HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2023 Salı - 09:19

Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü

Filyos Çayı'nda 18 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni bulundu. Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi olduğu belirlenen Ibouanga'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü

Karabük'te, Filyos Çayı'nda Gabon uyruklu üniversite öğrencisi kızın cesedi bulundu.

26 Mart'ta merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarındaki hatta seyreden trenin makinisti, Filyos Çayı'nda bir kişinin hareketsiz halde olduğunu fark edince durumu yetkililere bildirdi.

Sağlık, jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, cesedi bulunduğu yerden çıkardı.

Ceset, incelemelerin ardından otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Otopsi işlemlerinin ardından ölen kişinin Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 18 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga olduğu belirlendi.

ÖN OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi kızın otopsisinde, cinsel saldırı, kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması tespit edilmediğini, ölümün suda boğulma şeklinde gerçekleştiğinin belirlendiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, dün saat 12.00 sıralarında çayda ceset olduğu ihbarı üzerine, olay yeri inceleme ekipleri, kolluk görevlisi ve nöbetçi Cumhuriyet savcısı ile gecikmeksizin bölgeye gidildiği belirtildi.

Açıklamada, otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen cesedin üzerinde kimlik ya da cep telefonu gibi bir eşya bulunmadığı aktarıldı.

Karabük'te Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü - 1

Cesedin, 3 aydır kentte bulunan Gabon uyruklu Karabük Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisine ait olduğunun belirlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Otopsi sonucu ön raporda, herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici-delici alet, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çayı'na girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır.

Yapılan soruşturmada, ölenin bulunduğu yer ile bölgede, kolluk görevlileri tarafından gerekli tanık ve kamera araştırmaları yapılmakla birlikte, üzerinde bulunan kıyafetler kriminal inceleme için daireye gönderilecektir. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmekte olup kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÜNİVERSİTEDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Öte yandan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, taziye mesajı yayımladı.

Rektör Polat, mesajında, "Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Arkadaşları ve hocaları tarafından da çok sevilen değerli öğrencimiz Ibouanga'ya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, hocalarına ve arkadaşlarına sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER EYLEM YAPTI
Yetkililerden bilgi alamadıklarını öne süren uluslararası öğrenciler de Karabük Üniversitesi’nin rektörlük binası önünde toplandı.

Dinabongho’nun fotoğrafı ve ‘Dina için Adalet’ yazılı dövizler taşıyan grup, Fransızca sloganlar atarak üniversitenin ana girişine yürüdü. Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA ve kalkan ile üniversite çıkışını kapatarak grubun dışarı çıkmasına izin vermedi. Bir süre ‘Dina için Adalet’ diye bağıran grup polis ekiplerinin ikna etmesiyle üniversite içine geri döndü.

''OKUMAYA GELMİŞTİ''
‘Dina’ya adalet! Ne ayıp’ yazılı döviz taşıyan Orphe Moise, kız kardeşini son olarak geçen cumartesi günü gördüğünü belirterek, "Adalet istiyoruz. Dün emniyete gittim, bana sorular sordular. Kız kardeşim için adalet istediğimi söyledim. Türkiye'de yeniydi. Okumaya gelmişti. Burada öldürüldü. Neden hep siyahlar öldürülüyor? Kız kardeşimi kim öldürdü bilmek istiyorum, suçlu kim? bunun cinayet olduğunu düşünüyorum." dedi.

Karabük'te Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü - 2

''KENDİ BAŞINA ORMANLIK ALANA YÜRÜYÜŞE GİTMESİ MANTIKLI DEĞİL''
Sudan uyruklu Yara Abounaida, "Buraya destek vermeye ve adalet aramaya geldik. Huzur içinde yatsın. Öğrenciydi, buraya geleli 4 ay olmamıştı. Kendi başına ormanlık alana yürüyüşe gitmesi mantıklı gelmiyor. Biz gerçeği istiyoruz. Ona ne olduğuna dair yetkililerin ve üniversitenin bize açıklama yapmasını istiyoruz. Biz sadece öğrenciyiz, bizim güvenliğimiz her şeyden önemli." diye konuştu.

Karabük'te Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü - 3

Siyahilerin zaman zaman tacize uğradığını öne süren Prince Festus ise "Böyle bir olay bir beyazın başına gelseydi böyle davranılmazdı. Otopsiye alındığını biliyoruz. Bu mevsimde kimse nehre yüzmek için girmez. Sadece boğulduğuna inanmıyoruz bizce biri onu öldürüp nehre attı." iddiasında bulundu.

CİNAYET İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR
Öte yandan soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri bölgeye giden taşıtları ve Filyos Çayı’nı gösteren güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Ekipler Dinabongho’nun sır ölümünün cinayet olması ihtimali de dahil olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmasını sürdürüyor.

Dinabongho’nun kesin ölüm nedeninin önümüzdeki günlerde tamamlanacak otopsi raporuyla aydınlatılması bekleniyor.

 
MHP İl Başkanı Şahin iddialı konuştu: İzmir’den 5 vekil çıkarırız!
 
Efsane Vali’ye sorduk, o da cevapladı: İzmir'den de çok istediler ancak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kaza... Araç hurdaya döndü: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Trabzon'un Yomra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
Okul servisinde şiddet... 1 gözaltı!
İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir okul servisinde öğrencilere şiddet ...
Bakanlık duyurdu: Personel alınacak!
Sağlık Bakanlığı tarafından 31 bin 600 sözleşmeli personel alımına ilişkin ...
 
Öğrenci servisi devrildi: 4’ü öğrenci 5 yaralı
Malatya’nın Darende ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bu bir veda değil!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bu bir veda değil!'
Beklenen teklif komisyondan geçti!
En düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini ...
 
Malatya'da 3 hırsızlık zanlısı gözaltına alındı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın ...
Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?
Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden ...
Mustafa Şentop'tan Fransa'ya 'PKK/PYD' tepkisi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Senatosu'nda terör örgütü üyelerinin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva