HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2015 Cuma - 13:21

Flaş! MHP İzmir’de seçim depremi: 7 istifa birden

1 Kasım seçimleri sonrası ülke genelinde patlak veren istifa furyası İzmir’e de sıçradı. 6 İl Başkan Yardımcısı ve 1 İl Yöneticisi yazılı bir açıklama yaparak istifa ettiklerini duyurdu.

Flaş! MHP İzmir’de seçim depremi: 7 istifa birden

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  1 Kasım genel seçimleri AK Parti’nin açık ara zaferiyle sonlanırken muhalefet sandıkta büyük şok yaşadı.
 
Ülke genelinde ve İzmir’de en büyük oy kaybına uğrayan partilerden biri de MHP oldu.
 
Partide seçim sonrası listeler ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koalisyon sürecindeki tutumu krize neden olurken bir çok teşkilatta art arda istifalar geldi.
 
Büyük kriz İzmir’e de sıçradı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ilçede üçüncü olunmasının ardından yönetimi hedef alan çıkışı gündeme damga vururken, il teşkilatı bu kez toplu istifa depremiyle sarsıldı.

6 İl Başkan Yardımcısı ve 1 İl Yöneticisi yazılı bir açıklama yaparak üst yönetimi eleştirerek istifa ettiklerini duyurdu.

İl Başkan Yardımcıları Alpay Gökmen, Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Cumhur Tüzemen, Rıza Dönmez ve Mustafa Karakuş ile İl Yönetici Gökhan Gökçedağ’ın imzaları bulunan açıklamada “Bize inancın kaybolduğu bu ortamda koltuğa yapışmak değil, bu koltuğu hak edenlere bırakmak yakışır. Bu koltuklara koltuktan güç alan değil, güç verenlerin oturması gerekir” ifadeleri dikkat çekti.

İL BAŞKANI: İSTİFAYI GÖZDEN GEÇİRİN
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaptığı açıklamada, il yönetim kurulundan 7 kişinin istifa ettiği haberini basından öğrendiğini, istifa edenlerle görüşüp kararlarını gözden geçirmelerini istediğini söyledi. Karataş, "Arkadaşlarımız istifalarını basın yoluyla duyurmuş oldular. Basın duyurusunu yaptıktan sonra arkadaşlarımızla biraraya geldik. Kendilerinden vermiş oldukları istifa kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istedim. Sonucu bekliyorum" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Kamuoyuna ve MHP camiasına verdiğimiz en önemli mesaj bizim Milliyetçi Hareket Partisi’nden kopmayacağımız gibi Allah’tan başka hiçbir kuvvetinde bizi partimizden koparamayacağıdır.

1 Kasım seçim sonuçları, İzmir’de başarısız olduğumuzun kanıtıdır. Yıllardır şerefle hizmet ettiğimiz MHP İzmir İl Yöneticiliği ve Başkan Yardımcılığı görevimizden istifa ediyoruz. Demokrasilerde kural bellidir. Başarısız olan gitmeli yerine daha iyilerine bırakmalıdır. Parti bizim şahsi malımız değildir.

Mili mücadelenin başladığı İzmir’de Hasan Tahsin ruhundan hareket eden bizler bu şehir için, bu ülke için çalışan, üreten ve bu ülkenin demokratik hukuk düzeni içinde devamlılığının sürdürülebilmesine inanan insanların güvenini kaybetmiş bulunmaktayız. Bize inancın, güvenin, umudun kaybolduğu bu ortamda bulunduğumuz koltuğa yapışmak değil, bu koltuğu hak edenlere bırakmak yakışır. Bu koltuklara koltuktan güç alan değil, güç verenlerin oturması gerekir. Bu koltuklara bizden daha sosyal, daha çalışkan, bu ülkenin insanlarını daha mutlu edebileceğine inanan , projeleri olan, katkı koyan, atak, yaratıcı, halkla bütünleşen, halktan olan, aynı dili konuşan, ortak akla saygılı, anlaşılır, çalışkan ülküdaşlarımız oturabilsin diye bizler temsilimizde olan makam ve koltuklarımızı boşaltıyoruz.

Milliyetçi, ülkücü camia dipsiz kuyudur. İmkan verildiğinde kendi içinde nice cevherler çıkaracak kapasitededir. Ülkenin içinde bulunduğu karamsar ortamdan ülkeyi yine Milliyetçi Ülkücü camia aydınlığa çıkaracaktır, umutsuzluğa gerek yoktur. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne Mutlu Türküm Diyene…

 
Yunanistan'dan Türk kaptana ters kelepçeli gözaltı!
 
AB'den GDO'lu ürünlerin yetiştirilmesine yasak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de yeniden sandık heyecanı: Hangi ilçelerde sandık kurulacak?
CHP İzmir’de parti içi yarış kaldığı yerden devam ediyor. 23 ilçede devam ...
AK Partili vekillerden 4 ilçede teşekkür turu!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ Atilla Kaya ...
Mujica ile buluşmada kurultay mesajı!
CHP Lideri, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile bir araya geldi. ...
 
Davutoğlu’ndan yeni kabineye ‘hemşeri’ kriteri!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni kabineyi oluştururken 'seçim başarısı', ...
Balbay 80 sayfalık manifestoyla nabız yoklayacak!
Seçim sonrası kurultay çağrısıyla gündeme damga vuran ve adaylığa yeşil ...
Kocaoğlu’ndan ‘Kılıçdaroğlu’ yorumu: CHP’de…
1 Kasım sonuçlarının ardından muhaliflerin ses yükselttiği CHP’de ‘yeni ...
 
AK Partili Hotar'dan seçim sonrası ilk ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet ...
Kılıçdaroğlu: Baskı rejiminde AB’nin rolü var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği’ni Türkiye’ye yönelik ...
CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek, Balbay'a sert çıkış
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, genel seçimler sonrası ilk kez toplantıda. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva