HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2014 Pazartesi - 10:09

Flaş karar: CHP’li Vekiller Gazze’ye gidiyor

CHP’li dokuz milletvekili Başbakan Erdoğan’ın iki yıldır gidemediği Gazze’ye giderek İsrail’in binlerce askerle gerçekleştirdiği katliamı dünya kamuoyuna duyurmayı planlıyor.

Flaş karar: CHP’li Vekiller Gazze’ye gidiyor

ANKARA - CHP’li milletvekilleri Filistin’de yaşanan insanlık dramına ve katliama dikkat çekmek için bayramda İsrail işgali altındaki Gazze’ye gitmeyi planlıyor.

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Levent Gök, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün, Tufan Köse, Mahmut Tanal, Özgür Özel, Muharrem Işık, Nurettin Demir’e CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın da eşlik edeceği belirtildi. Milletvekillerinin Gazze’ye nasıl gidecekleri netlik kazanmazken diplomatik yollardan bir çözüm bulunması için bugün Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yapılacağı belirtildi.

BirGün’e konuşan gruptaki milletvekillerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Ankara milletvekili Levent Gök amaçlarının İsrail zulmünü ve katliamını dünya kamuoyuna duyurmak olduğunu belirttiler.
 
‘SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ’
Yaşanan katliama dikkat çekmek için Gazze’ye gideceklerini söyleyen Ağbaba, “Bu saldırı karşısında sessiz kalan dünya kamuoyunun ilgisini Gazze’ye çekmek ve İsrail’e karşı bir ses yükseltmek için bölgeye gitmeyi uygun bulduk” dedi.
AKP’nin Filistin konusunda söylediklerinde samimi olmadığını ifade eden Ağbaba, Kürecik radar üssüne de tepki gösterdi. Ağbaba şöyle konuştu: “Kürecik barışa değil savaşa hizmet etmektedir. AKP, Filistin’e karşı söylediklerinde samimiyse Kürecik radar üssünü kapatmalıdır. Kürecik ‘one minute’ kabadayılığının diyetidir.”
 
AKAN KANIN SORUMLUSU ERDOĞAN
Ağbaba sözlerine şöyle devam etti, “Ortadoğu’da akan kanın sorumlusu Erdoğan’dır. AKP’nin izlediği sorunlu dış politika Ortadoğu’yu bu hale getirmiştir. Bölgede Suriye devletinin çetelerle işbirliği yapılarak güçsüzleştirilmesi sonucunda Filistin’e destek veremez hale getirilmesi bugün yaşanan bu katliamı kolaylaştırmıştır. Ortadoğu’da dengeleri gözetmeden ateşi körükleyen AKP, bu katliamın açık sorumlusudur.”
 
HÜKÜMET SAMİMİYETSİZ
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise çocukların ve sivillerin ölmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, “Biz ana muhalefet partisi olarak Hükümet’in yapamadığını yapmak için yarın (bugün) Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunacağız” dedi.

AK PARTİ SAYESİNDE TÜRKİYE DEVREDIŞI
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın aracı devlet olarak Mısır’ı seçmesinin Türkiye dış politikasının ne derecede itibarsızlaştığının açık bir göstergesi olduğunu kaydeden Gök, “AKP samimiyetsiz. İsrail’e tepkilisiniz ancak hava araçlarınızı İsrail’den alıyorsunuz. AKP’nin izlediği dış politika Türkiye’yi bölge ülkeleriyle düşman hale getirmiştir. Biz ana muhalefet partisi olarak Türkiye’nin itibarsızlaşan dış politikasını yeniden yapılandırmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
 
ERDOĞAN GİDEMEDİ
İsrail’in 201 yılındaki Mavi Marmara saldırısından 3 yıl sonra özür dilemesi üzerine Başbakan Erdoğan, 2013 Mart ayında yaptığı açıklamada Gazze’ye Nisan’da gideceğini söylemişti. Nisan ayındaki açıklamasında ise Gazze ziyaretini 2013 Mayıs sonuna atan Erdoğan’a ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “Başbakan Erdoğan’a, bunun ertelenmesinin daha iyi olacağını ve bazı nedenlerle bu ziyaretin şu anda gerçekleşmemesi gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik” demişti. Erdoğan ise Kerry’nin bu sözleri üzerine “ABD Dışişleri Bakanı Kerry’in açıklaması şık olmadı. Gazze’ye gideceğim” demişti. Aradan geçen 1 yıldan fazla süreye rağmen Erdoğan Gazze’ye gidemedi. (Birgün Gazetesi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 21 Temmuz 2014 Pazartesi 11:49

Bizim Vekiller Gazzeye Gitsinler,Ben Konak Meydanında Burnuma Halka Takıp Dolaşırım!Pöhhh!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’la miting sonrası gündem: Seçilirse…
Başbakan Erdoğan, dünkü Ordu mitingi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
İhsanoğlu gözyaşlarını tutamadı…
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes ...
Kılıçdaroğlu din ve bilim insanlarıyla iftarda buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili ...
 
Davutoğlu: O yiğit halka selam olsun!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in ne zulmederse etsin hedefine ...
Eski Bakan Bayraktar’dan 42 milyon TL'lik arsa açıklaması
Erdoğan Bayraktar, kendisine ait olduğu ileri sürülen şirketin İstanbul'da ...
İsrail'e sert eleştiri: Hitler'den beterini yapıyorlar
Başbakan Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada İsrail'i eleştirdi ...
 
Dışişleri'nden 'Kürecik' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Kürecik Radar İstasyonu'nun İsrail'e İsrail'e de ...
Babacan’dan Zerrab'ın 'cari açık' iddiasına yanıt
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık rüşve ve yolsuzluk soruşturması ...
Başkan Delican yeni yönetim kurulu için tarih verdi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na 4 Temmuz'da atanan Bülent Delican, 50 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva