HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2022 Çarşamba - 16:02

EYT Platformu'ndan yasa için son çağrı: Eksik gedik olmasın!

Aralarında İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker’in de yer aldığı EYT Platformu, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. EYT’liler, MHP Lideri Bahçeli’nin yanı sıra Erkan Akçay ve Muhammet Emin Akbaşoğlu’dan olumlu mesajlar alırken, “Aman yasada EYT’lileri sıkıntıya sokacak bir şey olmasın” mesajı verdiklerini dile getirdiler.

EYT Platformu ndan yasa için son çağrı: Eksik gedik olmasın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Ocak ayında çıkacak yasa ile emekli olmanın hayallerini kurarken, EYT Platformu Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile görüşen 10 kişilik EYT Platformu üyeleri, bu ziyaretlerden mutlu ayrıldı. EYT Platformu’nda yer alan EYT İzmir Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, yasada eksik gedik olmaması konusunda gerekli uyarıları yaptıklarını, aldıkları yanıtın “Siz müsterih olun, sorunsuz, EYT’lilerin istediği şekilde bir yasa çıkacak” şeklinde olduğunu söyledi.

BAHÇELİ: GEREKENİ YAPTIK, MÜSTERİH OLUN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Tüm EYT’li arkadaşlara selamlarımı iletiyorum. Biz gerekeni yaptık, müsterih olsunlar” mesajı verdiği belirten Doğan Türker, Erkan Akçay ve Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun da olumlu mesajlar verdiklerini dile getirdi. Ankara zirvesinde detaylı bilgi alamadıklarını ancak bu sorunun kesinlikle bitirileceğine dair net açıklama yapıldığını anlatan Türker, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yasa, 8 Eylül 1999 yılı öncesinde sigortalı olanları kapsayacak. 5 bin günü dolduran, yani 20 yıllık çalışma süresi olan herkes emekli olacak. Bize söylenen budur. Bu ziyarette biz yine taleplerimizi ilettik, yanlış bir şey çıkmaması için uyardık. Yasanın çıkacağından kuşkumuz olmadığını ancak eksik gedik bir şey olmasın diye titizlendiğimizi dile getirdik. Onlar da bize, siz müsterih olun, biz EYT’lilerin istediği şartlarda yasayı çıkacağız, dediler. İşverenlerin talepleri biraz ortalığı karıştırmış gibi görünüyordu. Daha önceki görüşmelerde işverenden gelen söylemlerden söz edilmiyordu. Bu ziyarette, o da konuşuldu. Her şeye rağmen, bu yasanın çıkacağı anlattılar, sıkıntı yapmamamızı istediler ve işverenlerin taleplerini de değerlendireceklerini, ancak işverenlerin taleplerinin, EYT’liler açısından en küçük bir sorun dahi teşkil etmeyeceğinin altını çizdiler. Bizde, işverenlere, devlet desteği adı altında katkı verileceği kanısı uyandı.”,

2023 OCAK AYINDA YASA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
EYT Platformu’nun çok yoğun bir diplomasi trafiğiyle bu sorunun çözümünde sona yaklaşıldığını belirten Doğan Türker, “Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. 2023 Ocak ayında bu yasa yürürlüğe girecek” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu işin yarım yamalak çıkmaması için çabalıyoruz. Şubat ayında yaptığımız görüşmeden sonra dedik ki, bu iş bitecek. O zaman kimse inanmamıştı bize. Bakan bey açıklayınca, doğruymuş dediler. Yine şubat ayında, ortaya atılan 7 bin, 9 bin gün şartının söz konusu olmadığını, 8 Eylül 1999 öncesi olduğu gibi 5 bin gün şartının kabul edileceğini söyledik. Yine inanmadılar, Bakan söyleyince, a bu da doğruymuş dediler. EYT’liler açısından bir başarı hikayesi yazdı, EYT Platformu. Her ne kadar başkaları bu başarı öyküsünü sahiplenmeye kalkışsa da EYT Platformu üyeleri olarak son derece mutluyuz, huzurluyuz. Mutlu sona çok az kaldı. Aralık ayında Cumhurbaşkanımız gereken açıklamayı yapar, Ocak ayında yasa çıkar ve şubat ayında emekli maaşlarımızı almaya başlarız.”

 
2 aylık hamile eşini öldürmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet istemi!
 
Oyuncu Denise Richards'a trafikte silahlı saldırı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Kasım 2022 Perşembe 08:32

mehepe diye bir parti kaldımı? oy oranı yüzde 1 veya 2

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 aylık hamile eşini öldürmüştü... Ağırlaştırılmış müebbet istemi!
Isparta'da, 2 aylık hamile eşi Rabia Yılmaz'ı (27) öldürüp, kayınvalidesi ...
Kimlik bilgilerinin yasa dışı kullanımına dikkat!
Kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi yoluyla açılan cep telefonu hattı ...
Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber!
Netflix, abonelerinin hesap paylaşımının engellemesine yönelik yeni bir ...
 
İzmir'de ekmeğe zam geldi!
İzmirli fırıncıların uzun süredir gündeminde olan ekmek zammı, İzmir Esnaf ...
İzmir Taksiciler Odası'na kurşun yağdırmıştı... Saldırıda yeni gelişme!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası hizmet binasına silahla ateş ettiği ...
Teröristin yakalandığı evin sahibi gözaltında
Taksim'deki terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu terörist Ahlam ...
 
'Can kaybında yüzde 82 azalma sağladık'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde ...
Devrilen TIR iki kardeşe mezar oldu!
Konya'nın Akşehir ilçesinde bariyerlere çarparak devrilen TIR’ın şoförü ...
PKK'lı terörist, yol kontrolünde yakalandı
Balıkesir'in Manyas ilçesinde jandarmanın yol kontrolü sırasında durdurduğu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva