HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2022 Pazartesi - 13:29

EYT’lilerin Başkanı Türker: Hangisine inanacağız?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “EYT’lilerin sorununu 2022 yılı içinde çözeceğiz” açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını belirten EYT Sosyal Dayanışma Derneği İzmir Başkanı Doğan Türker, “Bakan bey de gündemimizde EYT yok, diyor. Biz hangisine inanacağız. Gittikleri her yerde EYT’lilerin sorunlarını dinlemek zorunda kaldıkları için bizim ağzımıza bir parmak bal çalmaya çalışıyorlar. Açıklamaların hiç inandırıcı bir tarafı yok” dedi

EYT’lilerin Başkanı Türker: Hangisine inanacağız?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), sorunlarının çözümüyle ilgili olarak gelişmeleri yakından izlerken, yapılan açıklamaları artık ciddiye almadıklarını ifade ettiler. Çelişkili açıklamalar nedeniyle umutlarının daha da kırıldığına dikkat çeken EYT Sosyal Dayanışma Derneği İzmir Başkanı Doğan Türker, “Yapılan açıklamaların, kamuoyunun nabzını yoklamak için yapılan açıklamalar olduğunu görüyoruz. İktidar mensubu vekiller, sahaya inmeye başladıkları günden beri karşılarında hep EYT’lileri buldular. Baktılar ki, bu işten mağdur çok insan var, bizi sakinleştirmeye, oyalamaya yönelik laflar etmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN ERTELENECEK, KONUŞULACAK BİR ŞEY KALMADI
Bir yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekilinin çelişkili açıklamalarından anlam çıkarmaya çalıştıklarını belirten EYT İzmir Başkanı Doğan Türker, “Ağzımıza bir parmak bal sürmek gibi bir eğilim içine girdiler. Çünkü bugüne kadar hiç akılarında yoktuk” dedi. Sorunun 1999 yılından beri devam ettiğini, ancak hemen çözümlenecekmiş gibi cümleler söylendiğini anlatan Başkan Türker, “AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT sorununun 2022 yılı içinde çözümleneceğini söylüyor. Öte yandan Bakan bey, gündemlerinde böyle bir şey olmadığını ancak çalışmalara devam ettiklerini ifade ediyorlar. Biz hangisine inanalım? EYT’lilerin beklenecek, hesaplanacak bir şeyi yok. 1999’da bir yasa çıkmış, bunca insan mağdur ediliş. Acilen çözülmesi gereken bir sorun yumağı var ortada. Ertelenecek, üzerinde konuşulacak bir şey kalmadı” diye konuştu.

50 YAŞINDAKİ MAĞDUR DA 49 YAŞINDAKİ DEĞİL Mİ?
“Ortada 22 yıldır süren bir mağduriyet ve 20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var. Bugüne kadar EYT’lilerin farkına varmadıysanız, daha bunun çalışmasını yapacağız diyorsanız, söylenenler tabii ki bize inandırıcı gelmez” diyen EYT’lilerin İzmir Başkanı Doğan Türker, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapılacağı söylenen düzenlemenin çoktan hazır olması lazımdı. Çünkü ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Bugün kaç kişiyi emekli yapacağız, yarın kaç kişi emekli olacak, bunun hesabı kitabı çoktan yapılmış olmalıydı. Şu anda yasa çıksa, bizim istediğimiz gibi bir düzenleme hayata geçirilse, 1 milyona yakın insan emekli olur. Buna yaş sınırı koyarsanız, emekli olacakların sayısı 100 binlere, en fazla 200 binlere düşer. Bu da ne EYT’lilerin, ne de EYT’lilerden oy bekleyen iktidarın işine yarar. Ben 49 yaşındaysam ne olacak? Yine mağdur oluyorum. Ne anladım ben bu işten? Buradan şöyle bir şey çıkıyor; 50 yaşındaki mağdur oluyor da 49 yaşındaki mağduriyet yaşamamış gibi kabul ediliyor. Böyle bir durum kabul edilemez.”

EYT’LİLERİ EMEKLİ EDİN Kİ, İŞSİZLERE İŞ ALANI AÇILSIN
AK Parti Grup Başkanvekili ile Bakanın farklı şeyler söylediğine dikkat çeken Doğan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2022 yılı içinde halledeceğiz diyorlar. Diğer yandan gündemde böyle bir şey olmadığını ifade ediyorlar. Bu ne yaman bir çelişkidir? Biz hangisine inanacağız? Mesela 3600 ek gösterge konusu için ne dediler, biz bunu çok yakında halledeceğiz! EYT için neden böyle net bir ifade kullanmıyorsunuz? EYT’lilerin mağduriyeti, ötelenecek bir mağduriyet değildir. 3600’den de öncelikli bir mağduriyettir. Diyorlar ki Avrupa’da üç çalışan bir emekliye bakıyor, Türkiye’de ise iki çalışan bir emekliye bakıyor. Peki bunun çözümü nedir? İşsizliği azaltmaktır. Emekliliğe hak kazanmış bizleri emekli edin, boşalacak kadrolara işsizler girsin, çalışmaya başlasınlar. Hem EYT’lileri çalıştırmaya devam edeceksin, emekli yapmayacaksın, hem de işsizliği önlemek isteyeceksin. Olmaz! Bugün EYT’lileri emekli etseler, en az 5 milyon genç işsiz, hemen iş bulur.

Yeni düzenlemede 50 yaş sınırından falan söz ediliyor. 50 yaş sınırı getirirseniz, bundan kaç kişi faydalanacak? Eğer bu yönde bir düzenleme yapılırsa, emekli olabilecek EYT’li sayısı 100 bini geçmez. Toplamda 5 milyona yakın EYT’li mağdur arkadaş olduğunu hatırlatmak isterim.”

 
Altınordu 6 ayda 6 oyuncu uğurladı
 
RTÜK'ten Tele 1'e 'Sedef Kabaş' cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarıyıl tatili turizme yaradı!
Ege Bölgesi'ndeki turistik lokasyonlarda yarıyıl tatili nedeniyle yoğunluk ...
Kamyoncular’da Kaya dönemi!
İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanlığına Yıldırım Kaya getirildi
Piyasalarda gözler enflasyon raporunda
Yurt içi piyasalar yeni haftada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ...
 
BTC Türk'teki erişim sıkıntısı sonrası şirketten açıklama
Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir ...
Memur ve emeklinin beklediği haber geldi!
Hazine ve Maliye Bakanlığı birçok maaş hesaplamasında kullanılan memur ...
Tesla'dan Türkiye hamlesi... 4 model satışa sunulacak
Elektrikli araç devi Tesla, Türkiye’de kurduğu ‘Tesla Motorları’ isimli ...
 
Deniz Ticaret Odası Başkanı açıkladı: İzmir Limanı’na şimdilik 30 gemi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, MSC, Costa, Norwegian ...
Emlakçılar Odası'nda Başkan Güleroğlu güven tazeledi
Yoğun katılımla gerçekleşen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası'nın genel ...
Bakan Nebati, ekonomistlerle buluştu
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, 60’a yakın ekonomist ve akademisyenle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva