HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 21:55

Gaziemir’de 4 saatlik meclis maratonu... Muhalefet ve Arda arasında 'davul-zurna' tartışması!

Gaziemir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Halil Arda'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 saat süren oturumda gerek AK Parti Grubu  gerekse de Bağımsız Meclis üyesi Levent Çağlarsu ile Halil Arda sık sık çok sert sözlerle karşı karşıya geldi.

Gaziemir’de 4 saatlik meclis maratonu... Muhalefet ve Arda arasında  davul-zurna  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

ARDA: ADIM ADIM İLERLİYORUZ
Meclis açılışında konuşan Belediye Başkanı Arda, “Dün çok önemli bir tanıtım vardı. Gaziemir Metrosu'nun tanıtımı yapıldı. 4 yıl önce seçim çalışmalarımızda dile getirdiğimiz bir metro hattı vardı. Kimsenin aklında yokken dile getirdiğimiz çok büyük yatırımdı. Aradan geçen süreçte Büyükşehir çok büyük çalışmalar yapıp kesin proje aşamasına gelindi. 3 ay içinde bu sürecin tamamlanacağı söyleniyor. Bugün için Gaziemir Metrosu hayalin ötesinde ciddi bir çalışma olarak karşımızda duruyor. Tunç Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bir hayal gerçekleşiyor. 2 milyar 10 milyon Euro'luk bir yatırım. İzmir tarihinin en büyük yatırım için adım adım ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU'DAN 100'NCÜ YILA 100 DAVUL,100 ZURNA ÖNERİSİ
Meclis açılışı öncesi verilen önergesinin ‘temenni olarak kabul edilsin’ görüşü verilmesi üzerine konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Gaziemir Belediye Başkan ve ekibinin de çaldığı davulu uzaktan duyan bazı vatandaşlarımız, sese ne hoş dese de, yanına yaklaştığı zaman çalınanın davul değil, aslında teneke olduğu gerçeği ile yüzleşir. Belediye başkan ve yönetiminin tavan yapan ego ve kibirleri yanında, vizyonlarının hiç olmadığı gerçeği gibi, ne belediyeyi, ne de meclisi yönetecek bilgi birikim ve projelerinin olmadığı görülmekte. Ego ve kibir abideliğinin altında yatan asıl gerçek,, bilgisizliktir bence. Bugüne kadar hayata geçireceğiz dediği başta YABO, Duyu Parkı, Engelli Merkezi, Ateş Böceği, Gastronomi Festivali, Yöresel oyunlar, Abdullah Arda Meydanı düzenlemesi gibi projeler sadece söylemde kaldı, yalan oldu gitti. Belediye başkanımızda ego ve kibir çok, maalesef vizyon hiç yok. Onun için hayata geçen proje de hiç yok.  Oysa bağımsız meclis üyesi olarak buradan verdiğim onlarca önergemin, sadece yarısını hayata geçirse, sosyal belediyecilik anlamında kahraman olacakken, bugün hiç kimsenin kaale bile almadığı, bir sürü çalkantıların yaşandığı bir ilçe yerel yönetim fotoğrafı var karşımızda. Son olarak geçtiğimiz üç beş ay önce verdiğim her mahallede kreş, gündüz bakımevleri ve ilköğretim öğrencilerine kumanya dağıtılması yönündeki önergelerimi yönetim hayata geçirse, ülke gündeminde kahraman olur, bir daha ki dönemi de garantilerdi.  Atıfbey Mahallesi’nde okul yok diye AK Partili Meclis Üyelerini eleştiren Sayın yönetim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Karabağlar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmayı ve benim geçen mecliste bu konu hakkında söylediklerimi, hatırlayın isterseniz.  AKP iktidarı yapmıyorsa siz yapın, kreş açın, öğrencilere kumanya verin, aç aç okula gitmesinler. Okul yapın diyor sizin genel başkanınız.  Ben sizin Genel başkanınızın bu haklı taleplerini burada dinletiyorum, CHP propagandası yapıyorum, CHP Grup Sözcüsü beni destekleyeceği yerde,  ilçe kongresindeki konuşmamı burada dinletiyor. Bu talepleri popülist buluyor CHP Grubu adına, söyleyecek söz bulamıyorum . Sadece Allah akıl fikir versin diyorum. Son olarak sayın meclis, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 davul 100 Zurna ekibinin kurulması yönündeki önergem, ilçemizde yapılacak kutlamalara farklı bir renk katacaktır. Cumhuriyetimizin 100. Yılının coşkulu biçimde kutlanmasına katkı sağlayacaktır. Bu temeller ışığında önergemin gündeme alınmasını ve Kültür ile Plan Bütçe komisyonlarına havale edilmesini bir kez daha talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

ARDA: KAHRAMAN OLMAK İSTİYORSAN ADAY OLURSUN
Çağlarsu’ya yanıt veren Başkan Arda, kendisinin kahraman olma hedefinin olmadığını belirtirken, “Benim kahraman olmaya niyetim yok. Görevimi layıkı ile yapıyorum. Şu anda 806 aileye sosyal marketten yardım yapıyorum. 1 kuruşluk faydanız olmayan marketten haberiniz yok. Belediyeden haberi olmayan bir meclis üyesi… Kahraman olmak istiyorsanız karşıma aday olursunuz, oyunuzu alırsınız ve güzel önergelerinizi yaparsınız. Çift davul çift zurna tutacak arkadaş davulcuları ve zurnacıları o gün bulamadığı için 100 davulcudan bahsediyor. Siz çiçekçiliğin yanında ‘darıcılığa’ da başladınız” dedi.

MECLİSTE  ‘BAKIM EVİ’ GERGİNLİĞİ
İlçede hayvan bakımevi kurulması önerisi meclis gündeminde tartışmalara neden oldu. Meclis gündeminin okunması sonrası CHP’li İzel Zenginobuz Derinsu’nun ‘önerge verenlerden destek bekliyoruz’ ifadelerini kullanması sonrası AK Parti ile CHP karşı karşıya geldi.

ATMACA: KURUMSAL OLARAK ÇÖZMENİZ GEREKİYOR
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Sonuçta top bizim üstümüze kaldı. Milli Emlak’ın arazilerine orman arazilerine hafriyat dökülecek, sonra tahsisi ile ilgili bizden yardım isteyeceksiniz. Önce samimi olmak lazım. Önce çevreye saygılı olacaksınız, sonra talepte bulunacaksınız. Büyükşehir’den her talep ettiğinizi alabiliyor musunuz? Bu konuda elbette ki elimizden gelen desteği yaparız ancak bunu kurumsal olarak çözmeniz gerekiyor” dedi.

ARDA: CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ VAR
Atmaca’ya yanıt veren Başkan Arda, “4 yıldır tahsisler ile ilgili hiçbir talebimiz gerçekleşmedi, gerçekleşemedi. İktidardan bu konuda destek istememiz normal. Arazilere hepimiz sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın tasarruf genelgesi var, kamu arazilerini kullanın diye. Önerge sahiplerinin desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

ATMACA: MAHKEME KARARINA SAYGI DUYACAKSINIZ!
Gündem dışı konuşmalarda söz alan ve Belediye Başkanı Halil Arda’ya yüklenen AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Davul-zurnadan çok anladığımı söyleyemem. Nasıl çalınırsa çalınsın Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında 100 davul ve zurnanın birlikte çalınması anlamlıydı. Karar sizin tabii. Davulla zurna bizim özümüzde var. Ancak çift davul çift zurna ne anlama geliyor anlayamadım. Başkanımız ‘mahkeme kararına saygı duyacaksınız’ dedi.   Bakalım sayın başkan mahkeme kararına saygı duymuş mu, duymamış mı… Neden mahkeme kararına saygı duymuyorsunuz? Daha önce aramızdaki bir durumdan dolayı mahkeme bana 3 ay ceza verdi. Bu cezanın hemen ardından bir paylaşım yaptınız… İlçemizin her alanda daha huzurlu, daha iyi bir yer olması için çalışmaya devam ediyoruz.  Sayın başkan bir de ‘kadın müdürüne hakaret ettiği için işten attığım kişilerin ifadesi ile’ diyor… Ancak işten çıkarılmalarının nedeni kadın müdüre hakaret değil. Mahkeme kararına saygı duyacaksınız! Siyasi dava değil. İzmir’de 4 tane CHP’li belediye başkanı ile ilgi dava süreci yaşandı. Urla Belediye Başkanı FETO ile bağlantılı olduğu için, Menemen hurda satışları için, Menderes ruhsata aykırı inşaata müsaade etmesi ve bunla birlikte rüşvet iddiası ile görevden alındı. Sizde Cumhurbaşkanına hakarettin yargılandınız. Mahkemenin hakimi dava öncesi değişmedi. Haziran ayında değişmiş. Ben 3 ayla yargılanıp ceza alıyorum normal, ancak 3 yıl süren dava neticesinde ve tanıklarla yargılandığı dava normal değil. Sayın Çağlarsu’yu gerçekten tebrik ediyorum. Mecliste hepimizden çok çalışan, kentin sokaklarının sesini meclise taşıyan, projeler veren ve sonuna kadar meclis üyeliğini hak eden arkadaşımız. Lütfen bu konuda biraz duyarlı olmanızı rica ediyorum” ifadelerini kulandı.

ARDA: 14 MAYIS’A KİLİTLENİN
Atmaca’ya yanıt veren Başkan Halil Arda, “Levent Beyi AK Parti’ye alın birlikte çok güzel yürürsünüz. Allah’a şükür para, pul yolsuzluk ile ilgili bir şeyle yargılanmadım. 4 yıldır şikayet ediyorsunuz bir şey bulunmadı. Halil Arda’nın davasında nedense hakim ve savcı da değişti. 100’ncü yılı çok büyük coşku ile kutlayacağız. İki davulun ne anlama geldiğini anlamadım dediniz. Siz 14 Mayıs’a kilitlenin. Gidiyorsunuz…” dedi.

ÖZTÜRK: MUHTARLARIMIZ RAHATSIZ
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Nuray Öztürk, Sarnıç'ın ikinci plana atıldığını belirtirken, "Sarnıç’ı biz nerde görüyoruz? Gaziemir’de olduğunu söylüyoruz ancak her türlü hizmetten mahrum kalan bölgemiz oldu. Tramvay hattıyla Sarnıç’a bağlantı olabileceğini söylemiştiniz ancak Sanrıç’ın öyle bir yolu yok. Teleferik düşünüyorsanız daha iyi olur. Eğer samimiyseniz Sarnıç’ın arkasında durup desteklemenizi temenni ediyorum. 50 bin nüfusun olduğu yerde bu hizmeti alamıyorsak bu bir eksikliktir. Biz metro hattının tekrar Sarnıç’tan geçirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. İnsanlarımız sürekli soruyor, muhtarlarımız rahatsız.Sarnıç konusunda daha duyarlı olup, meclis olarak tepki göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ARDA:  ÇANKAYA'DAN GEÇEN SARNIÇ'TAN NEDEN GEÇMESİN?
İddiaları reddeden Başkan Arda, bir çok mahalleden daha fazla yatırımın Sarnıç'a yapıldığını belirtirken, "Sarnıç konusunda samimiyseniz diyordunuz… Samimi olmasaydık siz metro ile ilgili haberi neden duydunuz? Gaziemir metro hattını nereden duydunuz? Sizin seçim broşürünüzde var mıydı? Ben bunu koydurdum. Kendi ekip arkadaşlarım bunu koymayalım bize gülerler dediğinde ben hayır bir gün erkene aldırabilirsek kendime kar sayarım dedim. Bir defa bunu kafanızı sokun. Diğeri de Sarnıç ikinci planda söyleminden bir uzaklaşın artık. Dünyanın yatırımını yaptık Sarnıç'a. Fazlasını tabii ki hak ediyor, yolları evet yıpranmış ancak yaptıklarımızı bir görün. Hangi mahalleye ne hizmet yaptık diye baktığımızda Sanrıç'ın aldığı hizmetin 10'de 1'ini almamış mahallelerimiz var. Metro konusunda Ulaştırma Bakanlığı'nın yazısı var. Dolayısyla Sarnıç çıkartılıyor. Tramvay hattı yapılması benim fikrim. Bununla ilgili çalışılabilir. Bu benim hayalim. Önce hayal edeceksiniz. Bugün Çankaya'nın ortasından tramvay geçiyor, Sarnıç'tan neden geçmesin? Yapılamaz bir şey de olabilir ancak bunu hayal edelim, çaba gösterelim" diye konuştu

KEMAHLI: LEŞ KARGASI GİBİ…
MHP’li Meclis Üyesi Aydın Kemahlı ise 6’lı masaya sert sözlerle yüklenirken, “6’lı masa zigon masa gibi olmuş. İster beğenin ister beğenmeyin. Leş paylaşan kargalar gibi paylaşılmaya çalışılıyor. Devlet yönetilecek ya… Bu yaklaşımlar içinde açıklananlara bakıyoruz, olumlu bir kelime söyleyin bana… Tavuk su içer Allah'a bakar. 4,5 kilometrelik tünelden geçtik, köprüden geçtik… Hiç mi bir şey yapmıyor bu insanlar?” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak Halil Arda’nın kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Ben bugünden bir yıl sonraki meclisi toplantısına tüm halkımızı davet ediyorum. Şimdiden söylüyorum ki çok güzel bir meclis olacak. Sayın Arda’nın aday adayı gösterilmediğini öğrendiği meclis olacak çünkü. Ben makam mevki peşinde olan biri değilim. Öyle bir derdim yok. Davul zurnanın ne kadar önemli olduğunu arkadaşlar saydı. 100 davul, 100 zurna… Ben öneriyorum. Çok güzel bir senkronize olur. Bence bu konuda kafa yorulması lazım. Uğur Bey’e teşekkür ederim benim faaliyetlerim için söyledikleri için. Ben Gaziemir'lilere karşı sorumluyum. Ben buraya görev yapmaya geldim. Seçim broşüründe metro vardı da kreş yok muydu? Neden popülist buldunuz?” dedi.

ARDA: GEÇMİŞ OLSUN!
Çağlarsu’ya aynı sertlikte yanıt veren Başkan Arda, “Levent bey geçmiş olsun. Çok koyuyor benim belediye başkanlığım size ama 1 yıl daha katlanacaksınız. Mecliste vatandaşı davet ediyorsunuz ya 5 Ocak’ta Gaziemirliler meydanda davul zurna ile bekliyordu ama siz yoktunuz. Çifte davul, çifte zurnayı beklediler ama yoktunuz. Bu meclisten davul zurna ile sizi gönderecek olan benim. Biz 100'üncü yıl diyoruz siz 100 davul diyorsunuz. Aramızdaki vizyon farkı bu” dedi.

 
'Astıkları Menderes'in sloganını kullanıyorlar'
 
Feci kaza... Motosiklet sürücüsü can verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgürün marifeti 6 Şubat 2023 Pazartesi 02:08

Bir kişinin kefaletiyle başkan belirleniyor demokrasi bu mudur

Yorumu oyla      3      3  
mahmut 2 Şubat 2023 Perşembe 10:02

yazık gaziemire şu konuşulanlara bakın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis, o gündemle gerildi... Bayraklı'da bağış krizi!
Mansuroğlu Mahallesi'nde bir park içerisinde yapımı devam eden matematik ...
Başkan Selvitopu'ndan 'TİS' mesajı: Ücret eşitliğini gözden geçireceğiz!
Karabağlar’da Şubat ayı olağan meclis oturumunda konuşan Belediye Başkanı ...
Bornova’da taşınmazların alımına onay!
Bornova Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
 
Çiğli'de gergin meclis... 'Leş kargalığı' dedi, ortalık karıştı!
Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Strazburg’ta gerçekleştirilmesi ...
Karşıyaka'daki dev dönüşümde yeni gelişme!
Karşıyaka Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında yer alan Cumhuriyet ...
Esnafa yardım soruşturmasında karar: Başkan Batur’a beraat!
Pandemide kahvecilere yapmış oldukları nakdi yardımla ilgili Sayıştay ...
 
İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
Meclisten karar çıktı... Narlıdere'ye Arnavutluk’tan kardeş!
Narlıdere Belediyesi, mecliste alınan kararla Arnavutluk’un Elbasan Belediyesi ...
'100 Yıllık Hasret Sergisi' kapılarını açtı
Mübadelenin 100. Yılında Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva