HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2013 Pazartesi - 18:00

Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!

Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay hakkında tahliye kararı çıktı.

Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!

İSTANBUL - Anayasa Mahkemesi'nin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği "uzun tutukluluk süresinin seçilme hakkını ihlal edildiği" kararının ardından gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeydi.

FOTO GALERİ: SİNCAN'DAN İLK KARELER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.
 
Tahliye kararınını cezaevine fakslandığı öğrenilirken kararın duyulmasıyla Sincan Cezaevi önünde sevinç çığlıkları yükseldi. Yurtdışına çıkış yasağı getirilen Balbay'ı koğuşundan çıktıktan sonra eşi Gülşah Balbay ve Mehmet Haberal karşıladı.



MERHABA ÖZGÜRLÜK, MERHABA TÜRKİYE
Tahliye sonrası açıklama yapan Balbay, ''Yarın yemin edeceğim ilk yeminimi önce halka karşı etmek istiyorum. Haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil'' dedi.
 
Cezaevi çıkışı açıklama yapan Balbay şunları söyledi:
 
''Kendimi içeride kalan onlarca yüzlerce onlarca hak arayan tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın yemin edeceğim ilk yeminimi önce halka karşı etmek istiyorum. Haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim.
 
Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil. İlk sözüm şudur: 'Gelin tanış olalım.' Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar aldı. Türkiye benim dışımda cezaevinde 6 milletvekili daha var, belediye başkanları var, Gezi direnişi sebebiyle tutuklu öğrenciler var.
 
Cezaevimde en çok gelecek biriktirdim, bitiremediler. Her şeyi ailemle birlikte yaşadım. Açın artık bu kapıları. Türkiye'de ne yapacaksak hukuk zemininde yapmalıyız. Türkiye'de can güvenliğinden önce hukuk güvenliği sorunu vardır. Halka ve topluma hep inandım. Bu aşamadan sonra halka karışacağım. Merhaba özgürlük, merhaba Türkiye.'

BABA EVİNDE TAHLİYE SEVİNCİ
Yakınları ve sevenleri tahliye haberi sonrası Balbay ailesinin evine koştu. Baba Fevzi Balbay, "Bugün bizim bayram günümüz. Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Umudumuz yoktu diyebilirim, ama tahliye olmasını da beklemekten başka çaremiz de yoktu. Çok şükür tahliye kararı çıktı" dedi.


 
Oğlunun avukatı aracılığıyla istediği haşhaşlı böreği hazırlayan Melek Balbay, "Arayıp soranlara teşekkür ederim. Evladımın istediği böreği hazırladım. Şimdi yanıma gelmesini bekliyorum. Çok şükür bugünleri de gördük. Çok mutluyum" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye haberini alanlar da eve akın etmeye başladı.

DAKİKA DAKİKA TAHLİYE SÜRECİ
Anayasa Mahkemesi Mustafa Balbay’la ilgili kararını geçtiğimiz hafta açıkladı. Geçtiğimiz Cuma günü Balbay’ın avukatı Oktay Yılmaz, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Avukat Oktay Yılmaz’ın da Silivri nöbeti böylece başlamış oldu. Avukat Oktay Yılmaz Cuma günü gün boyu mahkemenin kaleminde bekledi ancak bir sonuç çıkmadı. Araya hafta sonu girdi. Oktay Yılmaz’ın nöbeti dün de devam etti. Erken saatlerde Silivri’ye gelen Oktay Yılmaz, her 30 dakikada bir mahkemenin kalemine giderek Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının gönderilip gönderilmediğini sordu. AYM’nin kararı mahkemeye ulaşmamıştı. Tahliye için umut yoktu. Mesai bitimine kadar da herhangi bir karar mahkemeye ulaşmadı.
 
20 DAKİKA SONRA GERİ DÖNDÜLER
Mesai saatinin bitmesiyle Balbay’ın avukatı Oktay Yılmaz artık karar çıkmayacağını söyledi. Kararı verecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de 17.10’da Silivri’den ayrıldı. Ancak heyet 20 dakika sonra geri döndü.
 
BEKLEYİŞ SÜRDÜ
Oktay Yılmaz mahkeme önünden hiç ayrılmadı. Mahkeme heyeti gidene kadar da nöbetinin süreceğini söyledi. Avukat Oktay Yılmaz kapıların kapatılmasından sonra da dışarıda beklemeye devam etti. Saat 18.50’de gelen bir asker, mahkeme heyetinin Oktay Yılmaz’ı çağırdığını söyledi.
 
Oktay Yılmaz içeri girdikten 5 dakika sonra elinde Balbay’ın tahliye kararıyla dışarı çıktı. Oktay Yılmaz, “Tahliye kararı şu an elimde. Bihakkın tahliyesine diye yazıyor. Serbest bırakılması için Sincan Cezaevi’ne müzekkere yazılıyor. Balbay müzekkere cezaevine ulaştıktan sonra tahliye olacak” dedi.

6 MART 2009'DA TUTUKLANDI
Ergenekon soruşturmaları kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Mustafa Balbay, 4 yılı aşkın süren yargılama sonunda 5 Ağustos 2013'te 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atilla 9 Aralık 2013 Pazartesi 19:40

sayın vekilimizi yanımıza bekliyoruz.4 yıl 277 gün. Çok geçmiş olsun.Bunun hesabını kim verecek.yalanla iftira ile özgürlüğü kısıtlananlara ne olacak.

Yorumu oyla      40      8  
izmir 9 Aralık 2013 Pazartesi 19:18

Gözün Aydın İZMİR seçtiğin milletvekili ve oyların artık özgür.

Yorumu oyla      42      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Cemaat destekler mi bilmem ama…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat İstanbul seçimlerinde bize ...
Meclis’te yumruk yumruğa kavga: ‘Kürdistan’ çıkarıldı!
Meclis Genel Kurulu'nda Bütçe Görüşmesi tutanaklarından "Kürdistan" kelimesinin ...
Yılmaz’dan KAFESAN krizi tepkisi: Her yer Harmandalı!
Belediyeye ait KAFESAN şirketi personelinin ödemeler nedeniyle iş bırakma ...
 
Osman Durmuş aday olmadığını öğrenince
MHP'den aday olmadığını öğrenen Osman Durmuş fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Meclis’te sazlı-sözlü eylem
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis’te ünlü Orkestra Şefi ...
Bayraklı aday adayı Öncel’i hastalık da durduramadı!
CHP’den Bayraklı Belediye Başkan adayı adayı Öncel, hasta yatağından kalkarak ...
 
Kökoğuz’dan reçete: Bayraklı’ya imar başına da mimar!
AK Parti aday adayı akşam toplantılarına tam gaz devam ederken çarpıcı mesajlar veriyor.
Küçük Çiğli’de Hasan Arslan’la miting gibi buluşma
Çiğli belediye başkan aday adayı, inşaat mühendisi Hasan Arslan, Küçük ...
Önder’den hodri meydan: Mal varlığını açıkladı
Twitter hesabından mal varlığını açıklayan Sırrı Süreyya Önder, tüm adaylara ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva