HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2014 Perşembe - 19:28

Flaş! Kocaoğlu’ndan ulaşımda yeni sistem açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yürürlüğe soktuğu ve uzun hatları iptal eden sistem hakkında ilk kez konuştu.

Flaş! Kocaoğlu’ndan ulaşımda yeni sistem açıklaması

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından alınan flaş kararla kentte tüm otobüslerin raylı sistem ve vapurlara yönlendirilerek uzun hatların iptal edilmesine karşı tepkiler sürerken Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan ilk açıklama geldi.

Ege Mahallesi Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu yeni sistem için destek istedi.

İZMİRLİ İNANMASIN, DESTEKLESİN
“Bu proje yaşamayacak diyenler var. Proje başlıyor. Aleyhinde propaganda yapanlar var. Bu projeyi engellemek isteyenlere prim vermeyin, sevin, sahiplenin, uygulayalım” diye Kocaoğlu,  “Hem İzmir’in hem de vatandaşımızın lehine uygulamadır. Siyaset yapmıyoruz. Bunun için karalama kampanyası devam ediyor. Biz projenin hesabını yaptık. Aksayan yerleri varsa yenileriz, düzeltiriz. Aksayan yerleri yoksa başkaları proje konusunda ‘olmasın, belediye geri adım atsın, mahcup olsun, belediye başkanı beceriksiz olsun’ diyenler varsa İzmir inanmasın. Başlamamış projeyi ‘tu kaka’ diyerek karalamak nasıl bir şeydir? Bunu da halkın takdirine sunuyorum. Bu kent beş yıl içinde ayağa kalkacak. En önemlisi şahlanma yılı, lokmanın büyüdüğü yıl olacaktır” dedi.

MEMURLARA TEPKİ: YAPTIKLARI YANLIŞ
Başkan Kocaoğlu, belediyede memurların yaptığı eylemler hakkında da konuştu. Kocaoğlu, “Şimdi bir yasal düzenleme var. Bu yasal düzenlemede bir formül… Bu formüle göre bizim vereceğimiz paranın maksimumu verilmiş durumda. Bunun için bizim ilave vereceğimiz para yok. Arkadaşlar diyor ki ‘belediye başkanı cesur olsun, belediye başkanının bürokratları cesur olsun’. Burada ‘bize yasaları uygulamasınlar, ücretimizi artırsınlar’ diyorlar. Bizde böyle bir şey yok. Yapıkları iş son derece yanlış, olmayacağını biliyorlar. Benim yasal olmayan bir işi yapmayacağımı biliyorlar. Hem de adları gibi. Ne amaç güdüyorlar bilmiyorlar. Yasal olmayan bir şeyi nasıl yapacağız. Bunlar devlet memuru, belediyeyi yönetiyorlar. Kendileri yasal olmayan evrakın altına bugüne kadar imza atmadılar. Böyle bir şey istenmedi. 10 sene boyunca yaptıkları işte bunların hepsi düşünüp taşınacaklar. Kent bunlara iş vermiş, belediye başkanı değil kentli vermiş. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorlar, kıymetini bilecekler. Başka yerde fazla veriliyorlarsa oraya da gidebilirler. Yasal olarak verme şansımız yok. Bunu da kendileri biliyorlar” dedi.
 
SIFIR ÇEKTİK
Kocaoğlu, İzmir İl Özel İdaresi’nin malları hakkında da son süreci değerlendirdi. İzmir Valiliği’nden “Bilgi Edinme Kanunu” kapsamında istedikleri malların listesinin geldiğini ifade eden Kocaoğlu, “Yazı belediyeye geldi. Arkadaşlar üzerinde çalışıyorlar. Biz bu konuda sıfır çektik. Diyanete yerler verilebilir. İnancımıza göre uygun olanlar tabi ki verilsin. Belediye önemsiz olduğu için bize vermediler. Biz yargıda hakkımızı arayacağız. Süreç içinde “çadır kuracağız, oturma eylemi yapacağız” demedim. Dediklerimde asla geri dönüş de yok. Benim eylem yaptığımız, ne yapacağımı da yaptığımda görürsünüz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 27 Haziran 2014 Cuma 20:31

Sn. Başkan bu güzergah değişikliği için size bu yanlış bilgilendirmeleri kim yapıyor bilmiyorum ama kendi ayağına kurşun sıkıyorsun bunu bil, Eshot masa başında bu kararları alacak kadar bilği birikimine sahip olaydı işgal altındaki otobüs duraklarına sahip çıkardı, neredeyse her bir otobüs durağı oto park olmuş kimsenin gıkı dahi çıkmıyor şimdi kalkmışlar güzergah hakkında bilgi sahibi olmadan hat iptali yapılıyor, o kararı sizin önünüze getirenler ve siz bir kere olsun iptal edilecek hatları gezip dolaştınızmı acaba, bu kararın uygulamaya geçirilmeden bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve telafisi mümkün olmayacak karışıklığın bir an evvel ortadan kaldırılmasını diliyorum.

Yorumu oyla      16      5  
TC PARTİZANA CEVAP 27 Haziran 2014 Cuma 09:38

TC PARTİZAN O SIFIR BASAN İŞCİLER 1400 TL MAASLA CALIŞIYOR EN AZINDAN İZENERJİ VE BUNDAN DÜŞÜK CALIŞAN İZENERJİ ARKADASLARDA VAR ZATEN MAASINDAN 257 TL YOL PARASI KESİLİYOR.O MEMUR ARKADASLARDA 3000 TL MAAS ALIYOR...

Yorumu oyla      24      18  
SU HAYATTIR 27 Haziran 2014 Cuma 09:36

Sayın Başkan, İçme suyumuzu temin ettiğimiz, Bornova'daki İZSU istasyonları aylardır kapalı. Ne zaman açılacak?.. Bu kadar mı uzun sürer bakım, onarım...

Yorumu oyla      21      9  
Guest 27 Haziran 2014 Cuma 09:24

Başkan kendi cebindeki parayı değil bu kentin parasını dağıtıyor. Çalışanlara ekstra zamlar, ödemeler kent menfaatlerine uygun değildir. Bunun sonu olmadığından hiç girmemesini doğru buluyorum. Diğer memurlar ne alıyorsa belediye memurlarının da hak ettikleri kadarını almaları gerekir. Merkezde otobüslerin azaltılması için konulan aktarma ağırlıklı sistem bence son derece isabetlidir. Bazı aksaklıklar çıkarsa bunlar dikkate alınıp düzeltilmesi gerekir. ESHOT yetkililerine önerim, her bir hattaki uygulamayı masa başında değil birebir yaşayarak tespit etmeleridir. Vatandaşların bekleme sürelerini ekrandan tespit mümkün olmasa gerek. Ayrıca vatandaşın yaşadığı sorunlara yönelik web sitelerinde bir Bildirim Menüsü koysunlar, hat bazında hızlı geri bildirim alsınlar.

Yorumu oyla      16      22  
ado 27 Haziran 2014 Cuma 09:05

514-515-970 buca hatlarının iptali çok yanlış ama 70-576-376 iptal onlarda bi sakınca yok

Yorumu oyla      23      13  
27 Haziran 2014 Cuma 09:00

sayın kocaoğlu izmir'in ulaşımı halkapınar'dan sorulmuyor!! makam aracından inde konaktan akşam mesai çıkışı şirinyer'e doğru otobüsle bi git insanların neler çektiğini sende gör.

Yorumu oyla      38      6  
işçi 27 Haziran 2014 Cuma 01:09

sanki kendi cebinden çıkıyor vatandaştan vergi alıyon ver artık şu insanları mağdur etme....

Yorumu oyla      33      9  
26 Haziran 2014 Perşembe 23:37

Ulasimda Tmmob'un onerileri dikkate alinmali

Yorumu oyla      30      8  
.. 26 Haziran 2014 Perşembe 22:57

ayrıca bu reise psikolojik olarak sağlamdır doktor raporu getirmezse itibar etmemek gerekir.

Yorumu oyla      23      7  
öneri: 26 Haziran 2014 Perşembe 22:42

öneri gayet yerindedir. ulaşımda karar verici belediye yöneticileri bir ay değil bir hafta olsun düşündükleri hatlarda toplu taşıma araçlarını kullanıversinler.

Yorumu oyla      32      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Mahallesi’ne rüya gibi dönüşüm projesi: Kocaoğlu uyardı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Ege Mahallesi’nde yapacağı kentsel ...
Akpınar’dan stat bombası: Yer de proje de hazır!
İzmir’de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin ...
Karabağlar'da yöresel yemekler şenliği
Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
Menderes'te çarşı-pazara Ramazan denetimi
Ramazan öncesinde Menderes Belediyesi tarafından gıda denetimi gerçekleştirildi. ...
Flaş! Memurlar Büyükşehir’i bastı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ulaşım ve yemek ücretleri nedeniyle ...
Konaklı kadınlar hem üretip hem kazanacak
Ballıkuyu Semt Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerle biraraya gelen Konak ...
 
Dikili'de değişim ve yenilenme sürüyor
Veteriner Hekim Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ...
Damlacık örgütleniyor: Ortak karar mücadele!
Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek evleri boşaltılmak istenen Damlacık ...
Alaçatı'dan sonra bir Diyanet'e devir şoku da Karaburun'da!
Alaçatı’daki meyhanelerin ardından Karaburun’da köy kahvesi, muhtarlık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva