HABERLER>SEÇİM 2015
15 Şubat 2014 Cumartesi - 12:56

Flaş! DSP İzmir’den 2 bomba transfer daha!

Adaylık süreci sancısı yaşayan CHP’den transferleriyle siyasi gündemi değiştiren DSP’de Genel Başkan Türker en bomba hamleyi açıkladı: Bayraklı adayı Hüseyin Aslan! Bu arada Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da kararını verdi ve DSP saflarına katıldı.

Flaş! DSP İzmir’den 2 bomba transfer daha!

EGEDESONSÖZ -  CHP’de 18 ilçe belediye başkan adayının açıklanması sonrası yaşanan büyük sancının gölgesinde DSP’nin transfer hamleleri tam gaz devam ediyor.

- DSP İZMİR’DEN BİR FLAŞ TRANSFER DAHA…

Dikili’de Yusuf Altıparmak, Menderes’te Arif Ekti, Güzelbahçe’de Ertan Avkıran, Torbalı’da Dr. Mehmet Öz ve son olarak Aliağa eski belediye başkanı Hakkı Ülkü’yü saflarına katan başta Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu olmak üzere birçok isimle anlaşma noktasına gelen DSP 2 bomba transfer daha yaptı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, katıldığı bir televizyon programında Ege-Koop Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP’den İzmir Büyükşehir Aday Adayı Hüseyin Aslan’ın partinin Bayraklı adayı olacağını duyurdu. Bu gelişme sonrası bir haber de Urla'dan geldi. Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu parti saflarına katıldığını ilan etti.



Hüseyin Aslan’ın 18 Şubat’ta resmiyet kazanması beklenen transfer hamlesinin ardından ilçe için temaslarını sıklaştırdığı ve dernek, vakıf, hemşeri grupları kanaat önderleriyle görüşerek fikir aldığı öğrenildi.

CHP’nin Aziz Kocaoğlu’nu yeniden Büyükşehir adayı olarak açıklamasının ardından adı ilçe belediye başkan adaylığı için gündeme gelen Aslan’ın anketlerde en yüksek oyu aldığı ilçelerden bir Bayraklı’ydı… DSP’nin bu ısrarının ve transferinin ardında Aslan’ın kentte birçok kentsel dönüşüm projesini masaya koymuş olması da yatıyor.



RANT KARŞI MÜCADELE VURGUSU
Transferini Egedesonsöz’e açıklayan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise ranta karşı mücadele vurgusu yaptı. Karaosmanoğlu, “CHP’den Sibel Uyar’ın meclis üyesiyken aday olmak ne kadar hakkıysa benim de aday olmak hakkımdır. Urla’da seçimlerin bu dönem çok önemli olduğunu ifade etmiştim. Rant çevrelerinin ağzının suyu akarken 15 yıllık emeğimi heba edemezdim. DSP saflarında siyasete devam edeceğim. Urla için hayırlısı olsun” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NUN OLMAZSA OLMAZIYDI…
Karaosmanoğlu DSP’nin en sürpriz transferlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Urla Belediye Başkanı 2009 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun olmazsa olmazıydı. Karaosmanoğlu PM’den çıkan Sibel Uyar kararı sonrası da “Aziz Kocaoğlu’nun sonuna kadar arkasındayım. Emrine hazırım” diye konuşmuştu.

“48 SAAT VAR”
Bu arada bomba transferin ardından Egedesonsöz’e konuşan DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe’den de çarpıcı açıklamalar geldi.

Söze “İzmir basınını öncelikle tebrik ediyorum. Bazı haberleri bizden önce alıyorlar. DSP’nin yükselişinde büyük katkılar var. Hakları ödenmez” diye başlayan Başkan Karakülçe flaş hamleler için şunları söyledi: Aylar önce dedik ki ‘İzmir’in 30 ilçesinde ve Büyükşehir’de varız.’ Laf olsun diye de söylemedik, her yerde söyledik. Bir insan bunu söylerken bir bildiği vardır. Ecevit’in bizlere bir nasihati vardır, “Yapamayacaklarınızı söylemeyin’ diye… İl Başkanı olarak bu süreci kurgulamamış olsak söylemeyiz. Süreç beklentimizin üzerine çıkardı, bu kadarını biz de beklemiyorduk ama Türkiye’de siyaset doldu, taştı artık… Türk insanı çok kültürlüdür. Öyle sağda bir parti solda bir partiyle olmaz. Sürekli söylediğimiz bir şeydir, Türk siyaseti hayatı 2 partiye dayatılamaz. Bugünkü gelen arkadaşlarımız bunu net görerek geldiler, gidişata dur demek için…

Karakülçe, Aslan için ise övgü dolu sözcükler kullandı: Hüseyin Aslan kooperatifçi kimliğin önderidir. Görüştüğümüzü saklamadık. Bir süreç yaşanıyor, o da haklıdır. Türkiye’nin en büyük kooperatif örgütünü bırakıp siyasete geçiş kararı aldı, kolay değil bu kararı vermek. Sonrasındaki süreçte de zor bir seçimle yüz yüze kaldı. Ben ona siyasetin ötesinde bir kardeş olarak ‘Ağabey gel dedim’… O beni çok iyi anlayacaktır.

Karakülçe son olarak yeni transferlerin de sinyalini verdi. DSP İl Başkanı ‘yolda başka isimler olup olmadığı’ sorusunu, “ Önümüzdeki 48 çok uzun... Çok güzel şeyler olacak” şeklinde yanıtladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atık 16 Şubat 2014 Pazar 11:46

DSP ,CHP'nin Atık adayları ile seçime girdiği sürece kazanan akp olacaktır.

Yorumu oyla      15      7  
balkanlı 16 Şubat 2014 Pazar 10:27

DSP ECEVIT TIN KEMIKLERINI SIZLATIYORSUNUZ SOL U BOLMEK SIZE NE GETIRECEK ULKE ELDEN GIDIYOR SIZ GUNU KURTARMAK ICIN UGRASIYORSUNUZ CHP DE aday yapılmayanlar ılede aday olacaksanız bagımsız olun gorelım ınadına sol ınadına chp

Yorumu oyla      15      9  
bülent ışık 16 Şubat 2014 Pazar 07:30

Hüseyin Aslan'a EGE-KOOP tan ev alanların dahi bir çoğu oy vermez.

Yorumu oyla      16      8  
sorgulayan adam 16 Şubat 2014 Pazar 02:07

"Rant çevrelerinin ağzının suyu akarken 15 yıllık emeğimi heba edemezdim. "bu bölümü açabilirmisiniz sayın Karaosmanoğlu,hangi rant çevrelerinin ağzının suyu akıyor,emeğinizi heba etmekten ne anlatmak istediniz?bu enteresan sözleri açıklarmısınız?

Yorumu oyla      13      6  
ali fuat yaman 16 Şubat 2014 Pazar 00:09

Başkan Selçuk KARAOSMANOĞLU'dur.

Yorumu oyla      15      7  
15 Şubat 2014 Cumartesi 23:37

DSP NİN ADAYLARI =hüseyin aslan büyükşehir adayı ,tartan konaktan,cevat başkan karşıyaka dan ,metin başkan çiğli den bir iki akp li transfer edecek diye duydum , sıtkı başkan karabağdan seferhisar,urlakınık,dikili zaten belli

Yorumu oyla      13      6  
15 Şubat 2014 Cumartesi 23:31

daha sıra da çiğli var hem akp liler hem de chp liler sıkı dursun şok olacak sınız şok en iyi sini dsp yapıyor helal olsun sana dsp,birileri odun da koysak izmir bizim dir zihniyetini savunanlar görecek seçim de

Yorumu oyla      16      5  
bayraklı sevdalısı 15 Şubat 2014 Cumartesi 23:16

bayraklıda doğmuş bayraklıda büyümüş bayraklının çoğrafi durumunu ve sorunlarını iyi bilen yaklaşık 1 yıldır secim çalışmaları yapan 4 ayda 3 kere genel başkanla görüşen ve anketlerden sürekli önde cıkan biz seçimi kiminle kazanırız hesabı degilde kim bize 1 oy fazla kazandırırsa biz onunla secime gidecezgiz diye söylenmesine rağmen ne hikmetse bir kac gün içinde yine tekrardan bayraklıya ve patrimize hiç bir şey kazandırmıyan adayla gidilmesini şaşkınlıkla izliyoruz eger bu olumsuzluklardan vakit gecmeden dönülmesse bayraklı başta olmak üzere bir çok ilçe ve büyükşehir belediyeyide kaybederiz vakit varken SAYIN KEMAL KILIÇTAROĞLU genel merkez ve izmir millet vekilleri bu yanlıştan dönülmesini dikkatle takip ediyoruz dönülmedigi taktirde kaybedilen bu secimin vebalini kimse ödeyemez

Yorumu oyla      23      5  
Urlalı Seçmen 15 Şubat 2014 Cumartesi 23:05

Chp ne kadar doğru bir karar verdi ve böylesi başarısız ve bir o kadar vefasız başkanı aday göstermedi. Sayın Selçuk Karaosmanoğlu; sizin için bir dönem öncesinde kendini ortaya koyan Sayın Aziz Kocaoğlu'nun yanında olmamak ve bu denli koltuk hırsı içinde bulunmanızdan ve Urlalı bir çok seçmeni yanıltmayarak tiynetinizi ortaya koymanızdan ve gerçek yüzünüzü göstermenizden ötürü tebrik ederim. Başkanlık döneminizdeki başarısızlığınızı, karakterinizdeki başarısızlıkla perçinlemiş ve ortaya koymuş oldunuz. Siz aday olsaydınız ilk kez CHP ye oy atmayacaktım. Şimdi gönül rahatlığı içinde oyumu CHP için kullanabilirim.

Yorumu oyla      13      8  
Hasan 15 Şubat 2014 Cumartesi 22:59

Aziz Kocaoğlu ile CHP karabiberliklerden kurtuldu iktidara koşuyor, Aziz Kocaoğlu CHP nin kutuluşunu izmirde başlattı, Türkiye ye yayacak.

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç ilçede Murat Taşer rüzgarı
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir ...
AK Parti Seferihisar’da deprem: 400 istifa birden
AK Parti Seferihisar Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ümit ...
Ümit Yaldız yazdı: An itibariyle İzmir’in siyasi tablosu
CHP’deki aday sancısı, DSP’nin flaş transferleri İzmir’deki yerel seçim ...
 
Ve Olgun Atila sahaya iniyor!
CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, seçim start ...
CHP İzmir’de kritik ‘Şato’ zirvesinden ne sonuç çıktı?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile birlikte ilçeleri masaya yatıran İzmir ...
Flaş! MHP İzmir’de 4 aday daha belli oldu
Yerel seçimlere iddialı giren MHP sona kalan dört ilçede de adayları belirledi. ...
 
CHP'li gençler Atila ile seçime hazır
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları, İlçe Binasında düzenlediği ...
Ercan Tatı 18 Şubat’a kadar bekliyor!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Merkezi’nden halen görev beklediğini ...
Flaş: DSP İzmir'den bir flaş transfer daha
CHP’de adayların açıklanmasından sonra yaşanan aday kriz ile harekete ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva