEMEYİZ

Şahin'in ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ünal Işık ise ülkenin içinde bulunduğu pandemi şartlarına dikkat çekti. Işık, "Konu bir şehir ve yönetimse hazırlanacak her bütçenin eksik olduğunu düşünebiliriz. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu koşulları düşünürsek. Gaziemir'i Türkiye ve dünyadan bağımsız olarak düşünemeyiz. Dünyanın genel ekonomik durumu ve ülkemizde alının ekonomik yanlış kararlarla zor bir süreçten geçtiğimiz kesin. Ulaştırma ve altyapı bakanlığının bütçesi düşürüldü. Selahattin bey kapatalım mı Ulaşım Bakanlığını?  Herkes kemerini sıkacak herkes var olanla yetinecek. Hele bu dönemde CHP'li belediye başkanlarından duyduğumuz bütçelerden yapılan kesintiler olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.

BUCA ARAZİSİNİN 43 MİLYON GELİR GETİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Işık'ın açıklamaları üzerine yeniden söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, Buca'da satışının gelir olarak gösterilen parsellerden beklenilen gelirin gelmesinin imkansız olduğunu söyledi. Atmaca, "Sayın Işık benim takdir ettiğim biridir. Elbette ki bütçelerde kısıtlamaya gidilmiştir ancak bizim geçen seneki bütçeye itirazımız olmuştu. 35 milyonluk gayrimenkul satışı olduğunu ve paranın nereden geldiğini sormuştuk. Sayın başkan da bize Buca'daki gayrimenkullerin satıldığını söylemişti. Sonra ise oradaki taşınmazın bir şirkete devir edildiğini söyledik. Biz de bunun yanlış olduğunu söyledik. Sonrasında bunlar geri alındı. Şimdiki bütçede ise yine aynı parseller 43 milyon gelir getirecek diye performansa konmuş. Bunların bu kadar gelir getirmesi mümkün değil.  Şeffaf değilsiniz. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Bir meclis üyesinden neyi gizlemeyi çalışıyorsunuz? Hemen hemen tüm bütçelerde bir kısıtlama var. Özellikle Sağlık İşleri müdürlüğünde geçen yıl oran yüzde 4.5, bu yıl ise 3.5… Matematik yalan söylemez. Temizlik işleri müdürlüğünün bütçesindeki geçen yılki payı 7.5 bu yıl 12… Başkan cevap verecek ve diyecek ki ikramiye veriyoruz ve maaşlarını arttırdık. Kabaca hesap yaparsak personel başına 2 bin lira verdik bunu 12 ay ile çarparsak 5 milyon TL eder…. Biz belge ile konuşuyoruz… Bizim çöp kamyonlarımız ne zaman işletmeye alınmış, ne kadar mazot harcanmış…. sayın başkan çıkıp diyor ya biz ayda 550 milyon lira kar ettik. Bir defa o önergeye oy birliği ile destek verdik. O proje doğru bir proje. Bizim mal sahibi olmamız doğru ancak biz şu kadar kar ettik demek doğru değil. Bizim her ay 200 bin lira ödememiz var.  Fen işleri müdürlüğüne gelelim. Geçen yıl bütçedeki payı 14.34 bu yılki payı yüzde 14.64… Geçen sene fen işlerinin gerçekleşmesi yüzde 22'lerde… Yani gördüğümüz gibi bütün rakamlar geriye gitmiş ancak temizlik işlerinde bir artış var. Ben temizlik görevlilerine verilen haklar için sizlere teşekkür ediyorum ancak başkanım bundan sonra çıkıp biz şu kadar kar ettik demeyin. 43 milyon lira gayrimenkulleri bütçemize koyduk… Bu gerçekleşmeyecek. Biz bunu nasıl yorumluyoruz biliyor musunuz? Bütçeyi arttırıp doğrudan temini yükseltip sonra bütçeyi denklemeniz lazım.  Bunlarda sayı oynamaları ile olacak. Eğer bunu yapmazsanız bütçe fazla verecek biz de size hesap soracağız paralar nerde diye" ifadeleri kullandı.

İLLER BANKASINDA 17 AY SONRA EN YÜKSEK RAKAM GELDİ

Konuşmaların üzerine söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, bütçenin tahmini bir bütçe olduğunu söyledi. Arda, "Stratejik plan hayatımıza girdi ve 5 yıllık yapılıyor. Her yıl bu planlara uygun performans planları yapılıyor. Bundan ilçenin ihtiyaçları göz önüne alınıyor ancak kasanıza giren paranızın da bir önemi var. Bütçe tahminidir. Biz 2020 yılı bütçesinin gerçekleşmeyeceğini ben Mart, Nisan'da söyledim. Sıkıntılar yaşadığımızda çıkartılan af kanunları, iptal ettiğimiz cezalar ile hepsiyle bu gelirin gerçekleşmediğini yaşamaya başladım. Korkum 2021 yılı içinde aynı şey içinde devam edecek olması. 2020 yılı bütçesi arşivinizde yoksa ben ne yapayım. İşin kolayına kaçmayın… Denetim komisyonuna girdiğinizde göreceksiniz her şey açık bir şekilde ortada. Fidanlığı kurtarmaya çalıştık ancak hacizden kurtaramadık. Bir şeyi performansa koyacaksın ki onu gerçekleştirmek için çaba sarf edeceksiniz. O performans programına koyarken biz giderlerimize bakmıyor muyuz? Performans programımızı müthiş bir şey yapabilirdik ancak nasıl gerçekleştireceğiz? Biz zaman zaman iller bankasından gelecek para ile ilgili bilgi verdik. 17 ay sonra ilk kez 4 milyon 695 bin lira bir para geldi. Bu bizim ödediğimiz maaşlara denk gelen bir rakam. Biz Ekim'de sıkıntı yaşayacağımız Kasım'da düzlüğe çıkacağımızı biliyorduk. Ben bu bilgilendirmeyi zaman zaman yapacağım. Belediyeyi niye kapatalım? kapatırsak kamu hizmetini kim görecek? Belediye bütçeleri kötüde genel bütçelerimiz mi iyi ? Ülkenin içinden geçtiği dönem çok kötü. Pandemi süreci tüm dünyayı etkiledi. Gaziemir'in sorunlarına hakimiz. Taziye evi konusunda da 3 bölgeden talep gelmişti 2 tanesini açtık 2021 yılı için Sarnıç için bir taziye evine performans programına koyduk" dedi.

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

CHP Meclis üyesi Cemal Çalışkan ise bütçenin Gaziemir'e hayırlı olmasını dilediğin belirtti. Çalışkan, "Öncelikle bütçemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan MHP sözcüsü Selahattin Bey ve Uğur Bey'in sözleri ile ilgili birkaç söylemim var. Selahattin Bey'i 18 aydır görevdesiniz diye eleştirdi. Ancak ortağı olduğu hükümetin 18 yıldır ülkenin başında olduğunu söylemek isterim. Uğur Bey reel, gerçekleşecek bir bütçe diye bir söz etti. Kendisine reel ve gerçeğin nasıl olduğunu anlatmak istiyorum. Yönetilemeyen bir Türkiye ve mensubu olduğu iktidar partisi sayesinde. Son zamanlarda koronavirüs sıkıntısı yaşadık ve tüm dünya bununla çalkalandı. Sağlık bakanımız çıktı ve virüse yakalanmış ancak verilere dahil edilmeyen kişileri açıkladı. Bunu şöyle mi özetlememiz lazım: Sürücü alkollü yakalanır memur test yapar ancak belirtisi yok diye ceza yemez… Bu böyle değerlendirile bilir mi?" dedi.

ATMACA VE ARDA ARASINDA 'ONURSAL GENEL KOORDİNATÖR' TARTIŞMASI

Çalışkan'ın ardından yeniden söz alan AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında gerginlik yaşandı.  Atmaca, "Burası halkın meclisi tabii ki herkes düşüncülerini dile getirecek. Hakaret içermediği sürece bütün eleştirileri dinleyeceğiz. Genel siyaset ile ilgili herkesin bulunduğu partiler çerçevesinde doğruları var ve ona göre davranıyor. Bugün günlerden nutuk... Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk değil… Neden Nutuk? Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ü 365 gün unutmayız. Ben köy enstitülerinde okuyan bir babanın evladı olarak müzik çalarım… Evet arkadaş ortamında da, türkü barlarda da çalıyorum… Ancak onursal genel koordinatörümüz…" ifadelerini kullandı.

YETER ARTIK

Atmaca'nın Deniz Arda'dan bahsetmesini eleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Yeter artık burada söz hakkı olmayan bir kişi ile ilgili konuşamazsınız, başka bir konuya değinin. Bir daha eşimin adını ağzınıza almayın" ifadelerini kullandı.

HAKKINI VEREMİYORSUNUZ

Arda'nın açıklamaları üzerine yeniden söz alan Uğur, "Atatürk'ün kurduğu bir partinin belediye başkanı olarak meclise hak ettiği hakkı vermiyorsunuz" diye konuştu.

ÖNCE HAK EDECEK

İnan'ın sözleri üzerine yeniden konuşan Halil Arda ise, "Herkes öncelikle o saygıyı hak edecek" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR KARANLIKTA YÜRÜYOR              

Dilek ve temenniler kısmında meclis üyeleri adına son sözü alan AK Parti Meclis Üyesi Nuray Öztürk ise Sarnıç'ta bulunan bazı sorunlara dikkat çekti. Öztürk, "Hiçbir meclis üyesi arkadaşımın buraya oturmaya geldiğini düşünmüyorum. Herkes buraya bir hizmet vermek için geldi. Kendi aramızda bir iletişimin olmasını temenni ediyorum. Mecliste bazı önerilerde bulunuyoruz… Ancak kendi aramızda bir whatsaap grubunun kurulmasını ve burada paylaşıldığında bütün meclis üyelerinin nerede nasıl sorunlar olduğunu görmesini diliyorum. İZSU, TEDAŞ gibi çalışmalar yapılıyor, bunlar geldiğinde benim Sarnıç'tan bahsetmemin nedeni orada oturmamdır. Gaziemir'in bir sürü bölgesi var, her mahallede oturan arkadaşlarımız var. Hangi sorunların nerelerde olduğunu, hangi sorunların neden çözülmediği konusunda birlikte çalışalım. Bu konular çalışma yapıldığında belediyenin bu çalışmaları takip edebilmesi için bir grup kurulmasını ve belediyenin buradan takip edebilmesi diliyorum. Gaziemir'de özellikle konfeksiyon atıklarının olduğu yerlerde atıkları toplanmadığı görülecektedir. Bu atıkların çöp arabasına zarar verdiğini biliyoruz, bu nedenle çöp arabalarının yerlerine belli bir yerlere konteynır koyarak atıkların belirli bir yere koyulmasını sağlayabilir. Bunu belediyemiz almasa yine bunlar bir yere gidiyor. Sarnıç Çamlık Caddesi üzeriden aydınlatma lambaları… Eski başkanın ayrılmasından sonra bu dönemki yönetimin çalışma yürütmemesi nedeniyle çalışmalar yarım kalmıştır. Oradaki halk karanlıkta yürümek zorunda kalıyor" dedi.

BELKİDE TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPTIK

Meclisin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Arda ise Nutuk'un önemine dikkat çekti. Arda, "Sadece belediye meclisinde değil bölgenizdeki sıkıntıları her zaman bize aktarabilirisiniz. Siyasi başkan yardımcımız var bunu sadece bizim yardımcımız olarak görmeyin. Konfeksiyon atıkları evsel atık değil o yüzden evsel atıklarla birlikte alınmıyor. Nasıl kumaş alıp dikiyorlar o atıkları da kendileri bertaraf etmesi gerekiyor. Aydınlatma konusu ile ilgili de üstünde çalışıyoruz. Bundan 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk mecliste 6 gün süren nutuk okuyor. Bu Nutuk bir siyasi belge değerinde ülkenin içinde bulunduğu durumu, kurtuluş savasını anlattığı 6 gün süren bir konuşma. Nutuk bizim başucu kitabımız. Nutuk Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 numaralı belgesidir. Bizde Gaziemir Belediyesi olarak bütün billboardlarda Atatürk'ün söylediği 1 cümleyi anlatmak istedik. Örneğini görmedim belki de Türkiye'de ilk defa bunu biz yaptık. Ben bütçe tartışmaların daha yoğun geçeceğini düşünüyordum ancak muhalefet söz dahil almadı. 195 milyonluk bütçe. Bütçe nasıl yapılıyor? Belediyenin tüm giderleri gözden geçiriyoruz. Sonrasında ise ilçenin eksikliklerini gözden geçiriyoruz. Sonrasında ise bu gidere karşılık nasıl bir gelir elde edebiliriz diye bakıyoruz. Bu bütçenin de gerçekleşme olasılığı gelecek gelirlere bağlı. Gönül ister ki daha büyük rakamlarla sorunları bir defada çözelim ancak bunun mümkün olmadığını herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

 
Çiğli'nin 2021 bütçesi meclisten geçti
 
Rektör Hotar'dan CHP'li Sertel'e 'fezleke' yanıtı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 16 Ekim 2020 Cuma 00:29

Senin gibi belediye başkanı olmaz olsun!!!!CHP genel merkezinin, güzel ilçemize bir golüdür.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'nin 2021 bütçesi meclisten geçti
Çiğli Belediyesi Ekim ayı dördüncü oturumu Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde ...
Bergama'nın 2021 yılı bütçesi belli oldu
Bergama Belediye Meclisi’nde devam eden Ekim ayı bütçe maratonu 2.’nci ...
Menemen’den Azerbaycan’a 'yanınızdayız' mesajı
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali ve yaptığı sivil katliamlar, ...
 
Başkan Erdoğan'dan 500 gün raporu: Karaburun'da neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyükşehir ve ilçe belediyeler ...
ESHOT'tan yeni hat
ESHOT, Menderesli vatandaşlardan gelen yoğun talep sonrası yeni bir otobüs ...
Enstitü Caddesi artık tek yön!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi, kent merkezindeki trafik ...
 
Torbalı pazarında HES kodu denetimi
Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, pazarcı esnafına ...
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia’dan Soyer’e veda ziyareti
Meksika Büyükelçiliği’ne atanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ...
Aşıklardan Başkan Soyer'e ziyaret
Aşıklık geleneği dalında “UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri” isimli ödüle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva