HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2014 Cuma - 13:19

CHP’li Türeli’den üç ilçeye çıkarma

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, AKP’nin ürettiği politikaların tümünün başarısız olduğunu belirterek, “İşte esnafın, çiftçinin hali ortada. Ekonomi tükenmiş, bitmiş. Son derece sorunlu bir ekonomik sistem var ülkemizde.Yazık oluyor. Türkiye böyle bir yönetimi hak etmiyor. Bu yolsuzluğu, haksızlığı hak etmiyor'' dedi.

CHP’li Türeli’den üç ilçeye çıkarma

İZMİR - Türeli, İzmir programının üçüncü gününde Dikili, Bergama ve Kınık’ta partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.
 
İlk olarak CHP Dikili İlçe Teşkilatını ziyaret eden Türeli, partililerin sorunlarını dinledi, yöneticilerden ilçe teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Burada partililere seslenen Türeli, “Başarılı olmak için birlikte çalışmak zorundayız. Herkesin çalışmasına ihtiyacımız var. Dünyanın en güzel raporunu da hazırlasanız tanıtamadıktan sonra hiçbir kıymeti olmuyor. İşte burada devreye partili arkadaşlarımız girecek, çalışmalarımızı vatandaşlara birebir anlatacak” diye konuştu.
 
AKP’nin boğazına kadar yolsuzluk bataklığına saplandığını ifade eden Türeli, şöyle devam etti:

“Söyleyecek o kadar çok şey var ki… İş kazaları, insan hakları ihlalleri, yolsuzluklar… Anlat, anlat bitmiyor. Bunların yaptıkları ansiklopedilere sığmaz.  Şimdi korkuyorlar, gidecekler.  O nedenle iyice otoriterleşiyorlar. Medyayı boğuyorlar, toplumu kamplara bölüyorlar ama yaptıklarının tümünün hesabını verecekler.  İşte tüm bu nedenlerden ötürü CHP’nin iktidarı için çok uygun bir zaman. Bir an önce hemen projelerimizi anlatmaya başlamalıyız. Seçime çok az zaman kaldı. Çalışmaya başlamalıyız.”
 
Türeli,  partililerin, Dikili’nin bir meslek yüksekokuluna ihtiyacı olduğunu belirtmeleri üzerine, “Haklısınız. Çok isabetli olur. Ben Dikili’ye bir yüksekokul kurulması için elimden geleni yapacağım” dedi.
 
Partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Türeli, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u da makamında ziyaret ederek,  başarı dileğinde bulundu.
 
Tosun’ dan belediye çalışmalar hakkında bilgi alan Türeli, belediyelere Ankara’dan gereken her türlü desteği vereceğini söyledi.
 
“EKONOMİ TÜKENMİŞ, BİTMİŞ”
Türeli, Dikili’deki temaslarının ardından Bergama ilçesine geçti.  CHP Bergama ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Türeli, TBMM çalışmalarını anlattı.

AKP’nin gelecek seçimleri heyecanla beklediğini belirten Türeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Akılları fikirleri başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminde. Ancak bu sistemler parti sayısının az olduğu ve oy oranlarının yakın olduğu ülkelerde işleyebiliyor. Neredeyse tüm AB ülkelerinde parlamenter sistem yürürlükte” diye konuştu.
 
AKP’nin ürettiği politikalarının tümünün başarısız olduğunu savunan Türeli, “İşte esnafın, çiftçinin hali ortada. Ekonomi tükenmiş, bitmiş. Son derece sorunlu bir ekonomik sistem var ülkemizde.  Yazık oluyor. Türkiye böyle bir yönetimi hak etmiyor. Bu yolsuzluğu, haksızlığı hak etmiyor. “

Toplantıya katılan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de ilçenin sorunlarını anlattı. Gönenç, Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamlarının göz göre göre yok olduğunu ifade ederek, “Bu ağaçlardaki sorunları tespit edip gereğini yapacak tek bir uzman yok ilçemizde. Nereye başvurduysak sonuç alamadık. Çok önemli bir ekonomik değer olan bu ağaçları kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Türeli ise Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamı ağaçlarıyla ilgili ilgili bakanlığa soru önergesi verdiklerini ancak gelen yanıtların tatmin edici olmadığını anlattı.
 
Bergama’ya ilişkin sorunları yakından takip ettiğini belirten Türeli, ilçenin sorunlarını yazılı soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıdığını söyledi.
 
Türeli, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret ederek, belediye başkanı seçilmesinde dolayı kutladı.
 
“YAZIK OLUYOR…”
Bergama’nın ardından ziyaret programında yer alan Kınık’a geçen Türeli, burada da ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti.
 
Hükümetin politikalarını eleştiren tüm kesimleri “düşman” ilan ettiğini ifade eden Türeli, şunları kaydetti:
 
“Anlaşılır gibi değil doğrusu. Eleştiriye hiç tahammülleri yok. Hemen her muhalif görüşün altında darbe, komplo aranıyor. Türkiye tarihinde ilk defa 4 bakan yolsuzluk suçlamasıyla istifa etmek zorunda kaldı. AKP vatandaşa yardım ediyor. Kendi yardım etmiş gibi yansıtıyor. Olur mu böyle bir şey. Kimin parasını kime veriyorsun? Vatandaşın cebinden alıyorsun bu parayı. Yanlış mı?

AKP, her yerde başka konuşuyor. Gidiyor Doğu’da başka Batı’da başka konuşuyor.  Ellerinde bir sopa herkesi dayakla tehdit ediyorlar.
 
Öte yandan, çiftçi perişan. Ürettikleriyle 1 kilogram mazot alamıyor. Süt ineğini kesime gönderiyor, traktörünü hacze veriyor.  Tarım perişan. Sonra birileri çıkıyor, hiç sıkılmadan, ‘ekonomi iyi gidiyor’ diyor. İnanalım mı? Biz görmüyor muyuz gidişatı. Yazık oluyor bu ülkenin insanlarına.”
 
Türeli, toplantıya katılan partili vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmak istemezdim!
Ana muhalefeti eleştiren Başbakan Davutoğlu, ''Kılıçdaroğlu'nun yerinde ...
Tuncay Özkan ve Metin Feyzioğlu canlı yayında kapıştı!
Halk TV'de yayınlanan Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına Tuncay ...
MHP'li Tanrıkulundan AK Parti'ye ekonomi salvoları!
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
 
Çıray’dan Atatürk heykeline saldırıya çok sert tepki
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup PKK taraftarının Atatürk heykelini ...
CHP Buca’daki imza hareketinde flaş gelişme
Değişim Grubu, Ankara’ya kadar uzanan tartışmaların ardından İlçe Başkanlığına ...
Karagözoğlu yazdı: AK Parti İzmir’de aday adayları…
2015 yazında gerçekleşecek genel seçimler öncesi kulisler hareketlendi. ...
 
CHP Konak esnaf turunda
CHP Konak İlçe Yönetimi, Başkan Mehmet Şakir Başak önderliğinde esnaf ...
Almanya'da vekil sofrası: Susam söyledi, Şengül dinledi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir’i temsil eden AK Partili Aydın ...
Abdullah Gül vasiyet etti: Beni oraya gömün!
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11’inci Cumhurbaşkanı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva