HABERLER>YAŞAM
11 Ocak 2018 Perşembe - 09:25

Gazeteci Vecdi Altay için son görev

İzmirli gazeteci, meslektaşımız Vecdi Altay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşamını yitirdi. Vecdi Altay bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi altındaydı.

Gazeteci Vecdi Altay için son görev

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Gazeteci Vecdi Altay'a dostları düzenledikleri tören ile veda etti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Altay, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirmişti.

Altay için İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi önünde veda törenleri düzenlendi. Altay'ı sevenlerinin yanı sıra adının verildiği Karşıyaka Çocuk Kulübü'nün üyeleri karanfiller ile uğurladı.

İGC önündeki törenine Altay'ın kızı Ekin Belce Altay, ağabeyi Nevzat Altay, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, İGC üyeleri ve Altay'ın dostları katıldı.

Törende konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Vecdi Altay'ın Mustafa Kemal aşığı, yürekli bir gazeteci olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bu kadar savaşçı olduğunu son süreçte gördüm. Basın Müzesi'nın hazırlanması konusunda Altay ile omuz omuza çalıştık. İzlenmesi gereken yol ve yöntemler konusunda yardımcı oldu. Bugün onu ziyaret edecektik ama o bizi ziyarete geldi. Sevgi ile saygı ile uğurluyoruz. Ruhu şad olsun.” İGC Genel Sekreteri Sadık Pala ve gazeteciler Altay ile olan anılarını paylaştı.

Vecdi Altay için ikinci tören Karşıyaka Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Karşıyaka Çocuk Kulübü'nün öğrencileri Altay'ı son yolcuğuna karanfiller ile uğurladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, törende yaptığı konuşmada Vecdi Altay'ın duruşuyla, insan sevgisiyle, çocuklara olan sevgisiyle adam gibi bir adam olduğunu belirterek, “Onunla Karşıyaka Belediyesi'nde beraber çalışmak onurunu yaşadım. Onunla belediyede çocuk kulübünü kurduk ve çocuk gazetesini çıkardık. O bir Mustafa Kemal Atatürk devrimcisiydi. Çocukların daha güzel bir kentte yaşaması için çok çaba sarf etti. Çocuk Kulübümüzün değerli üyeleriyle beraber uğurluyoruz” diye konuştu.

Vecdi Altay'ın kızı Ekin Belce Altay da, “Benim için çok büyük bir gurur onun kızı olmak. Onun hakkını ödeyemem. Çok sevdiği çocukların onun adını güzel yaşatacağına eminim” dedi.

Altay'ın cenazesi Bostanlı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Vecdi Altay Kimdir?
1958 yılında Ankara'da doğdu. Gazeteciliğe 1978 yılında Trabzon'da başladı. Pek çok gazetede ve medya organında görev aldı. İzmir’in ilk özel radyosu olan Radyo Karşıyaka'yı kurdu ve genel müdürlüğünü yaptı. Ekin Film Prodüksiyon'u kurarak televizyonlara programlar, kuruluşlara ve adaylara tanıtım ve belgesel filmler hazırladı. Türkiye'nin ilk ve tek çocuk gazetesi olan Kıpırdak'ı kurdu. “Reis Bey” ve “Beni Hatırlayınız” adlı kitapları yazdı. Çeşitli kamu – özel kurum ve kuruluşlarında görev yaptı. “Basında Cumhuriyet'in ilanı” ile yurt içinde ve yurt dışında “Anıtkabir” sergilerini düzenledi. Bergama Belediyesi Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın Koordinatörlüğünü üstlendi. Önceki yıllarda farklı birimlerinde çalıştığı Karşıyaka Belediyesi’ne 2014 yılında geri döndü ve Çocuk Kulübü Sorumlusu olarak görevini sürdürüyordu.

 
Tunus alev aldı! Gösteriler yayılıyor
 
Selçuk'ta deve güreşleri başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zfg 11 Ocak 2018 Perşembe 11:00

allah rahmet eylesın.kandısını tanıma fırsatına erısmıstım.Pozitif her daim güleç bır kısılıktı.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler dikkat! Soğuk ve yağmur geliyor!
İzmir’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına mola ...
İzmir'in 'Salih Baba'sı unutulmadı
Kente okullardan huzurevlerine, hastanelerden huzurevi ve kültür mekanlarına ...
Eski Baro Başkanı Erdemir unutulmadı
Herkesin sevgisini kazanan eski baro başkanı Nevzat Erdemir' i ailesi ...
 
İzmir'de şehitlere büyük ayıp: Anıt tanınmayacak halde!
Karşıyaka ilçesinde 2005 yılında açılan Şehitler Anıtı, tanınmayacak hale geldi.
İzmir'de büyük dram... Bir aile yardım bekliyor!
Beydağ ilçesinde, naylon çadırda kalan aileden yüzde 65 engelli raporu ...
Aydın Boysan sonsuzluğa uğurlandı
Ulus’taki evinde cuma günü organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ...
 
İzmir'in en güzel 'çete'si
İzmir'in en güzel 'çete'si
Urla'da görme engellilere 'engel'!
İzmir' in Urla İlçesi Özbek yolu üzerinde bulunan Devlet Hastanesi girişine ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Hava sıcaklıklarının Ocak ayı ortalamasının üzerinde geçtiği İzmir’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva