HABERLER>GÜNCEL
9 Ağustos 2016 Salı - 15:14

FETÖ'cülerden 'pes' dedirten mesajlar!

Şüphelilerin, bu mesajlarda FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilmesi sonucu işten atılan kişilerin yerine yeni kişileri sokmak için çalışma başlattığı ortaya çıktı. Atılan bir mesaj şöyle: "Boşalan kadrolar, memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış elemanlar üzerinden çalışmaya devam etmeliler.

FETÖ cülerden  pes  dedirten mesajlar!

Kadıköy’de "bir evdeki kitap ve CD’ler çöpe atılıyor" ihbarı üzerine belirtilen adrese baskın yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Kadıköy’de 5 ev daha tespit edildi. Şüphelilerin telefonlarında skype benzeri özel yazılım da bulan polis bazı mesajlara ulaştı. Şüphelilerin, bu mesajlarda FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilmesi sonucu işten atılan kişilerin yerine yeni kişileri sokmak için çalışma başlattığı ortaya çıktı. Atılan bir mesaj şöyle: "Boşalan kadrolar, memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış elemanlar üzerinden çalışmaya devam etmeliler..."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde operasyonla ilgili açıklama yapıldı. Operasyonun 31 Temmuz’da yapıldığı belirtilirken, "Kadıköy Bostancı Mahallesi Palmiye Sokakta bulunan bir ikamette FETÖ/PDY terör örgütüne mensup kişilerce darbe girişimi öncesi ve sonrasında kabalık gruplar halinde örgütsel faaliyetlerinin planlandığı ve toplantılarının yapıldığının tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda 7 şüpheli yakalanmış, yakalanan kişilerin ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda 3 cep telefonu 2 diz üstü bilgisayar,flaş bellek, hafıza kartı ile dijital malzemeler ele geçirilmiştir" denildi.

"HÜKÜMET YANLISI OLDUKLARI İZLENİMİ VERİLMESİ"

Yakalanan şüphelilerin ifadeleri ile el konulan telefonlarında inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütü mensubu şahısların cep telefonlarına indirdikleri "SKYPE" görünümlü şifreli programlarla haberleştikleri, kod isimleri ile birbirini tanıdığı, örgüt toplantılarında sadece bir üstü veya bir altı ile biraraya geldikleri, evlerin boşaltılması veya delillerin yok edilmesi, örgüt mensuplarına hükümet yanlısı oldukları izlenimi verilmesi, bu şekilde deşifre olmaktan kurtulacakları talimatının verildiği anlaşılmıştır. 8 Temmuz günü adliyeye sevk edilen 7 kişiden 4’ü tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı" ifadeleri yer aldı.

5 FETÖ EVİ DAHA TESPİT EDİLDİ

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre operasyon sırasında baskın yapılan evde yapılan aramalarda el konular belgeler incelemeye alındı. İnceleme sonucunda örgüt mensuplarının toplantı için kullandığı 5 ev daha tespit edildi. Bu evlere de baskınlar düzenlendi. Evlerdeki örgütsel dökümanlara el konuldu.

SKYPE BENZERİ PROGRAMLA YAZIŞMIŞLAR

Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede ’skype’ görünümlü özel bir programdan yazıştıkları tespit edildi. Bazı yazışmalara erişen polis, şüphelilerin FETÖ operasyonları sonrası yol haritasına da ulaştı.

"BOŞALAN MEMUR KADROLARI İÇİN"

Buna göre şüpheliler FETÖ-PDY bağlantısı tespit edilmesi sonucu işten atılan kişilerin yerine yeni örgüt elemanlarını sokmak için çalışma başlattı. Bir şüphelinin diğer şüpheliye gönderdiği mesaj şöyle:

"Boşalan kadrolar, memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış elemanlar üzerinden çalışmaya devam etmeliler..."
"Elemanlarının TC numarası, adı soyadı, telefon numarası, değerlendirme notlarıyla birlikte müracaat formlarını yollar mısın?"
"İsimler, grup isimleri, kategori isimleri gerçek olmamalı, kısaltma olmalı..."

"HOCA EFENDİ BÜTÜN MEDYADAN HİÇ DÜŞMÜYOR"

Şüphelilerin özel program üzerinden yaptıkları yazışmalarda moral ve motivasyonu yüksek tutmak için yaptıkları yazışmalar ise şöyle:

"Abiler, şu anda ABD ve AB birliğindeki abiler yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yapıyorlar. Hizmet, hoca efendi bütün medyadan hiç düşmüyor..."

POLİS BASKINLARINA KARŞI ÖNLEM

Şüphelilerin olası polis baskınlarına karşı da önlem almaya çalıştıkları anlaşıldı. Şüphelilerin bu konuda yaptıkları yazışmalar ise şu şekilde:

"Bir yerde polisin ziyaret evdiği evde hususi yerlerin başvuru kılavuz gibi dökümanlar çıkmış. Bunlarla ilgili olarak kaldıkları hizmet evinde başvuru kılavuzları ve hususi sınavları çağrıştıran hiçbirşey olmamalı..."

"Talebelerin aile evlerinin temizlik meselesi ele alınmalı..." (dha)

 
Torbalı'daki FETÖ operasyonunda 16 gözaltı
 
Kılıçdaroğlu'dan başkanlara 'ziyaret' talimatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'daki FETÖ operasyonunda 16 gözaltı
Torbalı ilçesindeki operasyonda 16 kişi gözaltına alındı
Bakanlık o bilgisayar ve tabletleri geri istedi!
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, Türkiye’deki bütün ...
Zırhlı araç devrildi: 1 asker şehit
Siirt'in Baykan ilçesinde, zırhlı aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu.
 
Meclis'ten yeni görüntüler: Böyle saldırmışlar!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz ...
TSK'da kritik atamalar: 15 general ve 2 amiral
TSK'da 15 general ve 2 amiralin atamalarına dair karar Resmi Gazete'nin ...
Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular başladı
MEB tarafından yapılan açıklamada 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı ...
 
FETÖ'den 30 yıl hapsi istenen Kanbur'un eşinden şok ifadeler!
Akdeniz Üniversitesi'nde FETÖ propagandasını yaptığı gerekçesiyle görevine ...
Adil Öksüz en son orada görüntülendi!
Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yakalandıktan sonra 'Akıncı'ya ...
İki personeli şehit eden darbeciden korkunç sözler!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişimi gecesi TÜRKSAT'ta yaşanan inanılmaz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva