HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2020 Perşembe - 20:21

Çiğli'nin 2021 bütçesi meclisten geçti

Çiğli Belediyesi Ekim ayı dördüncü oturumu Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde toplandı. Meclis toplantısında Çiğli Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi oylandı.

Çiğli nin 2021 bütçesi meclisten geçti

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı dördüncü birleşimi Başkan Utku Gümrükçü’nün yönetiminde gerçekleşti. Meclisin gündemini 2021 yılı mali İdare Performans Programı ve Bütçesi oluşturdu.

Çiğli Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 386 milyon olarak belirlendi.  2021 yılı bütçesi de meclisten oy çokluğu ile geçti.

Başkan Gümrükçü toplantının sonunda hem CHP hem de AK Parti Grubuna teşekkür etti. Gümrükçü, “CHP İlçe Başkanı Mert Özcan ile AK Parti İlçe Başkanı Sedat Karatekin’e  bugün burada oldukları için teşekkür ederim. Tüm konuşan arkadaşlarımın Çiğli’nin faydasına olan her şey de fikir birliğindeler ve bu mecliste barış, huzur içinde çalışmaktan dolayı çok ama çok mutluyum. Çiğli’nin bir kentleşeme ve kentlileşme problemi olduğunu hepiniz söylediniz. Bu birliktelik bu sorunları da çözme iradesini de ortaya koyacaktır" dedi.


Başkan Gümrükçü konuşmasının devamında, "Bizim iki ana eksenimiz var. Biri tasarruf diğeri de verimlilik bu anlamda dijitalleşeme, çağa ayak uydurma, şeffaflık bunlar bizim için çok önemli. Şeffaf bir yönetim sergilediğimizi düşünüyorum. 1-2 ay içinde şirketlerle ilgili de size bir rapor getirebiliriz. Sayıştay zaten bizi denetliyor. Bizim de hesap veremeyecek hiçbir şeyimiz yok. 2021 yılındaki bütçe ile yapacağımız çalışmaları tek tek müdürlük bazında sizlere aktarılmasını istiyorum. Böyle bir çalışma yapacağız. Müdürlüklerimiz size tek tek faaliyetleri aktaracaklar. Kültür Müdürlüğü Bütçesi’ndeki mal  alımı ÇİBEM’e alına  ders kitaplarından kaynaklanıyor. İmar Müdürlüğü Bütçesi2nde bulunan kalem yapmamız zorunlu olan bir ihaleden kaynaklı. Şeffaflığın gereği olarak size tek tek nereye ne harcanacak size bunlar anlatılacak. Özel Kalem Müdürlüğü bütçesindeki rakamsal artış yüzde 2. Bunun nedeni de Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki Basını kaldırıp Özel Kaleme dahil ettik. O nedenle bütçe arttı. Ancak daha fazla olması gereken bütçeyi neredeyse geçen yıl ile aynı tuttuk. 2021 yılında Esentepe’deki imar sorununu çözüyoruz. Dağ Mahallesi’nde Kentsel dönüşüm sorunu hal olacak. Çiğli2nin denizle buluşması için millet bahçesi projesine tamam dedik. Kıyı çalışmalarında imara kapalıydı bunlar için de çalışıyoruz. Millet Bahçesi ile beraber ikinci denize ulaşma noktası olacak. Size bir de sürprizim olacak ve bir noktadan daha denizle buluşacağız. Belediye gelirlerinde pandemi döneminde düşüş var. 2 ay  boyunca devlet belediyelerden yaptığı yüzde 40’lık kesinti yapmadı. Bizim de  sizden ricamız yine bu kesinti yapılmasın. Belediye şirketlerinin borçları 10 yıla 15 yıla yayılsın. Bizim dezenfektan, temizlik kolisi gibi giderimiz yoktu ama oldu. Bütçe gelirimizi arttıra ve borçlarımızı ödediğimizi kesin hesap görüşmelerinde göreceğiz. Yedek parçada, kırtasiyede, toplu alımları açık ihale ile yarak tasarrufumuzu arttıracağız. Bu bütçe hizmet  ve yatırım bütçesidir. Çiğli için 2021 yılı kayıp değil, daha da kazandığı bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de zehir operasyonunda 198 litre alkol ele geçirildi
 
Gaziemir'de gergin bütçe maratonu: Başkan Arda ile AK Partili Atmaca arasında gerilim!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
leyla 16 Ekim 2020 Cuma 09:11

köy çiğli meydanda mahallerinde ne bir adam akıllı ağıçlık alan var ne de çay bahçleri vssdenizle buluşmak koça bir yalan..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'nın 2021 yılı bütçesi belli oldu
Bergama Belediye Meclisi’nde devam eden Ekim ayı bütçe maratonu 2.’nci ...
Menemen’den Azerbaycan’a 'yanınızdayız' mesajı
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali ve yaptığı sivil katliamlar, ...
Başkan Erdoğan'dan 500 gün raporu: Karaburun'da neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyükşehir ve ilçe belediyeler ...
 
ESHOT'tan yeni hat
ESHOT, Menderesli vatandaşlardan gelen yoğun talep sonrası yeni bir otobüs ...
Enstitü Caddesi artık tek yön!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi, kent merkezindeki trafik ...
Torbalı pazarında HES kodu denetimi
Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, pazarcı esnafına ...
 
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia’dan Soyer’e veda ziyareti
Meksika Büyükelçiliği’ne atanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ...
Aşıklardan Başkan Soyer'e ziyaret
Aşıklık geleneği dalında “UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri” isimli ödüle ...
Çiğli'de meme kanserine farkındalık zamanı
Çiğli Belediyesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva