HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2014 Cuma - 14:35

Flaş! CHP Buca’da imzacılara baskı iddiası

193 imzayı İlçe Başkanlığına teslim eden Değişim Grubu dün akşamdan itibaren delegelerin telefonla aranarak baskıya maruz kaldığını, işinden olma tehdidine maruz kalan bazı delegelerinde de imzalarını çektiklerini açıkladı.

Flaş! CHP Buca’da imzacılara baskı iddiası

EGEDESONSÖZ - CHP’de Buca’da aylardır büyük sancılara yol açan imza süreci noktalanırken, muhaliflerle örgüt yönetimi arasındaki kriz sürüyor.

Muhalif hareketin öncüsü Değişim Grubu dün Buca İlçe Başkanlığı’na giderek noter onaylı 193 imzayı teslim etti. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’den de tüzüğe göre inceleme yapılacağı ve ardından yönetim kurulunun kongre konusunu karara bağlayacağı açıklaması geldi.

Ancak Değişim Grubu’ndan imzaların tesliminin bir gün sonrasında flaş bir açıklama geldi. Yazılı bir açıklama yapan grup, dün akşamdan itibaren delegelerin telefonla aranarak baskıya maruz kaldığını, işinden olma tehdidine maruz kalan bazı delegelerinde de imzalarını çektiklerini açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA
 
10 Eylül 2014 günü tamamlanan olağanüstü kongre imza sürecimiz siz değerli delegelerimize söz verdiğimiz gibi tarafımızdan dikkatli ve özenli bir şekilde takip edilmiş il başkanlığımız ve genel merkezimiz düzeyinde yürüttüğümüz görüşmelerimiz süreç sonunda toplanan imzaların CHP Buca İlçe Başkanlığına teslimi ile ilgili bir yaptırımla karşı karşıya kalmamızı sağlamıştır.
 
Delegemizin hukukunu koruma konusunda gösterdiğimiz bu olağan üstü çabaya rağmen olağanüstü kongrenin bir an evvel toplanabilmesi için topladığımız noter onaylı imzalarımızı 25-09- 2014 tarihinde Genel Merkezimiz ve İl başkanlığımızın verdiği güvenceye dayanarak ilce başkanlığımızda imzalarla ilgili olumsuz hiç bir şey olmayacağının da garantisini alarak teslim ettik.
 
Ancak dün aksam saat:17.30’dan bugüne kadar yaşananlar bizlerin ne kadar haklı olduğunu ve imzaları neden ilce başkanlığımıza teslim etmeme konusundaki iddialarımızı haklı çıkarmıştır.
 
Dün akşamdan bu yana CHP Buca İlce Başkanlığı dosyada imzası bulunan arkadaşlarımızı tek tek arayarak neden imza attıklarını ve bunun hesabının mutlaka sorulacağını söyleyerek delegeler üzerinde tahakküm ve baskı uygulamaya başlamıştır. Öyle ki; bu sabah bu baskılara dayanamayan ve işinden olma tehditleriyle karşılasan bazı delege arkadaşlar imzalarını geri çekmek zorunda kalmışlardır. Ancak bu imza çekmeninde hukukta bir geçerliliği olmadığını bile bile bunu yaptırmışlardır.
 
Bizler en başından beri bu gelişmelerin yaşanacağını bildiğimiz için gerek CHP İzmir İl Başkanlığımızı gerekse Genel Merkezimizi bu durumdan sürekli haberdar ederek sürece bu bağlamda müdahale etmelerini talep ettik,  ancak yaptığımız tüm girişimler ve partimizin üst yönetim organlarından aldığımız tüm güvenceler boşa çıkmıştır.
 
 Bütün bunlarla beraber dün aksamdan beri ilçe başkanlığı bazı basın yayın kuruluşlarına demeçler vererek bizleri haksız yere töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmaya devam etmiştir.  İlçe başkanı sözüm ona imza sirkülerindeki 10 imzanın 11 Eylül 2014 tarihinde alındığını söyleyerek asilsiz iddialar ile sureci bulandırmaya ve kafa karışıklığı yapmaya devam etmektedir
 
Oysa gerçek şudur:
 
O imzalar, imza sürecinin sonlandığı 10 Eylul2 014 günü içinde alınmış sadece noterde, bu arkadaşların imzaları yoğunluktan dolayı 10 Eylül 2014 saat 22.30 da işlemleri tamamlanmıştır  İmzaları alan noter yetkilisi; bu durumu yani imzaların 10 Eylül saat 22 30 da işlemlerin tamamlandığını tutanak altına aldığı resmi bir belge ile  de kanıtlamıştır. Bu nedenle ilce başkanlığının ortaya attığı bu iddialar asilsiz ve gerçek dışıdır.
 
CHP Buca Değişim Grubu olarak, bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması için ve ilce başkanlığının delegelerimizin üzerindeki bu baskılarının  engellenmesi amacıyla topladığımız imzaların İl Başkanlığı düzeyinde yeniden sağlıklı ve emin bir şekilde kontrolünü talep ediyoruz.
 
Sonuç olarak basta il başkanlığımız olmak üzere partimizin hukukçu milletvekillerini ve ilgili genel başkan yardımcılarımızı ve de duyarlı tüm Cumhuriyet Halk Partilileri göreve davet ediyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 27 Eylül 2014 Cumartesi 12:07

HALKIN UMUDU OLMAK LAFLA OLMAZ.İCRAATLA OLUR.KORKARIM Kİ HAZİRAN/2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ YİNE HÜSRAN,YİNE MUHALEFET.HER TOPLUM LAYIK OLDUĞU YÖNETİMLE YÖNETİLİR.

Yorumu oyla      15      5  
1974 BUCA LİSELİLER 27 Eylül 2014 Cumartesi 12:05

CHP BAŞKANINDAN KURMATLARINA KADAR DEMOKRASİ DEMOKRASİ DİYE NUTUK ATARLAR,ANCAK BİR İLÇE İLE İLGİLİ UYGULAMAYI DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE ÇÖZEMEZLER.HEEEEY YÖNETİM,ÖNCE KENDİNİZ DEMOKRAT OLUN.BU HALK SİZİN DEMOKRATLIĞINIZIN SAMİMİ OLMASINI İSTİYOR,BEKLİYOR.YOKSA YÖNETİMDEN İKİ KİŞİ ÇIKMIŞ ÜÇ KİŞİ GELMİŞ,BU HALK İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL.DEMOKRATİK AÇILIM ÖNCE CHP DE OLMALIDIR.

Yorumu oyla      15      5  
HAYDAR 27 Eylül 2014 Cumartesi 11:52

SAYIN İLÇE BAŞKANI SENİ İNSANLARI TEK TEK ARAYARAK İMZA VERİLDİĞİNİ SORMA HAKKIN YOK.BUNU YAPIYORSUN.EMİN OLKİ YENİ GELECEK YÖNETİMDE SENİN DÖNEMİNİN HESAPLARINI DİDİK DİDİK EDECEK.SEN O ZAMAN NEREYE KAÇAÇAKSIN

Yorumu oyla      14      5  
selçuklu 27 Eylül 2014 Cumartesi 11:52

Hani demokrasi kimmiş o arayan tehdit eden isimler birileri bu isimleri deşifre etsinde kamuoyu öğrensin demokrasi sevdalılarını!

Yorumu oyla      14      5  
YORUMCU BABA 26 Eylül 2014 Cuma 17:57

Yapmışlardır,Yapmışlardır.Saltanatı Kaybetmeyi Kabullenmek Zordur.

Yorumu oyla      32      9  
öz bucalı 26 Eylül 2014 Cuma 17:43

peki kimler tehtit edilmiş kimler imzalarını çekmek zorunda kalmış lütfen açıklansın.sureç bitti imza çekmek diye bir şey mümkün değil.ayıp her kes dürüst olsun.

Yorumu oyla      29      8  
HÜLOĞ 26 Eylül 2014 Cuma 15:25

ANAGARA ANAGARA DUY SESİMİZİ İZMİRİN ELDEN GİDİŞ AYAK SESLERİİİİİİİİİ

Yorumu oyla      34      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Ulema’dan kanserli hastalara ithal ilaç müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, özellikle kanserli hastaların ...
CHP’li Türeli’den üç ilçeye çıkarma
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, AKP’nin ürettiği politikaların ...
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmak istemezdim!
Ana muhalefeti eleştiren Başbakan Davutoğlu, ''Kılıçdaroğlu'nun yerinde ...
 
Tuncay Özkan ve Metin Feyzioğlu canlı yayında kapıştı!
Halk TV'de yayınlanan Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına Tuncay ...
MHP'li Tanrıkulundan AK Parti'ye ekonomi salvoları!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
Çıray’dan Atatürk heykeline saldırıya çok sert tepki
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup PKK taraftarının Atatürk heykelini ...
 
CHP Buca’daki imza hareketinde flaş gelişme
Değişim Grubu, Ankara’ya kadar uzanan tartışmaların ardından İlçe Başkanlığına ...
Karagözoğlu yazdı: AK Parti İzmir’de aday adayları…
2015 yazında gerçekleşecek genel seçimler öncesi kulisler hareketlendi. ...
CHP Konak esnaf turunda
CHP Konak İlçe Yönetimi, Başkan Mehmet Şakir Başak önderliğinde esnaf ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva