HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2020 Perşembe - 09:59

Gaziemir'de dikkat çeken işlem... Kamu malları şirkete geçiyor!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan ve Buca ilçesi sınırlarında kalan “fidanlık” arazisindeki hisseleri bir ay önce kurduğu yeni şirkete devretti. Arda, ayrıca ilçede bulunan sosyal ve idari tüm tesisleri de ayni sermaye olarak şirkete geçirdi.

Gaziemir de dikkat çeken işlem... Kamu malları şirkete geçiyor!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın belediye şirketi üzerinden yaptığı çalışmalar sürüyor. Göreve geldikten sonra mali yapı ve şirketlerle ilgili çalışma yapan Başkan Arda, Gazi-Bel ile Sar-Bel isimli iki şirketi birleştirme kararı alırken Karabağlar’da bir emlakçı tarafından kurulan Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi isimli şirketi meclis kararıyla belediyeye hibe olarak almıştı. Arda’nın geçtiğimiz ay meclis gündemine getirdiği tüm sosyal tesislerin şirkete devri kararı tartışmalara neden olurken yeni bir hamle daha geldi.

Başkan Arda, eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol döneminde mahkeme kararıyla Gaziemir Belediyesi’ne geçen Buca İlçesi sınırlarındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidanlık tesislerindeki hisseleri söz konusu şirkete devretme kararı aldı. Buna göre; Buca İlçesi İnönü Mahallesi 160 ada, 1 parsel (8.099 m²), 13 parsel (8.213 m²), 14 parsel (10.596 m²), 15 parsel (3.866 m²), ve 24 parselin ( 3.991,50 m²) mülkiyetleri şirkete resmen devredilecek. Ayrıca,  Gaziemir Atıfbey Mahallesi 2049 ada, 1 parselde kayıtlı üzerinde Migros binası olan (Eski adı Tansaş) taşınmazın 1124/3546 payına isabet eden belediye hissesinin tamamı şirkete geçecek.

Belediye meclis gündemine getirilmesi planlanan yeni düzenlemeye ayrıca, Aryom İnşaat önü Gaziemir İlçesi Irmak Mahallesi 725 sokak no:2, 2309 ada 1 parsel ile 2198 ada 2 parsel arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki Kültür Merkezi Binası, Gaziemir İlçesi Sevgi Mahallesi Nevvar Salih İşgören Caddesi No:8/3, 1934 ada 1 parsel ile 1920 ada 1 parsel arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki bina ve Gaziemir İlçesi Gazikent Mahallesi Akçay Caddesi No:282/4, 1949 ada 6 parsel ile Akçay caddesi arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki tesislerin işletme hakkı 10 yıl süreyle Seydaş Organizasyon şirketine ayni sermaye olarak verilecek.  Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden belediye meclisine önerge olarak getirilmesi kesinleşen arazi ve sosyal tesis tahsislerinin tartışmaları alevlendirmesi bekleniyor.

Öte yandan, bizzat kendisinin yönetim kurulu başkanı olduğu Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sermayesini arttıran Başkan Arda, kasadaki 50 bin TL’yi 550 bin TL’ye çıkartma kararı aldı. Gelecek olan yeni 500 bin TL’lik ödenek belediye ana kasasından şirkete aktarılacak.

 
Yeni yıla borçlanarak giriyor: 25 milyonluk kredi talebi!
 
Soma'da yaşanan ısınma sorunu 15 saatte giderildi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarnıç 3 Ocak 2020 Cuma 02:47

Tebrikler başkanım başarılarınızın devamını dilerim. Halk adamı BAŞKAN. Işçi dostu BAŞKAN. Gaziemir sevdalısı BAŞKAN. Herşey güzel olacak.

Yorumu oyla      4      9  
9 eylül 2 Ocak 2020 Perşembe 22:55

Bunlar iyi günler daha kötülerinide görcez. Gaziemir tarihe geçecek ama kara sayfalara yazılacak bunlar. Bay egonun koltuk sevdasını 5 yıl seyredeceğiz çünkü istifa edecek kadar onur yok. Şimdi cepler doldurulmaya başlıyor hemde göstere göstere. Allah sonumuzu hayır etsin.

Yorumu oyla      8      5  
Temel 2 Ocak 2020 Perşembe 21:29

Merak ediyorum başkanlık gittiği zaman o belediye binasından ne yüzle çıkıp gidecek.Yakında işçi arkadaşlar duyacak insanları işten çıkarmak için daha farklı baskı yöntemleri uygulanaeq

Yorumu oyla      10      6  
GAZİEMİR 2 Ocak 2020 Perşembe 21:10

ABDULLAH ARDA meydanına dizdiğiniz temizlik araçlarının donanımlarının eksik olarak sadece yılbaşında hava atmak için getirildiği açık seçik anlaşılıyor...Önemli olan o araçların sergilenmesi değil, ÖNEMLİ olan çöp toplamasıdır. Gaziemir in BEŞ yılını HELAK ediyor ve edeceksiniz.YAZIK ÇOK YAZIK...........

Yorumu oyla      10      6  
2 Ocak 2020 Perşembe 19:20

Halil Arda sana kim akıl veriyorsa yanlış akıl veriyor! Hukuk Adalet karşısında cevap vereceksin

Yorumu oyla      11      6  
Esnaf 2 Ocak 2020 Perşembe 17:55

Halil arda 9 aydır gaziemirde huzur bırakmadın istifa et git artık....

Yorumu oyla      12      6  
Adil 2 Ocak 2020 Perşembe 17:10

Ey Halil arda sen kendini Gaziemirin sahibimi sanıyorsun?ben seçildim deyip istediğimi yaparım diyorsun O belediye kamu malı senin şirketin değil Gaziemirin kamu mallarını şirkete devretmek ne demek bu şirketi kimler kurdu ne için kuruldu? Kimse bilmiyor! bu halk bunun hesabını sorar Yazık CHP yi bitirdin gaziemirde....

Yorumu oyla      10      6  
Öfkeli 2 Ocak 2020 Perşembe 15:26

Bide dürüst temiz iyi insanlarız diye yola çıktınız siz kötününde kötüsüsünüz! Gaziemir tarihine kara leke olarak kazınacaksınız hiç bir yönetim bu kadar zarar vermedi hizmetsiz 1 yıl geçirmedi! Başkanlık gelip geçici bir makam maceranız bitince Gaziemir sokaklarında nasıl dolaşacaksınız merak ediyorum. 3-5 şakşakçınız dışında kimse sevmiyor sizi!

Yorumu oyla      11      6  
Halkçılık 2 Ocak 2020 Perşembe 13:40

Şirketin kasasında para olmayınca yönetim kurulundaki yöneticiler huzur haklarını (para) alamıyorlar tabi. Şirketin kasasına para girmesi lazım. Şirketin malı mülkü olması lazım. Şirket malı olunca rahat hareket etmek var, para kazanmak (kendi ceplerine) var. Ah bu düzen yok mu. Bu davranış, bir iş yaparken kılıf uydurma çabasından geliyor. Bunları günlük hayatımızda daha büyük devlet kurumlarında da görmüyor muyuz. Şirkete devredilen işleri kim denetleyecek? O arazilerle alakalı ihaleler nasıl olacak? Şirketin karı kimlerin cebine nasıl girecek? Hep söylediğimiz gibi Belediye halkın mülküdür. Sizin özel şirketiniz değil. Şirket yönetmiyorsunuz. Belediye yönetmiyorsunuz. Halka hizmet ediyorsunuz bunun farkına varın. Sizin bütün mal varlığınızı koyun üst üste, belediyenin tek bir çivisinden daha değerli değildir. Kamu malına sahip çıkın kafanıza göre yönetme çabasına girmeyin. Şirkete devrettiğiniz malların takipçisiyiz. Şirket gelir giderlerini de kamuoyu ile paylaşmanız dileğiyle. Şirket size ait değil çünkü. Şeffaf belediyecilik, iyi insan olmak bunu gerektirir. Tek tek insanlara yapılan işleri izah edin, görelim iyi insanlığınızı.

Yorumu oyla      19      6  
Chp seçmen 2 Ocak 2020 Perşembe 12:44

Gaziemire geldiğimden beri hep Chp ye oy verdim hiçde pişman olmadım. Ama bu seçimde keşke bu adamı koymasalardı aday oyum boşa gitti. Bir daha chp ye oy yok! Geldiğinden beri kaostan başka bişey yapmadı. İnsanların ekmeğiyle oynayan başkan olmaz Olsun. Akp gelse böyle yapmazdı yazıklar olsunl Sakın kimse akp daha beter demesin en azından insanları kış günü işsiz bırakmazlardı.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yıla borçlanarak giriyor: 25 milyonluk kredi talebi!
TOKİ’ye ait araziyi sürpriz bir kararla ihaleden 21 milyon TL’ye alan ...
Ödemiş'te geleneksel deve güreşlerine çağrı
Ödemiş’in Konaklı Mahallesi, 24. kez Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne ...
Karşıyaka’da ortak akıl buluşması: Masada kentsel dönüşüm
Projelerinde bilimsel, teknik ve çevresel bakış açısına önem veren Karşıyaka ...
 
Çeşme 2020’ye böyle 'merhaba' dedi
Turizm cenneti Çeşme yılbaşında yüzlerce kişiyi ağırladı. Soğuk havaya ...
Başkan Doğruer yeni yıla nöbet ekipleriyle girdi
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, yeni yıla nöbet tutan çalışanlarla girdi.
Lezzetli Kış Şöleni’nden mutlu ayrıldılar
Bu yıl ilk kez gerçekleşen “Lezzetli Kış Şöleni”, 20 – 31 Aralık tarihleri ...
 
Selçuk'ta sürprizlerle dolu yılbaşı kutlamaları
Selçuk, 2020’ye eğlenceli ve bir o kadar da anlamlı etkinliklerle girdi. ...
Çalkaya ailesi yeni yıl geleneğini bozmadı
Balçova’da yıllardır gelenek haline gelen Çalkaya Ailesi’nin yeni yıl ...
Minikler yeni yılı Başkan Yılmazlar ile kutladı
Beydağ Belediyesi Okul Öncesi Eğitim ve Bakım Merkezi’nde eğitim gören ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva