HABERLER>GÜNCEL
6 Haziran 2016 Pazartesi - 16:07

Flaş! Alparslan Çelik’e ne ceza istendi?

Düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında takipsizlik kararı verilen, Türkmen birliklerinin komutanı Alparslan Çelik hakkında, '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'harp silahı bulundurma' suçundan 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Flaş! Alparslan Çelik’e ne ceza istendi?

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen 31 Mart'ta, polise yapılan ihbarda, bir lokantada silahlı kişiler olduğu belirtildi. İhbar üzerlerine belirtilen yere giden ekipler, Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ile yanında bulunan Murat Gezer, Nurettin Yıldız, Süleyman Altunkaynak, Bayram Karaaslan, İsmail Demir, Fatih Arnas, Avni Varol, Asil Tırnova, Mustafa Develi, İbrahim Çelik, Serkan Kurtuluş, Çağlar Birdal ve Mehmet Ercan Bilir'i gözaltına aldı. Gözaltına alınan 14 kişinini üzerlerinde, otomobillerde ve evlerinde yapılan aramada 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in, 'sahte para' suçundan hakkında kesinleşmiş 2.5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu; zanlının ayrıca 'hükümlünün kaçmasına yardım' ve 'dolandırıcılık' suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlendi.

'6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

RUS PİLOTU ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK

Halen tutuklu bulunan Alparslan Çelik'in, Rus pilot Sergei Aleksandrovich Rumyantsev'in öldürülmesiyle ilgili olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhiriyet Savcısı Berkant Karakaya, yaklaşık 1.5 ay yürüttüğü soruşturma sonrasında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının 5 sayfalık gerekçe bölümünde, Rus pilotun otopsi raporundan da alıntı yapılıp, vücuduna 4 ateşli silah mermisinin isabet ettiği, ayrıca kafatasında kırıklar olduğu, iç organlarının olaydan dolayı zarar gördüğü yeraldı.

PİLOT FIRLATMA SIRASINDA BAŞINI ÇARPMIŞ

Savcı Karakaya, gerekçeli kararında, Rus pilotun her ne kadar vücudunda mermi çekirdekleri çıkmış olsa da, fırlatma koltuğuyla uçaktan ayrıldığı sırada başını, üstündeki camlı bölüme çarpmasından dolayı kafatasında kırıkların oluşmuş olabileceği kanaatini ifade etti. Rus pilotun kafatası kırığından mı yoksa mermilerin vücuduna isabet etmesinden dolayı mı hayatını kaybettiğinin birbirine yakın zamanda olduğu için belirlenmesinin tıbben mümkün olmadığı görüşü de yine kararda yeraldı. Alparslan Çelik'e ait, video paylaşım sitesi Youtube'da çıkan görüntüleri ayrıntılı inceleyen savcının, bir komutan olarak uyarmasına rağmen sonradan emrindeki askerine sahip çıkmak için bu açıklamaları yaptığını ifade etti.

8'ER YIL HAPİS İSTEDİ

Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, 5 makineli tüfek, 4 tabanca ile yakalanan, aralarında Alpaslan Çelik'in de bulunduğu, 7'si tutuklu 14 kişi hakkında '6136 Sayılı Kanuna muhallefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlarından dava açtı. Savcı Karakaya, tutuklu sanıklar Alparslan Çelik, Murat Gezer, Bayram Karaaslan, İsmail Demir, Fatih Arnas, Asil Tırnova ve Mustafa Develi ile tutuksuz sanıklar Nurettin Yıldız, Süleyman Altunkaynak, Avni Varol, İbrahim Çelik, Serkan Kurtuluş, Çağlar Birdal ve Mehmet Ercan Bilir hakkında 8'er yıl hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açtı. Sanıklar önümüzdeki günlerde ilk kez hakim önüne çıkacak.

Sanıklar hakkında ayrıca 'Usulsüz para toplamak' suçundan da soruşturma yürütüldüğü belirtildi. (dha)

 
Seri katil soruşturmasında flaş gelişme: İzmir’deki kayıplar aranıyor!
 
Konak Meclisi’nde ‘HDP’yi kınama’ tartışması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatih arnas 22 Kasım 2018 Perşembe 23:18

Alnımız ak çok şükür

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seri katil soruşturmasında flaş gelişme: İzmir’deki kayıplar aranıyor!
İzmir'e gittiği kesinleşen katil zanlısının, kiralamış olabileceği evin ...
Kanlı infazın ardından milyonluk skandal çıktı
Kartal'da geçtiğimiz Nisan ayında otomobilinin içinde başından vurulmuş ...
İzmir’de deprem paniği sonrası ‘işin uzmanı’ konuştu: O bölgelere dikkat!
Kent 40’ın üzerinde sarsıntı ve 4.2’lik deprem panik yaşadı. Egedesonsöz’e ...
 
Basmane Meydanı’nda bavul paniği!
Fuar Kapısı karşısında seyahat firmalarının ofislerinin önünde bırakılan ...
14 kişinin öldüğü faciada ihmaller zinciri!
Midibüsün kanala uçması sonucu meydana gelen kazada ölen 7'si çocuk, 14 ...
Flaş! TSK açıkladı: 1000 terörist öldürüldü!
Genelkurmay'ın açıklamasına göre, Şırnak ve Nusaybin'de terör örgütüne ...
 
Facia sonrası adli tıp önünde kahreden anlar!
İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ...
İzmir’in kahraman çobanı çevre ödülü aldı ama…
Efemçukuru’ndaki altın madenine karşı kazandığı yargı zaferiyle bilinen ...
Kilis’e saldırı hazırlığındaki 7 IŞİD’li öldürüldü
Suriye’nin kuzeyindeki Bab bölgesinden Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva